Danae-Coffee Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2023 Παιδιά, πήρα καινούριο αμάξι με δάνειο μέσω της αντιπροσωπείας κι είμαι εγώ και η μάνα μου σ'αυτό. Μας έβγαλαν μία debit Πειραιώς και το σενάριο ήταν να καταθέτουμε τα λεφτά μέσω κάρτας στο λογαριασμό για να αποφεύγουμε επιπρόσθετες χρεώσεις. Επειδή ήμουν εκτός, τα κατέθεσα (ποσό για δύο δόσεις) μέσω εθνικής δυο μέρες πριν την ημερομηνία που θα έπαιρναν τη δόση. Ίσως δεν πρόλαβαν να φτάσουν, γιατί σήμερα η μητέρα μου έλαβε ένα sms από μία intrum hellas ότι το ποσό οφειλής είναι Χ και οι μέρες καθυστέρησης 16 κι ένα σταθερό σε περίπτωση που θέλουμε να επικοινωνήσουμε. Το ποσό δόσης είναι 165, επίσης, αλλά στο sms αναγραφόταν 105. Τυπογραφικό; Επίσης απόρησα που δεν ήρθε σε μένα το μήνυμα, αλλά στην μητέρα μου, δεδομένου ότι έχω το 90% της κυριότητας και η μάνα μου το 10%. Δε ξέρω, βέβαια, αν παίζει ρόλο. Τέλος πάντων, αύριο θα πάω σε ένα atm να δω τι γίνεται στο λογαριασμό, γιατί το winbank δεν με αφήνει να εγγραφώ με αριθμό κάρτας λολ, αλλά πέραν αυτού θεωρείτε ότι πρέπει να κάνω κάτι άλλο στην παρούσα φάση; Δηλαδή να τους πάρω τηλέφωνο (στην intrum) ή να πάω στην τράπεζα και να εξηγήσω τι συνέβη και ότι το ποσό είναι διάθεσιμο στο λογαριασμό ή θα πάρουν αυτομάτως και τις δύο δόσεις στο τέλος του μήνα; 😓
pkatsou Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2023 Όταν λες ότι καταθεσες 2 δόσεις, είχες 2 χρωστουμενες?Μια του προηγούμενου μήνα και μια του τρέχοντος? Δλδ η δόση πχ εκτοκίζει στις 5 του μήνα και εσύ έβαλες στις 3 τη δόση από 5 Ιανουαρίου και 5 Φεβρουαρίου? Αν ναι, η δόση από 5 Ιανουαρίου λογικά είναι υπερημερη και τοκίζεται. Το ότι έστειλαν στη μητέρα σου και όχι σε σένα, σχετίζεται με το ποιος φαίνεται ως πρωτοφειλετης στο δάνειο. Πάει η ενημέρωση στον πρωτοφειλετη (δε σχετίζεται με το ποσοστό συνιδιοκτησίας αλλά με το πώς δηλώθηκε στο δάνειο). Πάντως αν πλήρωσες 2 μέρες πριν από εθνική απλώς δεν πρόλαβε να φανεί η πληρωμή. Η Intrum σε παίρνει αφού ξεπεράσεις τις 10 μέρες καθυστέρησης. Και σε παίρνει μόνο για την πρώτη υπερημερη δόση (αν ισχύει το παραπάνω σενάριο, η δεύτερη δόση δεν είναι υπερημερη και δεν έχει δικαίωμα να επικοινωνήσει μαζί σου για αυτή. Μετά τις 15 του μήνα μπορεί να επικοινωνήσει).
lector Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 2 ώρες πριν, Danae-Coffee είπε Δηλαδή να τους πάρω τηλέφωνο (στην intrum) Ναι, να τους παρεις να τους ριξεις μερικα καντηλια να τους ενημερωσεις οτι εχουν παραβει το νομο συμφωνα με το παρακατω αρθρο και να απαιτησεις να μη σε ξαναενοχλησουν. Αναλυτικά το άρθρο 144 του ν.4938/2022 προβλέπει : Άρθρο 144 Οριοθέτηση επικοινωνίας δικηγόρου με τους οφειλέτες των εντολέων τους - Τροποποίηση της παρ. 4 του άρθρου 4 του ν. 3758/2009 Στην παρ. 4 του άρθρου 4 του ν. 3758/2009 (Α’ 68) επέρχονται οι εξής αλλαγές: α) το πρώτο και το τελευταίο εδάφιο τροποποιούνται ως προς τις παραπεμπόμενες διατάξεις, προστίθεται νέο τρίτο εδάφιο και η παρ. 4 του άρθρου 4 διαμορφώνεται ως εξής: «4. Πριν από κάθε ενέργεια ενημέρωσης απαιτείται η από τον δανειστή προς τον οφειλέτη επιβεβαίωση των οφειλών με κάθε διαθέσιμο τρόπο και η ταυτοποίηση του οφειλέτη, καθώς και η ενημέρωσή του για τη διαβίβαση των δεδομένων του στην Εταιρεία συμφώνως και προς τον Κανονισμό (ΕΕ) 216/679 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Απριλίου 2016 για την προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και τον ν. 4624/2019 (Α’ 137). 1
Danae-Coffee Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 2 ώρες πριν, pkatsou είπε Όταν λες ότι καταθεσες 2 δόσεις, είχες 2 χρωστουμενες?Μια του προηγούμενου μήνα και μια του τρέχοντος? Δλδ η δόση πχ εκτοκίζει στις 5 του μήνα και εσύ έβαλες στις 3 τη δόση από 5 Ιανουαρίου και 5 Φεβρουαρίου? Αν ναι, η δόση από 5 Ιανουαρίου λογικά είναι υπερημερη και τοκίζεται. Το ότι έστειλαν στη μητέρα σου και όχι σε σένα, σχετίζεται με το ποιος φαίνεται ως πρωτοφειλετης στο δάνειο. Πάει η ενημέρωση στον πρωτοφειλετη (δε σχετίζεται με το ποσοστό συνιδιοκτησίας αλλά με το πώς δηλώθηκε στο δάνειο). Πάντως αν πλήρωσες 2 μέρες πριν από εθνική απλώς δεν πρόλαβε να φανεί η πληρωμή. Η Intrum σε παίρνει αφού ξεπεράσεις τις 10 μέρες καθυστέρησης. Και σε παίρνει μόνο για την πρώτη υπερημερη δόση (αν ισχύει το παραπάνω σενάριο, η δεύτερη δόση δεν είναι υπερημερη και δεν έχει δικαίωμα να επικοινωνήσει μαζί σου για αυτή. Μετά τις 15 του μήνα μπορεί να επικοινωνήσει). Ευχαριστώ για το σχόλιο! Εννοώ ότι κατέθεσα δύο - μία για Ιανουάριο και μία για Φεβρουάριο. Του Ιανουαρίου θα την έπαιρναν στις 29 και του Φεβρουαρίου θα την πάρουν στις 28. Η αποπληρωμή ξεκινά τώρα και η δόση του Ιανουαρίου ήταν και η 1η. 😂 Εγώ έβαλα τα λεφτά στις 27 Ιανουαρίου δηλαδή και όντως μάλλον δεν πρόλαβαν να φανούν... Αν τα πράγματα λειτουργούν όπως με το στεγαστικό μας, φαντάζομαι θα τις πάρουν και τις δύο τον Φεβρουάριο εφόσον τα λεφτά είναι μέσα. Θα το τσεκάρω αύριο, εννοείται. Γενικά, δεν πήραν καν. Έστειλαν αυτό το sms και είπαν να έρθουμε σε επικοινωνία με σταθερό ή φόρμα επικοινωνίας αν θέλουμε περισσότερες πληροφορίες. 41 λεπτά πριν, lector είπε Ναι, να τους παρεις να τους ριξεις μερικα καντηλια να τους ενημερωσεις οτι εχουν παραβει το νομο συμφωνα με το παρακατω αρθρο και να απαιτησεις να μη σε ξαναενοχλησουν. Αναλυτικά το άρθρο 144 του ν.4938/2022 προβλέπει : Άρθρο 144 Οριοθέτηση επικοινωνίας δικηγόρου με τους οφειλέτες των εντολέων τους - Τροποποίηση της παρ. 4 του άρθρου 4 του ν. 3758/2009 Στην παρ. 4 του άρθρου 4 του ν. 3758/2009 (Α’ 68) επέρχονται οι εξής αλλαγές: α) το πρώτο και το τελευταίο εδάφιο τροποποιούνται ως προς τις παραπεμπόμενες διατάξεις, προστίθεται νέο τρίτο εδάφιο και η παρ. 4 του άρθρου 4 διαμορφώνεται ως εξής: «4. Πριν από κάθε ενέργεια ενημέρωσης απαιτείται η από τον δανειστή προς τον οφειλέτη επιβεβαίωση των οφειλών με κάθε διαθέσιμο τρόπο και η ταυτοποίηση του οφειλέτη, καθώς και η ενημέρωσή του για τη διαβίβαση των δεδομένων του στην Εταιρεία συμφώνως και προς τον Κανονισμό (ΕΕ) 216/679 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Απριλίου 2016 για την προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και τον ν. 4624/2019 (Α’ 137). Ευχαριστώ και γι'αυτό. Δεν είχα ιδέα.
Ukforthemoment Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 Σίγουρα η πρώτη δόση είναι στην ημερομηνία που λες;Κοίταξες το χαρτί με τις δόσεις;
GREGORYMO Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 7 ώρες πριν, Danae-Coffee είπε Ευχαριστώ για το σχόλιο! Εννοώ ότι κατέθεσα δύο - μία για Ιανουάριο και μία για Φεβρουάριο. Του Ιανουαρίου θα την έπαιρναν στις 29 και του Φεβρουαρίου θα την πάρουν στις 28. Η αποπληρωμή ξεκινά τώρα και η δόση του Ιανουαρίου ήταν και η 1η. 😂 Εγώ έβαλα τα λεφτά στις 27 Ιανουαρίου δηλαδή και όντως μάλλον δεν πρόλαβαν να φανούν... Αν τα πράγματα λειτουργούν όπως με το στεγαστικό μας, φαντάζομαι θα τις πάρουν και τις δύο τον Φεβρουάριο εφόσον τα λεφτά είναι μέσα. Θα το τσεκάρω αύριο, εννοείται. Γενικά, δεν πήραν καν. Έστειλαν αυτό το sms και είπαν να έρθουμε σε επικοινωνία με σταθερό ή φόρμα επικοινωνίας αν θέλουμε περισσότερες πληροφορίες. Ευχαριστώ και γι'αυτό. Δεν είχα ιδέα. Μέσω άλλης τράπεζας?
Haldol Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 Εφόσον έκανες έμβασμα από άλλη τράπεζα, και φαντάζομαι ούτε "άμεσο" (IRIS), ούτε καν με "υψηλή προτεραιότητα", μάλλον η δόση εκτοκίστηκε πριν φτάσουν τα χρήματα. Αλλά μου κάνει εντύπωση, διότι η Πειραιώς μόλις "δει" χρήματα στο συνδεδεμένο λογαριασμό του δανείου, τακτοποιεί τη δόση πολύ γρήγορα, συνήθως τις πρώτες πρωινές ώρες. Δηλαδή και ν' άργησαν 2-3 μέρες να μπουν, θα'χε ήδη τακτοποιηθεί το θέμα και δε θα σου 'χε στείλει η Intrum Hellas.
Danae-Coffee Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 Τελικό update: Πήγα σήμερα στην τράπεζα διότι τσέκαρα τις κινήσεις λογαριασμού και είδα πως είχαν πάρει 250 σαν "Έξοδα" και 60 για τη δόση του δανείου και είχε μείνει το υπόλοιπο των 105. Η υπάλληλος ήταν σε φάση ότι τώρα ανέλαβε τα δάνεια των αυτοκινήτων και δεν το'ξερε ούτε αυτή και της έτυχε μια τέτοια περίπτωση προχθές πάλι και τώρα τα μαθαίνει κι εκείνη.... ...ότι τελικά τα έξοδα ήταν τα 'έξοδα δανείου' και τα παίρνουν στην αρχή. Δεν είχε αναφερθεί τίποτα τέτοιο και μου ήταν άγνωστο. Και σε εκείνη όπως φαίνεται. Οπότε, τέλος με τα έξοδα και πλέον ξεκινούν οι δόσεις κανονικά. Α και να μη δώσω καμία σημασία στο μήνυμα. Όπως είπε, ''έτσι έρχονται''. 🥲
Kapws Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Tα έξοδα δανείου εκταμιεύονται στην 1η δόση. Τέλος καλό, όλα καλά I guess. Επεξ/σία 15 Φεβρουαρίου 2023 από Kapws
dtzgr Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 9 ώρες πριν, Danae-Coffee είπε Α και να μη δώσω καμία σημασία στο μήνυμα. Όπως είπε, ''έτσι έρχονται''. Αφού εχεις 105 ευρώ ληξιπροθεσμα, πώς δεν θα δώσεις "καμία σημασία" και "έτσι έρχονται"; Αν δεν ερχόταν, θα το έβλεπες; Αν δεν δώσεις καμία σημασία, το ληξιπροθεσμο θα πληρωθεί μόνο του; 1
vamvakoolas Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 Στις 14/2/2023 στις 8:53 ΜΜ, Danae-Coffee είπε Παιδιά, πήρα καινούριο αμάξι με δάνειο μέσω της αντιπροσωπείας κι είμαι εγώ και η μάνα μου σ'αυτό. Μας έβγαλαν μία debit Πειραιώς και το σενάριο ήταν να καταθέτουμε τα λεφτά μέσω κάρτας στο λογαριασμό για να αποφεύγουμε επιπρόσθετες χρεώσεις. Επειδή ήμουν εκτός, τα κατέθεσα (ποσό για δύο δόσεις) μέσω εθνικής δυο μέρες πριν την ημερομηνία που θα έπαιρναν τη δόση. Ίσως δεν πρόλαβαν να φτάσουν, γιατί σήμερα η μητέρα μου έλαβε ένα sms από μία intrum hellas ότι το ποσό οφειλής είναι Χ και οι μέρες καθυστέρησης 16 κι ένα σταθερό σε περίπτωση που θέλουμε να επικοινωνήσουμε. Το ποσό δόσης είναι 165, επίσης, αλλά στο sms αναγραφόταν 105. Τυπογραφικό; Επίσης απόρησα που δεν ήρθε σε μένα το μήνυμα, αλλά στην μητέρα μου, δεδομένου ότι έχω το 90% της κυριότητας και η μάνα μου το 10%. Δε ξέρω, βέβαια, αν παίζει ρόλο. Τέλος πάντων, αύριο θα πάω σε ένα atm να δω τι γίνεται στο λογαριασμό, γιατί το winbank δεν με αφήνει να εγγραφώ με αριθμό κάρτας λολ, αλλά πέραν αυτού θεωρείτε ότι πρέπει να κάνω κάτι άλλο στην παρούσα φάση; Δηλαδή να τους πάρω τηλέφωνο (στην intrum) ή να πάω στην τράπεζα και να εξηγήσω τι συνέβη και ότι το ποσό είναι διάθεσιμο στο λογαριασμό ή θα πάρουν αυτομάτως και τις δύο δόσεις στο τέλος του μήνα; 😓 να κανω μια απλη ερωτηση; γιατι δε τους πηρες ενα τηλ (αφου σου αναφερουν οτι μπορουν να δωσουν εξηγησεις) για να λυσεις το μυστηριο; Δηλαδη το να πηγαινεις σε atm και να βλεπεις κινησεις νομιζεις οτι θα λυσει το προβλημα;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα