Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στην ομάδα,

Γνωρίζω ότι το θέμα αυτό έχει ξαναθιχθεί αρκετές φορές αλλά κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Όσα έχω διαβάσει συνήθως αναφέρονται σε περιπτώσεις ανειδίκευτων και με ελάχιστη ή καθόλου γνώση της γερμανικής γλώσσας. Είμαι 30 ετών απόφοιτος Μηχανολόγος μηχανικός με μεταπτυχιακό Πολυτεχνείου και δεύτερο μεταπτυχιακό στα οικονομικά και Διοίκηση. Τα γερμανικά μου είναι κοντά στο Β2 και τα Αγγλικά μου είναι επιπέδου C2. Αυτή την στιγμή εργάζομαι σε βιομηχανία παραγωγής εξαρτημάτων αυτοκίνητου στον ποιοτικό έλεγχο και αμείβομαι με το αστρονομικό ποσό των 950 ευρώ. Δυστυχώς οι προοπτικές εξέλιξης στην Ελλάδα οικονομικά είναι μικρές και το ταβάνι πολύ χαμηλό. Θα ήθελα να ενημερωθώ αν υπάρχει κάποιος με αντίστοιχη προϋπηρεσία και ακαδημαϊκό υπόβαθρο να μου πει ποιες είναι οι προοπτικές αμοιβών και ποιες περιοχές να στοχεύω που να έχουν αντίστοιχη βιομηχανία και χαμηλότερο κόστος ζωής σχετικά με άλλες πόλεις. Τέλος θα ήθελα να ρωτήσω σχετικά με έγκυρες ιστοσελίδες ενοικίασης κατοικίας. Συγγνώμη για το μακροσκελές μήνυμα αλλά ήθελα να δώσω μια καλή εικόνα του τι έχω και του τι ζητάω. Ευχαριστώ εκ των προτέρων 😊

• Like 1
Δημοσ.

Εχε στο ρανταρ σου και Αυστρια, Ελβετια εφοσον ξερεις τη γλωσσα. Ποσα χρονια προυπηρεσια εχεις στη βιομηχανια?

Δεν μπορω να σε βοηθησω επειδη δεν εχω εμπειρια απο Γερμανια αλλα θεωρω οτι με το βιογραφικο σου θα βρεις κατι ανετα.

• Like 3
Δημοσ.

Δουλεύω απο 01.04.2015 στη Γερμανία ως Η.Μ.Μ.Υ. Δεν έχει νόημα να σου γράψω 40 σελ. κείμενο. Σου έστειλα μήνυμα για να το συζητήσουμε μέσω Skype αν θες κάποια στιγμή.

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Tantalos211 είπε

Δουλεύω απο 01.04.2015 στη Γερμανία ως Η.Μ.Μ.Υ. Δεν έχει νόημα να σου γράψω 40 σελ. κείμενο. Σου έστειλα μήνυμα για να το συζητήσουμε μέσω Skype αν θες κάποια στιγμή.

Οπότε θες να κανονίσουμε μια κλήση να τα πούμε, ευχαριστώ για το χρόνο σου.

Δημοσ.

Πια Γερμανία η Γερμανία ήταν κάποτε τώρα Ελβετία και ειδικά εσύ που ξέρεις και αγγλικά και Μηχανολόγος μηχανικός με μεταπτυχιακό Πολυτεχνείου και δεύτερο μεταπτυχιακό πλάκα κάνεις;;;...3500-4000 μικτά καθαρά νομίζω είναι γύρω στα 2700-3200 μπορείς να κάνω λάθος σε αυτό αλλά περίπου εκεί είναι ...βέβαια τα νοίκια 1000 και πάνω οπότε είναι σα να δουλεύεις στη Γερμανία αλλά πολλά τα + σε σχέση με τη Γερμανία οικονομικά μιλώντας...Σε ξενοδοχεία δες αν μπορείς να βρεις κάτι αν παίρνεις καθαρά τα παραπάνω καταλαβαίνεις ότι είσαι Άρχων...Για παράδειγμα ενώ σκεφτομουν για Γερμανία αλλά με ένα ΙΕΚ τελειωμένο οπότε καταλαβαίνεις 1300-1500 netto καθαρά στην καλύτερη περίπτωση, αυτό με νοίκι πάλι στην καλύτερη περίπτωση σε χωριό (αν βρεις σπίτι κιόλας) γύρω στα 450-550 (υπάρχουν μην ακους Α! τι λέει κτλ. έχω 2 φιλαράκια στην περιοχή της Στουτγάρδης και Μαινζ και δίνουν τα παραπάνω ζεστό!) οπότε να βάλω φαγητό, λογαριασμούς έχω φτάσει γύρω στα 700-800 ευρώ...τόσα παίρνουν στο Ελλαδισταν αν μένεις στο πατρικό σου οπότε οικονομικά μιλώντας ουσιαστικά παίρνεις τα ίδια λεφτά με Ελλάντα... βέβαια είναι πολλά τα + στην Γερμανία επιδόματα, παροχές υγείας για τα παιδιά κτλ τα γύρω γύρω δηλ. όλα καλά ΑΛΛΑ! ο μισθός σου θα είναι στα τάρταρα. Οπότε μόνο Ελβετία!...Γερμανικά θα σου ζητησουνε σίγουρα αν ξέρεις αγγλικά η αλήθεια είναι ότι δοκίμασα και 'γω πέρσι υπάρχουν δουλειές αλλά λίγες οι περισσότεροι. ζητάνε γερμανικά δυστυχώς για μας

• Confused 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, atrwtos είπε

Πια Γερμανία η Γερμανία ήταν κάποτε τώρα Ελβετία και ειδικά εσύ που ξέρεις και αγγλικά και Μηχανολόγος μηχανικός με μεταπτυχιακό Πολυτεχνείου και δεύτερο μεταπτυχιακό πλάκα κάνεις;;;...3500-4000 μικτά καθαρά νομίζω είναι γύρω στα 2700-3200 μπορείς να κάνω λάθος σε αυτό αλλά περίπου εκεί είναι ...βέβαια τα νοίκια 1000 και πάνω οπότε είναι σα να δουλεύεις στη Γερμανία αλλά πολλά τα + σε σχέση με τη Γερμανία οικονομικά μιλώντας...Σε ξενοδοχεία δες αν μπορείς να βρεις κάτι αν παίρνεις καθαρά τα παραπάνω καταλαβαίνεις ότι είσαι Άρχων...Για παράδειγμα ενώ σκεφτομουν για Γερμανία αλλά με ένα ΙΕΚ τελειωμένο οπότε καταλαβαίνεις 1300-1500 netto καθαρά στην καλύτερη περίπτωση, αυτό με νοίκι πάλι στην καλύτερη περίπτωση σε χωριό (αν βρεις σπίτι κιόλας) γύρω στα 450-550 (υπάρχουν μην ακους Α! τι λέει κτλ. έχω 2 φιλαράκια στην περιοχή της Στουτγάρδης και Μαινζ και δίνουν τα παραπάνω ζεστό!) οπότε να βάλω φαγητό, λογαριασμούς έχω φτάσει γύρω στα 700-800 ευρώ...τόσα παίρνουν στο Ελλαδισταν αν μένεις στο πατρικό σου οπότε οικονομικά μιλώντας ουσιαστικά παίρνεις τα ίδια λεφτά με Ελλάντα... βέβαια είναι πολλά τα + στην Γερμανία επιδόματα, παροχές υγείας για τα παιδιά κτλ τα γύρω γύρω δηλ. όλα καλά ΑΛΛΑ! ο μισθός σου θα είναι στα τάρταρα. Οπότε μόνο Ελβετία!...Γερμανικά θα σου ζητησουνε σίγουρα αν ξέρεις αγγλικά η αλήθεια είναι ότι δοκίμασα και 'γω πέρσι υπάρχουν δουλειές αλλά λίγες οι περισσότεροι. ζητάνε γερμανικά δυστυχώς για μας

Νομίζω κάποιες περιοχές στην Ελβετία ζητάνε Γαλλικά, η πλειοψηφία Γερμανικά και κάποιες Ιταλικά. Για να πάει κάποιος έξω, ανεξαρτήτως χώρας πρέπει να έχει σπουδάσει μια επιστήμη ή μια τέχνη. Ως ανειδίκευτος, τα πράγματα είναι πάρα πολυ δύσκολα

Δημοσ.
43 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε

Νομίζω κάποιες περιοχές στην Ελβετία ζητάνε Γαλλικά, η πλειοψηφία Γερμανικά και κάποιες Ιταλικά. Για να πάει κάποιος έξω, ανεξαρτήτως χώρας πρέπει να έχει σπουδάσει μια επιστήμη ή μια τέχνη. Ως ανειδίκευτος, τα πράγματα είναι πάρα πολυ δύσκολα

Είναι δύσκολα όχι ακατόρθωτα.. αν δεν δοκιμάσεις δεν θα μάθεις ποτέ! έχω δουλέψει Ελβετία 1,5 μηνα χειμερινή σεζόν...ναι η αληθεια είναι οτι μιλανε και ιταλικά και γαλλικά περισσότερο όμως Γερμανικά είναι και η επίσημη γλώσσα της Ελβετίας 

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.
22 ώρες πριν, atrwtos είπε

Είναι δύσκολα όχι ακατόρθωτα.. αν δεν δοκιμάσεις δεν θα μάθεις ποτέ! έχω δουλέψει Ελβετία 1,5 μηνα χειμερινή σεζόν...ναι η αληθεια είναι οτι μιλανε και ιταλικά και γαλλικά περισσότερο όμως Γερμανικά είναι και η επίσημη γλώσσα της Ελβετίας 

4 ειναι οι επισημες γλωσσες. 

• Like 3
  • 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.
Στις 13/2/2023 στις 6:20 ΜΜ, Efthymios93 είπε

Οπότε θες να κανονίσουμε μια κλήση να τα πούμε, ευχαριστώ για το χρόνο σου.

Καλησπέρα 

Για να μην ανοίγω άλλο ποστ...

Έχω κλείσει εισιτήρια για Ββετσε σε καμία 10αρια μέρες.

Θελω να πάω σε 3-5 πόλεις εκεί γύρο όλες μεταξύ τους απόσταση 300-400 χιλιόμετρα.

Αποτι βλέπω τραίνα δεν έχουν όλες, ίσος είναι και χωριά δεν ξέρω!

Ποιος είναι ο οικονομικότερος - Ευκολότερος τρόπος να πάω?

Βλέπω για ενοικίαση αυτοκινήτου αλλά θέλει 120+ ανά μέρα 

Θα έρθω για να πάρω αμάξι έχω σκοπό δηλαδή νά επισκεφτώ 4-5 μάντρες 

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...