Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα συμφορουμίτες. Συγγενής μου που ασχολείται με σύνθεση μουσικής, ηχογράφηση και επεξεργασία ήχου, μου ζήτησε να τον βοηθήσω να επιλέξει νέο υπολογιστή για το home studio που έχει στήσει. Δεν έχει ιδιαίτερες γνώσεις και είναι μιας κάποιας ηλικίας, όμως τους υπολογιστές που παίρνει τους κρατάει αρκετά χρόνια (ο προηγούμενος κράτησε 12ετία, μέχρι που πρόσφατα μας άφησε χρόνους η μητρική). Επειδή κι εγώ έχω πολύ καιρό να ασχοληθώ με desktop υπολογιστές θα χρειαστώ τη βοήθειά σας. Παρακάτω παραθέτω τα δεδομένα που μου έδωσε: 

Ποσό που διαθέτουμε : μέχρι 800-900 ευρώ (όσο πιο κοντά στο κάτω όριο, τόσο καλύτερα)

Χρήση υπολογιστή : εργασίες γραφείου, ίντερνετ, streaming και σύνθεση μουσικής-ηχογραφήσεις-επεξεργασία ήχου που ανέφερα πριν.

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: Finale, Cubase και άλλα αντίστοιχα προγράμματα σχετικά με το αντικείμενο.

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Όχι, υπάρχει ήδη.

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Όχι.

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Επαρχία (μόνο eshop υπάρχει εκεί)

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Από ένα κατάστημα, θα ήταν το ιδανικό.

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Το ιδανικό να έρθει στημένο από το κατάστημα.

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και ποιο: W11, χωρίς να είναι απαραίτητο, μπορώ να του τα περάσω κι εγώ, μετά την παραλαβή του μηχανήματος.

Στο σύστημα θα συνδεθεί εξωτερική κάρτα ήχου, που υπάρχει ήδη (Focusrite Scarlett 2i4).

Όπως ανέφερα πιο πάνω, επειδή θέλουμε το μηχάνημα έτοιμο από το κατάστημα, από eshop θα μπορούσε να το παραλάβει απευθείας από τον τόπο διαμονής του, αν, όμως, μπορεί να στηθεί καλύτερο/ πιο συμφέρον μηχάνημα από κατάστημα της Αθήνας, θα μπορούσα να το παραλάβω εγώ και να του το πάω σε λίγο καιρό που θα κατέβω εκεί.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθεια.

Επεξ/σία από safer97
Δημοσ.
1 ώρα πριν, safer97 είπε

Καλησπέρα συμφορουμίτες. Συγγενής μου που ασχολείται με σύνθεση μουσικής, ηχογράφηση και επεξεργασία ήχου, μου ζήτησε να τον βοηθήσω να επιλέξει νέο υπολογιστή για το home studio που έχει στήσει. Δεν έχει ιδιαίτερες γνώσεις και είναι μιας κάποιας ηλικίας, όμως τους υπολογιστές που παίρνει τους κρατάει αρκετά χρόνια (ο προηγούμενος κράτησε 12ετία, μέχρι που πρόσφατα μας άφησε χρόνους η μητρική). Επειδή κι εγώ έχω πολύ καιρό να ασχοληθώ με desktop υπολογιστές θα χρειαστώ τη βοήθειά σας. Παρακάτω παραθέτω τα δεδομένα που μου έδωσε: 

Ποσό που διαθέτουμε : μέχρι 800-900 ευρώ (όσο πιο κοντά στο κάτω όριο, τόσο καλύτερα)

Χρήση υπολογιστή : εργασίες γραφείου, ίντερνετ, streaming και σύνθεση μουσικής-ηχογραφήσεις-επεξεργασία ήχου που ανέφερα πριν.

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: Finale, Cubase και άλλα αντίστοιχα προγράμματα σχετικά με το αντικείμενο.

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Επαρχία (μόνο eshop υπάρχει εκεί)

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Από ένα κατάστημα, θα ήταν το ιδανικό.

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Το ιδανικό να έρθει στημένο από το κατάστημα.

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και ποιο: W11, χωρίς να είναι απαραίτητο, μπορώ να του τα περάσω κι εγώ, μετά την παραλαβή του μηχανήματος.

Στο σύστημα θα συνδεθεί εξωτερική κάρτα ήχου, που υπάρχει ήδη (Focusrite Scarlett 2i4).

Όπως ανέφερα πιο πάνω, επειδή θέλουμε το μηχάνημα έτοιμο από το κατάστημα, από eshop θα μπορούσε να το παραλάβει απευθείας από τον τόπο διαμονής του, αν, όμως, μπορεί να στηθεί καλύτερο/ πιο συμφέρον μηχάνημα από κατάστημα της Αθήνας, θα μπορούσα να το παραλάβω εγώ και να του το πάω σε λίγο καιρό που θα κατέβω εκεί.

Παρόλο που δεν έχω ασχοληθεί με PC για ήχο, έτσι όπως το περιγράφεις μάλλον έχει μηδαμινές απαιτήσεις.

Οπότε κοιτάς για απλό κουτάκι, 5600g, b450 , 3200 cl16 16/32gb ram, και 500αρη nvme κα κάποιο μικρό gold psu.

Θα τα βρεις όλα στο e-shop εφόσων θέλεις να στο συναρμολογήσουν.

Από το παλιό δεν θέλει να κρατήσει τίποτα?

Κανένα SSD/hdd?

Windows -εαν είχε την άδεια χρησης-?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, @topos είπε

Παρόλο που δεν έχω ασχοληθεί με PC για ήχο, έτσι όπως το περιγράφεις μάλλον έχει μηδαμινές απαιτήσεις.

Οπότε κοιτάς για απλό κουτάκι, 5600g, b450 , 3200 cl16 16/32gb ram, και 500αρη nvme κα κάποιο μικρό gold psu.

Θα τα βρεις όλα στο e-shop εφόσων θέλεις να στο συναρμολογήσουν.

Από το παλιό δεν θέλει να κρατήσει τίποτα?

Κανένα SSD/hdd?

Windows -εαν είχε την άδεια χρησης-?

Από τον παλιό επειδή είναι 12ετίας και βάλε, δεν νομίζω ότι έχει νόημα να κρατήσει κάτι.

Έναν Samsung evo ssd (όχι nvme) που είχε βάλει πριν μερικά χρόνια, θα τον βάλω εγώ μέσα ή θα τον χρησιμοποιήσει με ένα case σαν εξωτερικό σκληρό.

Windows το παλιό μηχάνημα είχε W7.

Επεξ/σία από safer97
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το παρακάτω σύστημα είναι απο το site dexter.com.gr - και έχει φτιαχτεί βλέπoντας τα requirments των app που έστειλες + λίγο απο δω και κει (FL Studio, Sony Vegas ETC.)

Αποθηκ. χώρος: Δεν θα χρειαστείς κάτι πίο γρήγορο από έναν SSD για το λειτουργικό και τις εφαρμογές σου + είναι sata, οπότε το backup ή η αντικατάσταση του θα είναι πιο εύκολη σε σχέση με έναν NVMe. Με NVMe θα γλιτώσεις 2 άντε 4 second στο loading, οπότε δεν αξίζει - σίγουρα όμως θα χρειαστείς έναν ακόμη σκληρό δίσκο που θα λειτουργήσει σαν αποθήκη για όλα τα άρχεια που με τον καιρό θα γεμίζουν σιγα σιγά.
Western Digital Blue 1TB 7.2K rpm
Samsung 870 EVO 500GB

Επεξεργαστής: Ένας AMD 5600G είναι ΥΠΕΡαρκετος για αυτή την δουλειά. Δεν θα χρειαστείς πάνω από 4 πυρήνες (ο συγκεκριμένος έχει 6) - οι εφαρμοφές που ζητάς έχουν σαν απαίτηση επεξεργαστές του 2013! Οπότε πάρε άφοβα
AMD 5600G

Μητρική: Κοιτάμε μακροζωία - άρα ΚΑΙ χαμηλό stress σε VRM. Η Asrock Steel legend έχει πολύ καλές θερμοκρασίες σε ότι αναφορά τις vrm (που με αυτόν τον επεξεργαστή δεν θα έχεις εξαρχής θέμα - απλός κοιτάω ένα βήμα παραπέρα :P )
Asrock B550M Steel Legend

Cooling: Απαξ και χρειαστεί rendering ή 24/7 operation, τότε η συγκεκριμένη ψήκτρα θα βοηθήσει τον επεξεργαστή να διατηρήσει χαμηλές θερμοκρασίες (άρα λιγότερο stress, άρα μακροζωία)
BeQuiet Dark Rock 4

Tροφοδοτικό: 350W καλύπτουν αυτό το build. Αυτή η πρόταση των 550W σίγουρα θα υπερκαλύψει τις ανάγκες σου! Η Seasonic ειναι top-on-my-books εταιρία με πολύ τίμια εγγύηση.
Seasonic Focus GX 550W

GPU: Βλέπω ότι το Cubase προτείνει χρήση GPU με 4GB VRAM . Γενικός μια GPU γενικά θα ωφελήσει αν πάμε σε rendering ή DJ mixing με video. Η Asus είναι επίσης μια πολύ καλή εταιρία... Μαζί με την iGPU της CPU, μπορείς επίσης να παίξεις μπάλα με ΠΑΡΑ πολλά monitor. Γενικός αφού χωράει στο budget, αξίζει να υπάρχει και με το παραπάνω.
RX 6400 Asus

RAM: Το Cubase ζητάει 8GB, το safe ειναι τα 16GB - για να είμαστε καλυμμένοι για ΠΑΡΑ πολλά χρόνια: πάνε σε 32 και έχεις το κεφάλι σου ήσυχο! Oι 2 Renegade στα 3200MHz CL16 είναι γρήγορες + με δύο XMP profile (για να είμαστε καλλυμένοι αν υπάρξει λόγος ασυμβατότητας - ΠΑΡΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ασυνήθηστο αλλά ποτέ δεν ξέρεις).
Kingston Renegade 32GB 3200MHz CL16

Case: Το συγκεκριμένο της coolermaster, χωράει και με το παραπάνω την συγκεκριμένη σύνθεση + έχει χώρο για έναν Drive, απαξ και χρειαστεί να προσθέσεις μελλοντικά έναν reader για CD/DVD/BD για FLAC αντιγραφές απο επώνυμους δίσκους.
CoolerMaster MasterBox Lite 3

Τέλος, και ΑΠΟ ΡΟ που δεν στο πρότεινε κανείς: Soundcard - Ναι, έχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορά. Την συγκεκριμένη την έχω και εγώ χρόνια τώρα. Δοκιμασμένη σε Edifier S760D και σε Harman Kardon Full Range ηχεία... Η διαφορά με την Onboard Audio Card της μητρικής είναι μέρα με την νύχτα όταν ρυθμιστεί σωστά. Μπορεί να έχει ΚΑΙ λειτουργίες gaming, but that's not the point! Προσφέρει έναν πολύ πιο γεμάτο και καθαρό σήμα... MUST αν μιλάμε για ήχο!
Creative Soundblaster Z

Η συγκεκριμένη σύνθεση πάει στα 869,17€ και είναι ένα πλήρες πακέτο για μουσικές συνθέσεις, mixing, streaming (radio και μη), editing και video rendering. Αν θες να μειώσεις την τιμή, μπορείς να προχωρήσεις σε: Μείωση της RAM σε 16GB (833.76€) ή αφαίρεση της ψήκτρας (έχει δικιά του ο επεξεργαστής) από την σύνθεση (801.68€) ή και τα δύο (766.27€) Πάντως ότι και να κάνεις, μην βγάλεις την κάρτα ήχου (θα με θυμηθείς ;) )

Edit: Συνθεση 2 ωρα το βραδυ :P Οντως ξεχασα να δω το case για το CPU cooler clearance ... Μια αλλαγη λοιπον στο case. Aπο κει και περα. Για την CPU 12 Threads οπότε (γνώμη μου), πιστεύω ότι είσαι καλυμμένος για 12 simultaneous workloads. Cooler: Μεγάλη ναι, αλλα πολύ πολύ αποδοτική (χαμηλές θερμοκρασίες, χαμηλό stress κτλπ κτλπ). Για την GPU, ισάξια μιας GTX 770 σε καθαρή απόδοση + δες requirements των εφαρμογών που θες να τρέξεις. Για το PSU: Ακριβό, ναι - αλλά δεν έχω δει ακριβό Seasonic να τα παίζει τα τελευταία 13 χρόνια (και συνεχίζουν)!

Αυτά. Αξιόπιστο μηχανηματάκι....

Επεξ/σία από PeterMay
Δημοσ.
4 ώρες πριν, PeterMay είπε

Το παρακάτω σύστημα είναι απο το site dexter.com.gr - και έχει φτιαχτεί βλέπoντας τα requirments των app που έστειλες + λίγο απο δω και κει (FL Studio, Sony Vegas ETC.)

Αποθηκ. χώρος: Δεν θα χρειαστείς κάτι πίο γρήγορο από έναν SSD για το λειτουργικό και τις εφαρμογές σου + είναι sata, οπότε το backup ή η αντικατάσταση του θα είναι πιο εύκολη σε σχέση με έναν NVMe. Με NVMe θα γλιτώσεις 2 άντε 4 second στο loading, οπότε δεν αξίζει - σίγουρα όμως θα χρειαστείς έναν ακόμη σκληρό δίσκο που θα λειτουργήσει σαν αποθήκη για όλα τα άρχεια που με τον καιρό θα γεμίζουν σιγα σιγά.
Western Digital Blue 1TB 7.2K rpm
Samsung 870 EVO 500GB

Επεξεργαστής: Ένας AMD 5600G είναι ΥΠΕΡαρκετος για αυτή την δουλειά. Δεν θα χρειαστείς πάνω από 4 πυρήνες (ο συγκεκριμένος έχει 6) - οι εφαρμοφές που ζητάς έχουν σαν απαίτηση επεξεργαστές του 2013! Οπότε πάρε άφοβα
AMD 5600G

Μητρική: Κοιτάμε μακροζωία - άρα ΚΑΙ χαμηλό stress σε VRM. Η Asrock Steel legend έχει πολύ καλές θερμοκρασίες σε ότι αναφορά τις vrm (που με αυτόν τον επεξεργαστή δεν θα έχεις εξαρχής θέμα - απλός κοιτάω ένα βήμα παραπέρα :P )
Asrock B550M Steel Legend

Cooling: Απαξ και χρειαστεί rendering ή 24/7 operation, τότε η συγκεκριμένη ψήκτρα θα βοηθήσει τον επεξεργαστή να διατηρήσει χαμηλές θερμοκρασίες (άρα λιγότερο stress, άρα μακροζωία)
BeQuiet Dark Rock 4

Tροφοδοτικό: 350W καλύπτουν αυτό το build. Αυτή η πρόταση των 550W σίγουρα θα υπερκαλύψει τις ανάγκες σου! Η Seasonic ειναι top-on-my-books εταιρία με πολύ τίμια εγγύηση.
Seasonic Focus GX 550W

GPU: Βλέπω ότι το Cubase προτείνει χρήση GPU με 4GB VRAM . Γενικός μια GPU γενικά θα ωφελήσει αν πάμε σε rendering ή DJ mixing με video. Η Asus είναι επίσης μια πολύ καλή εταιρία... Μαζί με την iGPU της CPU, μπορείς επίσης να παίξεις μπάλα με ΠΑΡΑ πολλά monitor. Γενικός αφού χωράει στο budget, αξίζει να υπάρχει και με το παραπάνω.
RX 6400 Asus

RAM: Το Cubase ζητάει 8GB, το safe ειναι τα 16GB - για να είμαστε καλυμμένοι για ΠΑΡΑ πολλά χρόνια: πάνε σε 32 και έχεις το κεφάλι σου ήσυχο! Oι 2 Renegade στα 3200MHz CL16 είναι γρήγορες + με δύο XMP profile (για να είμαστε καλλυμένοι αν υπάρξει λόγος ασυμβατότητας - ΠΑΡΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ασυνήθηστο αλλά ποτέ δεν ξέρεις).
Kingston Renegade 32GB 3200MHz CL16

Case: Το συγκεκριμένο της coolermaster, χωράει και με το παραπάνω την συγκεκριμένη σύνθεση + έχει χώρο για έναν Drive, απαξ και χρειαστεί να προσθέσεις μελλοντικά έναν reader για CD/DVD/BD για FLAC αντιγραφές απο επώνυμους δίσκους.
CoolerMaster MasterBox Lite 3

Τέλος, και ΑΠΟ ΡΟ που δεν στο πρότεινε κανείς: Soundcard - Ναι, έχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορά. Την συγκεκριμένη την έχω και εγώ χρόνια τώρα. Δοκιμασμένη σε Edifier S760D και σε Harman Kardon Full Range ηχεία... Η διαφορά με την Onboard Audio Card της μητρικής είναι μέρα με την νύχτα όταν ρυθμιστεί σωστά. Μπορεί να έχει ΚΑΙ λειτουργίες gaming, but that's not the point! Προσφέρει έναν πολύ πιο γεμάτο και καθαρό σήμα... MUST αν μιλάμε για ήχο!
Creative Soundblaster Z

Η συγκεκριμένη σύνθεση πάει στα 869,17€ και είναι ένα πλήρες πακέτο για μουσικές συνθέσεις, mixing, streaming (radio και μη), editing και video rendering. Αν θες να μειώσεις την τιμή, μπορείς να προχωρήσεις σε: Μείωση της RAM σε 16GB (833.76€) ή αφαίρεση της ψήκτρας (έχει δικιά του ο επεξεργαστής) από την σύνθεση (801.68€) ή και τα δύο (766.27€) Πάντως ότι και να κάνεις, μην βγάλεις την κάρτα ήχου (θα με θυμηθείς ;) )

Μερικές "παρατηρήσεις" ή/& βελτιώσεις.

Δεν υπάρχει λόγος να προτιμηθεί ssd αντί  nvme με τις σημερινές τιμές, ακόμη και για τα καλώδια που γλιτώνεις.

Πόσοι πυρήνες χρειάζονται είναι σχετικό με το πόσο φορτώνεις ένα track. Οι τέσσερις είναι το ελάχιστο, ακόμα και σε 8core αν θες το φτάνεις στα όρια του.

Δεν υπάρχει λόγος να επιλέξεις 5600g από τη στιγμή που αποφασίζεις να βάλεις gpu ενώ βρίσκεις κοντά σε τιμή τον 5600 και έχεις επιλέξει μητρική b550.

Η ψύκτρα που έχεις επιλέξει είναι εντελώς αχρειαστη (υπερβολικά μεγάλη) για ένα τόσο δροσερό cpu ενώ παράλληλα έχεις επιλέξει κουτί με μέτρια ροή αέρα που μάλιστα ΔΕΝ την χωράει (έλεγξε τα cpu clearance).

Χωρίς να γνωρίζω γιατί ζητάει dedicated gpu  το cubase, η κάρτα που έχεις επιλέξει μάλλον δε θα προσφέρει κάτι (βάσει δυνατοτήτων). Η συγκεκριμένη προτείνεται μόνο σε low budget gaming pc.

Τροφοδοτικό υπερβολικά ακριβό βάσει του budget αλλά και των υποσυστήματων που θα τροφοδοτήσει.

Τέλος η κάρτα ήχου είναι απαραίτητη εφόσον ο κάτοχος ζητάει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Η steel legend έχει καλό ενσωματωμένο chip καλύτερα να προσθέσει κάρτα σε δεύτερο χρόνο ανάλογα πάντα με τις ανάγκες.

• Like 2
Δημοσ.

Συμφωνώ με Νικόλα και να προσθέσω πως καλύτερα να πας σε 2Χ16 ram τώρα που είναι φτηνές και θα έχεις μπόλικη μνήμη για όλη τη διάρκεια ζωής του συστήματος.

Διαλέγεις κάποιες που είναι συμβατές με τη μητρική σου και έχουν καλούς χρονισμούς, 3200 cl 16 είναι νομίζω η χρυσή τομή απόδοσης/τιμής.

https://www.skroutz.gr/c/56/mnhmes-pc-ram/f/46403_46405_499830_583123/Desktop-2-modules-DDR4-32GB.html?cf=δδρ4+32+γβ&o=ddr4+32+gb&order_by=pricevat&order_dir=asc

• Like 1
Δημοσ.

Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά για την βοήθεια, πραγματικά είστε εξαιρετικοί και πολύ επεξηγηματικοί!

Για την κάρτα ήχου, επειδή όπως ανέφερα πιο πριν, διαθέτει ήδη μία εξωτερική focusrite, που υποθέτω δεν θα θέλει να αλλάξει σε αυτήν τη φάση (μεγάλος σε ηλικία γαρ, δύσκολα αποχωρίζεται πράγματα που έχει συνηθίσει να χρησιμοποιεί), θα πάω με τη λογική του Νικόλα, να μπει σε δεύτερο χρόνο αν χρειαστεί. 

Ευχαριστώ και πάλι!

• Like 1
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, safer97 είπε

Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά για την βοήθεια, πραγματικά είστε εξαιρετικοί και πολύ επεξηγηματικοί!

Για την κάρτα ήχου, επειδή όπως ανέφερα πιο πριν, διαθέτει ήδη μία εξωτερική focusrite, που υποθέτω δεν θα θέλει να αλλάξει σε αυτήν τη φάση (μεγάλος σε ηλικία γαρ, δύσκολα αποχωρίζεται πράγματα που έχει συνηθίσει να χρησιμοποιεί), θα πάω με τη λογική του Νικόλα, να μπει σε δεύτερο χρόνο αν χρειαστεί. 

Ευχαριστώ και πάλι!

Στην πρώτη ευκαιρία θα προσπαθήσω να δώσω σχετική πρόταση.

Συζητά τα παραπάνω με τον φίλο σου και πες στο περίπου τι απαιτήσεις έχει

• Like 2
Δημοσ.
8 ώρες πριν, safer97 είπε

Ευχαριστώ και πάλι!

By the way για την Soundcard... Αλλο η καρτα ηχου που δινει εξοδο σε ηχεια και αλλο η καρτα ηχου του υπολογιστη που στην ουσια προσφερει εξοδο ηχου που παραγεται απο τον υπολογιστη (εκτος και αν μιλαμε καρτα ηχου εξωτερικη με USB). Εχει EQs και αλλα μπλα μπλα που μπορεις να πειραξεις, but that's not the point. Οπως και να το κανουμε, gold plated εξοδοι και ο processor (και τα chipakia) που εχει η Soundblaster, ειναι άλλης ποιότητας! Hissing σε idle σημα, παραμορφομένα ψηλά (σε ηχεία 25+ KHz) και πεσμενο μπασο (κάτω τον 20Hz) θα είναι ξεχασμέμα φαινόμενα. Για μένα που είμαι Audiophile, αξίζει και με το παραπάνω (ειδικά σε Full Range ηχεία)... Just saying.

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, PeterMay είπε

By the way για την Soundcard... Αλλο η καρτα ηχου που δινει εξοδο σε ηχεια και αλλο η καρτα ηχου του υπολογιστη που στην ουσια προσφερει εξοδο ηχου που παραγεται απο τον υπολογιστη (εκτος και αν μιλαμε καρτα ηχου εξωτερικη με USB). Εχει EQs και αλλα μπλα μπλα που μπορεις να πειραξεις, but that's not the point. Οπως και να το κανουμε, gold plated εξοδοι και ο processor (και τα chipakia) που εχει η Soundblaster, ειναι άλλης ποιότητας! Hissing σε idle σημα, παραμορφομένα ψηλά (σε ηχεία 25+ KHz) και πεσμενο μπασο (κάτω τον 20Hz) θα είναι ξεχασμέμα φαινόμενα. Για μένα που είμαι Audiophile, αξίζει και με το παραπάνω (ειδικά σε Full Range ηχεία)... Just saying.

Από όσο ξέρω οι Focusrite Scarlet δεν είναι απλές κάρτες ήχου για σύνδεση με ηχεία, είναι τα λεγομένα audio interfaces. Χωρίς να είμαι σίγουρος, νομίζω ότι χονδρικά είναι μια εξωτερική, πιο επαγγελματικού επιπέδου Soundblaster. Παραθέτω και τις εικόνες της παρακάτω, αν κάνω λάθος, κάποιος που γνωρίζει να με διορθώσει (και φυσικά αν όντως χρειάζεται αυτήν τη στιγμή εσωτερική κάρτα ήχου να την βάλουμε).

spacer.png

spacer.png

• Thanks 1
Δημοσ.

H scarlet είναι KAI κάρτα ήχου με dac και ενισχυτή ακουστικών που συνδέεται με το pc μέσω usb.

Έχει είσοδο μικροφώνου , midi κ.λ.π

Για το Cubase τώρα, όσο πιο πολλούς πυρήνες η cpu τόσο καλύτερα.

• Like 1
Δημοσ.

Τελικά η πιο "ισορροπημένη" πρόταση θα έλεγα οτι είναι του triplex, πόσο μάλλον αφού σε ενδιαφέρει το eshop.

Θα "ρίσκαρα" να πάω χωρίς gpu σε 5700g.

Κλασσικά θα διαφωνήσω για τον kc3000 όταν μιλάμε για pcie gen3 cpu, βάσει τιμών eshop θα πήγαινα σε sn570.

Μνήμη θα έβαζα οπωσδήποτε 32gb σε 2 στικ εξαρχής.

Τροφοδοτικό είναι κάπως υπερβολικό θα έλεγα, σε καλύπτει και κάτι πολύ μικρότερο όπως πχ

https://www.e-shop.gr/psu-be-quiet-pure-power-11-500w-p-PER.644741

βέβαια δεν είναι της τάξης rm ούτε semi modular... είναι απλά ένα ποιοτικό τροφοδοτικό που θα κρατήσει χαμηλά το budget

Ίσως να άλλαζα και μητρική αλλά περί ορέξεως... το κουτί επίσης έχει κακό value αλλά μάλλον είναι το καλύτερο σε τιμή/αξία βάσει τουκ καταλόγου e-shop

• Thanks 1
Δημοσ.
Στις 12/2/2023 στις 9:18 ΜΜ, safer97 είπε

Ποια κάρτα γραφικών έχεις στο παλιό pc ? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, leros2004 είπε

Ποια κάρτα γραφικών έχεις στο παλιό pc ? 

Δεν έχω αυτήν την πληροφορία, γιατί εγώ είμαι στην Αθήνα αυτή τη στιγμή. Μιλάμε για ένα μηχάνημα του 2009-2010 πάντως, οπότε δεν πιστεύω πως έχει κάποια κάρτα, που είναι άξια λόγου πλέον.

Επειδή μιλούσα πάντως χθες με ένα κατάστημα της περιοχής του συγγενή μου, για να μας δώσει προσφορά για μία σύνθεση με βάση αυτά που έχετε προτείνει εδώ, μου επέμενε πολύ για ανάγκη για dedicated κάρτα γραφικών, αλλά δεν κατάλαβα καλά γιατί επέμενε τόσο. Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει πώς ακριβώς μπλέκεται μια κάρτα γραφικών στα specs που χρειαζόμαστε, δεδομένου πως δεν ασχολείται καθόλου με επεξεργασία βίντεο ή κάτι τέτοιο, ο άνθρωπος που θα χρησιμοποιήσει το μηχάνημα; 

Ομολογώ πως αυτό το σημείο μου διαφεύγει και θα ήθελα τη βοήθεια όποιου γνωρίζει και μπορεί να μου το εξηγήσει για να το καταλάβω κι εγώ.

Επεξ/σία από safer97
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...