Hamurabi Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2023 Παιδιά καλησπέρα.εχω έναν 2.5" sata wd 500gb τον οποίο έβαλα σε ένα external usb 3 enclosure και το συνδέσα στο λάπτοπ για να κάνω backup προκειμένου να κάνω φορμάτ. Έκανα φορμάτ,πάω να επαναφέρω τα αρχεία μέσω του εξωτερικού σκληρού και μου πέφτει στο πάτωμα. Από κείνη την ώρα είτε δεν τον αναγνωρίζει ,είτε φαίνονται τα αρχεια αλλά δεν τα ανοίγει. Μπορεί να σωθεί τίποτα αν ναι πως; Ευχαριστώ
V.I.Smirnov Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2023 Μηχανική ζημιά λόγω πτώσης; καλά σαράντα, να ζήσεις να τον θυμάσαι.... Μόνον εταιρεία ανάκτησης μπορεί να κάνει κάτι. Άλλο ένα περιστατικό καταστροφής από πτώση. Γι αυτό, για εξωτερικούς hdd δίσκους πρέπει να επιλέγεται πάντα μοντέλο που αντέχει σε πτώσεις, ή θήκη (enclosure) που προσφέρει τέτοια προστασία έστω και μερικώς. Αντίθετα απ' ότι νομίζουν κάποιοι, οι πιθανότητες να συμβεί τέτοιο ατύχημα δεν είναι μικρές. Τα παθήματα μαθήματα.... -
Hamurabi Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2023 Καλά μην τρελενεσαι,μια φορά σε 35 χρόνια μου έτυχε...
atheatos Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2023 Στις 18/2/2023 στις 7:01 ΠΜ, Hamurabi είπε Παιδιά καλησπέρα.εχω έναν 2.5" sata wd 500gb τον οποίο έβαλα σε ένα external usb 3 enclosure και το συνδέσα στο λάπτοπ για να κάνω backup προκειμένου να κάνω φορμάτ. Έκανα φορμάτ,πάω να επαναφέρω τα αρχεία μέσω του εξωτερικού σκληρού και μου πέφτει στο πάτωμα. Από κείνη την ώρα είτε δεν τον αναγνωρίζει ,είτε φαίνονται τα αρχεια αλλά δεν τα ανοίγει. Μπορεί να σωθεί τίποτα αν ναι πως; Ευχαριστώ Δοκίμασε προγράμματα ανάκτησης όπως αναφέρονται στο αρχικό τοπικ του νήματος μονάδες αποθήκευσης. Ο δίσκος όπως μερικώς προειπωθηκε είναι χτυπημένος και φυσικά δεν είναι η λύση του να επιλέγεις απλώς κάποιους και καλα shock proof δίσκους, αλλα να κάνεις πραγματικό backup σε τουλάχιστον δυο διαφορετικά σημεία. Δηλαδή έπρεπε να βρίσκεται και αλλού αύτα που μεταφερες και όχι μόνο σε έναν εξωτερικό σκληρό.
Hamurabi Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Έχεις απόλυτο δίκιο σε αυτό που λες.την ώρα που επερνα το μπακαπ ακριβώς αυτό έλεγα στον αδερφό μου,ότι πρέπει να γίνεται σε 2 σημεία backup. Και την πάτησα πριν το κάνω
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα