Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ενδιαφέρομαι να αλλάξω ζαντες στο αυτοκινητο. Οι μαμα διαστάσεις είναι 14×5.5 ET49. Όλες οι μεταχειρισμενες που βρίσκω είναι 14×6 ET38. Μπαίνουν ή θα έχω πρόβλημα? Εάν Μπαίνουν και είναι όλα εντάξει,ταιριάζουν τα λάστιχα που έχω τώρα? Η διάσταση τους είναι 175/65/14. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, ThanasisN είπε

Opel corsa C 2004, 1.200 κυβικα

6αρα ζάντα επιτρέπει η μαμά αλλα σε 15αρα,όχι 14αρα και θα χρειαστείς αλλα λάστιχα,δηλαδή 185/55/15.

Αυτά επιτρέπονται για το αμάξι σου

367166C0-DB04-445F-A944-FA5232A1B4AB.png

Επεξ/σία από jmmys
Δημοσ.

Το έχω δει αυτό το πινακάκι,απλώς ρωτάω μήπως το έχεις δοκιμάσει κάποιος ή αν παίζει να γίνει κάποιος τέτοιος συνδυασμός. Σαφώς δεν δίνει αυτή την δυνατότητα ο κατασκευαστής αλλά έχω δει διάφορους συνδυασμούς που δεν είναι από τον κατασκευαστή.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το 175 λάστιχο είναι λίγο στο όριο για 6.0" ζάντα. Ιδανικά θα 'πρεπε να 'χεις 185-195. Όχι ότι θα 'χεις κάνα θέμα, απλά δεν είναι και το βέλιστο. Παρόλα αυτά, να τολμήσω να ρωτήσω γιατί θες ν' αλλάξεις ζάντα; Για κάποιο ιδιαίτερο σχέδιο ξέρω'γω; Γιατί λες ότι θα πας από 14" σε 14" ξανά, κάτι που δε το κάνουν πολλοί. :P

Επεξ/σία από Haldol
Δημοσ.
1 ώρα πριν, ThanasisN είπε

αλλά έχω δει διάφορους συνδυασμούς που δεν είναι από τον κατασκευαστή.

Στην Ελλάδα βάζεις ότι θέλεις,μιας και δεν υπάρχει ΚΤΕΟ να κάνει έλεγχο οπως σε σοβαρές χωρες.

Το βέλτιστο για το αμάξι είναι αυτό που προτείνει ο κατασκευαστής.Τις επιτρεπόμενες διαστάσεις δεν τις βάζει έτσι τυχαία αλλα μετά από μελέτες για το κάθε μοντέλο.

Σε ακραίες περιπτώσεις μπορει  να εχεις και πρόβλημα με την ασφαλιστική.

Όπως είπε ο Haldol γιατί να βάλεις πάλι ίδια ζάντα;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...