Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα

Ήθελα να ρωτήσω κάτι σε σχέση με την πρόσφατη εγκατάσταση κλιματιστικού στο σαλόνι μου. Εγκατέστησαν μια μονάδα 24 btu καινούργιο inverter και οι κατασκευαστές προτείνουν να έχει δική του γραμμή ρεύματος. Ήρθε ο τεχνικός και για να αποφύγουμε σκαψίματα στο πίνακα και στη κουζίνα από όπου θα βγαίνει το καλώδιο στο μπαλκόνι και θα πάει απευθύνεται στη μονάδα, μου έβαλε στο καινούργιο πίνακα μου μια ασφάλεια 16αρα και πλέον δεν πέφτει όταν λειτουργεί το κλιματιστικό. Ενημερώνω πως η καλωδίωση είναι παλιά δεν νομίζω να είναι 2,5 καλώδιο. Μου είπε πως τα νέα μοντέλα inverter που δεν τραβάνε πολύ ρεύμα αν τα λειτουργείς μόνα τους χωρίς άλλες μονάδες στο σπίτι δεν θα έχεις πρόβλημα. Γνωρίζει κανένας αν έχουμε κινηθεί σωστά ή πρέπει να κάνω άλλες ενέργειες? Ευχαριστώ 

• Confused 1
  • Sad 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο κατασκευαστής, τι καλώδιο προτείνει; 
Επίσης η ασφάλεια σε προστατεύει, από το να μην πάρουν φωτιά τα καλώδια . Εαν η ασφάλεια "αφήνει" να περάσουν περισσότερα Aber  απ ότι αντέχουν τα καλώδια, τότε όντως υπάρχει κίνδυνος να πάρεις φωτιά . 

Επεξ/σία από filip123go
  • Like 1
Δημοσ.

Καλυτερα για εσένα,το κλιματιστικό και την ηλεκτρική έγκατασταση του σπιτιού,να απευθυνθείς σε αδειούχο ηλεκτρολογο και όχι στον τεχνικο-ψυκτικο εγκαταστατη που βάζει κλιματιστικά.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, greekfragma είπε

που τα βρίσκετε αυτά τα φυντάνια (μαστόρους)

Αυτος που εβαλε το μηχάνημα δεν ειναι ηλεκτρολόγος, χαρη του έκανε, κανονικα επρεπε να φυγει να ερθει ηλεκτρολόγος να περάσει τα καλώδια και μετά να έρθει ο ψυκτικός.

ΤS

Αν το καλωδιο ειναι εναμισαρι απαγορεύεται 16αρα ασφάλεια

Οπότε ναι πρέπει να φέρεις ηλεκτρολόγο 

Δημοσ.

Η τακτική άμα πέφτει η ασφάλεια η επειδή πιθανόν να πέσει, μετά να έρχεται κάποιος και να την αντικαταστει με μεγαλύτερης έντασης, είναι λάθος. 

Η ασφάλεια υπάρχει για να προστατεύει τους αγωγούς από υψηλές εντάσεις λόγω φορτίων η βραχυκυκλωματος. 

Αυτό που είναι ορθό να γίνει είναι η σύνδεσης της γραμμής τροφοδοσιας του κλιματιστικου σε ασφάλεια μεμονωμένη με καλώδιο και ένταση ασφαλειας όσο ορίζει ο κατασκευαστής στο manual. Μετά η μεμονωμένη ασφάλεια συνδέεται με τον γενικό. 

Αλχημιες επάνω σε ασφάλειες με άλλα φορτια και καταναλώσεις είναι επίφοβα και θέλουν προσοχή. 

Η συντριπτική πλειοψηφία των κατασκευαστων προτείνει 2.5αρι καλώδιο για 24αρι κλιματιστικο. 

2 ώρες πριν, Thanos (Earth -616) είπε

Καλυτερα για εσένα,το κλιματιστικό και την ηλεκτρική έγκατασταση του σπιτιού,να απευθυνθείς σε αδειούχο ηλεκτρολογο και όχι στον τεχνικο-ψυκτικο εγκαταστατη που βάζει κλιματιστικά.

Όποιον και να επιλέξεις, αν θέλει να σε ξεφορτωθεί εύκολα και να πάρει τα λεφτά θα σου αλλάξει την ασφάλεια με μεγαλύτερη και γεια σας. 

Δημοσ.
4 ώρες πριν, lefterakis είπε

Καλησπέρα

Ήθελα να ρωτήσω κάτι σε σχέση με την πρόσφατη εγκατάσταση κλιματιστικού στο σαλόνι μου. Εγκατέστησαν μια μονάδα 24 btu καινούργιο inverter και οι κατασκευαστές προτείνουν να έχει δική του γραμμή ρεύματος. Ήρθε ο τεχνικός και για να αποφύγουμε σκαψίματα στο πίνακα και στη κουζίνα από όπου θα βγαίνει το καλώδιο στο μπαλκόνι και θα πάει απευθύνεται στη μονάδα, μου έβαλε στο καινούργιο πίνακα μου μια ασφάλεια 16αρα και πλέον δεν πέφτει όταν λειτουργεί το κλιματιστικό. Ενημερώνω πως η καλωδίωση είναι παλιά δεν νομίζω να είναι 2,5 καλώδιο. Μου είπε πως τα νέα μοντέλα inverter που δεν τραβάνε πολύ ρεύμα αν τα λειτουργείς μόνα τους χωρίς άλλες μονάδες στο σπίτι δεν θα έχεις πρόβλημα. Γνωρίζει κανένας αν έχουμε κινηθεί σωστά ή πρέπει να κάνω άλλες ενέργειες? Ευχαριστώ 

γιατι δε σου βαλε μια ασφαλεια 300Α να ναι βραχος?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...