caveneo Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2023 Καλησπέρα. Γνωρίζει κανείς πώς γίνεται η έκδοση κοινοχρήστων για έναν μήνα, όταν υπάρχει ένα διαμέρισμα που τις μισές μέρες του μήνα ήταν κλειστό και συμμετείχε κατά 40% στις δαπάνες θέρμανσης και το υπόλοιπο ποσοστό το επιβαρυνόμασταν οι υπόλοιποι; Ρώτησα την εταιρεία που εκδίδει τα κοινόχρηστα και μου είπε "αυτά πρέπει να τα βρείτε μεταξύ σας" !!!! Τον Ιανουάριο που ήταν όλον τον μήνα κλειστό υπολογίστηκαν μια χαρά τα κοινόχρηστα. Τώρα για τον Φεβρουάριο πώς θα εκδοθούν για μισό μήνα 40% και τον υπόλοιπο κανονικά; Επίσης, βγήκε μια Online εφαρμογή για υπολογισμό κοινοχρήστων (που λέει πως είναι δωρεάν!!!), έχει και εφαρμογή στο κινητό! Δεν βρήκα κάποια λύση ούτε εκεί. 1
keravnos21 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2023 Αν τα σωματα δουλευαν κανονικα πληρωνει οτι του αναλογει κανονικα αν τα ειχε κλεισει παρουσια του διαχειριστη πληρωνει το 30% αν θυμαμαι καλα.
NikosKallithea Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2023 Τι θα πει ηταν κλειστο, δεν υπαρχει τετοιου ειδους κατηγορία τα κοινόχρηστα βγαίνουν με τον μηνα 1
caveneo Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Κλειστό θεωρείται ένα διαμέρισμα το οποίο είναι άδειο και παρουσία του διαχειριστή κλείνουν τα σώματα, τις βάνες, έτσι ώστε ο ιδιοκτήτης του να συμμετέχει στη θέρμανση με ένα ποσοστό 30 ή 40%. Στη δική μας πολυκατοικία είναι 40%. Τον μισό Φεβρουάριο ήταν κλειστες οι βάνες του σώματος. Μέχρι και τις 15 συγκεκριμένα. Από τις 16 και μετά ενοικιαστηκε και ανοίξαμε τις βάνες για να έχει θέρμανση το διαμέρισμα. Επεξ/σία 17 Φεβρουαρίου 2023 από caveneo 1
Joshua21 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2023 49 λεπτά πριν, caveneo είπε Καλησπέρα. Γνωρίζει κανείς πώς γίνεται η έκδοση κοινοχρήστων για έναν μήνα, όταν υπάρχει ένα διαμέρισμα που τις μισές μέρες του μήνα ήταν κλειστό και συμμετείχε κατά 40% στις δαπάνες θέρμανσης και το υπόλοιπο ποσοστό το επιβαρυνόμασταν οι υπόλοιποι; Ρώτησα την εταιρεία που εκδίδει τα κοινόχρηστα και μου είπε "αυτά πρέπει να τα βρείτε μεταξύ σας" !!!! Τον Ιανουάριο που ήταν όλον τον μήνα κλειστό υπολογίστηκαν μια χαρά τα κοινόχρηστα. Τώρα για τον Φεβρουάριο πώς θα εκδοθούν για μισό μήνα 40% και τον υπόλοιπο κανονικά; Επίσης, βγήκε μια Online εφαρμογή για υπολογισμό κοινοχρήστων (που λέει πως είναι δωρεάν!!!), έχει και εφαρμογή στο κινητό! Δεν βρήκα κάποια λύση ούτε εκεί. Υπάρχει, κανονισμός πολυκατοικίας λέγεται, μόνο αν τον διαβάσεις θα μάθεις τι ισχύει. Οι εφαρμογές δεν ξέρουν τι ισχύει συγκεκριμένα στη δική σου πολυκατοικία. 1
caveneo Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2023 Βρε παιδιά, γιατί μπερδευεστε; Τα κλειστά διαμερίσματα πληρώνουν 40% στη δική μου πολυκατοικία. Δεν ρωτάω πόσο πληρώνουν. Ρωτάω πώς υπολογίζονται τα κοινόχρηστα που είναι μηνιαία όταν το εν λόγω διαμέρισμα τις μισές μέρες του μήνα θεωρούνταν κλειστό και τις υπόλοιπες κανονικό; Όπως έγραψα στο πρώτο ποστ, η εταιρεία που εκδίδει τα κοινόχρηστα για τον Ιανουάριο που ήταν όλον τον μήνα κλειστό τα υπολόγισε σωστά με το 40% και το υπόλοιπο 60% μοιράστηκε σε όσους έχουν κεντρική θέρμανση. Τον Φεβρουάριο οι μισές μέρες πρέπει να υπολογιστούν με το 40% και οι υπόλοιπες κανονικά. Στο ερώτημα που τους έθεσα πως θα υπολογιστούν για μισό μήνα με 40% και τον άλλο μισό κανονικά, μου απάντησαν, αυτά πρέπει να τα βρείτε μεταξύ σας. Δεν εκδίδουμε όμως εμείς τα κοινόχρηστα. Αυτοί τα εκδίδουν. Δεν θα έπρεπε να ξέρουν; Δεν νομίζω πως είμαστε η πρώτη πολυκατοικία που στα μισά του μήνα ενοικιάζετε ένα διαμέρισμα.
andreaspA Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2023 Ειναι μαθηματικο προβλημα η συγκεκριμενη περιπτωση? Μαθαινουμε μαθηματικα γυμνασιου? ή κρυβεται κατι αλλο πισω απο την ερωτηση ? 1
caveneo Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2023 Μου κάνει εντύπωση η απάντηση της εταιρείας κοινοχρήστων!
Joshua21 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2023 Εμένα πάλι μου κάνει εντύπωση που υποστηρίζεις ότι ξέρεις πως βγαίνουν, αλλά ταυτόχρονα ρωτάς... πως βγαίνουν!?!?!?!?!
primeragt Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2023 Έστω ότι η θέρμανση είναι 20€ το μήνα αυτό. Για τις δεκαπέντε μέρες ισχύει κανονικά και για τις άλλες με το μειωμένο λόγο κλειστού. Οπότε για τις μισές κανονικές έχουμε 20/2=10€. Για τις άλλες μισές μέρες έχουμε 10€ που περισσεύουν επί 40% ίσον 4€ . Άρα θες πρέπει μλνα είναι 14€. 2
SabotazNic Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2023 Το πρόβλημα ποιο είναι? Αν έχει ο καθένας δικό του ρολόι για την θέρμανση, δεν μπορώ να καταλάβω που είναι το πρόβλημα. Στα υπόλοιπα πάγια, λογικά θα γλυτώνει πολύ λίγα, τα οποία ίσως να μην αξίζουν καν να τα υπολογίσεις
gx2 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, caveneo είπε Βρε παιδιά, γιατί μπερδευεστε; Τα κλειστά διαμερίσματα πληρώνουν 40% στη δική μου πολυκατοικία. Δεν ρωτάω πόσο πληρώνουν. Ρωτάω πώς υπολογίζονται τα κοινόχρηστα που είναι μηνιαία όταν το εν λόγω διαμέρισμα τις μισές μέρες του μήνα θεωρούνταν κλειστό και τις υπόλοιπες κανονικό; Όπως έγραψα στο πρώτο ποστ, η εταιρεία που εκδίδει τα κοινόχρηστα για τον Ιανουάριο που ήταν όλον τον μήνα κλειστό τα υπολόγισε σωστά με το 40% και το υπόλοιπο 60% μοιράστηκε σε όσους έχουν κεντρική θέρμανση. Τον Φεβρουάριο οι μισές μέρες πρέπει να υπολογιστούν με το 40% και οι υπόλοιπες κανονικά. Στο ερώτημα που τους έθεσα πως θα υπολογιστούν για μισό μήνα με 40% και τον άλλο μισό κανονικά, μου απάντησαν, αυτά πρέπει να τα βρείτε μεταξύ σας. Δεν εκδίδουμε όμως εμείς τα κοινόχρηστα. Αυτοί τα εκδίδουν. Δεν θα έπρεπε να ξέρουν; Δεν νομίζω πως είμαστε η πρώτη πολυκατοικία που στα μισά του μήνα ενοικιάζετε ένα διαμέρισμα. Για να υπολογιστεί κλειστό ένα διαμέρισμα απαιτείται να είναι άδειο και να είναι κλειστά τα σώματα για ολόκληρο τον μήνα και όχι μέρος του. Οπότε για τον Φεβρουάριο θα συμμετέχει κανονικά στα κοινόχρηστα. ΦΕΚ 1296Β/16.12.1977 https://www.google.com/url?sa=t&source=web&cd=&ved=2ahUKEwjVhdiJs539AhUvOewKHar2Cn4QFnoECBIQAQ&url=https%3A%2F%2Fwww.a-hellas.gr%2Fdat%2F2E075314%2Ffile.pdf&usg=AOvVaw1CX0U2409b7o0gwdOCD0w1 Επεξ/σία 17 Φεβρουαρίου 2023 από gx2 2 1
caveneo Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2023 Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση και για το λινκ, αδερφέ μου! Να σαι καλά!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα