Bitbit Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Διάβασα σε κάποιο site ότι το Ίνκα οργανώνει από την ερχόμενη εβδομάδα μποϋκοτάζ στα γαλακτοκομικά. Ο λόγος γνωστός, οι αυξημένες τιμές. Θυμήθηκα πριν χρόνια είχε γίνει κάτι παρόμοιο και οι πανέξυπνοι πολίτες πήγαν και φόρτωσαν τις προηγούμενες μέρες ώστε και καλά να κάνουν μποϋκοτάζ. Τέλος πάντων, ποια η γνώμη σας για το μποϋκοτάζ; Θα συμμετάσχετε; Ναι, όχι και γιατί; Επεξ/σία 12 Φεβρουαρίου 2023 από Bitbit
Basilhs23___ Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2023 Δεν θα γίνει τίποτα. Πάντως δύσκολα να συμμετέχω σε μποϋκοτάζ. Γαλακτοκομικά δεν καταναλωνω σχεδόν καθόλου λόγω στομαχικων προβλημάτων που μου προκαλούν. Εαν όμως έλεγαν πχ μποϋκοτάζ σε κρέας πατάτες η αναψυκτικά εκεί δεν παίζει να είχα σταματήσει την κατανάλωση τους ούτε να είχα κάνει κάτι. Αυτά με τους καταναλωτές που έτρεχαν να αγοράσουν πριν ξεκινήσει το μποϋκοτάζ για να το παίζουν επαναστάτες μετα, είναι η επιτομή της γελοιότητας του έλληνα. Καλύτερα να μην κάνεις τίποτα αν είναι ετσι. 3
basilis_k6 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2023 μποικοταζ σε κατι απολύτως βασικο δεν γινετε, δυσκολα δεν θα ψωνισει ο κοσμος γαλα και τυρι. παρολα αυτα αν μια μέρα δεν ψωνισει κανενας, τα τρόφιμα που εχουν κοντη ημερομηνια λήξης κάνουν τεραστια ζημια στις εταιρίες και στα σμ. αν κατι λήγει στις 7 μερες και μια 1 μέρα δεν πουλήσεις τιποτα, εχεις 15% των προιόντων έτοιμα για τον κάδο. ειναι τεραστια χασουρα πραγματικα. Συνηθως παντως, ακομη και αν οντως δεν ψωνισει κανενας την ιδια μερα, η προηγούμενη και η επόμενη καλύπτουν την προσφορά. Αυτόι που χάνουν ομως δεν ειναι αυτοι που αισχροκερδούν. η τουλάχιστον δεν υπαρχει καποια ενδειξη για αυτο. Τα μποικοταζ κυρίως δουλευουν σαν ψυχολογικη πιεση στην κυβερνηση παρα σαν πραγματική πιεση στους πωλητες. Καλή κινηση σε κάθε περίπτωση. Δεν θα ιδρωσει το αυτι τους ομως, δεν τους ενδιαφέρει ουτε αν θα χασεις εσυ λεφτα ουτε το σμ ουτε καν η βιομηχανια. 2
cthulhucarbide Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2023 Για να έχει αποτέλεσμα ένα μποϋκοτάζ πρέπει να είναι μαζικό. Σε αυτή την περίπτωση η αιτία αλλά και ο σκοπός του μποϋκοτάζ είναι λίγο αόριστα και αυτό δεν βοηθάει τον κόσμο να συσπειρωθεί. Εγώ πχ παρότι έχω δει τόσες φορές την είδηση ποτέ δεν κατάλαβα ακριβώς πως ξεκίνησε όλο αυτό. Ακρίβεια υπάρχει σε όλα πλέον, ενώ η πίεση αφορά μόνο τα ΣΜ και τους προμηθευτές (πολύ που χέστηκε η εκάστοτε ηγεσία) οι οποίοι δεν ξέρω κατά πόσο μπορούν να ρίξουν τις τιμές ώστε να υπάρχει ουσιαστικό όφελος 2
Πανος999 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Ευχαριστως θα έπαιρνα μερος σε κατι τετοιο..Εχει καταντήσει γελοιο κ κουραστικο ολο αυτό..Οχι μονο με τους συγκεκριμένους!! Επεξ/σία 12 Φεβρουαρίου 2023 από Πανος999 6 1 3
ilias78 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Ναι οκ αλλά οσοι εχουν μωρά παιδια κ παιδιά γενικά, θα κάνουν μποϊκοτάζ στο γαλα??? Μη λέμε ότι θελουμε. Επεξ/σία 13 Φεβρουαρίου 2023 από ilias78 1
SabotazNic Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 Και πως θα κανω διπλο καπουτσινο στο σπιτι εγω δηλαδη? 1
greekfragma Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 8 minutes ago, SabotazNic said: Και πως θα κανω διπλο καπουτσινο στο σπιτι εγω δηλαδη? ε άμα πιεις και απλό εσπρέσσο για καμιά βδομάδα δε θα πάθεις και κάτι.
tarantules Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 Μετά το μποϋκοτάζ στα γαλακτοκομικά μην ξεχάσετε να σβήσετε και για μια ώρα τα φώτα στο σπίτι σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα αυξημένα τιμολόγια της ΔΕΗ.Δεν θέλω μισοδουλειές. 2
phanispal Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 Πάντως σε πολλά προϊόντα οι τιμές παραπέμπουν σε αισχροκέρδεια, δεν ξέρω αν εξηγείται διαφορετικά. Δηλαδή το κιλό γιαούρτι σχεδόν 5€ αρχική τιμή, ή το Νουνού γκούντα έχει φτάσει 13€ το κιλό, ενώ πέρσι είχε γύρω στα 8€. Νταξ είπαμε ρε μάγκες.
Haldol Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 On-topic τώρα, δε πρόκειται να συμμετάσχω. Υπάρχει μία τρομερά "ύπουλη" ακρίβεια παντού, από την άποψη ότι σχεδόν όλα τα προϊόντα "παίρνουν" πολλές ποσοστιαίες μονάδες μέσα... σε μια μέρα. Να'ταν μόνο τα γαλακτοκομικά να το σκεφτόμουν. Αλλά το ζήτημα είναι πολύ πιο γενικευμένο, ενώ οι κινήσεις της πολιτείας (το περίφημο "Καλάθι του Νοικοκυριού") απ' ότι φαίνεται κάνουν ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ τα πράγματα. Δε βλέπω κανένα νόημα στο να γίνει μποϋκοτάζ στα γαλακτοκομικά. Απλά γιατί έτσι ήρθε σε κάποιους.
b1LLy23 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Είναι ληστεία αυτό το που συμβαίνει στα super market, άσε που πλέον ο κόσμος δεν πηγαίνει καν, όσες φορές πάω απλά για τα βασικά είμαι σχεδόν πάντα εγώ και άλλα 2-3 αμάξια. Αλλά κλασικά δεν κουνιέται φίλο είναι της μόδας βρε αδερφέ πλέον όλα να είναι ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ και όποιος μπορεί όποιος ΔΕΝ απλά είχαμε! Αλήτες ε Αλήτες 🙃 Επεξ/σία 13 Φεβρουαρίου 2023 από b1LLy23
filip123go Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 On topic τώρα: Αυτό είχε ξανα-γίνει στο παρελθόν (έχει αρκετά χρόνια, παίζει να είναι και πάνω απο 10) και είχε πολύ μεγάλη επιτυχία. Θυμάμαι τότε, είχαν πετύχει, το φρέσκο γάλα, το 1lt να μην πωλείται πουθενά πάνω από 1 ευρω. Edit: Σχετικά με τα ακριβά προϊόντα στα σουπερ μαρκετ. Εχετε απόλυτο δίκιο. Μάλσιτα τα έβαλα κάτω προχθες και μου έβγαινε πως εαν κάνω συνδρομή (ανα μηνα) να μου έρχονται έτοιμα 2 γεύματα μαγειρευτά την ημέρα μου βγαίνει 20-30 ευρώ πιο ακριβά απ ότι να παω σουπερ, χωρίς να υπολογίζω το ρεύμα. (οποιος θέλει λεπτομέρειες, ας μου στείλει pm)
Dinos1973 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 το μονο μπουκοταζ που εχει αξια ειναι να αγοραζετε μονο οτι σας ειναι απαραιτητο και σε ποσοτητες που δεν θα πεταξετε στα σκουπιδια..... π.χ εαν η φετα ειναι ακριβη, μην αγοραζεις δεν ειναι είδος πρωτης αναγκης και μαλιστα καλο στη υγεια σας θα κανετε μειωνοντας την χοληστερίνη σας. 5
giorgosvet Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 Τι θα λέγατε για ενα μποϊκοταζ αυτή την πεμπτη σε κρέας σουβλάκια κοψίδια γενικά που κι αυτά έχουν πάει στο θεό? Κανείς? 5
Προτεινόμενες αναρτήσεις