djpolyvios Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 Καλημέρα στην παρέα ! Η ερωτηση μου είναι αυτήν ακριβώς. Και ψάχνω μια δεύτερη γνώμη για το τι αξίζει τελικά; Έχω ένα peugeot 208, καινούργιο σχετικά (2 χρόνων), μέχρι στιγμής είχα μεικτή ασφάλεια που μου έδινε 300€ απαλλαγή σε ίδιες ζημιές. Να περάσω στην πιο απλή (κλοπής) με τα μισά χρήματα; Αξίζει δηλαδή το διπλάσιο της τιμής για τις ίδιες ζημιές , με λίγα λόγια; Πάρκιν δεν υπάρχει, και γενικότερα, προσπαθώ να παρκάρω πάντα είτε σπίτι είτε δουλειά σε "καλές θέσεις". Ευχαριστώ.
Ukforthemoment Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 43 λεπτά πριν, djpolyvios είπε Καλημέρα στην παρέα ! Η ερωτηση μου είναι αυτήν ακριβώς. Και ψάχνω μια δεύτερη γνώμη για το τι αξίζει τελικά; Έχω ένα peugeot 208, καινούργιο σχετικά (2 χρόνων), μέχρι στιγμής είχα μεικτή ασφάλεια που μου έδινε 300€ απαλλαγή σε ίδιες ζημιές. Να περάσω στην πιο απλή (κλοπής) με τα μισά χρήματα; Αξίζει δηλαδή το διπλάσιο της τιμής για τις ίδιες ζημιές , με λίγα λόγια; Πάρκιν δεν υπάρχει, και γενικότερα, προσπαθώ να παρκάρω πάντα είτε σπίτι είτε δουλειά σε "καλές θέσεις". Ευχαριστώ. Tι σχέση εχει η ασφάλεια κλοπής με την μικτή;Καλύπτουν διαφορετικά πράγματα.
djpolyvios Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 16 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Tι σχέση εχει η ασφάλεια κλοπής με την μικτή;Καλύπτουν διαφορετικά πράγματα. Θέλω να πω ότι η μία πρόταση είναι η μεικτή που έχει όλες τις καλύψεις, και η δεύτερη πρόταση , έχει πάλι όλες τις καλύψεις εκτός των ίδιων ζημιών.
alexzorb Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 Σε γενικές γραμμές αν είσαι νέος οδηγός (στατιστικά πιο επιρρεπής σε ζημίες) καλό είναι να υπάρχρει μικτή. Επίσης αν δεν σε ζορίζει οικόνομίκα η μεικτή καλό είναι να υπάρχει. Τώρα αν είσαι έμπειρος και προσεκτικός οδηγός μπόρεις να αναλάβεις το ρίσκο της ίδιας ζημιάς γιάτι λόγο ικανοτήτων το μειώνεις.
sphinxgr Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Εύκολο το ερώτημα σου. Αν δεν έχεις μεικτή, πρέπει να έχεις στην άκρη κάμποσες χιλιάδες € διαθέσιμα ανα πάσα στιγμή για να πάρεις άλλο αμάξι αν χρειαστεί. Τη μεικτή τη βάζεις με τη λογική ότι δεν χρειάζεται ούτε λεφτά να έχεις στην άκρη, ούτε άγχος όταν οδηγείς μην γίνει τίποτα. Αυτό πληρώνεις. Το ίδιο ισχύει κ για τις ασφάλειες ζωής. Πληρώνεις ένα πόσο και απαλλάσσεσαι απο το άγχος του να έχεις κάτι στην άκρη, μπας και γίνει τίποτα. Απο κει και πέρα τα πάντα ειναι θέμα προτεραιοτήτων. Επεξ/σία 16 Φεβρουαρίου 2023 από sphinxgr 4
Joshua21 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 2 ώρες πριν, djpolyvios είπε Καλημέρα στην παρέα ! Η ερωτηση μου είναι αυτήν ακριβώς. Και ψάχνω μια δεύτερη γνώμη για το τι αξίζει τελικά; Έχω ένα peugeot 208, καινούργιο σχετικά (2 χρόνων), μέχρι στιγμής είχα μεικτή ασφάλεια που μου έδινε 300€ απαλλαγή σε ίδιες ζημιές. Να περάσω στην πιο απλή (κλοπής) με τα μισά χρήματα; Αξίζει δηλαδή το διπλάσιο της τιμής για τις ίδιες ζημιές , με λίγα λόγια; Πάρκιν δεν υπάρχει, και γενικότερα, προσπαθώ να παρκάρω πάντα είτε σπίτι είτε δουλειά σε "καλές θέσεις". Ευχαριστώ. Αυτό είναι κάτι που μόνο εσύ ο ίδιος μπορείς να το κρίνεις με βάση τα δικά σου δεδομένα. Πόσα ακριβώς χρήματα θα γλιτώσεις κόβοντας τη μικτή? Τα μισά που αναφέρεις δεν λέει κάτι, θα γλιτώσεις τα μισά από 300 ή από 1.00€? Στις "καλές" θέσεις που προσπαθείς να παρκάρεις πόσο ασφαλή είναι το αυτοκίνητο σου όσον αφορά μεγάλες ζημιές? Για γρατζουνιές φαντάζομαι ξέρεις πως δεν καλύπτεσαι λόγω απαλλαγής. Χωρίς παρεξήγηση, πόσο καλός οδηγός είσαι? Συνηθίζεις να προκαλείς μεγάλες ζημιές στο όχημα σου, ή όχι? Λάβε υπόψιν όλα τα παραπάνω, και κρίνε αν αξίζει να κόψεις τη μικτή γλιτώνοντας τα "μισά ασφάλιστρα".
vagos789 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 Η μικτη ειναι παντα καλυτερη επιλογη για peace of mind Μονο αν αναγκαζεσαι να περιορισεις το φαγητο αποκλειστικα σε μακαρονια θα πρεπει να σκεφτεις να την κοψεις αλλα και σε αυτη την περιπτωση αν παει κατι στραβα μετα θα εχεις το ...πεζό το δύο που λεγαμε παλια (πεζος)
logokrimenos Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 Σε ποια εταιρεία έχεις απαλαγή μόνο 300€?
Kapws Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 Ευρωπαϊκή πίστη έχω 350€ απαλλαγή. 700€ το χρόνο βέβαια το ασφάλιστρο.
djpolyvios Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 22 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Αυτό είναι κάτι που μόνο εσύ ο ίδιος μπορείς να το κρίνεις με βάση τα δικά σου δεδομένα. Πόσα ακριβώς χρήματα θα γλιτώσεις κόβοντας τη μικτή? Τα μισά που αναφέρεις δεν λέει κάτι, θα γλιτώσεις τα μισά από 300 ή από 1.00€? Στις "καλές" θέσεις που προσπαθείς να παρκάρεις πόσο ασφαλή είναι το αυτοκίνητο σου όσον αφορά μεγάλες ζημιές? Για γρατζουνιές φαντάζομαι ξέρεις πως δεν καλύπτεσαι λόγω απαλλαγής. Χωρίς παρεξήγηση, πόσο καλός οδηγός είσαι? Συνηθίζεις να προκαλείς μεγάλες ζημιές στο όχημα σου, ή όχι? Λάβε υπόψιν όλα τα παραπάνω, και κρίνε αν αξίζει να κόψεις τη μικτή γλιτώνοντας τα "μισά ασφάλιστρα". Από 600€ μικτή, θα πάω στα 320€ περίπου. Εμπειρια έχω 15 χρόνια , τώρα αν είμαι καλός ή όχι δεν θα το πω εγώ βέβαια. Θεωρώ πάντως ότι έχω βρεθεί κ οδηγήσει στις περισσότερες καταστάσεις και συνθήκες που έχει βρεθεί ο μέσος οδηγός. Επίσης κάνω αρκετά χλμ κάθε μέρα, κατά μέσο όρο 150. Γρατζουνιες ναι, το έχω ξεπεράσει αυτό. Απλά έχω το φόβο πάντα μην γυρίσω και δω κάνα προφυλακτήρα κατεβασμενο.. ζημιές όχι ποτέ και ούτε νομίζω από μόνος να κάνω ποτέ..είχα κάνει συμβόλαιο με προοπτική 3 χρόνων , οδευω στον τρίτο, όπου σε περίπτωση ολικής κλπ κλπ, αποζημιώνομαι με βάση το τιμολόγιο αγορας 13 λεπτά πριν, logokrimenos είπε Σε ποια εταιρεία έχεις απαλαγή μόνο 300€? Allianz Επεξ/σία 16 Φεβρουαρίου 2023 από djpolyvios
Joshua21 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 56 λεπτά πριν, djpolyvios είπε Από 600€ μικτή, θα πάω στα 320€ περίπου. Εμπειρια έχω 15 χρόνια , τώρα αν είμαι καλός ή όχι δεν θα το πω εγώ βέβαια. Θεωρώ πάντως ότι έχω βρεθεί κ οδηγήσει στις περισσότερες καταστάσεις και συνθήκες που έχει βρεθεί ο μέσος οδηγός. Επίσης κάνω αρκετά χλμ κάθε μέρα, κατά μέσο όρο 150. Γρατζουνιες ναι, το έχω ξεπεράσει αυτό. Απλά έχω το φόβο πάντα μην γυρίσω και δω κάνα προφυλακτήρα κατεβασμενο.. ζημιές όχι ποτέ και ούτε νομίζω από μόνος να κάνω ποτέ..είχα κάνει συμβόλαιο με προοπτική 3 χρόνων , οδευω στον τρίτο, όπου σε περίπτωση ολικής κλπ κλπ, αποζημιώνομαι με βάση το τιμολόγιο αγορας Οι ερωτήσεις μου δεν ήταν για να μάθω εγώ αλλά για να σου δώσω τροφή για σκέψη, για να τα βάλεις κάτω μόνος σου και να δεις αν αξίζει ή όχι να πληρώνεις μικτή. Πάντως έχε υπόψιν πως σε περίπτωση ολικής κτλ κτλ δεν θα αποζημιωθείς με βάση το τιμολόγιο αγοράς, θα αποζημιωθείς βάση τρέχουσας εμπορικής αξίας.
SabotazNic Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 Η μικτη δεν σε καλυπτει και σε περιπτωση που σε χτυπησουν και φυγουν χωρις μαρτυρα κτλ?
alexzorb Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 12 λεπτά πριν, SabotazNic είπε Η μικτη δεν σε καλυπτει και σε περιπτωση που σε χτυπησουν και φυγουν χωρις μαρτυρα κτλ? Προφανώς, η μεικτή σε καλύπτει και σε περίπτωση που πάρεις φόρα και χτυπήσες σε τοίχο αρκεί να μην αποδειχτεί ότι έγινε επίτηδες. Σίγουρα στην μεικτή περίεργες περιπτώσεις ζημίων θα εξεταστούν για απάτη.
SabotazNic Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 1 λεπτό πριν, alexzorb είπε Προφανώς, η μεικτή σε καλύπτει και σε περίπτωση που πάρεις φόρα και χτυπήσες σε τοίχο αρκεί να μην αποδειχτεί ότι έγινε επίτηδες. Σίγουρα στην μεικτή περίεργες περιπτώσεις ζημίων θα εξεταστούν για απάτη. Αρα δεν ειναι παντα αν εισαι καλος οδηγος, αλλα αν ξερεις οτι και οι τριγυρω σου ειναι και, αν δεν ειναι, αν ειναι τιμιοι. Οποτε εγω θα κραταγα μικτη 1
alexzorb Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 1 λεπτό πριν, SabotazNic είπε Αρα δεν ειναι παντα αν εισαι καλος οδηγος, αλλα αν ξερεις οτι και οι τριγυρω σου ειναι και, αν δεν ειναι, αν ειναι τιμιοι. Οποτε εγω θα κραταγα μικτη Αν γίνει ατύχημα ανάμεσα σε δύο οχήμτα το καλό σενάριο είναι να τα βρούνε μεταξύ τους οι εμπλεκόμενοι να γίνει ο φιλικός διακανονισμός έτσι ώστε η ασφαλιστική εταιρία αυτού που φταίει να αποζημιώσει αύτον που δεν φταίει. Αυτός που φταίει πλήρωνει απ την τσέπη του την ζημία που έγινε στο όχημά του. Στην μεικτή η ασφαλιστική αυτού που φταίει πληρώνει και τους 2. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα