Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μόλις μου πε η δικηγόρος μου τιμή, 850 τελική τιμή με ΦΠΑ. Ή 600 μαύρα. Την απέλυσα. Κι είναι και ξαδέρφη μου.😬

Επεξ/σία από panosena
  • Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Joshua21 είπε

Καμία σχέση με την πραγματικότητα αυτά που γράφεις, ελάχιστες αμοιβές υπήρχαν μόνο όταν ήταν υποχρεωτική η παράσταση δικηγόρου, και μάλιστα δεν ήταν εφάπαξ ποσό, ήταν ποσοστό επί του τιμήματος με κλίμακες (1% έως 44k€, 0,5€ έως1,4m€ κτλ). Σήμερα η αμοιβή είναι ελεύθερα διαπραγματεύσιμη χωρίς όρια.

αυτο θυμάμαι απο παλιά, αυτό έγραψα! 

Ειχα πληρώσει αυτό το ποσο (ενα απο τα 2) για άρση προσημείωσης υποθήκης και αυτό θυμάμαι που έλεγαν οι πελάτες όταν πουλούσαν οικόπεδα στη πράξη εφαμοργής μας τότε και έπρεπε υποχρεωτικά να παρίσταται δικηγόρος και απ'τις δυο πλευρές.

Προφανώς οπως λες επειδη η αξια ηταν συγκεκριμμένη, να τους χρεώναν τη παρασταση. Αυτα τα ποσά μου είχαν μείνει στο μυαλό.

Σιγουρα ομως, εχει αρκετά χρόνια...

51 λεπτά πριν, panosena είπε

Μόλις μου πε η δικηγόρος μου τιμή, 850 τελική τιμή με ΦΠΑ. Ή 600 μαύρα. Την απέλυσα. Κι είναι και ξαδέρφη μου.😬

ωραια η ξαδέρφη! 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ρώτησα και έναν άλλο δικό μου δικηγόρο που έχω ξαναχρησιμοποιήσει παλιότερα, μου είπε 400 με 500 ευρώ. Επίσης μου είπε ότι ουσιαστικά το ιδιωτικό δεν έχει πραγματική ισχύ.

(πχ θα αναφέρει μέσα στο προσύμφωνο ότι αν υπαναχωρήσει ο αγοραστής, κρατάω την προκαταβολή. Που όμως δεν ισχύει γιατί αν μου κάνει αγωγή την επιστρέφω)

Σκέφτομαι να ακυρώσω το προσύμφωνο και να πάμε σε κανονικό συμβόλαιο όταν θα έχω ετοιμάσει Όλα τα χαρτιά.

Επεξ/σία από panosena
Δημοσ.
2 ώρες πριν, kanesaxo είπε

αυτο θυμάμαι απο παλιά, αυτό έγραψα! 

Ειχα πληρώσει αυτό το ποσο (ενα απο τα 2) για άρση προσημείωσης υποθήκης και αυτό θυμάμαι που έλεγαν οι πελάτες όταν πουλούσαν οικόπεδα στη πράξη εφαμοργής μας τότε και έπρεπε υποχρεωτικά να παρίσταται δικηγόρος και απ'τις δυο πλευρές.

Προφανώς οπως λες επειδη η αξια ηταν συγκεκριμμένη, να τους χρεώναν τη παρασταση. Αυτα τα ποσά μου είχαν μείνει στο μυαλό.

Σιγουρα ομως, εχει αρκετά χρόνια...

Τότε θα έπρεπε να είχες χρησιμοποιήσει αόριστο, δλδ να είχες γράψει ότι η αμοιβή ήταν τόσο, όχι είναι. Και το κυριότερο πριν είχες γράψει για παράσταση δικηγόρου ενώ ο φίλος είχε ρωτήσει για συγκεκριμένη περίπτωση αγοράς, ενώ τώρα λες ότι τόσο είχες πληρώσει για άρση υποθήκης.

Λεπτομέρειες θα μου πεις, αλλά σε αυτές είναι όλο το νόημα.

1 ώρα πριν, panosena είπε

Ρώτησα και έναν άλλο δικό μου δικηγόρο που έχω ξαναχρησιμοποιήσει παλιότερα, μου είπε 400 με 500 ευρώ. Επίσης μου είπε ότι ουσιαστικά το ιδιωτικό δεν έχει πραγματική ισχύ.

(πχ θα αναφέρει μέσα στο προσύμφωνο ότι αν υπαναχωρήσει ο αγοραστής, κρατάω την προκαταβολή. Που όμως δεν ισχύει γιατί αν μου κάνει αγωγή την επιστρέφω)

Σκέφτομαι να ακυρώσω το προσύμφωνο και να πάμε σε κανονικό συμβόλαιο όταν θα έχω ετοιμάσει Όλα τα χαρτιά.

Σωστά στα είπε.

Δημοσ.

Με τις τραπεζικές επιταγές (κι όταν λέω τραπεζικές εννοώ τραπεζικές) τι παίζει; Πώς θα ξέρω ότι η τραπεζική επιταγή που θα μου δώσουν θα είναι οκ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Τότε θα έπρεπε να είχες χρησιμοποιήσει αόριστο, δλδ να είχες γράψει ότι η αμοιβή ήταν τόσο, όχι είναι. Και το κυριότερο πριν είχες γράψει για παράσταση δικηγόρου ενώ ο φίλος είχε ρωτήσει για συγκεκριμένη περίπτωση αγοράς, ενώ τώρα λες ότι τόσο είχες πληρώσει για άρση υποθήκης.

Λεπτομέρειες θα μου πεις, αλλά σε αυτές είναι όλο το νόημα.

Σωστά στα είπε.

Στην άρση υποθήκης δεν παρίσταται δικηγόρος; Δεν πληρώνες δηλ "παράσταση";

Άλλο κοστολογιο είχε πριν την απελευθέρωση αμοιβών;

Σήμερα τι ισχύει; Υφίσταται παράσταση με θεσμοθετημένη αμοιβή;

Επεξ/σία από kanesaxo
Δημοσ.
1 ώρα πριν, kanesaxo είπε

Στην άρση υποθήκης δεν παρίσταται δικηγόρος; Δεν πληρώνες δηλ "παράσταση";

Άλλο κοστολογιο είχε πριν την απελευθέρωση αμοιβών;

Σήμερα τι ισχύει; Υφίσταται παράσταση με θεσμοθετημένη αμοιβή;

Μην μπερδεύεσαι, στην άρση υποθήκης δεν παρίσταται απλώς δικηγόρος, την κάνει δικηγόρος. Για την ακρίβεια ο δανειολήπτης κάνει πληρεξούσιο στο δικηγόρο του ώστε να κάνει τη διαδικασία που χρειάζεται (αίτηση ασφαλιστικών μέτρων) για να εκδόσει το αρμόδιο δικαστήριο απόφαση ανάκλησης της υποθήκης, και μετά να την καταθέσει στο υποθηκοφυλάκειο.

• Like 1
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπόν, επανέρχομαι στο θέμα γιατί έχω μια απορία ακόμα: με παίρνουν τηλέφωνο υποψήφιοι αγοραστές για το διαμέρισμα και μου λένε ότι θα πάρουν δάνειο για να το αγοράσουν. Και θα χρειαστούν κάποια έγγραφα όπως συμβόλαιο και κάποια άλλα (δεν μου 'χουν πει ποια).

Εγώ θα εισπράξω τραπεζική επιταγή. Με αφορά το ότι θα πάρει δάνειο ο αγοραστής ή όχι; Θέλω να πω, υπάρχει περίπτωση να μπλέξω; πχ να μπει σαν εγγύηση του δανείου του αγοραστή το διαμέρισμα χωρίς να το πάρω χαμπάρι;

Επεξ/σία από panosena
Δημοσ.

Εννοείται ότι μπαίνει σαν υποθήκη το διαμέρισμα. Δεν είναι παράξενο είναι το απόλυτα συνηθισμένο. Έτσι γίνονται τα συμβόλαια με δάνεια και υπάρχει μέσα στα συμβόλαια διαλυτική εραιση σε περίπτωση που δεν εκταμιευτει τελικά το ποσό να επιστρέψει τα ακίνητο στη πρωτερη κατάσταση.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

59 λεπτά πριν, primeragt είπε

Εννοείται ότι μπαίνει σαν υποθήκη το διαμέρισμα. Δεν είναι παράξενο είναι το απόλυτα συνηθισμένο.

Δηλαδή για να πάρει ο αγοραστής το δάνειο θα πρέπει να υποθηκευτεί το διαμέρισμα μου πρώτα; Πριν υπογραφούν τα συμβόλαια και ενώ είναι ακόμα στην κυριότητά μου;

Και γιατί να μην υποθηκεύσει το δικό του σπίτι; (έχει)

Επεξ/σία από panosena
Δημοσ.
12 hours ago, panosena said:

Δηλαδή για να πάρει ο αγοραστής το δάνειο θα πρέπει να υποθηκευτεί το διαμέρισμα μου πρώτα; Πριν υπογραφούν τα συμβόλαια και ενώ είναι ακόμα στην κυριότητά μου;

Και γιατί να μην υποθηκεύσει το δικό του σπίτι; (έχει)

Τι ακριβώς φοβάσαι? Το δάνειο που θα πάρει ο αγοραστής στην ουσία είναι μια επιταγή που μπορείς να εισπράξεις μόνο εσύ, δεν μπορεί να  τα ξοδέψει αλλού.

Πάντως αν αισθάνεσαι άβολα με αυτό συζήτησε το μαζί του, πες του πως δεν συμφωνείς με τις διαδικασίες αυτές και αν θέλει ας προσημειώσει δικό του ακίνητο. Πάντως να έχεις υπόψιν ότι οι περισσότεροι υποψήφιοι αγοραστές μόνο με δάνειο μπορούν να αγοράσουν.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μου φαίνεται περίεργο. Δεν έχω πάρει ποτέ δάνειο στη ζωή μου και ξαφνικά, τη στιγμή που πουλάω (και δεν αγοράζω) θα βρεθώ με...υποθηκευμένο περιουσιακό μου στοιχείο!!! Μου φαίνεται απίστευτο!

Κι αν κάτι (δεν έχω ιδέα τι) πάει στραβά, θα βρεθώ να χρωστάω σε τράπεζα!

18 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Πάντως αν αισθάνεσαι άβολα με αυτό συζήτησε το μαζί του, πες του πως δεν συμφωνείς με τις διαδικασίες αυτές και αν θέλει ας προσημειώσει δικό του ακίνητο

Θα του το πω. Εξάλλου του 'χω ήδη πει ότι προσημείωση - υποθήκευση του ακινήτου μου αποκλείονται. Συμφώνησε αλλά μετά μου έλεγε για τα χαρτιά του ακινήτου που θα πρέπει να πάει στην τράπεζα για να εγκριθεί το δάνειο...

Επεξ/σία από panosena
Δημοσ.

Δεν βρίσκεσαι να χρωστάς πουθενά. Η διαλυτική εραιση που υπάρχει μέσα στο συμβόλαιο αυτό προστατεύει. Τον προηγούμενο ιδιοκτήτη (εσένα), του επιστρέφει το ακίνητο και κρίνει τη πώληση άκυρη. Όχι τόσο απλά αλλά ναι δεν σου παίρνει κανείς το ακίνητο ούτε βρίσκεται να χρωστάς σε τράπεζα που ουσιαστικά δεν έδωσε πουθενά δάνειο.

Στα συμβόλαια με δάνεια το συμβόλαιο υπογράφεται δύο φορές, μια κατά την πληρωμή του μεριδίου του ιδιοκτήτη που παίρνει το αντίγραφο για την τράπεζα ώστε να του δώσει το ποσό και άλλη μία όταν σου παραδώσει αυτό το ποσό (με τραπεζική επιταγή στο όνομα σου) και υπογράφεται η εξοφλητικη αυτού. Αν στο μεσοδιάστημα χάσει τη χρηματοδότηση η πώληση και το συμβόλαιο κρίνεται άκυρο λόγο της διαλυτικης.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δηλαδή δεν περιέχει κανένα κίνδυνο για μένα αυτή η υποθήκευση του ακινήτου μου; Γιατί όταν έψαχνα στις αγγελίες στις πωλήσεις κατοικιών, κι άλλοι πωλητές αποφεύγουν τους αγοραστές με δάνεια. Κι από κει σκέφτηκα ότι κάποιο λάκκο θα έχει αυτή η φάβα (του δανείου).

Επεξ/σία από panosena
Δημοσ.

Αυτοί που αποφεύγουν τους αγοραστές με δάνεια είναι κατά κανόνα αυτοί που βιάζονται, η διαδικασία με χρηματοδότηση μέχρι και την εκταμίευση παίρνει 2-3 μήνες.

• Like 1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...