Gl0bAlZer0 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2023 Καλησπέρα , Έχω μία προσωπική επιχείρηση χωρίς υπαλλήλους αλλά είναι σημαντικό να έχω καλή ποιότητα κλήσεων και καλό ιστορικό κλήσεων . Ο πάροχος είναι η WIND με fiber to the home ( δίκτυο έχει η cosmote εδώ αλλα είχαν καλύτερη προσφορά) . Έχω ένα ασύρματο τηλέφωνο της Panasonic (KX-TG6811 ) το οποίο και δε με εξυπηρετεί η οθόνη του ( ασπρόμαυρη ) αλλά έχω και χάλια ποιότητα κλήσεων. Είδαν τη γραμμή οι τεχνικοί της WIND και φυσικά δεν υπάρχει πρόβλημα. Ήθελα να ρωτήσω τα VoIP τηλέφωνα προσφέρουν κάτι καλύτερο ; είναι για την δική μου χρήση. Ένα σταθερό με όψη και οθόνη σαν κινητού περασμένης δεκαετίας δεν υπάρχει; Να μπορώ να δω αναπάντητες ιστορικό κλπ εύκολα και γρήγορα; Ευχαριστώ
Gl0bAlZer0 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 κανεις; τα VOIP τηλέφωνα τί είναι , προσφέρουν κάτι αφού πλέον όλα voip είναι τα ρουτερ.
Λύση Επισκέπτης Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Λύση Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Η τηλεφωνία όντως πάει σε VoIP σε όλους, αλλά το ζήτημα είναι αλλού: Το VoIP πρακτικά τερματίζει στο router σου, και από εκεί και πέρα το τηλέφωνο συνδέεται σε αναλογική θύρα πάνω στο router (Phone1/2). Το router ουσιαστικά κάνει την εναλλαγή, και στο σπίτι σου πλέον δουλεύεις με κανονική, αναλογική τηλεφωνία. Για να παίξεις με VoIP υπάρχουν 2 τρόποι: 1) Παίρνεις τα στοιχεία τηλεφωνίας του παρόχου (ή γράφεσαι σε έναν άλλον VoIP πάροχο) και βάζεις ένα τηλεφωνικό κέντρο (ή ένα IP τηλέφωνο) να συνδέεται στον server του παρόχου. Αυτό δυστυχώς, με την εξαίρεση του ΟΤΕ δεν γίνεται, γιατί οι πάροχοι δεν αποκαλύπτουν τα στοιχεία της τηλεφωνίας. 2) Χρησιμοποιείς ένα τηλεφωνικό κέντρο ή έναν VoIP adapter με FXO (αναλογική) έξοδο που θα συνδέεται στο Phone1 του router. Προς το παρόν, και μέχρι η ΕΕΤΤ να ορίσει το σημείο τερματισμού δικτύου (άλλη ιστορία αυτή), μόνο το (2) είναι εφικτό (και κοστοβόρο). Το τι προσφέρει το VoIP είναι σχετικό. Πρακτικά με αρκετά χαμηλό κόστος μπορείς να έχεις ένα ωραίο τηλεφωνικό κεντράκι (στημένο σε έναν φτηνό υπολογιστή /VM /raspberry Pi), να έχεις softphone στον υπολογιστή σου (προγραμματάκι με το οποίο θα μιλάς με τα ακουστικούλια σου από το σταθερό), αντίστοιχη εφαρμογή και στο κινητό (άρα δεν χρειάζεσαι σταθερή συσκευή) κ.λπ. Σταθερό που να κάνει διάφορες περίεργες ιστορίες θυμάμαι το KX-PRW110 της Panasonic αλλά δεν το βρίσκω πια. Το κοντινότερο που βλέπω είναι αυτό αλλά δεν ξέρω τι λέει γενικώς. Οι κριτικές δεν είναι κι οι καλύτερες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα