polaki Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2023 Το έχω λιγότερο από μία εβδομάδα, και μία στο τόσο (2-3 φορές την ώρα) ακούγεται ένας ήχος σαν click μέσα απ'το μηχάνημα. Δεν είναι το ηχείο, γιατί το έχω mute. Δε σχετίζεται με ενέργεια στο macos, γιατί το κάνει ακόμα και όταν δεν ακουμπάω mouse/keyboard. Επίσης ακούγεται άσχετα αν είναι idle ή όχι, δεν ακούγεται δηλαδή με heavy usage (την οποία δεν κάνω, αφού μόνο browser με 5-6 tabs χρησιμοποιώ). Σαν ήχος θυμίζει τους παλιούς HDD, κάτι κλικ/κλακ που κάνανε όταν είχαν πρόβλημα, αλλά είναι μόνο 1 φορά, όχι συνεχόμενα. Το να το γυρίσω για έλεγχο είναι η τελευταία επιλογή, γιατί δεν ξέρω πόσο καιρό θα το κρατήσουν και το χρειάζομαι (είναι του γραφείου). Το έχει συναντήσει ποτέ κανείς, έστω και σε παλαιότερο μοντέλο?
tsoukalasKaminia Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, polaki είπε Το έχω λιγότερο από μία εβδομάδα, και μία στο τόσο (2-3 φορές την ώρα) ακούγεται ένας ήχος σαν click μέσα απ'το μηχάνημα. Δεν είναι το ηχείο, γιατί το έχω mute. Δε σχετίζεται με ενέργεια στο macos, γιατί το κάνει ακόμα και όταν δεν ακουμπάω mouse/keyboard. Επίσης ακούγεται άσχετα αν είναι idle ή όχι, δεν ακούγεται δηλαδή με heavy usage (την οποία δεν κάνω, αφού μόνο browser με 5-6 tabs χρησιμοποιώ). Σαν ήχος θυμίζει τους παλιούς HDD, κάτι κλικ/κλακ που κάνανε όταν είχαν πρόβλημα, αλλά είναι μόνο 1 φορά, όχι συνεχόμενα. Το να το γυρίσω για έλεγχο είναι η τελευταία επιλογή, γιατί δεν ξέρω πόσο καιρό θα το κρατήσουν και το χρειάζομαι (είναι του γραφείου). Το έχει συναντήσει ποτέ κανείς, έστω και σε παλαιότερο μοντέλο? Σε τι συχνότητα στο κάνει;; Έχεις κανένα hub συνδεδεμένο;; (έχουν αναφερθεί τέτοιοι ήχοι στο παρελθόν από hubs) Μην σου φανεί αστείο αυτό που θα σου πω αλλά πιθανόν είναι ο ssd (M.2) που έχει μέσα. Το κάνει καμιά φορά ανάλογα με το τι διεργασία κάνει εκείνη την στιγμή. (το κάνουν οι περισσότεροι) Τσάμπα θα το γυρίσεις πίσω γιατί και το καινούργιο το ίδιο θα σου κάνει. Επεξ/σία 14 Φεβρουαρίου 2023 από tsoukalasKaminia
polaki Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2023 Hub δεν έχω, μόνο το ρεύμα (προφανώς) και το HDMI. Magic mouse & magic keyboard έχω πάνω, άρα λειτουργούν με bluetooth. Δεν με πειράζει ο ήχος μια στο τόσο, αλλά είναι σημαντικό να μην είναι πρόβλημα και το φάω στο μέλλον.. Ο M.2 δεν έχει κινούμενα μέρη, πώς μπορεί να κάνει θόρυβο? Θα το ψάξω πάντως να δω!
tsoukalasKaminia Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2023 4 λεπτά πριν, polaki είπε Hub δεν έχω, μόνο το ρεύμα (προφανώς) και το HDMI. Magic mouse & magic keyboard έχω πάνω, άρα λειτουργούν με bluetooth. Δεν με πειράζει ο ήχος μια στο τόσο, αλλά είναι σημαντικό να μην είναι πρόβλημα και το φάω στο μέλλον.. Ο M.2 δεν έχει κινούμενα μέρη, πώς μπορεί να κάνει θόρυβο? Θα το ψάξω πάντως να δω! Ψάξε το όσο θέλεις και θα με θυμηθείς 🙂
polaki Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2023 ok φίλε μου, το σημαντικό είναι να μην είναι πρόβλημα, αυτό με άγχωσε. Λίγα clicks 3-4 φορές την ώρα δεν έγινε και τίποτα, δεν ενοχλεί! Αφού δεν είναι προβληματικό, όλα καλά! 1
enlightened Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2023 Κι εμένα το έκανε ένα macbook pro 2016 non touchbar από την πρώτη μέρα που το πήρα day one, μέχρι και το 2021 που το πούλησα. Δεν γινόταν για κάποιο ιδιαίτερο λόγο, δηλαδή αν έκανα κάτι intensive κλπ, απλά ακουγόταν στανταρ κάθε περίπου 1 ώρα. Επειδή το είχα πάρει με AppleCare έλεγα θα ασχοληθώ αργότερα και αργότερα και αργότερα μήπως στρώσει μόνο του αλλά τελικά δεν έστρωσε ποτέ, αλλά ούτε μου έμεινε ποτέ στα χέρια. Υπάρχουν πάρα πολλά νήματα σε ξένα φόρα αν ψάξεις clicking sound mac (φαντάζομαι ότι το έχεις ήδη ψάξει, κρίνοντας και από το ότι χρησιμοποιείς ακριβώς τον ίδιο όρο από τα νήματα χωρίς να το εξηγείς περιφραστικά). Κατά τη δική μου εμπειρία είναι άκακο πλην όμως απαράδεκτο και κάπως σε ρίχνει να έχεις σκάσει τόσα λεφτά και να ακούς τσίκι τσίκι από μέσα από τον υπολογιστή. Αν σε ενοχλεί πραγματικά και το έχεις λιγότερο από μια βδομάδα και το έχεις πάρει από μεγάλη αλυσίδα κάν'τους φασαρία να στο αλλάξουν με καινούργιο όσο και αν αρνούνται. Αλλιώς επιστροφή χρημάτων. Αν το έχεις πάρει μέσω ίντερνετ βάσει νομοθεσίας υποχρεώνονται να σου επιστρέψουν τα χρήματα.
bill_viper Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 Το δικό μου Mac Mini M2 από τη Δευτέρα που το έχω στο γραφείο δεν κάνει κανένα clicking sound πάντως. 1
epinki Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 Ρίξτε μια ματιά στο άρθρο How to Fix the Popping and Crackling Sound on Mac, μπορεί να βοηθήσει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα