manosbr Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2023 Καλησπέρα , σε νεόδμητο διαμέρισμα 120 τμ ενεργειακή κλάση Α+ στην Αθήνα , ο κατασκευαστης έχει σαν στάνταρ λέβητα ΦΑ με καλοριφέρ . αξιζει να αναβάθμισω σε ενδοδαπεδια θέρμανση με το λέβητα ΦΑ (έξτρα κόστος περίπου 7000) , είναι εξίσου καλός συνδυασμός με την αντλία θερμότητας ; αντλια είναι δύσκολο να μπει και γιατί θα αύξησει επιπλέον το κόστος και διότι ο χώρος ππυ προβλέπεται στο μπαλκόνι δε χωράει εύκολα
NikosKallithea Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2023 2 ώρες πριν, manosbr είπε Καλησπέρα , σε νεόδμητο διαμέρισμα 120 τμ ενεργειακή κλάση Α+ στην Αθήνα , ο κατασκευαστης έχει σαν στάνταρ λέβητα ΦΑ με καλοριφέρ . αξιζει να αναβάθμισω σε ενδοδαπεδια θέρμανση με το λέβητα ΦΑ (έξτρα κόστος περίπου 7000) , είναι εξίσου καλός συνδυασμός με την αντλία θερμότητας ; αντλια είναι δύσκολο να μπει και γιατί θα αύξησει επιπλέον το κόστος και διότι ο χώρος ππυ προβλέπεται στο μπαλκόνι δε χωράει εύκολα Για μενα οχι δεν αξιζει.
manosbr Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2023 23 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε Για μενα οχι δεν αξιζει. Για ποιον λόγο ;
Maurikycli Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2023 Για εμένα είναι όνειρο η ενδοδαπέδια και αν μου περίσσευαν θα έβαζα και εφ'οσον ήμουν σίγουρος ότι θα γίνει σωστά. Μελλοντικά σκέφτεσαι και την αντλία θερμότητας ενώ αν μπουν σώματα τότε δεν θα έχει πολύ νόημα.
margaritagr Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2023 Αν έχεις τα χρήματα για ενδοδαπεδια τη βάζεις. 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2023 Super Moderators Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2023 Θα προτιμούσα fancoils για να έχω και ψύξη σε περίπτωση Α/Θ, ώστε να γλυτώσω ξεχωριστά κλιματιστικά.
filipprin Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2023 Ενδοδαπέδια με αντλια και φυσικο αεριο με σωματα.Το ενα να συμπληρώνει το αλλο οποτε χρειαζεται.Μονο ετσι αξιζει.
Maurikycli Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2023 ^ και μια υδραυλική ξυλόσομπα για γούστα 😕
margaritagr Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2023 Τα σύγχρονα σπίτια χρησιμοποιούν αντλία θερμότητας και όχι φυσικό αεριο. Η ενδοδαπεδια θέρμανση συνδυάζεται με fan coils για ψυξη τα οποία μπορεί να είναι και οροφης για να μην σου πιάνουν χώρο. σε χ χρόνια μπορεί να χρησιμοποιείται κάτι άλλο, πάντως τώρα αυτή είναι η πιο "πρασινη" λύση και σε συνδυασμό με φωτοβολταϊκά ακόμα καλυτερα
Crbull Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2023 8 ώρες πριν, manosbr είπε Καλησπέρα , σε νεόδμητο διαμέρισμα 120 τμ ενεργειακή κλάση Α+ στην Αθήνα , ο κατασκευαστης έχει σαν στάνταρ λέβητα ΦΑ με καλοριφέρ . αξιζει να αναβάθμισω σε ενδοδαπεδια θέρμανση με το λέβητα ΦΑ (έξτρα κόστος περίπου 7000) , είναι εξίσου καλός συνδυασμός με την αντλία θερμότητας ; αντλια είναι δύσκολο να μπει και γιατί θα αύξησει επιπλέον το κόστος και διότι ο χώρος ππυ προβλέπεται στο μπαλκόνι δε χωράει εύκολα Τα 7000 ακούγονται αρκετά , γιατί τόσο; Το κόστος των καλοριφέρ που υποθέτω υπολόγιζε ο εργολάβος στην πώληση θα το δώσει πίσω ; Για το φυσικό αέριο να πω ότι ο λέβητας θα δουλεύει σε χαμηλότερες θερμοκρασίες και αυτό τον κάνει πιο αποδοτικό. 1
Chape Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2023 1 ώρα πριν, Crbull είπε Τα 7000 ακούγονται αρκετά , γιατί τόσο; Το κόστος των καλοριφέρ που υποθέτω υπολόγιζε ο εργολάβος στην πώληση θα το δώσει πίσω ; Για το φυσικό αέριο να πω ότι ο λέβητας θα δουλεύει σε χαμηλότερες θερμοκρασίες και αυτό τον κάνει πιο αποδοτικό. Είναι λίγο φουσκομενη η τιμή. Αλλά δεν είναι παρά πολλά. Έχει x 2 έως 3 φορές περισσότερα εργατικά και x 2 αν όχι 3 σε υλικά
gsisr Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 εγώ ενδοδαπέδια με λέβητα ατομικό ΦΑ έχω και είμαι πολύ ευχαριστημένος. δεν υπάρχει καλύτερη θέρμανση από ενδοδαπέδια και σίγουρα οικονομικότερη από τα σώματα
angelob7 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 Εγώ έβαλα ενδοδαπέδια στην καινούργια μου μονοκατοικία (Τρίπολη) με καυστήρα πετρελαίου. Καταρχήν, η κατανάλωση (χοντρικά) είναι στο μισό από όσα ξόδευα στο διαμέρισμα (καυστήρας rotex a1, με συμπύκνωση καυσαερίων) βέβαια τεράστιο ρόλο παίζει η μόνωση και τα κουφώματα του σπιτιού. Δεν γνωρίζω σε ποιο στάδιο είναι η κατασκευή, αλλά πρέπει να έχει γίνει πρόβλεψη για τα ύψη, πατώματα, πλακάκια σε σχέση με τα κουφώματα- μπαλκόνια. Με αντλία θερμότητας έχεις την δυνατότητα και για ψύξη, περνάει κρύο νερό από τις σωλήνες, το καλοκαίρι. Η αίσθηση της θερμότητας είναι παντού η ίδια, όχι όπως στα σώματα που είναι ανομοιόμορφη. Με την ενεργειακή κλάση του διαμερίσματος, θα έχεις απίστευτη οικονομία, αλλά έχεις το αρχικό κόστος.
Ioannis1979 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) Στις 13/2/2023 στις 8:04 ΠΜ, gsisr είπε εγώ ενδοδαπέδια με λέβητα ατομικό ΦΑ έχω και είμαι πολύ ευχαριστημένος. δεν υπάρχει καλύτερη θέρμανση από ενδοδαπέδια και σίγουρα οικονομικότερη από τα σώματα Στους πόσους βαθμούς έχεις τα νερά προσαγωγής? Γενικά πως το λειτουργείς?Έχω και εγώ ενδοδαπέδια με φυσικό αέριο σε τριόροφη μεζονέτα αλλά μου καίει πολύ καύσιμο.... Μέχρι να ζεσταθεί ο ένας όροφος που παίρνει πάνω από ώρα συνήθως, καίει αρκετά... Επεξ/σία 1 Φεβρουαρίου από Ioannis1979
georgemvg Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) Στις 12/2/2023 στις 3:56 ΜΜ, manosbr είπε Για ποιον λόγο ; Η ενδοδαπέδια έχει πολύ μεγάλη αδράνεια λόγω όγκου νερού, οπότε δουλεύει αναγκαστικά όλη την περίοδο που υπάρχει ανάγκη θέρμανσης. Μπορείς να κάνεις μικρες διακυμάνσεις, τυπου, φεύγω για ΣΚ και αντί να την δουλεύω στο 22, την κατεβάζω στο 17. Εαν την σβήσεις, θα κάνει 2 μέρες να ζεσταθεί μια κατοικία. Επίσης δουλευει με νερά χαμηλών θερμοκρασιών. Λόγω των χαμηλών αυτών θερμοκρασιών, δεν μπορεί να δουλέψει σε μη μονωμένο σπίτι. Ο λέβητας φυσικού αερίου έχει απόδοση 90%, και μια αντλια θερμότητας 400%. Τα μαθηματικά δεν κάνουν λάθος, δεν υπάρχει μαγική λύση. Ρώτα ένα μηχανολόγο μηχανικό και θα στα πει. Επεξ/σία 1 Φεβρουαρίου από georgemvg
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα