Parolos4 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Άρα πάμε στην καλή θέληση του τελωνείου να μην υπερβεί τις 25 χιλιάδες γιατί μετά πάει με συντελεστή 48% ή 52,8% για τα παλαιότερα και 32% για τα καινούρια. Άρα κάποιο με 30.000€ αξία και με το συντελεστή παλαιότητας, π.χ. 7ετιας, θα βγει 4+ χιλιάρικα. Απαγορευτικό ποσό.
vamvakoolas Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 ειτε πηγαινετε σε Εμπορο ειτε σε αντιπροσωπεια στη Γερμανια, εφοσον ξερουν οτι ειναι για εξαγωγη, θα σας ετοιμασουν χαρτι για τη πωληση που αναγραφεται και το ποσο ΦΠΑ. Αν ενας εμπορος δε θα ανεγραφε οτι στη τιμη δε περιλαμβανεται ο ΦΠΑ εγω θα εφευγα και θα εψαχνα αλλου.... 1
ProponitisTouKanape Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 1 ώρα πριν, vamvakoolas είπε ειτε πηγαινετε σε Εμπορο ειτε σε αντιπροσωπεια στη Γερμανια, εφοσον ξερουν οτι ειναι για εξαγωγη, θα σας ετοιμασουν χαρτι για τη πωληση που αναγραφεται και το ποσο ΦΠΑ. Αν ενας εμπορος δε θα ανεγραφε οτι στη τιμη δε περιλαμβανεται ο ΦΠΑ εγω θα εφευγα και θα εψαχνα αλλου.... Το πιο πιθανό είναι πως το αυτοκίνητο είχε αγοραστεί αφορολόγητο, για εταιρικό/διπλωματικό/κλπ. Οπότε ο ΦΠΑ δεν έχει πληρωθεί, αυτά είναι γενικά πολύ δύσκολα να φύγουν απο τους εμπόρους, είτε ψάχνουν να τα δώσουν σε επαγγελματίες είτε να τα εξάγουν εκτός ΕΕ που έτσι κι αλλιώς δεν επιβαρύνονται με ΦΠΑ. Παλιότερα αγόραζαν πάρα πολλά Ρώσοι, Λευκορώσοι, Ουκρανοί κλπ, ειδικά SUV με κινητήρες βενζίνης, οπότε έφευγαν, τώρα μπορεί και να πιάσουν αράχνες
vamvakoolas Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) επειδη μαλλον δε ζεις κεντρικη ευρωπη: τα εταιρικα/διπλωματικα κτλ που εξαιρενται ΦΠΑ δεν ειναι η πλειοψηφια. Τα τελευταια 2 χρονια, αρκετοι ιδιωτες τα πουλανε μιας και τα περιβαλλοντικα προτυπα/προστιμα σε αναγκαζουν. Ηδη εχει γινει χαμος με τα πετρελαιοκινητα και ολοι στρεφονται/ψαχνονται για ηλεκτρικα... Υπαρχει παντα αγορα μιας και στη κεντρικη ευρωπη στοχευουν και εμποροι απο Αφρικοι που εκει δε νοιαζονται για προτυπα οπως και Μολβαδοι, Αλβανοι κτλ Συχνα βλεπεις αυτοκινητοαμαξες με προορισμο καποια απο αυτες τις χωρες Επεξ/σία 20 Φεβρουαρίου 2023 από vamvakoolas 1
Parolos4 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 9/10 αγγελίες στο mobile δεν περιλαμβάνουν ΦΠΑ στο ποσό που αναγράφεται όμως. Όπου ισχύει η τιμή με ΦΠΑ το αναγράφει καθαρά η αγγελία. Έχει και τα δύο ποσά δλδ. Επεξ/σία 20 Φεβρουαρίου 2023 από Parolos4
ProponitisTouKanape Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 18 λεπτά πριν, vamvakoolas είπε επειδη μαλλον δε ζεις κεντρικη ευρωπη: τα εταιρικα/διπλωματικα κτλ που εξαιρενται ΦΠΑ δεν ειναι η πλειοψηφια. Τα τελευταια 2 χρονια, αρκετοι ιδιωτες τα πουλανε μιας και τα περιβαλλοντικα προτυπα/προστιμα σε αναγκαζουν. Ηδη εχει γινει χαμος με τα πετρελαιοκινητα και ολοι στρεφονται/ψαχνονται για ηλεκτρικα... Υπαρχει παντα αγορα μιας και στη κεντρικη ευρωπη στοχευουν και εμποροι απο Αφρικοι που εκει δε νοιαζονται για προτυπα οπως και Μολβαδοι, Αλβανοι κτλ Συχνα βλεπεις αυτοκινητοαμαξες με προορισμο καποια απο αυτες τις χωρες Αυτοκίνητα που πωλούνται χωρίς ΦΠΑ με ένδειξη επαγγελματικό/για εξαγωγή είναι αυτοκίνητα που δεν εχει πληρωθεί ποτέ ο ΦΠΑ. Εργαζόμουν σε εταιρία με μεταχειρισμένα στη Γερμανία οπότε κάτι έχω δει. Τώρα τα περι ηλεκτρικών είναι άσχετα, δε συζήτησα τα trends της αγοράς.
gozzila100 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2023 παιδια με καποιους που μιλησα μου λενε οτι δεν εχει εξτρα ΦΠΑ αφου ανοιξει στο γερμανικο νομο παραγραφο 25α και αυτα τα αυτοκινητα παιρνουν μονο οσοι ειναι να τα εξαγουν σε αλλη χωρα.. επισης μου ειπαν πως ετοιμαζουν ολα τα εγγραφα πινακιδες κτλ για να γινει η εξαγωγη! παντως με τον ΦΠΑ ισχυει το εξης επειδη το εψαξα.. 19% ειναι γερμανια 24% ελλαδα αν ειναι πληρωμενο στην γερμανια ελλαδα δε πληρωνεις τπτ παρα μονο τη διαφορα.. (ετσι με ειπε ενας εμπορας, δε ξερω κατα ποσο ισχυει αλλα μου φαινεται λογικο)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα