Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να αγοράσω τον γρηγορότερο δυνατόν εξωτερικό σκληρό δίσκο για τις θύρες μου οποτενθελω να ξέρω αν θα πάρω 10gbps ή 20gbps

Δημοσ.
8 minutes ago, Hamurabi said:

Θέλω να αγοράσω τον γρηγορότερο δυνατόν εξωτερικό σκληρό δίσκο για τις θύρες μου οποτενθελω να ξέρω αν θα πάρω 10gbps ή 20gbps

είτε 10 είτε 20 είτε 2.000.000 τα νούμερα θα είναι τα μέγιστα του δίσκου οπότε και το 2x1 σου είναι υπέρ αρκετό.

Δημοσ.

Δεδομένου ότι ο εξωτερικός σκληρός που κοιτάω είναι nvme m2 (20gbps) έχει σημασία αν η θύρα μου είναι 10gbps ή 20gbps ώστε αν τελικά ειναι 10gpbs να πάρω κάποιον φθηνότερο σκληρο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 17/2/2023 στις 10:09 ΜΜ, Hamurabi είπε

Δεδομένου ότι ο εξωτερικός σκληρός που κοιτάω είναι nvme m2 (20gbps) έχει σημασία αν η θύρα μου είναι 10gbps ή 20gbps ώστε αν τελικά ειναι 10gpbs να πάρω κάποιον φθηνότερο σκληρο

Από ότι διάβασα στα specs η ταχύτητα στις usb διαφέρει από ποιον επεξεργαστή θα βάλεις. 

Οπότε καλό είναι να πεις και ποιον επεξεργαστή σκοπεύεις να χρησιμοποιήσεις με την μητρική. 

Πάντως γενικότερα έχει την δυνατότητα να δεχτεί pcie controler με εξόδους 20gbps μιας και το δεύτερο x 16   slot υποστηρίζει pci4 x 4 ταχύτητες. 

Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα με λίγα λόγια... Δεν είναι απαραίτητο το κριτήριο των onboard θυρών για την αγορά εξωτερικου σκληρού... 

Επεξ/σία από atheatos
Δημοσ.

Αααα σωστός δεν τοχανσκεφτει αυτό.

Οπότε με ένα pci express 4 x16 controller μπορώ να έχω και usb 3.2 gen 2x2 θύρες.

Ωραίος ευχαριστώ.

Ο επεξεργαστής πως μπλέκεται σε όλο αυτό; Αν δε.σου κάνει κόπος εξήγησε μου σε παρακαλώ.

επεξεργαστή έχω βάλει τον ryzen 7 3800

Δημοσ.

USB

AMD® X570 Chipset

• 6x USB 3.2 Gen 1 (SuperSpeed USB) ports (2 Type-A ports on the back panel, 4 ports available through the internal USB 3.2 Gen 1 connectors)
  • 6x USB 2.0 (High-speed USB) ports (2 Type-A ports on the back panel, 4 ports available through the internal USB 2.0 connectors)

AMD® Processor

• 2x USB 3.2 Gen 2 (3rd Gen AMD Ryzen™ / Ryzen™ 4000 G-Series) or USB 3.2 Gen1 (2nd Gen AMD Ryzen™/ Ryzen™ with Radeon™ Vega Graphics and 2nd Gen AMD Ryzen™ with Radeon™ Graphics) ports (1x Type-A & 1x Type-C) on the back panel
  • 2x USB 3.2 Gen1 (SuperSpeed USB) Type-A ports on the back panel

Έχω υπογραμμίσει τα details spec της μητρικής σου όπου γράφει ποτέ έχεις gen 1 και πότε gen 2. Με τον 3800 λογικά θα έχεις gen 2.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...