Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σας βρηκα ενα βιντεο εδω το οποιο λεει αναλυτικα την εγκατασταση του Ventura στο iMac μου late 2014 επειδη εμεινε πισω στο Catalina επισημα.
Φυσικα γνωριζω οτι αυτη η εγκατασταση ειναι ανεπισημη απο την Apple αμβιβαλλω βεβαια αν θα πετυχει και αν θα δουλευουν τα περισσοτερα Applications απο το Apple store.
Σκεφτομαι να το δοκιμασω. Θα ειναι ευκολη μετα η επιστροφη στο Catalina offical ;

• Like 1
Δημοσ.

Ένα Time Machine back up πριν ξεκινήσεις την διαδικασία. 
Εάν για τον οποιονδήποτε λόγο δεν πετύχει η νέα εγκατάσταση ……

Restore από  το back up και θα είσαι ακριβώς εκεί που το άφησες ….

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, Jiakometi είπε

Ένα Time Machine back up πριν ξεκινήσεις την διαδικασία. 
Εάν για τον οποιονδήποτε λόγο δεν πετύχει η νέα εγκατάσταση ……

Restore από  το back up και θα είσαι ακριβώς εκεί που το άφησες ….

Οπα αν δεν παρω backup με το time machine τι γινεται ;
Αλλος τροπος επαναφορας με το recovery mode δεν γινεται ;

Επεξ/σία από thelos257
Δημοσ.

Ναι γίνεται αλλά θα κάνεις επαναφορά μόνο στο λειτουργικό (OS) Ventura εν προκειμένω. 
Με το Time Machine θα επαναφέρεις τα πάντα ‘όπως τα άφησες … (Data, documents, settings) κλπ. 

Ο τρίτος τρόπος είναι να πάρεις ‘ένα bootable image του δίσκου σου, και αν κάτι πάει στραβά το επαναφέρεις. 
Με λογισμικό όπως το Super Duper που είναι πλήρως λειτουργικό και στην free έκδοση του. 

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, Jiakometi είπε

Ναι γίνεται αλλά θα κάνεις επαναφορά μόνο στο λειτουργικό (OS) Ventura εν προκειμένω. 
Με το Time Machine θα επαναφέρεις τα πάντα ‘όπως τα άφησες … (Data, documents, settings) κλπ. 

Ο τρίτος τρόπος είναι να πάρεις ‘ένα bootable image του δίσκου σου, και αν κάτι πάει στραβά το επαναφέρεις. 
Με λογισμικό όπως το Super Duper που είναι πλήρως λειτουργικό και στην free έκδοση του. 

Και για να το επαναφερω πισω στην offical εκδοση του την catalina ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και με τους τρεις τρόπους γίνεται …

Οπωε είπαμε παραπάνω ..

Μεσω Recovery Mode, -> Reinstall Mac OS θα κάνεις καθαρή εγκατάσταση του τελευταίου λειτουργικού που έπαιρνε ο υπολογιστής. Catalina.

Αν (από Catalina) κρατήσεις Time Machine back,up τότε πάλι μέσω του Recovery menu έχει επιλογή να επαναφέρεις πλήρως το σύστημα σου με όλα τα settings.

Και αν πάρεις image, (πάλι από Catalina) όταν επαναφέρεις το image (ουσιαστικά κλώνο του δίσκου σου) θα είσαι εκεί που το άφησες. (Catalina).

Μάλλον εγώ σε έμπλεξα με την αναφορά του Ventura παραπάνω ….

Επεξ/σία από Jiakometi
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προχώρα άφοβα. Μέχρις στιγμής δεν έχω αντιληφθεί την παραμικρή δυσλειτουργία.

image.png.76def37d4a70e2e3208e22f1312112ad.png

Επεξ/σία από NewGascp
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε imac 27, 2010 δεν χρειάστηκε τίποτα να κάνω απολύτως. Είχα κρατήσει backup βέβαια(εννοείτε στο προτείνω και εγώ να κρατήσεις) αλλά δεν χρειάστηκε ποτέ.

Κράτησε τα πάντα όλα, και την εγκατάσταση win10 που είχα από πριν την αναβάθμιση του macos..

12-13 χρόνια μετά και ο imac αυτός ακόμα "ζωγραφίζει"..

EDIT

Ωχ μιλάτε για ventura, στον imac/2010 έχω Monterey, όταν το είχα ψάξει δεν έπαιρνε ventura και πιστεύω δεν έχει αλλάξει κάτι.

Επεξ/σία από ChrisAce
Δημοσ.
Στις 18/2/2023 στις 11:28 ΠΜ, NewGascp είπε

Προχώρα άφοβα. Μέχρις στιγμής δεν έχω αντιληφθεί την παραμικρή δυσλειτουργία.

image.png.76def37d4a70e2e3208e22f1312112ad.png

Καλησπερα το εκανα με πληρες επιτυχεια και εγω φυσικα η καρδια μου χτυπουσε κοκκινο τικ τακ τικ τακ επειδη ελεγα αν δεν πετυχαινε τι θα εκανα πως θα προχωρουσα αφου ειναι το μοναδικο μηλο που εχω ; Τελικα προχωρησε μια χαρα η εγκατασταση ασε που του φορτωσα και ενα καρων προγραμματα για την δουλεια μου οπως ms office adobe photoshop κλπ. Να σε ρωτησω: Οταν θα βγει νεοτερη εκδοση πως την ενημερωνω ; Εχεις iPhone ;

Δημοσ.
9 ώρες πριν, thelos257 είπε

Καλησπερα το εκανα με πληρες επιτυχεια και εγω φυσικα η καρδια μου χτυπουσε κοκκινο τικ τακ τικ τακ επειδη ελεγα αν δεν πετυχαινε τι θα εκανα πως θα προχωρουσα αφου ειναι το μοναδικο μηλο που εχω ; Τελικα προχωρησε μια χαρα η εγκατασταση ασε που του φορτωσα και ενα καρων προγραμματα για την δουλεια μου οπως ms office adobe photoshop κλπ. Να σε ρωτησω: Οταν θα βγει νεοτερη εκδοση πως την ενημερωνω ; Εχεις iPhone ;

Αν δεις την φωτο έχω αναβαθμιστεί σε Ventura 13.2.1 με το που βγήκε από την Apple κανονικά χωρίς κανένα πρόβλημα. Επίσης του έβαλα SSD και αναβάθμισα τη RAM σε 8gb και το "μικρό" μήλο κυριολεκτικά πετάει. Κρίμα που η Apple δεν υποστηρίζει επίσημα τα παλαιότερα μηχανάκια αλλά αφού αφήνει το OC να λειτουργεί είμαστε μια χαρά. Έχω "τρελαθεί" με τα Airpods, τα φέρνω κοντά στο mini και άμεσα συνδέονται. Apple music και Tv με την ποιότητα των airpods (3). Έχω iPhone.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

2023-02-219_34_42.png.4d0609e9a21fc22c473223a50385b59e.png

Δουλευει μια χαρα ρολοι παιδια ευτυχως ολα δειχνουν να πηγαινουν οκ. Εχω μια απορια ομως το μηχανημα που εχω το κορυφαιο late 2013 iMac απο που ως που υποστηριξει τις εκδοσεις τις επισημες του OS X ;
Το Καταλινα το υποστηριξει ;
Το Mojave ;
Το Hight sierra ;
Δεν ξερω γιατι δεν συγχωνιζεται το iPhone μου μαζι με το iMac μου και δεν ξερω τον λογο. Ολα τα εχω ενεργα στο icloud και τα μηνυματα ; Μηπως ειναι αλλη ρυθμιση ;

Επεξ/σία από thelos257
Δημοσ.
Στις 18/2/2023 στις 6:37 ΜΜ, ChrisAce είπε

Ωχ μιλάτε για ventura, στον imac/2010 έχω Monterey, όταν το είχα ψάξει δεν έπαιρνε ventura και πιστεύω δεν έχει αλλάξει κάτι.

Παίρνει πλέον.

• Like 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, NewGascp είπε

Παίρνει πλέον.

Καλό νέο, είχα σταματήσει να ασχολούμαι αν θα πάρει ποτέ ventura, και να σου πω την αλήθεια δεν το πίστευα ότι θα το κατάφερναν ποτέ, θα το κοιτάξω πάλι. 🙂

thanks

• Like 2
Δημοσ.

Εγώ παντός οποίος θέλει μπορώ να περάσω οποίο macOS θέλει σε παλιό mac . Το έχω κάνει σε πολλους iMac είναι ασφαλείς η διαδικασία. 

• Like 1
Δημοσ.

Καλημερα.

Εχει δοκιμασει κανεις σε iMac 12.1(21.5-inch, Mid 2011) ?

Επειδη γραφει οτι εχει θεματακια με gpu acceleration, αλλα σε βιντεακια ειδα οτι λειτουργει.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...