Dr_Pepper Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Στις 17/2/2023 στις 7:42 ΜΜ, hyperspaced είπε Πάντως εγώ πιάνω 9Mbps. Τί να μου κάνουν τα 8 της Google? Αααα Gbps λέει... Εννοείται ότι θα αναβαθμιστεί τζάμπα, τέλος στην Αμερική υπάρχουν πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις που χρειάζονται μεγάλη ταχύτητα αλλά δεν θέλουν να έχουν δικό τους datacenter ή να δώσουν τα λεφτά τέλος πάντων για να περάσουν dedicated/leased γραμμή. Τέλος μην ξεχνάμε ότι οι τεχνολογικές απαιτήσεις αυξάνονται πχ ένα game το 2010 είχε γύρω στα 5 με 10 GB σε χωρητικότητα τώρα πολλά games ξεπερνάνε τα 100GB Τότε είχαμε συμπιεσμένο 1080p στην καλύτερη και τώρα 4Κ και 8Κ game streaming ειναι μια ανερχόμενη αγορά VR streaming (Που ειναι πολύ πιο απαιτητικό απο το "απλό" streaming) ίσως έρθει σχετικά σύντομα κτλ κτλ Δηλαδή επειδή "κάνεις" την δουλειά σου τώρα με μια Χ ταχύτητα δεν σημαίνει ότι και στο μέλλον θα ειναι αρκετή... Κάποτε θυμάμαι είχα βάλει 2Mbps ADSL απο την Hol με το fritz που είχε 100mbps lan πριν πάνω απο μια δεκαετία (δεν θέλω να θυμάμαι πόσα χρόνια ακριβώς σαν χθες μου φαίνεται και σταματάει εκει ) και όλα φαινόταν να τρέχουν σφαίρα και μεταφορές αρχείων εντός lan σφαίρα κτλ. Σήμερα με 2mbps και 100mbps για lan θα σκεφτόμουν να πάρω βαριοπούλα και να τα σπάσω όλα απο τα νεύρα που θα είχα λόγω της καθυστέρησης... Τι άλλαξε; 1) το τρόπος που χρησιμοποιώ την τεχνολογία πχ καινούργιοι τρόποι προστέθηκαν "σήμερα" στο ρεπερτόριο που δεν τους είχα τότε (πχ κάτι που κάνουν σχεδόν όλοι και όχι μονο εγώ, βίντεο κλήσεις <--- Πχ στο μέλλον αυτό μπορεί να αλλάξει με το πιο απαιτητικό VR/metaverse κτλ) 2) οι απαιτήσεις πχ τα mp3 απο το kazaa που κατέβαζα ήταν μερικά kilobyte τα βίντεο 2,3 άντε μερικές δεκάδες MB .. σήμερα ένα αρχείο FLAC (μουσική) μπορεί να έχει άνετα 15ΜΒ ένα βίντεο απο το youtube αρκετές εκατοντάδες MB κτλ Επεξ/σία 20 Φεβρουαρίου 2023 από Dr_Pepper
Super Moderators Thresh Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Super Moderators Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 1 hour ago, ethnik471 said: 50 ευρώ σε περιορισμένες περιοχές και με το αστείο upload φάση DSL που το βλέπουν Ρουμάνοι και Βούλγαροι και γελάνε... Πιστεύω ότι μέχρι το 2027 θα έχουν τουλάχιστον διαπλασιάσει το μιζερο 10% του upload στο FTTH οι πάροχοι.
Dr_Pepper Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 8 λεπτά πριν, Thresh είπε Πιστεύω ότι μέχρι το 2027 θα έχουν τουλάχιστον διαπλασιάσει το μιζερο 10% του upload στο FTTH οι πάροχοι. Α εντάξει τώρα κοντά δηλαδή
Super Moderators Thresh Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Super Moderators Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 4 minutes ago, Dr_Pepper said: Α εντάξει τώρα κοντά δηλαδή Καλά μπορεί και να μην γίνει τίποτα, αν δεν αλλάξει το ελάχιστο στον κανονισμό η ΕΕΤΤ, απλά "υπόθεση" κάνω με την χρονολογία που έχουν αναφέρει για τα έργα του FTTH.
kinitos Δημοσ. 9 Απριλίου 2023 Δημοσ. 9 Απριλίου 2023 Στις 18/2/2023 στις 10:54 ΠΜ, Dr_Pepper είπε Εγώ απλά backup το laptop ήθελα να κάνω (300GB) στο onedrive και παρέλυσε όλο το δίκτυο μου (ενώ έχω rural vdsl δηλαδή εγώ έχω 30Mbps upload) για μιαμιση μέρα μέχρι να τελειώσω... ειναι τριτοκοσμικές οι συνθήκες, και αν γίνει κάνα λάθος... άντε πάλι απο την αρχή περίμενε ξανα 300GB, που καμιά φορά ο πολλής ο κόσμος δεν το καταλαβαίνει το χάλι αυτό γιατί μπαίνει στο internet για να διαβάσει κάνα νέο ή να σηκώσει φωτό στο insta... Και είναι τριτοκοσμικές συνθήκες γιατί α) δεν υπάρχει άλλη επιλογή β)εγώ ειμαι και "τυχερός" που έχω 30mbps άλλοι την παλεύουν με 5mbps η πόσα δίνει ο οτέ για την κανονική 50άρα... "Τρέμω" μην γίνει κάτι με το NAS γιατί για να κάνω upload στο cloud θέλω βδομάδες... έχω κάνει κάποια physical buckups στο NAS αλλά δεν γίνεται να το κάνω όλο... "Τρέμω" μην πάθει κάτι το steam library μου που ειναι 4TB γιατί έστω με 50mbps ποιος κάθεται να τα ξανακατεβάσει όλα; (και υπόψιν σημαίνει ότι δεν θα βλέπωοτεTV κανένας άλλος δεν θα κάνει κάτι που να χρειάζεται "σοβαρή" ταχύτητα γιατί όλη η ταχύτητα πρέπει να πάει στο steam library γιατί αλλιώς θα χρειαστώ μήνες για να κατεβεί... ) απο τοτε τωρα καταφερα να κανω ποστ για να σε κραξω που κρεμασε το συμπαν ελεος ρε pepper τι εκανες ...... θα ζητησω να φας μπαν απο το ιντερνετ 😃😃 ακου backup στο ιντερνετ ...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα