kakailia Δημοσ. 4 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2004 Έχω ενα P3 sta 800mhz και μητρική legend qdi advance 9.Αρχικά είχα μια μνήμη diamond 128mb sdram pc133.Aγόρασα πριν από λιγες μέρες μια μνήμη 256mb sdram pc133 την τοποθέτησα και το σύστημα μου έβγαζε συνολική μνήμη 256 και οχι 384! Η πλάκα είναι οτι δανείστηκα την μνήμη ενος φιλου μου 512mb sdram pc133 την έβαλα μαζί με την παλιά και μου έβγαζε πάλι 256.Την έβαλα και μόνη της και έβγαζε 128!Το pc του φίλου μου έχει τον ίδιο επεξεργαστή και την ίδια μητρική με το δικό μου και ομως ο δικός του τη διαβάζει κανονικά τη μνήμη! Τί μπορεί να συμβαίνει ?? Εχω πελαγώσει,μου έρχεται να πάρω το κουτί και να το πετάξω από το παράθυρο.
agpr Δημοσ. 4 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2004 Xρειάζεσαι ένα bios update. Η μητρική σου πιθανότατα δεν αναγνωρίζει σωστά double side ram.
kakailia Δημοσ. 4 Ιουλίου 2004 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουλίου 2004 Τί είναι ακριβώς το vios update kai πως μπορώ να το πραγματοποιήσω??
IKARIWTHS Δημοσ. 4 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2004 http://www.qdigrp.com mpes ekei kai tha breis odhgies kai programata gia na to kaneis
chr_nikol Δημοσ. 5 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2004 iparxei periptosi na min ipostirizete apo ti mitriki double sided akomi ke me ta teleftea bios???
agpr Δημοσ. 5 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2004 iparxei periptosi na min ipostirizete apo ti mitriki double sided akomi ke me ta teleftea bios??? Για τη συγκεκριμένη δε γνωρίζω. Γενικά θα έλεγα πως όσο πιο παλιά η μητρική, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να έχεις πρόβλημα. Μόνο το bios update,όμως, θα μας λύσει την απορία.
dpolal Δημοσ. 5 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2004 Δεν νομίζω ότι θα μπορέσεις να κάνεις δουλειά ακόμα ακόμα και με το bios update. Συνιστώ να επιστρέψεις την μνήμη εκεί από όπου την πήρες και να ζητήσεις μία double sided. Πάνω κάτω έχει τα ίδια χρήματα και να προσέξεις να έχει τσιπάκια και από τις δύο πλευρές της. Αυτή που πρέπει να έχεις τώρα στα χέρια σου 99% είναι single sided με τα τσιπάκια από την μία μόνο πλευρά. Είναι η καλύτερη λύση κατ΄εμέ.
kakailia Δημοσ. 7 Ιουλίου 2004 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουλίου 2004 παιδιά μπήκα στο φορουμ της qdi και το προβλημα προφανώς δε λύνεται!!το ιδιο το εχουν πάθει πάρα πολλοί και ακομα και με bios update δεν λύνεται!Πρέπει να βγάλει η εταιρεία update γιατι καμια μνημη σύγχρονης τεχνολογίας δεν είναι συμβατή με την μητρική. Οπως καταλαβαίνεται μας έχουν όλους γραμμένους!!! αλήθεια κανεις άλλος δεν έχει τέτοια μητρική?
madsc Δημοσ. 7 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2004 iparxei periptosi na min ipostirizete apo ti mitriki double sided akomi ke me ta teleftea bios??? Ας το θέσουμε αλλιώς: Έχεις 2 επιλογές, bios update ή αλλαγή μνήμης με συμβατή. Αν δεν δουλέψει με το επίσημο τελευταίο bios μπορείς να δοκιμάσεις με modded bios ανεπίσημο (google it - σε μένα έχει δουλέψει στο παρελθόν σε παρόμοια περίπτωση). Αν δεν βρείς/υπάρχει τότε πας για άλλη μνήμη ή το αφήνεις ως έχει. Πάντα όλα αυτά τα κάνεις με δικιά σου ευθύνη να ξέρεις. /sc
ahristos Δημοσ. 8 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2004 Την έχει η ξαδέρφη μου αυτή τη μητρική, αλλά πριν 1 χρόνο που την έψαξα για να βάλουμε πρόσθετη μνήμη, το τελευταίο bios δεν έλυσε το πρόβλημα, ούτε η μνήμη διπλής όψης που δοκίμασα. Έτσι πήρα 256MB απο το Πλαίσιο, εν γνώσει μου ότι θα έβλεπε μόνο τα 128 (ο υπάλληλος στην αρχή έλεγε ότι δεν έχουν μνήμη και αφού είδα κατά λαθος μέσα στο κουτί τους ότι είχαν, δεν ήθελε να μου δώσει γιατί το πρόβλημα προφανώς είναι πολύ διαδεδομένο και είχαν πρόβλημα με τις επιστροφές).
leequid Δημοσ. 9 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2004 Exw akrivws to idio provlima me mia mitriki QDI Advance 9 pou epese sta xeria mou parea me enan PIII@1000. (Via Apollo Pro 133 & Bios Award P4.51PG) Exw dokimasei diaforous syndiasmous me mnimes kai oles tis vlepei san 128 parolo pou einai double sided.Edw kai 2 vdomades den exw vrei akoma lysi kai skopeyw na to ftasw ws to telos dioti to mixanima meta apo merika grapsimata dvd arxizei kai ta paizei 8) Episis ena allo provlima einai oti apo ta tria memory slots mono ta 2 leitourgoun swsta.To trito kanei mallon conflict me to pci bus.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.