_Vagg_ Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2023 Παιδιά, μετά από πολλά χρόνια είπα να φτιάξω νέο υπολογιστή, με λίγα λόγια νομιζω έκανα ζημιά στη μητρική την ώρα που έκανα εγκατάσταση την ψύκτρα του επεξεργαστή (ΑΝ ΕΊΝΑΙ ΔΥΝΑΤΌΝ!!!) Το σύστημα δεν μπουτάρει, ναι μεν φαίνεται ότι δίνει ρεύμα στην μητρική αλλά μαύρη οθόνη. Το ανεμιστηράκι του επεξεργαστή γυρνάει για ένα δευτερόλεπτο και μετά σταματάει. Δείτε τη φώτο που τράβηξα από την τρύπα που περνάει η βίδα της ψύξης. Του γ@€#_@??
nickol-us Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Λίγα στοιχεία γενικά του συστήματος θα μας δώσεις; Επεξεργαστή, μητρική, μνήμες κοκ. Όταν λες έκανες ζημιά, τι έπαθε η τρύπα; Μεγάλωσε; Βρήκες πουθενά χαλκό; Βλέπω πάστα παντού; Είναι μη αγώγιμη; Περισσότερες και αναλυτικές φωτό δώσε μας. Εμπειρία υπάρχει; Επεξ/σία 12 Φεβρουαρίου 2023 από nickol-us 1
triplex1 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2023 Οτι λεει ο Νικολας , δωσε στοιχεια της μητρικης , ιντελ ειναι αλλα ποια ειναι πες. Απ'οτι βλεπω απο την φωτο που ανεβασες δε νομιζω να εκανες ζημια σ'εκεινο το σημειο
_Vagg_ Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2023 Συγγνώμη, από τη σύγχυση μου παρέλειψα να αναφέρω τα χαρακτηριστικά του συστήματος: 13600k Asus tuf z790 DDR5 DDR5 Corsair Vengeance RTX 3060 Εχει βρει χαλκό γύρω από την τρύπα όπως φαίνεται στη φωτό.. Η πάστα είναι θερμόαγώγιμη και απ' ότι φαίνεται έβαλα παραπάνω από όσο θα έπρεπε..
fotaras76 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2023 Μόλις τώρα, _Vagg_ είπε Συγγνώμη, από τη σύγχυση μου παρέλειψα να αναφέρω τα χαρακτηριστικά του συστήματος: 13600k Asus tuf z790 DDR5 DDR5 Corsair Vengeance RTX 3060 Εχει βρει χαλκό γύρω από την τρύπα όπως φαίνεται στη φωτό.. Η πάστα είναι θερμόαγώγιμη και απ' ότι φαίνεται έβαλα παραπάνω από όσο θα έπρεπε.. Χωρίς ίχνος ειρωνείας αλλά ρε φιλαράκι έδωσες τόσα λεφτά για ακριβό σύστημα και τσιγκουνευτηκες 30 ευρώ για να το στήσει ένας γνωστής του αντικειμένου; Από τη φωτό που βλέπω πάντως δε νομίζω να έγινε ζημιά. 1
Skerzos Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2023 Βγάλε τα πάντα, σύνδεσε ένα ένα τα εξαρτήματα και δες σε ποιο σταματάει να δουλεύει. Εμένα η mobo αν βάλω το καινούριο ανεμιστηράκι σε συγκεκριμένο pin δεν δίνει καθόλου. Μόνο τα παλιά ανεμιστηράκια μου δουλεύει στο συγκεκριμένο pin. υγ. εννοείται την cpu χωρίς ανεμιστήρα να την τρέξεις το πολύ 10-15 δευτερόλεπτα.
VasKag Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2023 Το πιο πιθανο ειναι κατι να εχεις συνδεσει λαθος ή καθολου.
triplex1 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2023 οτι προσπαθησεις να δοκιμασεις κοψε χαρτινες φλαντζες και βαλε πανω-κατω στο συγκεκριμενο σημειο
Dark_Nightfall Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2023 30 λεπτά πριν, _Vagg_ είπε Παιδιά, μετά από πολλά χρόνια είπα να φτιάξω νέο υπολογιστή, με λίγα λόγια νομιζω έκανα ζημιά στη μητρική την ώρα που έκανα εγκατάσταση την ψύκτρα του επεξεργαστή (ΑΝ ΕΊΝΑΙ ΔΥΝΑΤΌΝ!!!) Το σύστημα δεν μπουτάρει, ναι μεν φαίνεται ότι δίνει ρεύμα στην μητρική αλλά μαύρη οθόνη. Το ανεμιστηράκι του επεξεργαστή γυρνάει για ένα δευτερόλεπτο και μετά σταματάει. Δείτε τη φώτο που τράβηξα από την τρύπα που περνάει η βίδα της ψύξης. Του γ@€#_@?? Ξήλωσέ τα βάλε τα parts σε πάγκο (μητρική επεξεργαστή και μνήμη και δοκίμασε με τα γραφικά του επεξεργαστή -έχει-) .Στο cha_fan1 φαντάζομαι έχεις συνδέσει ανεμιστήρα ; 3 λεπτά πριν, _Vagg_ είπε Μια φωτό ακόμη... Στο 12βολτο το 1 είναι κενό το δεξί δες αν θέλει αυτό πρώτα , σύνδεσέ το και αν ανάψει τότε αυτό θα ήταν Αυτό είναι το δεξί είναι το πρώτο αυτό θέλει να μπει πρώτα το άλλο είναι το δεύτερο (είδα το maual) σύνδεσέ στο πρώτο και θα παίξει αν δεν έχει γίνει κάποια ζημιά. Το 12βολτο για το cpu πάνω αριστερά (θέλω να πιστεύω ότι δεν έβαλες το PCIe).
VasKag Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Επισης νομιζω εχεις βαλει παρα πολυ παστα. Δε νομιζω να εχει σχεση με το προβλημα σου, απλα το αναφερω Επεξ/σία 12 Φεβρουαρίου 2023 από VasKag
tasvar Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2023 Στην πρώτη φωτογραφία, γιατί νομίζω πώς έχει "φάει" μια γραμμή του τυπωμένου; Ακριβώς δεξιά και κάτω της τρύπας...😥 3
visualizer Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2023 Όπως είναι πηγαινε το σε έναν τεχνικό , ΜΗΝ ΤΗΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙΣ ΑΛΛΟ !! Φαίνεται ότι δεν έχεις ιδέα από την πάστα που έχει απλωθεί παντού ( χωρίς παρεξήγηση ). 2
nickol-us Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2023 Παρόλο που είμαι ο πρώτος που απάντησα στο νήμα, ομολογώ δεν κατάλαβα τίποτα από τη φωτό (το είδα στο κινητό) Φαίνεται οτι έχεις ξύσει επιφανειακά τη μόνωση και οτι δεν έχεις κόψει κάποια διαδρομή. Δυστυχώς αυτό επβεβαιώνεται μόνο από κάποιον που γνωρίζει και με τα κατάλληλα εργαλεία (βασικά ένα πολύμετρο) Δοκίμασε να βάλεις κάποιο μονωτικό υλικό όπως λέει ο triplex ή/και χωρίς ψύκτρα και να δεις αν δουλεύει (εκκινεί) το σύστημα. Αν την έχεις γλιτώσει, πας σε κάποιον ηλεκτρονικό και απλά θα σου κάνει μόντα να μην είναι αγώγιμο το σημείο 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα