Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σας. Θα ήθελα την βοήθεια σας, μιας και δεν μπορώ να κατασταλάξω, αν ναι/σε ποια φορητή κονσόλα να καταλήξω.

Για χρόνια, έχω παίξει σε υπολογιστή. Πληκτρολόγιο και ποντίκι είναι επέκταση του χεριού πια.

Πρόσφατα, λόγω αυξημένης χρήσης του υπολογιστή (εργασία), αποφάσισα πως δεν μπορώ να ριζώνω άλλο στην καρέκλα και αναζήτησα μια handheld κονσόλα έτσι ώστε αν και όποτε έχω χρόνο να μεταφέρεται το gaming στο σαλόνι, για να είμαι και κοντά στην οικογένεια.

Μ'αυτά και μ'αυτά, αγόρασα το 64GB Steam Deck. Όμως, έχω μικρή βιβλιοθήκη στο steam και σχεδόν αμέσως έβαλα windows 10 σε mSD για να έχω πρόσβαση σε GOG, Epic Games και παιχνίδια εκτός αυτών των marketplace. Ο συνδυασμός της απειρίας μου με joystick 🕹️, των αργών load times λόγω OS on SD, το πολύ μεγάλο βάρος της κονσόλας και η μικρή του μπαταρία 🔋 μου άφησαν μια πολύ κακή επίγευση για την όλη εμπειρία. Κατάφερα μετά κόπου και ιδρώτα να τελειώσω το LotR: Shadow of Mordor, όντας τον περισσότερο καιρό συνδεδεμένος στην πρίζα.

Μετά από όλα τα παραπάνω, πούλησα το Steam Deck, και έμεινα πάλι μόνο με τον υπολογιστή μου. Δεδομένου ότι η εργασία μου είναι flexible στα ωράρια της και ο όγκος της δεν εξαντλείται ποτέ, θέλω ,ξανά, να απομακρυνθώ από τον υπολογιστή καθώς τα όρια τους μπερδεύονται και όσο παίζω στον υπολογιστή σκέφτομαι πώς ίσως θα έπρεπε να δουλεύω.

Για νέα αγορά σκεφτόμουν τα πάντα,από RP3+ και Αyn Odin lite μέχρι Νintendo Switch και ξανά steamdeck. Δυστυχώς δεν έχω καμία εικόνα για τις κονσόλες αυτές και δεν μπορώ να αξιολογήσω πια θα μου ταίριαζε.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Kag1ante είπε

Αν θές καθαρά portable θα μπορούσα να προτείνω switch lite (αν δεν σε χαλάει η πλαστικούρα )

Έχει πλεονεκτήματα σε θέματα φορητότητας και αντοχής μπαταρίας σε σχέση με το απλό; Γιατί σαν αγορά μεταχειρισμένου βλέπω πολύ καλύτερες προσφορές για το απλό . Τύπου 4 παιχνίδια και κονσόλα για 270€. 

Από την άλλη, κάτι σε android θα μου έδινε πρόσβαση, μέσω emulation, σε έναν τεράστιο κατάλογο παιχνιδιών που δεν έχω ακουμπήσει ποτέ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Νομίζω θα είναι πιο εύκολο να κατασταλάξεις στο τι θέλεις αν εντοπίσεις ακριβως το τι θελεις να παίζεις handheld. Steamdeck και οι κονσόλες τύπου gdp win, ayaneo, ayn κλπ έχουν φοβερές δυνατότητες αλλα ίσως έχουν λίγο παραπάνω μανούρα, σε τίτλους που τα ζορίζουν οι μπαταρίες δεν θα πολυαντέχουν αλλα έχεις την μεγαλύτερη ευελιξία.
Στο αλλο άκρο το switch  αφου παίζεις μονο συγκεκριμένου τύπου games και τα πληρώνεις κατα βάση όλα. Αυτό μπορεί να είναι και κακό και καλό αναλογα με το αν σου αρεσουν οι επιλογες που παρέχονται και αν δεν έχεις θεμα να είσαι περιορισμένος στα παιχνίδια που παιζεις (αν και με eshop κλπ οι επιλογές αυξάνονται, στο ίδιο πνεύμα όμως).
Αν θελεις να παίξεις retro παιχνίδια με emulation έχεις πολλές επιλογές μέχρι σε modded psp πας και έχει αρκετα καλά αποτελέσματα.
Προσωπικά μόνο σε αυτή την επιλογη έχω παίξει και μπορώ να πω ότι αξίζει αν δεν σε απασχολεί να παίζεις καινούρια παιχνίδια μονο αλλα έχεις στο νου σου να παίξεις παλίοτερα ποιοτικά παιχνίδια. Ειδικά αφού υπάρχει και το pc αν θελήσεις μια στο τόσο να πας σε κατι AAA.
Αν ψάχνεις για πηγές, αυτό το καναλι με έχει κατευθύνει σε κάποιες προτάσεις που έχω κανει στο παρελθον σε φίλους. Αφορά περισσότερο την κινέζικη αγορά handheld αλλα δίνει μια πολύ καλη εικόνα για το τι μπορείς να περιμένεις.

Επεξ/σία από PerfectParanoia

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...