gsisr Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) σε εξοχικό θέλω να τοποθετήσω τη παραπάνω σόμπα για να ζεσταίνει ένα χώρο περίπου 35τμ αλλά και να μπορώ να μαγειρεύω σ αυτήν. Με προβληματίζει ότι υπάρχουν διάφοροι τύποι. άλλες εξολοκλήρου μαντεμένιες, άλλες εμαγέ με μαντέμι στις εστίες, άλλες με πυρότουβλο. έχει κάποιος εμπειρία πάνω σ αυτό; με ενδιαφέρει και το μαγείρεμα εξίσου. υπερτερεί πχ η εμαγιέ στο μαγείρεμα και η μαντεμένια στη ζέστη ή οτιδήποτε άλλο; προσανατολίζομαι ή σε κάτι τέτοιο https://www.enosioe.gr/portfolio_page/vergina-classic/ ή σ αυτό https://www.kmaninos.gr/heating/enamel/masines-ksylou-emagie/106-emagie-kouzina-ksylou-ke-80-ovel Επεξ/σία 13 Φεβρουαρίου 2023 από gsisr
Ukforthemoment Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 4 λεπτά πριν, gsisr είπε σε εξοχικό θέλω να τοποθετήσω τη παραπάνω σόμπα για να ζεσταίνει ένα χώρο περίπου 35τμ αλλά και να μπορώ να μαγειρεύω σ αυτήν. Με προβληματίζει ότι υπάρχουν διάφοροι τύποι. άλλες εξολοκλήρου μαντεμένιες, άλλες εμαγέ με μαντέμι στις εστίες, άλλες με πυρότουβλο. έχει κάποιος εμπειρία πάνω σ αυτό; με ενδιαφέρει και το μαγείρεμα εξίσου. υπερτερεί πχ η εμαγιέ στο μαγείρεμα και η μαντεμένια στη ζέστη ή οτιδήποτε άλλο; Εξοχικό άρα περιστασιακή χρήση.Πάρε εμαγιέ που ειναι πιο φτηνή και ελαφριά. Τετοια εχουμε εμείς στο σπίτι και μαγειρευει η σύζυγος συνέχεια,αρκετά ευχαριστημένοι. 1 1
gsisr Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 το μαγείρεμα στο φούρνο είναι ευκολο; χρειάζεται να γυρνάς συνέχεια το ταψί καθώς ο θάλαμος κάυσης είναι από την αριστερή πλευρά;
Ukforthemoment Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 1 ώρα πριν, gsisr είπε το μαγείρεμα στο φούρνο είναι ευκολο; χρειάζεται να γυρνάς συνέχεια το ταψί καθώς ο θάλαμος κάυσης είναι από την αριστερή πλευρά; Θελει να τον μάθεις.Αριστερά είναι ο θάλαμος καυσης αλλά τα καυσαέρια φεύγουν απο την πάνω πλευρά του φούρνου ,η κάτω πλευρά στον δικό μας σαν να αργεί παραπάνω. 1
Nikolas_620ti Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 αν μπορεις παρε σομπα που ο φουρνος να ειναι απο πανω και οχι στο πλαι...ψηνει καλυτερα! 1
Maurikycli Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 37 λεπτά πριν, Nikolas_620ti είπε αν μπορεις παρε σομπα που ο φουρνος να ειναι απο πανω και οχι στο πλαι...ψηνει καλυτερα! Ναι, αλλά δεν μπορείς να μαγειρέψεις στα "μάτια" 1
gsisr Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2023 η αλήθεια είναι πως είδα και τέτοιου τύπου https://thermosteel.gr/product/θερμάστρα-ξύλου-ατσάλινη-με-φούρνο-155kw/ που αναφέρει ο @Nikolas_620ti αλλά δεν έχω πεισθεί ακόμα ότι ψήνουν καλύτερα από τη παραδοσιακή μασίνα με τις μαντεμένιες εστίες
papoys1 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 31 λεπτά πριν, gsisr είπε η αλήθεια είναι πως είδα και τέτοιου τύπου https://thermosteel.gr/product/θερμάστρα-ξύλου-ατσάλινη-με-φούρνο-155kw/ που αναφέρει ο @Nikolas_620ti αλλά δεν έχω πεισθεί ακόμα ότι ψήνουν καλύτερα από τη παραδοσιακή μασίνα με τις μαντεμένιες εστίες Επειδή χρησιμοποιώ και από τις δύο θα σου πω τα εξης. Η παραπάνω είναι πολύ καλύτερη σε θεμα θερμανσης του χωρου (βλέπω εχει και πυρότουβλο όπως η δική μου). Ειναι λίγο μεγαλύτερη βεβαια σε καταναλωση ξύλων αλλα το μειονέκτημά της ειναι ότι αναπτύσει μεγαλες θερμοκρασίες στο φούρνο και θέλει προσοχή. Εμείς συνήθως ψήνουμε τυλιχτό σε λαδόχαρτο και αλουμινόχαρτο και αποφεύγουμε σε ταψί γιατί αν δεν προσέξεις το εκαψες. Από την άλλη εχω στο εξοχικό εχει μικρότερη κατανάλωση αλλα και πιο μικρή θερμανση και σε αυτή η φούρνος θέλει προσοχή απλά ανεβάζει λίγο μικρότερη θερμοκρασία από την άλλη. Αν με ρωτήσεις ψηφίζω την πρώτη και αν κάποια στιγμη την αλλαξω στο εξοχικό θα πάρω σαν αυτή. Δες και εδω😜 https://www.youtube.com/watch?v=EZ7-_WToANU&t=1s Επεξ/σία 14 Φεβρουαρίου 2023 από papoys1 1
gsisr Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2023 @papoys1 είσαι ο άνθρωπός μου. στη τσακόσομπα έχεις δυνατότητα μαγειρέματος πάνω στο καπάκι; δεδομένου ότι είναι πολύ μικρός ο χώρος(ούτε 35τμ) αν η ζυγαριά έγερνε προς το μαγείρεμα(το σπίτι χρησιμοποιείτε χειμώνα 2-3 φορές το χρόνο, είτε κάνουμε οικογενειακά τραπεζώματα είτε με φίλους) θα επέλεγες και πάλι την τζακόσομπα ή τη μασίνα; 1
Nikolas_620ti Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2023 16 ώρες πριν, Maurikycli είπε Ναι, αλλά δεν μπορείς να μαγειρέψεις στα "μάτια" προσωπικα στα ματια δεν βαζω ποτε τπτ! η σομπες μασινα ομως δεν εχουν μεγαλο χωρο καυσης! 2
Maurikycli Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2023 Τα 35τμ είναι ευκολακι για οποιαδήποτε σόμπα. Αν θέλει να καλύψει πλήρως τις ανάγκες για μαγείρεμα με μια σόμπα τότε θα πρέπει να πάει στην ορθόδοξη μασινα 1 1
papoys1 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 18 ώρες πριν, Nikolas_620ti είπε προσωπικα στα ματια δεν βαζω ποτε τπτ! η σομπες μασινα ομως δεν εχουν μεγαλο χωρο καυσης! Συμφωνω για το μικρό χωρο καύσης. Χρειάζεται συνεχως να ρίχνεις ξύλα. 19 ώρες πριν, gsisr είπε @papoys1 είσαι ο άνθρωπός μου. στη τσακόσομπα έχεις δυνατότητα μαγειρέματος πάνω στο καπάκι; δεδομένου ότι είναι πολύ μικρός ο χώρος(ούτε 35τμ) αν η ζυγαριά έγερνε προς το μαγείρεμα(το σπίτι χρησιμοποιείτε χειμώνα 2-3 φορές το χρόνο, είτε κάνουμε οικογενειακά τραπεζώματα είτε με φίλους) θα επέλεγες και πάλι την τζακόσομπα ή τη μασίνα; οντως στη μασίνα μπορείς να μαγειρέψεις και στο μάτι σε αντίθεση με την άλλη. Λίγες φορές το κάνουμε όμως αυτό , θέλει πολύ μεγαλύτερο χρόνο διότι στη μασίνα δεν μπορείς να κρατησεις σταθερή θερμοκρασία για μαγείρεμα. Το μονο που κάνει η σύζυγος βαζει μια κατσαρόλα πάνω να εχει συνεχώς ζεστό νερό για τη λάτρα του σπιτιου. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα