JakeKaufman Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 12 λεπτά πριν, giorgosvet είπε Τι θα λέγατε για ενα μποϊκοταζ αυτή την πεμπτη σε κρέας σουβλάκια κοψίδια γενικά που κι αυτά έχουν πάει στο θεό? Κανείς? Αυτό θα ήταν πραγματικά εντυπωσιακό και θα πονούσε 4
phanispal Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 Δεν είναι μόνο τα παιδιά, ένα παστίτσιο να φτιάξεις ειδικά αν βάζεις τυρί τριμμένο στη μπεσαμέλ έχει ανέβει πολύ το πράγμα.
insomniac01 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 10 ώρες πριν, ilias78 είπε Ναι οκ αλλά οσοι εχουν μωρά παιδια κ παιδιά γενικά, θα κάνουν μποϊκοτάζ στο γαλα??? Μη λέμε ότι θελουμε. Θα αγοράσουν μια κατσίκα.
Bitbit Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 ρε παιδιά το θέμα μας δεν είναι αν είναι καλό το γάλα ή όχι. Ας ανοίξουμε άλλο θέμα να το αναλύσουμε. Επίσης δε λέμε μόνο για το γάλα, αλλά γενικά για γαλακτοκομικά. 3
Conan2046 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 Να επανέλθω στο θέμα του μποϊκοτάζ, εγώ δεν αντιλαμβάνομαι την αξία του με τον τρόπο που γίνεται, αν δεν σκοπεύουμε να κόψουμε τα γαλακτοκομικά τελείως σε μερικές μέρες απλώς θα συνεχίσουμε να τα παίρνουμε, να καταλάβω να κάνουμε σε προϊόντα που ξεπερνούν μια τιμή ανά λίτρο ή συγκεκριμένες μάρκες που συστηματικά είναι ακριβότερες αλλά γενικό μποϊκοτάζ μου φαίνεται χωρίς νόημα.
giwrgostr Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Πάντως πολύ δύσκολα θα αποφύγεις εντελώς τα τυριά, γάλατα, γιαούρτια, κρέμες γάλακτος κλπ. Οι περισσότερες συνταγές χρειάζονται κάτι από αυτά. Οι περισσότεροι απλά θα στοκάρουν πριν το μποικοτάζ και δεν θα έχει κάποιο αποτέλεσμα. Ο μόνος τρόπος αποτελεσματικου μποικοτάζ είνα να βγει κάποιος παραγωγός και super market που θα προσφέρουν χαμηλότερες τιμές και θα πάρουν την πελατεία των άλλων. Βέβαια κάτι τετοιο είναι απίθανο, αφού έχουν στήσει καρτέλ Επεξ/σία 13 Φεβρουαρίου 2023 από giwrgostr
filip123go Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 5 λεπτά πριν, Conan2046 είπε Να επανέλθω στο θέμα του μποϊκοτάζ, εγώ δεν αντιλαμβάνομαι την αξία του με τον τρόπο που γίνεται, αν δεν σκοπεύουμε να κόψουμε τα γαλακτοκομικά τελείως σε μερικές μέρες απλώς θα συνεχίσουμε να τα παίρνουμε, να καταλάβω να κάνουμε σε προϊόντα που ξεπερνούν μια τιμή ανά λίτρο ή συγκεκριμένες μάρκες που συστηματικά είναι ακριβότερες αλλά γενικό μποϊκοτάζ μου φαίνεται χωρίς νόημα. Οπως λέω και πιο πάνω, έχει ξανα-γίνει, και τότε είχε πιάσει.
Cleas77 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 Ναι θα συμμετάσχουμε οικογενειακός. Έχω δύο παιδιά που πίνουν γάλα και τρώνε τοστ αλλά για μια εβδομάδα δεν πρόκειται να πάθουν και τίποτα. Όχι ότι περιμένω να γίνει τίποτα, αλλά ίσως να είναι η αρχή μιας στάσης του κόσμου και που ξέρεις μπορεί σε λίγους μήνες να συζητάμε και για μποϊκοτάζ στα καύσιμα ας πούμε.... Βέβαια όλα αυτά προϋποθέτουν συμμετοχή και επειδή κανένας δεν πρόκειται να σταθεί για εμάς, πρέπει να το κάνουμε οι ίδιοι. Οπότε η επιλογή είναι μονόδρομος έτσι όπως έχουν τα πράγματα. 15
phanispal Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 Καταρχάς το μποϋκοτάζ έχει τεράστια σημασία μόνο και μόνο για να δείξουμε ότι δεν είμαστε εντελώς χάπατα, γιατί αυτό είμαστε, ένας λαός με μηδενική καταναλωτική συνείδηση. Ο καθένας για την πάρτη του και αδυνατούμε να δούμε πόσο μπορεί κάτι τόσο απλό να επηρεάσει τα πράγματα. 5
verylife78 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 Να σταθω στην ουσια...ειδαμε σε καποιο site, εγω το ειδα σε πολλα site ξανα και ξανα, λεει ο ΙΝΚΑ κατι για μπουκοταζ... Ο ΙΝΚΑ δεν βρηκα να εχει πει κατι στην σελιδα του τουλαχιστον ... οποτε ειμαι λιγο σκεπτικος
Bitbit Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 1 λεπτό πριν, verylife78 είπε Να σταθω στην ουσια...ειδαμε σε καποιο site, εγω το ειδα σε πολλα site ξανα και ξανα, λεει ο ΙΝΚΑ κατι για μπουκοταζ... Ο ΙΝΚΑ δεν βρηκα να εχει πει κατι στην σελιδα του τουλαχιστον ... οποτε ειμαι λιγο σκεπτικος αυτή είναι η ουσία δηλαδή και όχι ότι η κατάσταση με τις τιμές έχει ξεφύγει και κάτι πρέπει να γίνει; Εγώ δεν έχω μπει σε σελίδα του ΙΝΚΑ, άντε και σου λέω ότι είναι παραμύθι και ότι το ξεκίνησε το Μαράκι του 2ου που την παράτησε ο γαλακτοπώλης; Αλλάζει κάτι στην ουσία; Όπως έγραψε και ο @filip123go αυτό είχε ξαναγίνει παλαιότερα. Το θυμάμαι μια χαρά. Τότε είχαν στα όριο-στόχο το 1€ στο γάλα. Κατα τη γνώμη μου είναι τραγικά κάποια σχόλια του τύπου... "α εγώ έχω παιδιά δε μπορώ να κάνω μποϋκοτάζ". Ποπο τι κακό μας βρήκε, θα μείνουν τα παιδάκια χωρίς γάλα για λίγες μέρες. Καταστροφή μεγάλη. Ε με τέτοια μυαλά που κουβαλάμε καλά κάνουν και μας .....μπιπ Ε που να τρέχουμε τώρα, δε βαριέσαι, άστο μωρέ αφού δε θα γίνει τίποτα. Θα κάνουμε κανένα ποστ στο fb και εντάξει, το κάναμε το καθήκον μας, Θα τους κάνουμε τη μούρη κρέας. Αφήστε μια εβδομάδα να σαπίσουν και να τα πετάξουν και θα δούμε τι θα γίνει. Αλλά οκ, μη χάσουμε τη βόλεψη μας, μη δυσκολευτούμε για λίγο... 5 4 1
Maurikycli Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 1 ώρα πριν, Haldol είπε On-topic τώρα, δε πρόκειται να συμμετάσχω. Υπάρχει μία τρομερά "ύπουλη" ακρίβεια παντού, από την άποψη ότι σχεδόν όλα τα προϊόντα "παίρνουν" πολλές ποσοστιαίες μονάδες μέσα... σε μια μέρα. Να'ταν μόνο τα γαλακτοκομικά να το σκεφτόμουν. Αλλά το ζήτημα είναι πολύ πιο γενικευμένο, ενώ οι κινήσεις της πολιτείας (το περίφημο "Καλάθι του Νοικοκυριού") απ' ότι φαίνεται κάνουν ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ τα πράγματα. Δε βλέπω κανένα νόημα στο να γίνει μποϋκοτάζ στα γαλακτοκομικά. Απλά γιατί έτσι ήρθε σε κάποιους. Δεκτόν αλλά πρακτικά δεν γίνεται να κάνεις γενικό μποϋκοτάζ σε όλα τα τρόφιμα για μια βδομάδα. Αν πετύχει σε μία κατηγορία τροφίμων ίσως "λάβουν το μήνυμα" και να "διορθωθούν" (λέμε τώρα) 1
Haldol Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 14 λεπτά πριν, Maurikycli είπε Δεκτόν αλλά πρακτικά δεν γίνεται να κάνεις γενικό μποϋκοτάζ σε όλα τα τρόφιμα για μια βδομάδα. Αν πετύχει σε μία κατηγορία τροφίμων ίσως "λάβουν το μήνυμα" και να "διορθωθούν" (λέμε τώρα) Λογικό, χωρίς φαγητό δε γίνεται. Η μόνη δυνατότητα να μειωθούν δραστικά οι τιμές που καλείται να πληρώσει ο τελικός καταναλωτής, είναι ο περιορισμός των "βημάτων" από το χωράφι μέχρι το ψυγείο. Διότι κάθε ενδιάμεσο "βήμα", πρέπει να βγάλει το κέρδος του, ώστε να "ζήσει" σαν επιχείρηση. Έτσι καταλήγουμε να φεύγει ένα προϊόν με 0,20€ από την παραγωγή και να καταλήγει στα 2€ στο super market. Βεβαίως για να γίνει κάτι τέτοιο έχει απίστευτη τεχνική δυσκολία, μιας και πρέπει να "σπάσει" η εφοδιαστική αλυσίδα (ή καλύτερα, να διαμορφωθεί διαφορετικά). Αλλά και να "διορθωθούν", αυτό θα γίνει για λίγο καιρό. Οι επιχειρηματίες θα squeezάρουν όσο περισσότερο μπορούν την αγορά, ώστε να πάρουν το μέγιστο δυνατό κέρδος. Εάν το "ταβάνι" για τους επόμενους 5 μήνες είναι στο 1€, εκεί θα είναι κι οι τιμές. Μετά αν το "ταβάνι" ανέβει έστω 0,05€, θ' ανέβουν μαζί και οι τιμές. Γενικά δε πρόκειται μία επιχείρηση ν' αντιληφθεί ότι υπάρχει δυνατότητα να βγάλει περισσότερο κέρδος από το προϊόν της και να μην ανεβάσει την τιμή, επειδή "κρίση, οι άνθρωποι δε βγαίνουν". Χέσ**καν. Οπότε η τιμή ενός προϊόντος πάντα θα είναι στο όριο που επιτρέπει το μέγιστο κέρδος, χωρίς ταυτόχρονα να υπάρχει σημαντικός κίνδυνος για "δραστικές" κινήσεις από τον κόσμο, ή την πολιτεία.
verylife78 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 11 λεπτά πριν, Bitbit είπε αυτή είναι η ουσία δηλαδή και όχι ότι η κατάσταση με τις τιμές έχει ξεφύγει και κάτι πρέπει να γίνει; Εγώ δεν έχω μπει σε σελίδα του ΙΝΚΑ, άντε και σου λέω ότι είναι παραμύθι και ότι το ξεκίνησε το Μαράκι του 2ου που την παράτησε ο γαλακτοπώλης; Αλλάζει κάτι στην ουσία; Όπως έγραψε και ο @filip123go αυτό είχε ξαναγίνει παλαιότερα. Το θυμάμαι μια χαρά. Τότε είχαν στα όριο-στόχο το 1€ στο γάλα. Κατα τη γνώμη μου είναι τραγικά κάποια σχόλια του τύπου... "α εγώ έχω παιδιά δε μπορώ να κάνω μποϋκοτάζ". Ποπο τι κακό μας βρήκε, θα μείνουν τα παιδάκια χωρίς γάλα για λίγες μέρες. Καταστροφή μεγάλη. Ε με τέτοια μυαλά που κουβαλάμε καλά κάνουν και μας .....μπιπ Ε που να τρέχουμε τώρα, δε βαριέσαι, άστο μωρέ αφού δε θα γίνει τίποτα. Θα κάνουμε κανένα ποστ στο fb και εντάξει, το κάναμε το καθήκον μας, Θα τους κάνουμε τη μούρη κρέας. Αφήστε μια εβδομάδα να σαπίσουν και να τα πετάξουν και θα δούμε τι θα γίνει. Αλλά οκ, μη χάσουμε τη βόλεψη μας, μη δυσκολευτούμε για λίγο... θετω το ερωτημα γιατι πολυ απλα αν λεμε που το κανει ο ΙΝΚΑ αλλα ο ΙΝΚΑ δεν εχει ιδεα... τοτε χανει το νοημα του. Πολυ σωστα τα λες οτι εχει ξεφυγει η κατασταση οχι μονο στα γαλακτοκομικα αλλα γενικα το κοστος supermarket. και φυσικα κατι πρεπει να γινει ομως οτι γινει πρεπει να ειναι οργανομενο και μαζικο και πολυ καιρο και φυσικα το να μηνα φαω τυρι για μια βδομαδα χεστηκα...αρκει να εχει αποτελεσμα ή κατι να γινει ή κατι να ακουστει ή να πουμε μεχρι εδω ηταν ομως το βλεπω αποτυχια, καυσιμα αυξησεις δεη αυξησεις χαρτικα αυξησεις διοδια αυξησεις νεα αυτοκινητα αυξησεις... και ξαφνικα μας θυμηθηκε τι???? το γαλακτοκομικο που τα περισσοτερα γαλατα στην ελλαδα ειναι εισαγωμενα
cpavlidi Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) εννοείται πως θα συμμετέχω δεν αγοράζω κανένα γαλακτοκομικό 1 εβδομάδα....δεν γίνεται αν δες πέσουν οι τιμές να τα φάνε μονοί τους Επεξ/σία 13 Φεβρουαρίου 2023 από cpavlidi 4
Προτεινόμενες αναρτήσεις