Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Conan2046 είπε

Γιατί έτσι; Δεν ασχολούμαι βέβαια αλλά μου φαίνεται υπερβολικό, το twitch βλέπω δίνει 6 mbpps το ανώτερο συνιστώμενο bitrate και στο youtube αν ανεβάζεις 4Κ με υψηλό frame rate (που λογικά δεν υπάρχει κάποιος λόγος για κάτι τέτοιο) δίνει ως 85 mbps

1) Αυτό που έγραψα ακριβώς πάνω απο το ποστ σου

2) όσο αφορά καθαρά το streaming  άλλο το πόσα mbps χρησιμοποιείς για να δεις το συμπιεσμένο σήμα εσύ απο τo twitch και άλλο πόσα χρειάζεται ο άλλος για να σηκώσει πχ 1080p 60FPS 

2β) Για ποιον λόγο να περιοριστεί (ειδικά αν μιλάμε για επαγγελματία ή για ερασιτέχνη που θέλει να έχει ένα επιπλέον έσοδο) σε μια πλατφόρμα και να μην στιμάρει το session του σε παραπάνω απο μια; (= προσθέτεις το bandwitdh για την κάθε υπηρεσία πχ πες 8mbps για twitch και 8mbps για youtube = 16 mbps  + ότι χρειάζεσαι bandwidth για άλλα πράγματα πχ για το game αν ειναι online και για το discord αν κάνεις βίντεο κλίση ή ανοίξεις να δεις ένα βίντεο για να βρεις που να πας για να κάνεις το Χ quest  να μην κρεμάσει το στρέαμ)

• Απαντ. 64
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε

1) Αυτό που έγραψα ακριβώς πάνω απο το ποστ σου

2) όσο αφορά καθαρά το streaming  άλλο το πόσα mbps χρησιμοποιείς για να δεις το συμπιεσμένο σήμα εσύ απο τo twitch και άλλο πόσα χρειάζεται ο άλλος για να σηκώσει πχ 1080p 60FPS 

2β) Για ποιον λόγο να περιοριστεί (ειδικά αν μιλάμε για επαγγελματία ή για ερασιτέχνη που θέλει να έχει ένα επιπλέον έσοδο) σε μια πλατφόρμα και να μην στιμάρει το session του σε παραπάνω απο μια; (= προσθέτεις το bandwitdh για την κάθε υπηρεσία πχ πες 8mbps για twitch και 8mbps για youtube = 16 mbps  + ότι χρειάζεσαι bandwidth για άλλα πράγματα πχ για το game αν ειναι online και για το discord αν κάνεις βίντεο κλίση ή ανοίξεις να δεις ένα βίντεο για να βρεις που να πας για να κάνεις το Χ quest  να μην κρεμάσει το στρέαμ)

Για το 2 είδα πόσο upload bitrate συστήνει το twitch και το youtube, όχι το download bitrate. Ακόμα και για το backup που είπες δεν νόμίζω να είναι τόσο σύνηθες να θές να κάνεις backup με την μία όλα τα αρχεία σου. 

Για το 2β προσωπικά μου φαίνεται δύσκολο κάποιος  να streamάρει και ταυτόχρονα να βλέπει βίντεο, να παίζει παιχνίδια κ.ο.κ. 

δεν λέω να μην έχουμε μεγάλες ταχύτητες αλλά στο upload πρακτικά το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού καλύπτεται. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, Conan2046 είπε

ια το 2 είδα πόσο upload bitrate συστήνει το twitch και το youtube, όχι το download bitrate

Κάτι δεν διάβασες καλά τότε απλή απόδειξη μπές (όπως μόλις μπήκα εγώ και έβαλα τυχαία έναν streamer) και δες πόσα kbps θες για να δεις το stream πχ σε 1080p 60FPS

image.png.9e045768ce0eb6e1e86806bc768bb5a8.png

Αν δεις εδώ μιλάμε για 5,7Mbps περίπου (έβαλα τα στατς του βίντεο πάνω αριστερά)  και αυτό ειναι το πόσο κατεβάζω εγώ για να δω το συμπιεσμένο σήμα απο το twitch  ο τύπος (κάτω δεξιά) που το σηκώνει σηκώνει καθαρό σήμα πχ απο OBS στο twitch και αυτό σου εγγυώμαι θέλει παραπάνω απο 5,7

Επίσης επίσης κάποιος μπορεί να θέλει 1440p ή και 4Κ.

Ακόμα και για το backup που είπες δεν νόμίζω να είναι τόσο σύνηθες να θές να κάνεις backup με την μία όλα τα αρχεία σου

Αυτό ειναι το πιο σύνηθες μια φορά back up σε συγκεκριμένη ημερομηνία. 

Επίσης δεν έχει σημασία και να το "σπάσεις" πάλι τον ίδιο χρόνο συνολικά θα ξοδέψεις δεν ειναι ότι αλλάζει κάτι πέρα ότι θα πρέπει να ασχοληθείς περισσότερο όσο αφορά την διαδικασία του "σπασίματος" 

Για το 2β προσωπικά μου φαίνεται δύσκολο κάποιος  να streamάρει και ταυτόχρονα να βλέπει βίντεο, να παίζει παιχνίδια κ.ο.κ. 

Εσένα μπορεί να μην σου φαίνεται χρήσιμο αλλά υπάρχουν μέχρι και υπηρεσίες επι πληρωμή που σου προσφέρουν αυτή την δυνατότητα 

δεν λέω να μην έχουμε μεγάλες ταχύτητες αλλά στο upload πρακτικά το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού καλύπτεται.

Εγώ νομίζω (κρίνοντας απο τις πάνω προτάσεις σου) ότι καλύπτεσαι εσύ μάλλον αυτό δεν σημαίνει όμως ότι καλύπτεται το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού. 

Να στο πω και αλλιώς έστω και δίκιο να είχες και να θέλει 6mbps ένα stream το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού δεν έχει upload περισσότερο απο 2.5mbps... άντε στην καλύτερη να έχουν 5mbps (και μιλάμε πάντα για ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΕΣ ταχύτητες  δηλαδή ζήτημα αν έχουν το 80% απο αυτό) 

Επεξ/σία από Dr_Pepper
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε

Κάτι δεν διάβασες καλά τότε απλή απόδειξη μπές (όπως μόλις μπήκα εγώ και έβαλα τυχαία έναν streamer) και δες πόσα kbps θες για να δεις το stream πχ σε 1080p 60FPS

image.png.9e045768ce0eb6e1e86806bc768bb5a8.png

Αν δεις εδώ μιλάμε για 5,7Mbps περίπου (έβαλα τα στατς του βίντεο πάνω αριστερά)  και αυτό ειναι το πόσο κατεβάζω εγώ για να δω το συμπιεσμένο σήμα απο το twitch  ο τύπος (κάτω δεξιά) που το σηκώνει σηκώνει καθαρό σήμα πχ απο OBS στο twitch και αυτό σου εγγυώμαι θέλει παραπάνω απο 5,7

Επίσης επίσης κάποιος μπορεί να θέλει 1440p ή και 4Κ.

Αυτό ειναι το πιο σύνηθες μια φορά back up σε συγκεκριμένη ημερομηνία. 

Εσένα μπορεί να σου φαίνεται χρήσιμο αλλά υπάρχουν μέχρι και υπηρεσίες επι πληρωμή που σου προσφέρουν αυτή την δυνατότητα 

Εγώ νομίζω (κρίνοντας απο τις πάνω προτάσεις σου) ότι καλύπτεσαι εσύ μάλλον αυτό δεν σημαίνει όμως ότι καλύπτεται το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού. 

Να στο πω και αλλιώς έστω και δίκιο να είχες και να θέλει 6mbps ένα stream το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού δεν έχει upload περισσότερο απο 2.5mbps... άντε στην καλύτερη να έχουν 5mbps (και μιλάμε πάντα για ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΕΣ ταχύτητες  δηλαδή ζήτημα αν έχουν το 80% απο αυτό) 

Για το upload στο twitch από εδώ το πήρα: https://stream.twitch.tv/encoding/

Εγώ σίγουρα καλύπτομαι το ομολογώ 😁, και με την VDSL που έχω και δεν πιάνει πάνω από 30/3, όμως η παραδοχή μου δεν ήταν για το upload στα 5 ή στα 10 mpps αλλά για τα 100 mpps τα οποία παράθεσα και συνεχίζω να πιστεύω ότι θα καλύπτουν πάνω από το 95% των οικιακών χρηστών και λίγους λέω. 

Για το back up τώρα σύμφωνοι γίνεται ανά συγκεκριμένη ημερομηνία όμως δεν ανεβάζεις κάθε φορά ξανά τα αρχεία που έχεις ήδη ανεβασμένα. 

Δημοσ.
16 ώρες πριν, hyperspaced είπε

Πάντως εγώ πιάνω 9Mbps. Τί να μου κάνουν τα 8 της Google?
Αααα Gbps λέει...

Μαλιστα 8Gbps βαζει η google...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 18/2/2023 στις 12:07 ΜΜ, Conan2046 είπε

Για το upload στο twitch από εδώ το πήρα: https://stream.twitch.tv/encoding/

Αυτό ειναι οδηγίες για ρυθμίσεις πχ στο OBS σαν μπούσουλας (guidelines) για να μην "κολλάει" το stream σου πχ αν ζωρίζεις το hardware ή την σύνδεση σου όπως βλέπεις βάζουν preset ας πουμε "Preset: veryfast <-> medium" 

Στις 18/2/2023 στις 12:07 ΜΜ, Conan2046 είπε

ότι θα καλύπτουν πάνω από το 95% των οικιακών χρηστών και λίγους λέω. 

Αν το 95% των χρηστών κάνει την ίδια χρήση με εσένα τότε ναι,  εγώ έχω αμφιβολίες όμως επίσης ακόμη και άτομα που δεν χρησιμοποιούν πολύ το internet θα έχετε παρατηρήσει ότι καμιά φορά στο ακουστικό η φωνή του άλλου ακούγεται σαν να έχει βάλει το στόμα του σε κονσέρβα και μετά στο μικρόφωνο αυτό γίνεται πολύ απλά γιατί το upload του ειναι χαμηλό και το codec που στέλνει την φωνή του σε εσένα δεν μπορεί να κάνει καλύτερη δουλειά προκειμένου να "χωρέσει" το stream της φωνής στο περιορισμένο upload που έχει. 

ή όταν κάνεις βίντεο κλήση και βλέπεις τον άλλον ξαφνικά εκει που φαινόταν σχεδόν καλά ξαφνικά να γεμίζει με τετραγωνάκια/θολούρα, είναι λόγω χαμηλού Upload απο μεριάς του. 

Επεξ/σία από Dr_Pepper
  • Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Dr_Pepper είπε

Εγώ απλά backup το laptop ήθελα να κάνω (300GB) στο onedrive και παρέλυσε όλο το δίκτυο μου (ενώ έχω rural vdsl δηλαδή εγώ έχω 30Mbps upload) για μιαμιση μέρα μέχρι να τελειώσω... ειναι τριτοκοσμικές οι συνθήκες,  και αν γίνει κάνα λάθος... άντε πάλι απο την αρχή περίμενε ξανα 300GB, που καμιά φορά ο πολλής ο κόσμος δεν το καταλαβαίνει το χάλι αυτό γιατί μπαίνει στο internet για να διαβάσει κάνα νέο ή να σηκώσει φωτό στο insta... 

Και είναι τριτοκοσμικές συνθήκες γιατί α) δεν υπάρχει άλλη επιλογή β)εγώ ειμαι και "τυχερός" που έχω 30mbps άλλοι την παλεύουν με 5mbps η πόσα δίνει ο οτέ για την κανονική 50άρα... 

"Τρέμω" μην γίνει κάτι με το NAS γιατί για να κάνω upload στο cloud θέλω βδομάδες... έχω κάνει κάποια physical buckups στο NAS αλλά δεν γίνεται να το κάνω όλο...

"Τρέμω" μην πάθει κάτι το steam library μου που ειναι 4TB γιατί έστω με 50mbps ποιος κάθεται να τα ξανακατεβάσει όλα; (και υπόψιν σημαίνει ότι δεν θα βλέπωοτεTV κανένας άλλος δεν θα κάνει κάτι που να χρειάζεται "σοβαρή" ταχύτητα γιατί όλη η ταχύτητα πρέπει να πάει στο steam library γιατί αλλιώς θα χρειαστώ μήνες για να κατεβεί... ) 

Αγόρασε σκληρούς δίσκους, με 2-3 καινούριους 4tb κρατάς 2ο αντίγραφο(αν είναι λίγα tb). Καλό το σύννεφο αλλά με τέτοιες ταχύτητες δεν πας πουθενά. Συν την σπάνια περίπτωση αν γίνει κάτι στο cloud και πιάσει κακοκαιρία 😁

2 ώρες πριν, Conan2046 είπε

Γιατί έτσι; Δεν ασχολούμαι βέβαια αλλά μου φαίνεται υπερβολικό, το twitch βλέπω δίνει 6 mbpps το ανώτερο συνιστώμενο bitrate και στο youtube αν ανεβάζεις 4Κ με υψηλό frame rate (που λογικά δεν υπάρχει κάποιος λόγος για κάτι τέτοιο) δίνει ως 85 mbps

Υπάρχει λόγος, λέγεται αθλητισμός. Θα έβλεπες μπάλα με 15 η και 7fps? Το ίδιο και ένας esport streamer, δεν θα ήθελε χαμηλά fps στο ματς που κάνει. Αυτά που ήρθαν εδώ τώρα(σε ταχύτητες Internet), υπήρχαν σε άλλες χώρες 15 έτη πίσω. Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα. 

Δημοσ.
Στις 17/2/2023 στις 7:53 ΜΜ, TaxiarhisGR είπε

Εγω 1Gbps Cosmote εχω με 49,90 τον μηνα δεν ξερω σε ποια Ελλαδα αναφερεσαι 

Spoiler

image.png.1e9227816ff2c19aa9d10fea0cadd41c.png

Στην υπολοιπη

Δημοσ.

Όχιιι, πρόπερσι έριξα Cat.6 στο σπίτι. Google ήρεμα, μη γκρεμίζω τοίχους πάλι για οπτική! :P

Δημοσ.
Στις 17/2/2023 στις 7:37 ΜΜ, esertas είπε

Ποιος θα έχει 5Gbps και δεν του φτάνουν και θα το κάνει 8 όταν έρθει η ώρα;

Όταν φτιάχνεις υποδομές, τις φτιάχνεις με το καλύτερο διαθέσιμο και οικονομικά βιώσιμο τρόπο. Περί αυτού πρόκειται. Όποιος εχει 5Gbps δεν νομίζω οτι χρειάζεται 8Gbps

Δημοσ.

Εδω ακομα στο καρα-κεντρο της Αθηνας δεν εχουν αδειοδοτήσει τις Fiber και ειμαστε ακομα στα 50-100Mbps a-vdsl!

Δημοσ.
Στις 17/2/2023 στις 7:53 ΜΜ, TaxiarhisGR είπε

Εγω 1Gbps Cosmote εχω με 49,90 τον μηνα δεν ξερω σε ποια Ελλαδα αναφερεσαι image.png.1e9227816ff2c19aa9d10fea0cadd41c.png

50 ευρώ σε περιορισμένες περιοχές και με το αστείο upload φάση DSL που το βλέπουν Ρουμάνοι και Βούλγαροι και γελάνε...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...