Witcher1st Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 Δε ξερω τι, πως, ποτε και γιατι, αλλα ο ssd που εχω στα windows εχει 8 paritions. Εχει λιγες ημερες που το παρατηρησα, μπορει να ειναι ετσι και χρονια. Τι ακριβως ειναι ολα αυτα τα partition, και εαν μπορω να σβησω τα μεγαλα, που δε φαινεται να χρησιμοποιουνται καπου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NikosKallithea Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 Πρώτη φορα βλεπω κατι τέτοιο 🥲 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Λύση mphxths Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 Λύση Share Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Τα δυο πρωτα λογικα ειναι του συστηματος. Το δευτερο δηλ φαινεται ξεκαθαρα οτι ειναι το efi partition. Το 3ο ειναι το C. Τα υπολοιπα δεν εχουν καν γραμμα , αρα δεν φαινονται στον explorer. Ισως ειναι καταλοιπα απο προηγουμενες εγκαταστασεις. Ειδικα τα 2 τελευταια στα δεξια. Aπο τα τρια "recovery" , ενα πρωτο απο τα αριστερα και δυο τερμα δεξια , ειναι δυσκολο να δεις ποιο χρησιμοποιειται. Δεν ξερω αν υπαρχει εργαλειο που να δινει τετοιες πληροφοριες. Εγω στην θεση σου , θα εδινα γραμμα στα 3 ξεκαρφωτα ( 13.97gb / 7.45gb / 45.11gb ) , για να εμφανιστουν στον explorer και να δω τι εχουν μεσα. Μετα με καποιο εργαλειο π.χ. minitool partition wizard , θα τα ενωνα στο "C". Τα recovery δεν θα τα πολυ-ακουμπουσα γιατι οπως ειπα δεν ξερουμε στην πραγματικοτητα ποιο απο τα 3 χρησιμοποιειται. Πολυ πιθανο το τερμα αριστερα , αλλα ειναι ρισκο. Στην τελικη χανεις 1gb απο αυτα , δεν χαθηκε και ο κοσμος. Η πιο "καθαρη" λυση ειναι μια καθαρη εγκατασταση αφου σβησεις κατα την διαδικασια τα ακυρα partitions και αφου παρεις και backup. ------------------------------- Bρηκα πως μπορεις να δεις ποιο recovery partition χρησιμοποιουν τα windows. 1. Σε cmd prompt (admin) : reagentc /info . Βλεπεις το identifier του recovery partition. 2. Το να βρεις μεσω windows εντολων τα identifiers των partitions ειναι λιγο μανουρα. Το minitool partition wizard , τα δειχνει πολυ ευκολα επιλεγοντας το καθε partition -> right click -> properties. Αρα σε συνδυασμο των δυο αυτων βηματων , μπορεις να βρεις ποια recovery partitions ειναι "αχρηστα" , να δωσεις γραμμα στα αλλα για να δεις τα περιεχομενα τους και στο τελος να ενωσεις τα παντα στο "C" μεσω του εργαλειου αυτου. Επεξ/σία 15 Φεβρουαρίου 2023 από mphxths 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Witcher1st Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 1 ώρα πριν, mphxths είπε Αρα σε συνδυασμο των δυο αυτων βηματων , μπορεις να βρεις ποια recovery partitions ειναι "αχρηστα" , να δωσεις γραμμα στα αλλα για να δεις τα περιεχομενα τους και στο τελος να ενωσεις τα παντα στο "C" μεσω του εργαλειου αυτου. Το μονο που με αφηνει ειναι να διαγραψω τα partition. Λογικα αδεια θα ειναι, μαλλον απο παλαιοτερες εγκαταστασεις. Αν οντως εχω τον ιδιο SSD 10 χρονια! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
greekfragma Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 10 χρόνια χωρίς φορμάτ..... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Witcher1st Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 Μόλις τώρα, greekfragma είπε 10 χρόνια χωρίς φορμάτ..... Μπορει και να κανω λαθος. Δε θυμαμαι καθολου τι ακριβως παιχτηκε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NikosKallithea Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 Εγω θα σου πρότεινα να παρεις σε ενα νεο ssd 1T και αυτον να τον κάνεις δεύτερο. Αφου περάσεις νεο λειτουργικό στον καινούργιο μεταφέρεις ότι εχει στον παλιό και μετά του κάνεις φορματ στον παλιό και τον αφήνεις δεύτερο σαν backup. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Witcher1st Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 2 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε Εγω θα σου πρότεινα να παρεις σε ενα νεο ssd 1T και αυτον να τον κάνεις δεύτερο. Αφου περάσεις νεο λειτουργικό στον καινούργιο μεταφέρεις ότι εχει στον παλιό και μετά του κάνεις φορματ στον παλιό και τον αφήνεις δεύτερο σαν backup. Εχω ηδη 2 ssd και 2 Hdd δισκους. Δεν εχω αλλο χωρο. Εκτος αν βαλω m2 δισκο; Αναφορά σε κείμενο The B450 Tomahawk Max II has one M. 2 slot which is is compatible with M. 2 NVMe PCIe as well as M. 2 SATA SSDs. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 37 λεπτά πριν, Witcher1st είπε ο μονο που με αφηνει ειναι να διαγραψω τα partition. Λογικα αδεια θα ειναι, μαλλον απο παλαιοτερες εγκαταστασεις. Αν οντως εχω τον ιδιο SSD 10 χρονια! Δεν μιλησα καπου για το προγραμμα των windows ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Witcher1st Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 23 λεπτά πριν, mphxths είπε Δεν μιλησα καπου για το προγραμμα των windows ... Ναι για το recovery δεν ειναι αυτο που ειπες; Τα recovery δε με απασχολουν, ουτε 2gb δε ειναι συνολο. Επεξ/σία 15 Φεβρουαρίου 2023 από Witcher1st Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 42 λεπτά πριν, Witcher1st είπε Ναι για το recovery δεν ειναι αυτο που ειπες; Τα recovery δε με απασχολουν, ουτε 2gb δε ειναι συνολο. Kαι για τα recovery και για τα αλλα. Μιλησα καπου , για το προγραμμα των windows ? Για το minitool partition wizard μιλησα. Για καποιο οποιοδηποτε προγραμμα τελοσπαντων που διαχειριζεται partitions. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lneam Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 4 ώρες πριν, Witcher1st είπε Δε ξερω τι, πως, ποτε και γιατι, αλλα ο ssd που εχω στα windows εχει 8 paritions. Εχει λιγες ημερες που το παρατηρησα, μπορει να ειναι ετσι και χρονια. Τι ακριβως ειναι ολα αυτα τα partition, και εαν μπορω να σβησω τα μεγαλα, που δε φαινεται να χρησιμοποιουνται καπου. εαν εισαι σιγουρος για τις γνωσεις σου κατεβασε αυτο και θα βρεις τα καλυτερα εργαλεια https://www.hirensbootcd.org/download/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Witcher1st Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 Τελικα ηταν και οι τρεις δισκοι απο την εγκατασταση των linux. Σβηστηκαν και εγινε επεκταση του κυριου δισκου. Και τοσα χρονια δεν εδινα καν σημασια. Μαλλον επειδη μου εδειχνε χωρητικοτητα 180gb, και ειχα την εντυπωση οτι τετοιο δισκο ειχα αγορασει. Τυχαινει οντως να υπαρχουν δισκοι με τετοια χωρητικοτητα! Απο τυχη εψαξα το email για να βρω ποτε εγινε η αγορα του δισκου και ειδα οτι ηταν 256gb και οχι 180gb! Τελος καλο, ολα καλα. Ευχαριστω για την βοηθεια! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα