Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για να γίνει η μεταφορά στο όνομα του θείου μου πρέπει να εξοφληθεί το σύνολο του λογαριασμού;

Επεξ/σία από panosena
  • Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, panosena είπε

Για να γίνει η μεταφορά στο όνομα του θείου μου πρέπει να εξοφληθεί το σύνολο του λογαριασμού;

Πιθανότατα ναι. Άμα προσκομίσει εκκαθαριστικό και μισθωτήριο που είναι ήδη παλιά άρα φαίνεται πως αυτός έμενε εκεί. Εκτός άμα ήταν τωρινο το μισθωτήριο. 

• Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, panosena είπε

η ΔΕΗ (παράνομα) το ζητάει , ή τουλάχιστον να γίνει διακανονισμός

• Thanks 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 18/2/2023 στις 9:10 ΜΜ, panosena είπε

Αν είναι κληρονόμος θα το ζητήσει (δεν ξέρουν όμως ότι είναι) αν δεν έχει το ίδιο επίθετο μπορεί να το πάρει στο όνομά του χωρίς να το μάθουν. Αλλά και πάλι αν το ποσό είναι μεγάλο κάποια ερευνα θα την κάνουν. Ο μπάρμπας μου για να έχει το κεφάλι του ήσυχο έκανε διακανονισμό το χρέος και το πήρε στο όνομά του. 

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν καταλαβαίνω την ερώτηση. Εφόσον μένει ο θείος στο σπίτι με μισθωτήριο για ποιο λόγο να μην πληρώσει τον δικό του λογαριασμό;

Επεξ/σία από The_Judas
Δημοσ.

να πάει άμεσα στη ΔΕΗ ο θείος σου με το μισθωτήριο να το γυρίσει στο όνομα του το ρολόι και καθόλου αναφορά για θάνατο του ιδιοκτητη

μετά ξεκινά σιγά σιγά με τα διαδικαστικά(τα έχω περάσει και πήρε σχεδόν 8 μήνες η διαδικασία ,αποδοχής και καταχώρησης στο Κτηματολόγιο,με 1 κληρονόμο με  διαθήκη)

• Thanks 1
Δημοσ.
11 ώρες πριν, The_Judas είπε

Δεν καταλαβαίνω την ερώτηση. Εφόσον μένει ο θείος στο σπίτι με μισθωτήριο για ποιο λόγο να μην πληρώσει τον δικό του λογαριασμό;

Το μισθωτήριο είναι ένα τυπικό μισθωτήριο, 10 ευρώ το μήνα, γιατί μου το 'χε πει ο λογιστής. Τα οποία όχι μόνο δεν εισπράττω αλλά πληρώνω και φόρο 15% για τα υποτιθέμενα έσοδα.

Τα αναφέρω αυτά για να πω ότι γενικώς ο θείος είναι τύπος δενπληρωνίστας οπότε...αποφεύγει να πληρώνει, μεταξύ άλλων, και τη ΔΕΗ. Σου λέει κάποια στιγμή θα φύγω, γιατί να μην αφήσω χρέος;

• Sad 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, panosena είπε

Το μισθωτήριο είναι ένα τυπικό μισθωτήριο, 10 ευρώ το μήνα, γιατί μου το 'χε πει ο λογιστής. Τα οποία όχι μόνο δεν εισπράττω αλλά πληρώνω και φόρο 15% για τα υποτιθέμενα έσοδα.

Τα αναφέρω αυτά για να πω ότι γενικώς ο θείος είναι τύπος δενπληρωνίστας οπότε...αποφεύγει να πληρώνει, μεταξύ άλλων, και τη ΔΕΗ. Σου λέει κάποια στιγμή θα φύγω, γιατί να μην αφήσω χρέος;

με μάρτυρες (για να μην πληρώνεις εξώδικο) οτι ειδοποιήθηκε για το οτι θα προβείς σε αίτημα διακοπής της παροχής στο ΔΕΔΔΗΕ , σε Χ ημέρες

τα υπόλοιπα ασχολίαστα , βέβαια σύντομα θα κλειδώσει οπότε κράτα το παραπάνω

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, panosena είπε

ο θείος είναι τύπος δενπληρωνίστας οπότε...αποφεύγει να πληρώνει, μεταξύ άλλων, και τη ΔΕΗ. Σου λέει κάποια στιγμή θα φύγω, γιατί να μην αφήσω χρέος;

Ετσι οπως τα περιγραφεις, νομιζω οτι ο λογαριασμος του ρευματος ειναι το λιγοτερο για το οποιο πρεπει να ανησυχησεις (αν δεν εχεις ηδη ξεκινησει να ανησυχεις)...

Δημοσ.
33 λεπτά πριν, panosena είπε

Δικηγόρο και έξωση αφού δεν πληρώνει.

Οτιδήποτε άλλο απλά θα διαιωνίζει το πρόβλημα με άγνωστες συνέπειες στο μέλλον.

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, SB_1957 είπε

Δικηγόρο και έξωση αφού δεν πληρώνει.

Οτιδήποτε άλλο απλά θα διαιωνίζει το πρόβλημα με άγνωστες συνέπειες στο μέλλον.

Θα τους δώσει 120€ και θα εξοφλήσει ένα χρόνο.

Ξέρει τι κάνει ο θείος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μα δεν θέλω να του κάνω έξωση, δεν θέλω να μαλώσουμε. Αν αποφασίσω να τον διώξω απλά θα του πω να φύγει και θα φύγει. Δεν περίμενα ποτέ να μου πληρώσει ενοίκιο, τον ξέρω τόσα χρόνια!😅 Αν ήθελα ενοίκιο δεν θα του έβαζα ενοίκιο 10 ευρώ το μήνα.

Απλά θέλω να μην πληρώσω ΚΑΙ τη ΔΕΗ του.

1 ώρα πριν, lector είπε

Ετσι οπως τα περιγραφεις, νομιζω οτι ο λογαριασμος του ρευματος ειναι το λιγοτερο για το οποιο πρεπει να ανησυχησεις (αν δεν εχεις ηδη ξεκινησει να ανησυχεις)...

Μπα, δεν έχω κάτι άλλο για να ανησυχήσω, μόνο το ρεύμα.

Επεξ/σία από panosena
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, panosena είπε

Μα δεν θέλω να του κάνω έξωση, δεν θέλω να μαλώσουμε. Αν αποφασίσω να τον διώξω απλά θα του πω να φύγει και θα φύγει. Δεν περίμενα ποτέ να μου πληρώσει ενοίκιο, τον ξέρω τόσα χρόνια!😅 Αν ήθελα ενοίκιο δεν θα του έβαζα ενοίκιο 10 ευρώ το μήνα.

Απλά θέλω να μην πληρώσω ΚΑΙ τη ΔΕΗ του.

Μπα, δεν έχω κάτι άλλο για να ανησυχήσω, μόνο το ρεύμα.

Αφού έχετε τόσο καλές σχέσεις γιατί ρωτάς εδώ τί να κάνεις και δεν τα συζητάς με τον θείο σου?

Μακάρι να μην καταλήξεις να πληρώσεις και τη ΔΕΗ εκτός από το φόρο για ανύσπρακτα ενοίκια!

Δημοσ.

Να ρωτήσω κάτι άλλο:

Εάν το "συμβόλαιο" είχε γίνει στο όνομα του πατέρα σου και έχεις τελειώσει με κληρονομικά κλπ, ξέρεις ότι το παλιό δεν ισχύει και ότι πρέπει να κάνεις καινούργιο, με όποιους όρους εσύ επιθυμείς;

Είτε έτσι είτε αλλιώς, πείσε τον θείο σου να γράψει το ρολόι επάνω του. Έτσι καθαρίζεις εσύ. Αύριο αν τον βγάλεις από μέσα:

Α) το χρέος θα βαραίνει εκείνον

Β) μόλις τον βγάλεις μπορείς να κάνεις πολύ ευκολότερη μεταφορά στο δικό σου όνομα.

Αυτά είναι κάποια πράγματα που και εγώ έμαθα πρόσφατα, μιας και εγώ έχασα τον πατέρα μου τον Σεπτέμβριο...

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα κληρονομικά δεν έχουν τελειώσει ακόμη αφού ακόμα δεν μου έχουν βγάλει καν βεβαίωση περί μη δημοσίευσης διαθήκης (κι έχουν περάσει δυόμιση μήνες!!!).

Επεξ/σία από panosena

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...