BayernMunich Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 Έχω παρατηρήσει στο νετφλιξ τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια άνοδος των ισπανικών σειρών και ταινιών, μου κάνει μεγάλη εντύπωση αυτή η απότομη αύξηση ακροαματικότητας. Έχουν αρχίσει η Ισπανοί να αντιγράφουν Χόλυγουντ? Που λέτε ότι οφείλεται όλο αυτό?
WebDevGr Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 Γιατί είναι η δεύτερη ή η τρίτη σε αριθμό ομιλητών (μητρική γλώσσα). Εκτός από Ισπανία την μιλούν σε όλη την κεντρική και νότια Αμερική (πλην Βραζιλίας) 3
StamTheMan Δημοσ. 16 Απριλίου 2023 Δημοσ. 16 Απριλίου 2023 Στις 13/2/2023 στις 3:32 ΜΜ, BayernMunich είπε Που λέτε ότι οφείλεται όλο αυτό? Βγαζουν καλες σειρες/ταινιες. Δεν εχει σχεση με τι γλωσσα. 1
achileesxi Δημοσ. 22 Απριλίου 2023 Δημοσ. 22 Απριλίου 2023 Στις 16/4/2023 στις 2:30 ΠΜ, StamTheMan είπε Βγαζουν καλες σειρες/ταινιες. Δεν εχει σχεση με τι γλωσσα. Ούτε καν, νομίζω φίλε μου, οι περισσότερες είναι αηδίες που θέλουν αξιολύπητα να παρατηρηθούν από την βιομηχανία που αντιγράφουν σε κάθε στροφή. Σκατά αμέτρητα είναι. Η μονή καλή σειρά με ισπανική γλωσσά μέσα είναι Αμερικάνικη - το Narcos και εκείνο πήγε στα σκατά στο τέλος. 1 1
StamTheMan Δημοσ. 22 Απριλίου 2023 Δημοσ. 22 Απριλίου 2023 4 λεπτά πριν, achileesxi είπε Ούτε καν, νομίζω φίλε μου, οι περισσότερες είναι αηδίες που θέλουν αξιολύπητα να παρατηρηθούν από την βιομηχανία που αντιγράφουν σε κάθε στροφή. Σκατά αμέτρητα είναι. Η μονή καλή σειρά με ισπανική γλωσσά μέσα είναι Αμερικάνικη - το Narcos και εκείνο πήγε στα σκατά στο τέλος. Αν θεωρεις τον ισπανικο κινηματογραφο αηδια,τοτε απλα δεν ειναι για σενα. Παραεισαι υποκειμενικος 2
achileesxi Δημοσ. 22 Απριλίου 2023 Δημοσ. 22 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, StamTheMan είπε Αν θεωρεις τον ισπανικο κινηματογραφο αηδια,τοτε απλα δεν ειναι για σενα. Παραεισαι υποκειμενικος Αν θες να πεις για ισπανικό κινηματογράφο της αρχές του 2000 η πιο πισω (αν και είχαν παλι τάσεις να είναι κουλτουριάρικα σκουπίδια και τότε) σε παραδέχομαι αλλά έχει πάει κατηφόρα από τότε. Εγώ αναφερόμουνα περισσότερα στης αΐδιες αποκλειστικές Νετφλιξ σειρές και ταινίες που είναι φτιαγμένες για τον πιο ηλίθιο ζουμερ να καταβροχθίσει τότε όχι, δεν νομίζω ότι είναι και τοσο υποκειμενικό ότι είναι σκουπίδια. Βλακείες που έχουν μόνο σεξ και εκφυλισμό για να πάρουν την ελάχιστη προσοχή από τις μάζες. Πάνω κάτω, κακογραμμένες αλλά εμφανισιακες ωραίες τσόντες. Έτσι νομίζω εγώ, τέλος πάντων πάνω από όλα. Επεξ/σία 22 Απριλίου 2023 από achileesxi 1 1 1
Arkin Δημοσ. 22 Απριλίου 2023 Δημοσ. 22 Απριλίου 2023 Ο Ισπανικος κινηματογραφος εχει βγαλει καποια διαμαντια αλλα τα τελευταια χρονια καπως εχει κορεστει δυστυχως και δεν βλεπω νεες αξιολογες προσπαθειες. Ποιος θα ξεχασει ομως τα The Invisible Guest/The Body/Rec/The Orphanage/Los ojos de Julia/Durante la tormenta/The Hidden Face/Mientras duermes/El secreto de sus ojos/Relatos salvajes/Campeones/Abre los ojos/Tesis και σιγουρα θα ξεχναω και αλλα διαμαντακια. Τωρα για το Netflix ναι εχει παρει σβαρνα Ισπανια και Κορεα που ειναι πολυ φθηνες οι ταινιες/σειρες και βγαζει οτι δεν μπορεις να φανταστεις για αυτο και ολοι το κραζουν. 4
tasanton Δημοσ. 22 Απριλίου 2023 Δημοσ. 22 Απριλίου 2023 Κλασσική περίπτωση μαζοποίησης και μετριότητας. Τo Netflix στοχεύει αγορές και η γλώσσα είναι από τα βασικά κριτήρια. Άρα τα ισπανικά είναι ψηλά σε ζήτηση. 1
thermo-sifounas Δημοσ. 23 Απριλίου 2023 Δημοσ. 23 Απριλίου 2023 O Ισπανικός και ο Γαλλικός κινηματογράφος διέσωσαν την αξιοπρέπεια του ευρωπαικού σινεμά στα 90s-00s με ταινίες διαμάντια και έσωσαν τα μάτια μας. Τώρα όντως υπάρχει μια μαζοποίηση-υποβάθμιση ποιότητας και σε αυτο οφείλονται και οι πλατφόρμες τύπου Netflix, αλλά σε ποιό τομέα τη σήμερον εποχή δεν κυριαρχεί λογική fast food, ευρείας κατανάλωσης? Και πάλι τον προτιμώ απο την κατρακύλα του Hollywood, αχρειαστα sequel και άθλια reboots, ανέμπνευστες oscar bait βιογραφίες και περιπέτειες χωρίς σενάριο. 1
HALF EVIL Δημοσ. 24 Απριλίου 2023 Δημοσ. 24 Απριλίου 2023 Μην ανησυχείτε, σε λίγο καιρό θα αναλάβει η ΑΙ να γράφει σενάρια και να σκηνοθετεί ταινίες και σειρές. Και αργότερα θα παίζουν και ηθοποιοί εικονικής πραγματικότητας.
ifollowrivers Δημοσ. 27 Απριλίου 2023 Δημοσ. 27 Απριλίου 2023 Στις 16/4/2023 στις 2:30 ΠΜ, StamTheMan είπε Βγαζουν καλες σειρες/ταινιες. Δεν εχει σχεση με τι γλωσσα. Φυσικά και παίζει ρόλο η γλώσσα, ειδικά όταν αυτή η γλώσσα είναι η 4η γλώσσα σε ομιλητές παγκοσμίως. Επομένως, όχι μόνο έχει σίγουρο κοινό σε δεκάδες χώρες, που ίσως να μη μιλάνε καν αγγλικά, αλλά μπορεί να χρηματοδοτήσει και ισπανόφωνες παραγωγές που είναι πολύ πιο φτηνές. Το να λες ότι βγάζουν καλές σειρές/ταινίες είναι πολύ γενικό. Εκτός και αν θεωρείς τη "Μαρία της Γειτονιάς" το magnum opus της λογοτεχνίας. Εξάλλου το netflix το ενδιαφέρει κυρίως η ποσότητα, παρά η ποιότητα. Αυτό είναι το επιχειρηματικό τους μοντέλο. Ρίχνουμε λεφτά σε όσες περισσότερες παραγωγές μπορούμε (brute force) και μια στις τόσες βγαίνει κάτι που κάνει επιτυχία (πχ casa de papel, squid game). Αυτό δε σημαίνει ότι το 95% του περιεχομένου στο netflix δεν είναι σκουπίδια.
StamTheMan Δημοσ. 27 Απριλίου 2023 Δημοσ. 27 Απριλίου 2023 Στις 22/4/2023 στις 4:33 ΜΜ, achileesxi είπε Αν θες να πεις για ισπανικό κινηματογράφο της αρχές του 2000 η πιο πισω (αν και είχαν παλι τάσεις να είναι κουλτουριάρικα σκουπίδια και τότε) σε παραδέχομαι αλλά έχει πάει κατηφόρα από τότε. Για αυτα μιλαω,οχι απαραιτητα τοσο πισω ομως. 1 ώρα πριν, ifollowrivers είπε Εξάλλου το netflix Δε μιλαω για νετφλιξ
ifollowrivers Δημοσ. 27 Απριλίου 2023 Δημοσ. 27 Απριλίου 2023 9 λεπτά πριν, StamTheMan είπε Για αυτα μιλαω,οχι απαραιτητα τοσο πισω ομως. Δε μιλαω για νετφλιξ Μήπως μιλάς για την Μαρία της Γειτονιάς; Ή το ανεκδιήγητο The Invisible Guest; Προσωπικά από ισπανικό κινηματογράφο ξεχωρίζω μόνο Tesis και Abre Los Ojos που τυχαίνει να είναι από τον ίδιο σκηνοθέτη.
StamTheMan Δημοσ. 27 Απριλίου 2023 Δημοσ. 27 Απριλίου 2023 10 λεπτά πριν, ifollowrivers είπε Μήπως μιλάς για την Μαρία της Γειτονιάς; Ή το ανεκδιήγητο The Invisible Guest; Οχι.
Diophantus Δημοσ. 27 Απριλίου 2023 Δημοσ. 27 Απριλίου 2023 Καλά, δες το The Platform, με πολλά κρυμμένα νοήματα και τα λέμε. https://filmplanetreviews.wordpress.com/2020/05/04/kritiki-gia-to-the-platform/
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα