Προς το περιεχόμενο

Εκτύπωση αυτοκόλλητων σε inkjet printer

jimskeet2002

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα!

Έχω έναν brother DCP - T520W και σκέφτομαι να προσπαθήσω να τυπώσω αυτοκόλλητα.

Έχει ασχοληθεί κάποιος? Έχει να προτείνει τι χαρτί να κοιτάξω να χρησιμοποιήσω, τι να προσέξω από δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίσω κλπ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το εσωτερική και εξωτερική δυστυχώς δέν με βοηθάει.

Αν δέν σου κάνει κόπο πές μου τί έχεις κατα νού,

Για να φτιάξεις κάτι για να παίζουν παιδιά ο εκτυπωτής είναι οκ

Για κάτι άλλο πρέπει να ξέρω τι ακριβώς θές για να σου πώ.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για sticker αν θέλεις με απλό εκτυπωτή πρέπει να κάνεις lamination από πάνω με διάφανη ταινία ώστε να γίνουν ημι-αδιάβροχα. Υπάρχουν καλύτερα sticker χαρτιά με επίστρωση που υποτίθεται πως κάνουν τα χρώματα πιο ανθεκτικά αλλά και πάλι όχι 100% αδιάβροχα.

Αδιάβροχο είναι το μελάνι του laser για παράδειγμα αλλά και αρκετά pigment μελάνια, τα ink ποτέ εκτός αν εκτυπώσουν σε ειδικό μέσο που τα ρουφάει μέσα στο μέσο και τα αδιαβροχοποιεί.

Το άλλο είναι πως τα κόβεις, εκεί θέλει κάποια πανάκριβα μηχανήματα τύπου cricut που εκτυπώνεις και αυτά κόβουν το περίγραμμα με ακρίβεια.

Οι εκτυπωτές που κάνουν επαγγελματικά sticker είναι είτε με resin inks τα οποία αφού εκτυπώσουν περνάνε από UV φως και πλαστικοποιούνται και είναι 100% αδιάβροχα και ανθεκτικά, είτε vinyl cutters που ουσιαστικά κόβουν βινύλιο σε σχήματα και κάνουν κυρίως για γραφικά και όχι για εικόνες με πολλά χρώματα και είναι αυτά που κολλάνε σε οχήματα ή σε τζαμαρίες. Αυτά όμως είναι ειδικά μηχανήματα που λογικά δεν σε ενδιαφέρουν.

~~

Εγώ έχω χρησιμοποιήσει απλά χαρτιά αυτοκόλλητα της εταιρίας topstick για πράγματα όπως labels, σημειώσει κτλ. Αλλά έκανα και μερικά sticker για τα ανίψια μου που τους άρεσαν, όμως η ποιότητα του χαρτιού δεν είναι για καλή αποτύπωση χρωμάτων και φυσικά τα sticker έχουν συγκεκριμένο σχήμα έτοιμο κομμένο, αν θέλει να έχουν το περίγραμμα της εκτύπωσης πρέπει να τα κόβεις με ψαλίδι. Στο τέλος έπαψα να κάνω sticker για τα ανίψια μου, τους αγοράζω έτοιμα πλαστικά από τίποτα jumbo και ξεμπερδεύω.

Τα ειδικά χαρτιά για sticker λέγονται vinyl printable, και λένε πως είναι για inkjets, όπως αυτά:
https://tinyurl.com/ychxbytj

Επεξ/σία από Diavolos666

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...