Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω τον Samsung 840 pro, και απ'οτι βλεπω η αγορα εγινε πριν απο 10 χρονια περιπου! Εχω το λειτουργικο συστημα πανω του. Παραθετω και μια φωτογραφια με στατιστικα του δισκου. 

Να ενεργοποιησω το Over provisioning ή πλεον ειναι αργα;

SSD.JPG

Δημοσ.
Στις 13/2/2023 στις 8:54 ΠΜ, duffyduck είπε

αν δεν τον γεμίζεις φουλ και αφήνεις πάντα καμιά 20-30GB ελεύθερα, δεν έχεις θέμα

Καποια στιγμη δε θα με αφησει ομως, εαν ειναι 10 χρονια ηδη σε λειτουργια; Δεν ειναι καλυτερα να αγορασω ενα καινουριο SSD για να βαλω τα windows και αυτο να τον εχω για torrents;

Δημοσ.
Στις 15/2/2023 στις 4:01 ΜΜ, Witcher1st είπε

Καποια στιγμη δε θα με αφησει ομως, εαν ειναι 10 χρονια ηδη σε λειτουργια; Δεν ειναι καλυτερα να αγορασω ενα καινουριο SSD για να βαλω τα windows και αυτο να τον εχω για torrents;

Το 78% health βγαίνει με αλγόριθμο σε σχέση με τις ώρες λειτουργίας αυτόματο.

Δεν είναι ότι έχει βρει bad sectors όπως στους hdd όπου οτιδήποτε κάτω από 100% σημαίνει ότι σε αφήνει.

Π.χ άν τον κρατήσεις αλλά 10 χρόνια με εφάμιλλη χρήση θα πέσει η υγεία αλλα 22%.

Από την άλλη πλέον έχουν τιμή χώμα οι SSD/nvme οπότε δεν είναι και καμιά τραγική επένδυση.

Υ.γ Να υποθέσω πως η μητρική σου δεν έχει θύρα nvme?

Εάν ναι(*ανάλογος και ποια είναι) μπορείς να πάρεις έναν ανταπτορα pci-e σε nvme(~10ευρω) και

Α)να κερδίσεις σε ταχυτητα

Β)Να κρατησεις τον συγκεκριμένο nvme σε επόμενη αναβαθμιση.

Δημοσ.
11 ώρες πριν, @topos είπε

Το 78% health βγαίνει με αλγόριθμο σε σχέση με τις ώρες λειτουργίας αυτόματο.

Δεν είναι ότι έχει βρει bad sectors όπως στους hdd όπου οτιδήποτε κάτω από 100% σημαίνει ότι σε αφήνει.

Π.χ άν τον κρατήσεις αλλά 10 χρόνια με εφάμιλλη χρήση θα πέσει η υγεία αλλα 22%.

Από την άλλη πλέον έχουν τιμή χώμα οι SSD/nvme οπότε δεν είναι και καμιά τραγική επένδυση.

Υ.γ Να υποθέσω πως η μητρική σου δεν έχει θύρα nvme?

Εάν ναι(*ανάλογος και ποια είναι) μπορείς να πάρεις έναν ανταπτορα pci-e σε nvme(~10ευρω) και

Α)να κερδίσεις σε ταχυτητα

Β)Να κρατησεις τον συγκεκριμένο nvme σε επόμενη αναβαθμιση.

Εχει θυρα NVME. Συντομα θα αγορασω καινουριο δισκο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...