Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, djdidi είπε

Τιμές +150%

Καινοτομία +5%

Πωλήσεις -30%

Εταιρείες:

original.png

μετά την φώτο ξέχασες την απαντηση σε όλα τα παραπάνω ότι πρέπει να απολυθούν 5% του προσωπικού

• Like 3
  • Thanks 1
  • Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εύχομαι και στις κάρτες γραφικών μείωση 70% στις πωλήσεις μπας και βάλουν μυαλό που πλέον για να φτιάξεις ένα καλό PC σκέφτεσαι μήπως καλύτερα να έπαιρνες αυτοκίνητο.

Επεξ/σία από Cosbuster
  • Like 13
Δημοσ.

Μόλις πέσουν οι τιμές καρτών γραφικών εκεί που ήταν το 2010 (πχ 700-900 ευρώ για την καλύτερη κάρτα της αγοράς και 400-500 περίπου για την 2η καλύτερη), τότε θα πάρω κάρτα γραφικών και έναν νέο υπολογιστή που να την υποστηρίζει. Έβαζες δηλαδή μισό μισθό κι έπαιρνες την 2η καλύτερη κάρτα. Έβαζες 1.5 μισθό και είχες υπερσύστημα. Τώρα τι παίρνεις με μισό μισθό;

• Like 9
Δημοσ.
2 ώρες πριν, vs_skg είπε

Να φανταστώ ο όρος motherboard πλέον θεωρείται politically incorrect από το άρθρο που ξεπατηκώσατε για το παρόν κείμενο; 

Ευτυχώς οι εταιρίες τις λένε ακόμα motherboard.

Δημοσ.

καλά να πάθουν έτσι τους χρειάζεται με τέτοιες τιμές Τι να το κάνεις να πρέπει να δώσεις το μισό σου μισθό για να πάρεις ένα motherboard και έναν ολόκληρο μισθό για έναν επεξεργαστή εγώ εύχομαι και ελπίζω να πέσουν ακόμα περισσότερο οι πωλήσεις τους μήπως και βάλουν μυαλό και ρίξουν τις τιμές γιατί αλλιώς δουλειά δεν γίνεται στην τελική ο καταναλωτής βγαίνει πάντα χαμένος αυτό να μην το ξεχνάμε ποτέ.............

• Like 1
Δημοσ.

Μόνο τόσο λίγο έπεσαν, άρα κρατάει ακόμη καλά το μεγαλύτερο ποσοτό ανθρώπων.

1 ώρα πριν, Cosbuster είπε

Εύχομαι και στις κάρτες γραφικών μείωση 70% στις πωλήσεις μπας και βάλουν μυαλό που πλέον για να φτιάξεις ένα καλό PC σκέφτεσαι μήπως καλύτερα να έπαιρνες αυτοκίνητο.

Μα σοβαρά τώρα τα έβαλες με τις κάρτες γραφικών που οι καημένες εταιρίες έχουν πάρει σοβαρά την κρίση ενέργειες οικολογία και λοιπά (και όλες αυτές τις αρλούμπες που μας πουλάνε μπας και φάμε καμία ακρίδα και παγώσουμε λίγο παραπάνω το χειμώνα) και είναι τελείως eco σε ενέργεια και υλικά;;; ούτε έναν μικρο αντιδραστήρα δεν χρειάζεσαι για να πάρει ενέργεια μια κάρτα και εσύ τους τρως , απα πα πα....

Δημοσ.

Ηθελα και εγω να κανω μια αναβαθμιση για το backup pc , οχι τιποτα τραγικο αλλα οταν εισα οτι θελω 400€ για μια μητρικη και επεξεργαστη ,το αφησα εδω δεν εδωσα τοσα στο main pc με Χ570 και ryzen 7

Δημοσ.

Τιμές, τιμές, τιμές. Δεν μπορεί τον 9/ 22 , να αγοράζει κάποιος την z690 aorus elite ddr4 ,  ( η ddr5 είχε αρκετά πιο ακριβά ) , στα  274,50€ . Όταν ήταν σε αναμονή, μετά από λίγες ημέρες η επόμενη γενιά της z790 !!! 

Δημοσ.

Οι νέες μητρικές δεν έχουν αρκετές θύρες. Για ποιο λόγο να αναβαθμίσω;

Υπάρχει αυτή την στιγμή μητρική που να υποστηρίζει τις κάρτες που ήδη έχω στον υπολογιστή ή θα πρέπει να παροπλίσω κάποια πράγματα για να "αναβαθμίστώ";

Έχω μητρική του 2017 (MSI Raider X299. Μην θεωρηθεί διαφήμιση, δεν υπάρχει στην αγορά εδώ και χρόνια). Η μητρική έχει όλα τα καλούδια. Είχε πρόβλεψη μέχρι και για module TPM για τα windows 11 (το έχω εγκαταστήσει) καθώς και δυνατότητα για thunderbolt κάρτα.

Το βασικότερο όμως είναι οι πολλές θύρες PCIe.

Δυο υποδοχές στην μητρική για NVME, 4 slot PCIe x16 (το τέταρτο λέει ότι δουλεύει μόνο x8) και ένα slot PCIe x1.

Έχω αυτή την στιγμή πάνω

- 2 x NVME δίσκους στην μητρική

- 2 x GPU σε PCIe x16 (ενεργά και τα 16 lanes στην κάθε μια)

- Μια κάρτα για 4 x NVME (2 εγκατεστημένους δίσκους προς το παρόν, x4 lanes έκαστος, και άλλες δύο υποδοχές διαθέσιμες)

- Intel 4 x Gbit ethernet σε ένα ακόμα slot

- κάρτα PCIe 1x switch στο x1 slot στο οποίο μπορώ με riser να συνδέσω άλλες τέσσερις PCIe x16 (με μόνο ένα lane ενεργό ).

Baru MSI X299 RAIDER Motherboard LGA 2066 Core X Intel X299 Desktop Asli  MSI X299 Mainboard PCI E 3.0 DDR4 128GB 2066 U.2|Motherboards| - AliExpress

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, vs_skg είπε

Να φανταστώ ο όρος motherboard πλέον θεωρείται politically incorrect από το άρθρο που ξεπατηκώσατε για το παρόν κείμενο; 

Θεωρω πως ουτε ο ορος mainboard ειναι σωστος επειδη κανει τις minorboard να νιωθουν μειονεκτικά. Board σκετο και οποιος καταλαβει 😛

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, alex8850 είπε

Ευτυχώς οι εταιρίες τις λένε ακόμα motherboard.

😂 όχι για πολύ φοβάμαι..

NonBinaryBoard σε λίγο και να ξεχνάτε και τα δυαδικά συστήματα! άκου "Binary".... ντροπή! 🥺

Επεξ/σία από Cre3p
Δημοσ.
2 ώρες πριν, VanJ είπε

Μόλις πέσουν οι τιμές καρτών γραφικών εκεί που ήταν το 2010 (πχ 700-900 ευρώ για την καλύτερη κάρτα της αγοράς και 400-500 περίπου για την 2η καλύτερη), τότε θα πάρω κάρτα γραφικών και έναν νέο υπολογιστή που να την υποστηρίζει. Έβαζες δηλαδή μισό μισθό κι έπαιρνες την 2η καλύτερη κάρτα. Έβαζες 1.5 μισθό και είχες υπερσύστημα. Τώρα τι παίρνεις με μισό μισθό;

-Τώρα τι παίρνεις με μισό μισθό; 
-Θα απαντούσα τι παίρνεις αλλα σέβομαι το φόρουμ 😅

• Thanks 1
Δημοσ.

Δεν ειναι μονο οι τιμες αλλα και οι αποδόσεις των σημερινών υπολογιστών που δύσκολα θα πει κάποιος δεν μου κάνει πλέον και θέλω νεο. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1 ώρα πριν, StavrosD είπε

Οι νέες μητρικές δεν έχουν αρκετές θύρες. Για ποιο λόγο να αναβαθμίσω;

Υπάρχει αυτή την στιγμή μητρική που να υποστηρίζει τις κάρτες που ήδη έχω στον υπολογιστή ή θα πρέπει να παροπλίσω κάποια πράγματα για να "αναβαθμίστώ";

Έχω μητρική του 2017 (MSI Raider X299. Μην θεωρηθεί διαφήμιση, δεν υπάρχει στην αγορά εδώ και χρόνια). Η μητρική έχει όλα τα καλούδια. Είχε πρόβλεψη μέχρι και για module TPM για τα windows 11 (το έχω εγκαταστήσει) καθώς και δυνατότητα για thunderbolt κάρτα.

Το βασικότερο όμως είναι οι πολλές θύρες PCIe.

Δυο υποδοχές στην μητρική για NVME, 4 slot PCIe x16 (το τέταρτο λέει ότι δουλεύει μόνο x8) και ένα slot PCIe x1.

Έχω αυτή την στιγμή πάνω

- 2 x NVME δίσκους στην μητρική

- 2 x GPU σε PCIe x16 (ενεργά και τα 16 lanes στην κάθε μια)

- Μια κάρτα για 4 x NVME (2 εγκατεστημένους δίσκους προς το παρόν, x4 lanes έκαστος, και άλλες δύο υποδοχές διαθέσιμες)

- Intel 4 x Gbit ethernet σε ένα ακόμα slot

- κάρτα PCIe 1x switch στο x1 slot στο οποίο μπορώ με riser να συνδέσω άλλες τέσσερις PCIe x16 (με μόνο ένα lane ενεργό ).

Baru MSI X299 RAIDER Motherboard LGA 2066 Core X Intel X299 Desktop Asli  MSI X299 Mainboard PCI E 3.0 DDR4 128GB 2066 U.2|Motherboards| - AliExpress

Συμφωνώ με όλα τα θετικά που αναφέρεις πιο πάνω για την συγκεκριμένη πλατφόρμα, άλλα την επική απάτη της Intel που λέγεται vroc key που ζηταει 300+ ευρώ για raid στους nvme, πρώτη φορά την είδα σε αυτή ακριβώς την πλατφόρμα.

Επεξ/σία από PaulStaram
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...