Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν, ο δικηγόρος του αγοραστή έκανε έλεγχο στο συμβόλαιο που του έδωσα όλα οκ. Οπότε έφτιαξε το προσυμφωνητικό για την προκαταβολή που θα το υπογράψουμε την ερχόμενη εβδομάδα.

Έχω μερικές απορίες, αν πχ μου δώσει τραπεζική επιταγή πώς θα ξέρω αν είναι οκ;

• Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, panosena είπε

Λοιπόν, ο δικηγόρος του αγοραστή έκανε έλεγχο στο συμβόλαιο που του έδωσα όλα οκ. Οπότε έφτιαξε το προσυμφωνητικό για την προκαταβολή που θα το υπογράψουμε την ερχόμενη εβδομάδα.

Έχω μερικές απορίες, αν πχ μου δώσει τραπεζική επιταγή πώς θα ξέρω αν είναι οκ;

Θα παει στη τράπεζα και θα εκδώσει τραπεζική επιταγή με χρεωση λογαριασμου. Αυτη ουσιαστικα είναι "μετρητά". 

ΟΧΙ απο μπλοκ! 

Αν δεν εχιε λεφτα στο λογαριασμο του, δεν εκδίδεται αυτη η επιταγη.

Αλλα γιατι δε τα μεταφέρει; 

• Like 1
Δημοσ.

Γίνεται και με μεταφορά ναι αλλά προσοχή γιατί την πάτησα εγώ στην αγορά του σπιτιού...

Η μεταφορά ειδικά μεταξύ άλλων τραπεζών έχει όριο (και μάλιστα χαμηλό) το οποίο δεν σπάει. Μην βρεθειτε στον συμβολαιογραφο να μην μπορείτε να μεταφέρει τα χρήματα και πάτε ξανά την άλλη μέρα.

Αν έχετε μεταφορές από διαφορετικές τράπεζες άνω των 1500 ευρώ (ανάλογα την τράπεζα είναι), καλύτερα επιταγή για σιγουρια...

Το έχουν κάνει κόλπο και για το μαύρο χρήμα (λέμε τώρα)/απάτες και για να τσιμπανε το κόστος έκδοσης της επιταγής...

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, m3ltd0wn είπε

Αν έχετε μεταφορές από διαφορετικές τράπεζες άνω των 1500 ευρώ (ανάλογα την τράπεζα είναι), καλύτερα επιταγή για σιγουρια...

Μεταξύ λογαριασμών της ίδιας τράπεζας (Πειραιώς) δεν υπάρχει όριο, σωστά;

Τα βλέπω άμεσα; Ότι όντως μεταφέρθηκαν;

Επεξ/σία από panosena
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, panosena είπε

Μεταξύ λογαριασμών της ίδιας τράπεζας (Πειραιώς) δεν υπάρχει όριο, σωστά;

Τα βλέπω άμεσα; Ότι όντως μεταφέρθηκαν;

Άμεσα ναι. Σε δευτερόλεπτα.

• Thanks 1
Δημοσ.

Για πείτε και μια τιμή για τις υπηρεσίες της δικηγόρου μου (την έχω ρωτήσει και δε μου χει απαντήσει μέχρι στιγμής. Κι είναι και συγγενής).

Έχει κάνει τα εξής : μίλησε με το δικηγόρο του αγοραστή, έκανε προσθήκες - διορθώσεις στο προσύμφωνο. (το ακίνητο θα πουληθεί 58000 € αν παίζει κάποιο ρόλο).

Επίσης έψαξε και βρήκε κάποια στοιχεία του ακινήτου, ένα αριθμό ΚΑΕΚ (κάπως έτσι).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 14/2/2023 στις 11:09 ΜΜ, czarjuly είπε

Επειδη πουλησα διαμερισμα πριν κανα χρονο το συμφωνητικο που θα κανετε δεσμευει και εσενα οτι αν αλλαξεις γνωμη για την πωληση του καταβαλεις αντιστοιχο ποσο,σε καθε περιπτωση βαλε εναν δικηγορο

Όχι το αντίστοιχο ποσό. Μπορεί ο αγοραστής σε αυτήν την περίπτωση να διεκδικήσει ΝΟΜΙΜΑ έως και το διπλάσιο. Εγώ έδωσα πριν χρόνια 15,000€, επειδή όμως ο πωλητής δεν μπορούσε να ξεμπερδέψει τον γόρδιο δεσμό με τους υπόλοιπους κληρονόμους, μου είπε η δικηγόρος που κακώς δεν είχα πάρει από την αρχή ότι δικαιούμουν να ζητήσω μέχρι 30,000€, επειδή όμως γνώριζα τον πωλητή και ήξερα την κατάσταση ζήτησα να μου επιστρέψει 20,0000€ και αυτό σε δόσεις γιατί τα χρήματα τα χρειάζονταν και τα είχε σχεδόν ξοδέψει... Δόξα τω Θεώ, όλα έχουν τακτοποιηθεί...

Αυτό απλά για να το έχεις κατά νου, δεν ξέρω αν σε ενημέρωσε η δικηγόρος σου...

Επεξ/σία από papresa
Δημοσ.
Στις 2/3/2023 στις 7:25 ΠΜ, zio10 είπε

200-300€

Εχει να κανει με την αντικειμενικη αξια? Ξερω ατομο που αγορασε με αντικειμενικη 90000ευρω και του πηρε ο δικηγορος 500ευρω! Τον εγδαρε??? Τα χαρτια/διαδικασια ηταν νορμαλ..

Δημοσ.
1 ώρα πριν, PLACEBO_89 είπε

Εχει να κανει με την αντικειμενικη αξια? Ξερω ατομο που αγορασε με αντικειμενικη 90000ευρω και του πηρε ο δικηγορος 500ευρω! Τον εγδαρε??? Τα χαρτια/διαδικασια ηταν νορμαλ..

Η παράσταση δικηγόρου ειναι 200+ΦΠΑ ή 240+ΦΠΑ, δε το θυμάμαι ακριβώς.

Απο κει και ένθεν, μπορεί να χρεώσει οσο θέλει τις υπηρεσίες που σου παρείχε.

Ελευθερη αγορά έχουμε και έπρεπε να ρωτησεις πριν. 

• Like 3
Δημοσ.
3 ώρες πριν, kanesaxo είπε

Η παράσταση δικηγόρου ειναι 200+ΦΠΑ ή 240+ΦΠΑ, δε το θυμάμαι ακριβώς.

Απο κει και ένθεν, μπορεί να χρεώσει οσο θέλει τις υπηρεσίες που σου παρείχε.

Ελευθερη αγορά έχουμε και έπρεπε να ρωτησεις πριν. 

Καμία σχέση με την πραγματικότητα αυτά που γράφεις, ελάχιστες αμοιβές υπήρχαν μόνο όταν ήταν υποχρεωτική η παράσταση δικηγόρου, και μάλιστα δεν ήταν εφάπαξ ποσό, ήταν ποσοστό επί του τιμήματος με κλίμακες (1% έως 44k€, 0,5€ έως1,4m€ κτλ). Σήμερα η αμοιβή είναι ελεύθερα διαπραγματεύσιμη χωρίς όρια.

• Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, PLACEBO_89 είπε

Δεν ξέρω αν έχει να κάνει με την αξία. 

Για να κάνει έλεγχο κτλ πρέπει να είμαι ελεύθερη η αμοιβή. Αν χρειαστεί να πάει στο δικαστήριο πχ για προσημείωση εκεί έχει μια ελάχιστη αμοιβή, κάποιο παράβολο νομίζω συν ό,τι χρεώσει ο καθένας.

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, zio10 είπε

Δεν ξέρω αν έχει να κάνει με την αξία. 

Για να κάνει έλεγχο κτλ πρέπει να είμαι ελεύθερη η αμοιβή. Αν χρειαστεί να πάει στο δικαστήριο πχ για προσημείωση εκεί έχει μια ελάχιστη αμοιβή, κάποιο παράβολο νομίζω συν ό,τι χρεώσει ο καθένας.

Μην τα μπερδεύεις, εμείς λέμε για την παράσταση, η οποία δεν έχει σχέση με τον νομικό έλεγχο, την προσημείωση κτλ.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...