Προς το περιεχόμενο

Joltie smart-plug δώρο απο την weenergy (Eunice)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μόλις ήρθε ένα δέμα με μια "'έξυπνη πρίζα", δώρο από τον πάροχο ρεύματος (χωρίς να με έχουν ενημερώσει).

Το website της συσκευής είναι https://joltie.com/ και στο google δεν υπάρχει καμία ιδιαίτερη αναφορά στην ύπαρξή τους.

Δε το έχω συνδέσει στο wifi ακόμα. Δε μου πολυχρειάζεται κιόλλας (έχω zigbee πρίζες ήδη) αλλά αναρωτιέμαι η όλη κίνηση χτύπησε privacy alerts.

Μια άγνωστη εταιρία, σου στέλνει δώρο κάτι που θέλει να συνδεθεί στο wifi σου και θέλει και μια εφαρμογή στο κινητό σου. Δεδομένης και της φύσης της δουλειάς μου δεν συνδέω κάτι "έτσι απλά" στο δίκτυο, πολύ μεγάλο το ρίσκο.

Την έχει λάβει κανένας άλλος; Την εταιρία μπας και την ξέρει κανένας;

Πολύ περίεργη κίνηση

• Like 1
Δημοσ.

OK so... Το πήρα και εγώ χθες το συγκεκριμένο smart plug, και ήταν αρκετά ύποπτο. Οπότε αναζήτησα το SoC και κοίταξα λιγάκι τα πακετάκια του και με μία πρώτη ματιά (την πιο επιφανιακή που μπορείς να φατναστείς, δεν το έκανα τίποτα reverse engineer, πιο πολύ ψάχτηκα να το χακέψω στο apple homekit μου μέσω homebridge lmao) φαίνεται standard ESP-IDF IoT device. Πολύ basic, opensource tech, με fair enough security. Gdpr commitments and all.

Από μια εταιρία που δεν μπορεί να φτιάξει ένα  landing page σε wordpress πιο πολύ με ενδιαφέρει να μην είναι μια τεράστια τρύπα ασφαλείας για τρίτους, παρά ότι εκείνοι με παρακολουθούν, γιατί πολύ απολά οποιοδήποτε cloud IoT solution έχει την ίδια πιθανότητα να μας παρακολουθεί τα πακέτα.

Αν μαζευτούμε αρκετοί έχω κάνει track down την εταιρία και μπορώ να ρωτήσω περισσότερα πράγματα για το tech. 

Modest Caution. Αν έχεις οποιαδήποτε κινεζιά στο σπίτι σου, αυτό είναι πιθανότατα πιο ασφαλές. LOL.

• Thanks 1
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Late reply, το φόρουμ δεν έστειλε ποτέ notification.

Πολύ καλός, ευχαριστώ. Ακόμα δε το έχω βάλει στο δίκτυο. Κάποια στιγμή προσπάθησα και ειχαν κατεβάσει τα apps. Θα το δω τώρα το Πάσχα.

Αν έχει κάποιο webui ή αν μετράει καταναλώσεις όπως λενε/λέγανε στο Google play τότε μπορεί και να αξίζει.

Από κινεζιες μόνο τη σκούπα :)
(λέμε τώρα, και τα άλλα κινέζικα είναι αλλά decent)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...