Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 54
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είναι σαν μη νιώθουν τίποτα πια εκεί πέρα (γενικά ο τομέας της τεχνολογίας).

Αντί να κοιτάξουν να βελτιστοποιήσουν το λειτουργικό τους σύστημα προσθέτουν κάτι που δεν..χρειάζεται, το οποίο αναπόφευκτα θα φέρει νέα bugs και νέα updates, μέχρι να το κάνουν να δουλεύει..ικανοποιητικά.

Τόσα πράγματα μπορούν να κάνουν για να φτιάξουν ένα λειτουργικό σύστημα μινιμαλιστικό με seamless, clean design & πλήρη customization για το τι εφαρμογές θέλει ή δεν θέλει ο χρήστης να έχει, και ταξινομούν το RGB control ως προτεραιότητα ή και χρήσιμο?

Επεξ/σία από Ai7isoLinear
  • Like 2
Δημοσ.

Δεν ξέρω γιατί στα σχόλια σνομπάρουν αυτό το feature είναι πάρα πολύ σημαντικό, αλλά χρειάζεται εμπειρία και γνώση για να καταλάβεις την αξία του. Μέχρι και group policy για να φτιάχνεις την εικόνα σε χιλιάδες PC αυτόματα μπορείς να κάνεις με βάση αυτό ή να τη φτιάχνεις μέσω TeamViewer 

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, klaftop είπε

Δεν ξέρω γιατί στα σχόλια σνομπάρουν αυτό το feature είναι πάρα πολύ σημαντικό, αλλά χρειάζεται εμπειρία και γνώση για να καταλάβεις την αξία του. Μέχρι και group policy για να φτιάχνεις την εικόνα σε χιλιάδες PC αυτόματα μπορείς να κάνεις με βάση αυτό ή να τη φτιάχνεις μέσω TeamViewer 

Ποιος εχει την αναγκη να ρυθμιζει λεντ σε χιλιαδες υπολογιστες ταυτόχρονα,και του ειναι τώρα κόπος να το κάνει στο πρόγραμμα της τάδε και της ταδε εταιρείας μια φορά και να μη  ξαναασχοληθει;

Ειλικρινα ρωταω

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν έχεις δουλέψει σαν διευθυντής πληροφορικής σε μεγάλη εταιρεία για αυτό το ρωτάς. Πέρα από ότι οι διευθυντές πάνω από σένα σου επιβάλλουν να βάλεις  ακόμα και συγκεκριμένο wallpaper σε όλα τα κομπιούτερ θα δεχτείς δεκάδες τηλεφωνήματα και τικετς από κόσμο που θα σου πει ότι έχει πρόβλημα με τα χρώματα στην οθόνη και θα θέλει κάποιον να πάει από κει επιτόπου για να τα δει. Και όταν λέμε επί τόπου είχα το πρόβλημα αυτό σε γραφείο στη κινα

Επεξ/σία από klaftop
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, Pokemon640 είπε

Δεν σου απαγόρευσε κάνεις να αγοράσεις μια αξιοπρεπέστατη κάρτα ήχου που να σε ικανοποιεί. Αγόρασε μια και κρατά την για τις επόμενες 2-3-5-10 μητρικές/pc σου. Pcie, usb 3.0, ότι σε βολεύει.

Γιατί να δώσω 50+ ευρώ για να πάρω κάρτα ήχου όταν το μόνο που θέλω είναι η ψηφιακή έξοδος ήχου για σύνδεση με τον ενισχυτή μου ? Μέχρι προχθές η μία στις δύο μητρικές είχε spdif out - τώρα κάθε χρόνο όλο και λιγοστεύουν (και παράλληλα αυξάνουν οι rgb υποδοχές)...

Επεξ/σία από Eloy
  • Like 3
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Eloy είπε

Γιατί να δώσω 50+ ευρώ για να πάρω κάρτα ήχου όταν το μόνο που θέλω είναι η ψηφιακή έξοδος ήχου για σύνδεση με τον ενισχυτή μου ? Μέχρι προχθές η μία στις δύο μητρικές είχε spdif out - τώρα κάθε χρόνο όλο και λιγοστεύουν (και παράλληλα αυξάνουν οι rgb υποδοχές)...

Εφόσον θες το καλύτερο αποτέλεσμα στον ήχο, είναι λογικό να πάρεις μια κάρτα ήχου της προκοπής (ομοίως και με μια κάρτα γραφικών), και εμένα τα 1000 κάτι ευρώ της Digidesign στα χρόνια της ήταν πολλά, αλλά με αυτή την "κάρτα ήχου" είμαι μέχρι σήμερα και οδηγώ μικρόφωνα/ηχεία επαγγελματικά. Ενώ έχω αλλάξει άπειρα PC/Mac από τότε.

Ακόμη και μια Creative / Asus / TerraTec να βάλεις, είναι απείρως καλύτερη από τη σάπια Realtek. Ειδικά στα μενού και στα έτοιμα εφέ που έχουν για gaming/μουσική κ.α.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, klaftop είπε

Δεν έχεις δουλέψει σαν διευθυντής πληροφορικής σε μεγάλη εταιρεία για αυτό το ρωτάς. Πέρα από ότι οι διευθυντές πάνω από σένα σου επιβάλλουν να βάλεις  ακόμα και συγκεκριμένο wallpaper σε όλα τα κομπιούτερ θα δεχτείς δεκάδες τηλεφωνήματα και τικετς από κόσμο που θα σου πει ότι έχει πρόβλημα με τα χρώματα στην οθόνη και θα θέλει κάποιον να πάει από κει επιτόπου για να τα δει. Και όταν λέμε επί τόπου είχα το πρόβλημα αυτό σε γραφείο στη κινα

Μπορείς να μου πείς τί σχέση έχει το group policy για εικόνα, το wallpaper και τα χρώματα της οθόνης - τα οποία μπορoύν να εξυπηρετηθούν με τη χρήση μόνο του teamviewer - με RGB Control περιφερειακών gaming συσκευών από εταιρείες όπως η razer, corsair, logitech κτλπ? 

Επεξ/σία από Ai7isoLinear
  • Like 2
  • Thanks 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Pokemon640 είπε

Εφόσον θες το καλύτερο αποτέλεσμα στον ήχο, είναι λογικό να πάρεις μια κάρτα ήχου της προκοπής (ομοίως και με μια κάρτα γραφικών), και εμένα τα 1000 κάτι ευρώ της Digidesign στα χρόνια της ήταν πολλά, αλλά με αυτή την "κάρτα ήχου" είμαι μέχρι σήμερα και οδηγώ μικρόφωνα/ηχεία επαγγελματικά. Ενώ έχω αλλάξει άπειρα PC/Mac από τότε.

Ακόμη και μια Creative / Asus / TerraTec να βάλεις, είναι απείρως καλύτερη από τη σάπια Realtek. Ειδικά στα μενού και στα έτοιμα εφέ που έχουν για gaming/μουσική κ.α.

Ξεχνιέσαι... Ψηφιακό σήμα θέλω - δεν θέλω αναλογικό (ωστε να με νοιάζει η ποιότητα του dac  της υλοποίησης)... Αυτό που θα βγεί απο το spdif, είναι αυτό ακριβώς που έβαλε ο δημιουργός του και το στέλνω στον yamaha ή τον marantz μου για τα περαιτέρω... Δεν μας νοιάζει το καλύτερο ή χειρότερο μηχάνημα μεταφοράς ή αντιγραφής του ψηφιακού σήματος εδώ, όπως δεν μας ενδιαφέρει αν ένα sample.jpg ή sample.doc ή sample.exe εξάγεται απο ένα καλύτερης ή χειρότερης ποιότητας μηχάνημα - η ψηφιακή πληροφορία είναι η ίδια κι αναλλοίωτη σε κάθε περίπτωση... Ε, αυτό  το χαρακτηριστικό βοήθημα άρχισε να εξαφανίζεται και σου λένε πάρε μια usb ή pcie κάρτα να κάνεις το ίδιο πράγμα...αλλά αυτή την φορά θα την πληρώσεις έξτρα...

Επεξ/σία από Eloy
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
33 λεπτά πριν, Eloy είπε

Ξεχνιέσαι... Ψηφιακό σήμα θέλω - δεν θέλω αναλογικό (ωστε να με νοιάζει η ποιότητα του dac  της υλοποίησης)... Αυτό που θα βγεί απο το spdif, είναι αυτό ακριβώς που έβαλε ο δημιουργός του και το στέλνω στον yamaha ή τον marantz μου για τα περαιτέρω... Δεν μας νοιάζει το καλύτερο ή χειρότερο μηχάνημα αντιγραφής του ψηφιακού σήματος εδώ, όπως δεν μας ενδιαφέρει αν ένα sample.jpg ή sample.doc ή sample.exe εξάγεται απο ένα καλύτερης ή χειρότερης ποιότητας μηχάνημα - το αρχείο είναι ίδιο κι αναλλοίωτο σε κάθε περίπτωση... Ε, αυτό  το χαρακτηριστικό βοήθημα άρχισε να εξαφανίζεται και σου λένε πάρε μια κάρτα να κάνεις το ίδιο πράγμα...αλλά αυτή την φορά θα την πληρώσεις έξτρα...

Την βγάζουν γιατί έχουν HDMI για τον ήχο που είναι καλύτερο γι'αυτή την δουλειά.

Βέβαια αν έχεις ενισχυτή που δεν το υποστηρίζει, είναι το πρόβλημα του μεταβατικού σταδίου.

Αν και κυρίως στα φτηνά μοντέλα δεν έχουν. Στα ακριβότερα έχουν σχεδόν όλες.

Επεξ/σία από Jts
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Jts είπε

Την βγάζουν γιατί έχουν HDMI για τον ήχο που είναι καλύτερο γι'αυτή την δουλειά.

Βέβαια αν έχεις ενισχυτή που δεν το υποστηρίζει, είναι το πρόβλημα του μεταβατικού σταδίου.

Σε αυτή τη περίπτωση βάζεις έναν preamp που θα μεταφράσει το HDMI σε ψηφιακό spdif/οπτικό. Σίγουρα τα preamp είναι ακριβά. Είχα δει έναν Denon 8κάναλο με XLR τότε που θέριζε.. αλλά έκανα τη μέγιστη ηλιθιότητα να μην το αγοράσω και τώρα ούτε για δείγμα δεν υπάρχει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
43 λεπτά πριν, Jts είπε

Αν και κυρίως στα φτηνά μοντέλα δεν έχουν. Στα ακριβότερα έχουν σχεδόν όλες.

40 λεπτά πριν, Pokemon640 είπε

Σε αυτή τη περίπτωση βάζεις έναν preamp που θα μεταφράσει το HDMI σε ψηφιακό spdif/οπτικό. Σίγουρα τα preamp είναι ακριβά. Είχα δει έναν Denon 8κάναλο με XLR τότε που θέριζε.. αλλά έκανα τη μέγιστη ηλιθιότητα να μην το αγοράσω και τώρα ούτε για δείγμα δεν υπάρχει.

Παιδιά η περίπτωση ενός hdmi και για τις δυό δουλειές δεν δουλεύει πάντα σωστά αν μεσολαβεί κι ενισχυτής.  Με απλές συνδέσεις και χωρίς χρήση άλλων συσκευών, έχεις 2 δυνατότητες...

α) PC hdmi -> Amp hdmi για ήχο κι απο εκεί -> monitor hdmi για εικόνα - και μπορεί να έχεις delays και lipsync προβλημα - ξέχωρα που δεν έχεις εικόνα αν δεν ανοίξεις τον ενισχυτή

β) PC hdmi -> monitor hdmi για εικόνα κι απο εκεί με το monitor spdif out (coax ή optical) -> Amp digital input  - και μπορεί να αναρωτιέσαι (όπως μου έτυχε σε samsung μονιτορ) γιατί ο ήχος έχει τόσο απελπιστικά χαμηλή ένταση και να μην έρχεται στα ίσια της με τίποτα...

Επεξ/σία από Eloy
Δημοσ.
13 ώρες πριν, MikeKata είπε

Η τελευταία πινελιά που χρειάζονταν τα Windows 11 για να τελειοποιηθούν. Άλλωστε, όλοι ξέρουμε ότι τα RGB δίνουν τουλάχιστον ένα 50% ταχύτητα στο PC. Βάλε, βάλε κι άλλα "features" MS, να χρειαζόμαστε 64GB μετά για τα Windows μετά το boot.

Πάρε καινούργιο δίσκο. Ούτως η άλλως αυτό προωθούν με αυτά τα features. Και όπως έλεγε κάποιος δεν είναι πλέον pc αλλά mc 

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, supershelbys είπε

Πάρε καινούργιο δίσκο. Ούτως η άλλως αυτό προωθούν με αυτά τα features. Και όπως έλεγε κάποιος δεν είναι πλέον pc αλλά mc 

Δε χρειάζεται, προσωπικά τα έχω λύσει αυτά τα προβλήματα με το να μη χρησιμοποιώ αυτό το έκτρωμα (Windows). Χαβαλέ κάνουμε.

• Thanks 1

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...