j2k Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 Οχι δεν εκανα update παλια ειχα κανει και χαλασα τη μητρικη αλλα την επανεφερα επαναπρογραματιζοντας το chipaki του bios με εξωτερικο προγραματιστη (πριν 2.5 χρονια) οι μνημες ειναι στα 2 κ 4 slot δοκιμασα και καθε αλλο συνδιασμο δε λειτουργει το beeper δε κανει τιποτα... επειδη βιαζομαι θα παρω μια σαβουροb450 και του χρονου θα αναβαθμισω με το νεωτερο apu απο το 5700g και 64g ram. Αμα μου μεινει ωρα που δε το βλεπω μπορει να ασχοληθω να την επισκευασω.. τροφοδοτικο εχω ενα corsair το μετρησα ειναι καλο και με αλλο που δοκιμασα τα ιδια
fotaras76 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 Οι b350 της asrock βγήκαν προβληματικές, άλλαξε μητρική για να ησυχάσεις.
leros2004 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 22 λεπτά πριν, j2k είπε Οχι δεν εκανα update παλια ειχα κανει και χαλασα τη μητρικη αλλα την επανεφερα επαναπρογραματιζοντας το chipaki του bios με εξωτερικο προγραματιστη (πριν 2.5 χρονια) οι μνημες ειναι στα 2 κ 4 slot δοκιμασα και καθε αλλο συνδιασμο δε λειτουργει το beeper δε κανει τιποτα... επειδη βιαζομαι θα παρω μια σαβουροb450 και του χρονου θα αναβαθμισω με το νεωτερο apu απο το 5700g και 64g ram. Αμα μου μεινει ωρα που δε το βλεπω μπορει να ασχοληθω να την επισκευασω.. τροφοδοτικο εχω ενα corsair το μετρησα ειναι καλο και με αλλο που δοκιμασα τα ιδια bios update θέλεις.... Τσάμπα έξοδα θα κάνεις, Πρόσεχε γιατί στην asrock δεν μπορείς να πας απευθείας στο ποιο πρόσφατο.... Αν τα βάλεις όπως γράφει στο site της δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα... Αυτή την στιγμή στα γράφω από pc με ίδια μητρική και έναν 2200g. Με τα πρώτα bios είχαν τα θέματα που αναφέρεις, μετά έστρωσε η κατάσταση. Σου μιλάω εκ πείρας 4 λεπτά πριν, fotaras76 είπε Οι b350 της asrock βγήκαν προβληματικές, άλλαξε μητρική για να ησυχάσεις. Όντως αλλά το "καλό" ήταν ότι όταν παρουσίαζαν το θέμα κλάταραν εντελώς. Παθών και ο ίδιος... Στο μαγαζί έχουμε 3 pc, στο 1 απο αυτά παρουσίασε το θέμα και αντικαταστάθηκε με msi, τα άλλα 2 δουλεύουν σκυλιά μεχρι σήμερα Επεξ/σία 13 Φεβρουαρίου 2023 από leros2004 1
j2k Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Ειχα κανει bios update με τη σωστη σειρα που ελεγε το site και ειχα παει σε νεα εκδοση λειτουργουσε με αυτη την εκδοση μετα που κοπηκε το ρευμα το παρουσιασε. Οντως με τα αρχικα bios ειχε θεμα μετα εστρωσε... αλλα τωρα δεν χαλασε μετα απο update εκτος και αν εκανε μονο του update και εμφανιστκε το προβλημα στην επανεκινηση.. εχω θερμο αερα να ξεκολλησω το chipaki και προγραματιστη να το γραψω το εχω ξανακανει αυτο αλλα τοτε ειχε χαλασει μετα απο αποτυχυμενο update οχι μονη της μου φαινετε χλωμο να παιξει γιατι δεν χαλασε μετα απο update εκτος και σβηστηκε το chip του bios απο μονο του γιατι γενικα αυτα τα chipakia χαλανε ευκολα απο στατικο θερμοκρασιες κτλπ αλλα απο αυτα δεν εγινε τιποτα. Λοιπον θα ξεκολησω να προγραματισω το chip του bios ποια εκδοση να του βαλω? Επεξ/σία 13 Φεβρουαρίου 2023 από j2k 1
leros2004 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 12 λεπτά πριν, j2k είπε Ειχα κανει bios update με τη σωστη σειρα που ελεγε το site και ειχα παει σε νεα εκδοση λειτουργουσε με αυτη την εκδοση μετα που κοπηκε το ρευμα το παρουσιασε. Οντως με τα αρχικα bios ειχε θεμα μετα εστρωσε... αλλα τωρα δεν χαλασε μετα απο update εκτος και αν εκανε μονο του update και εμφανιστκε το προβλημα στην επανεκινηση.. εχω θερμο αερα να ξεκολλησω το chipaki και προγραματιστη να το γραψω αλλα μου φαινετε χλωμο να παιξει γιατι δεν χαλασε μετα απο update Είσαι και άτυχος γιατί έχουν ακριβύνει όλα τα mb b450/550
j2k Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 Ok πηρα μια b450 με 95 ευρω αμεσα διαθεσιμη με 6 sata και αν φτιαξω την παλια θα παρω και ενα 5700g για πληρη αναβαθμιση
j2k Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Ξεκολλησα το chip του bios και του περασα την τελευταια εκδοση bios με εξωτερικο προγραματιστη και το κολλησα παλι δεν εφτιαξε αλλα αλλαξε η συμπεριφορα τωρα γυριζει λιγοτερη ωρα το ανεμιστηρακι της cpu το bootloop ειναι ποιο συντομο εχει δηλαδη μια διαφοροποιηση. Επισης μετα απο λιγη ωρα η apu ζεστενεται αρα καπως λειτουργει. Αυριο θα μου φερουνε την αλλη μητρικη οποτε θα δω τι φταιει. Επειδη ξεραθηκανε οι θερμοαγωγιμες παστες που εχω θα βαλω pad στην ψυκτρα απο φυλλο ινδιου 0.1mm θα ειναι οκ ? Επεξ/σία 15 Φεβρουαρίου 2023 από j2k
@topos Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 39 λεπτά πριν, j2k είπε Επειδη ξεραθηκανε οι θερμοαγωγιμες παστες που εχω θα βαλω pad στην ψυκτρα απο φυλλο ινδιου 0.1mm θα ειναι οκ ? Θα λεγα καλύτερα να βάλεις πάστα για cpu -> https://www.e-shop.gr/arctic-mx-4-thermal-compound-4g-p-PER.641198 Υ.γ Δεν γνωρίζω καθόλου το τι είναι το φύλλο ινδιου.Υποθετω πως έχει εφαρμογή σε άλλου είδους ηλεκτρονικές συσκευές?
j2k Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 Λοιπον ηρθε η b450 μητρικη και αυτο εφταιγε με τη νεα μητρικη παιξανε και οι μνημες στα 3200mhz. Επι την ευκαιρια ποτε θα βγει η νεα πλατφορμα apu ? Η αναβαθμιση σε 5700G απο 2400g με 16G αξιζει ? Επειδη δεν ειχα παστα τελικα εβαλα 0.1mm φυλο ινδιου σαν thermal pad και θα παρακολουθησω θερμοκρασιες αν και το ποιο πιθανον να ειναι καλυτερες γιατι σε βιομηχανικα μηχανηματα που εχω δει βαζουνε τετοια pads και οχι παστα.
fotaras76 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 27 λεπτά πριν, j2k είπε Η αναβαθμιση σε 5700G απο 2400g με 16G αξιζει ? Αναλόγως την χρήση. Για cpu intensive games, rendering εννοείται ότι αξίζει. Για απλή χρήση, gpu intensive games όχι. Επίσης ο 5700g υποστηρίζει windows 11 άμεσα και μπορεί να λειτουργεί μαζί με μνήμες με καλύτερους χρονισμους σε σχέση με τον 2400g (παίζει ρόλο και η μητρική). Επεξ/σία 16 Φεβρουαρίου 2023 από fotaras76
dalain Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 Για am4 δεν πρόκειται να βγει κάτι καινούργιο οπότε αν θες κάτι παραπάνω θα πας σε am5 που σημαίνει νεες ραμ και νεα μητρική. Οι am5 εχουν ενσωματωμένα γραφικά.
j2k Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Ναι το ειδα αλλα δε θα κανω τωρα αναβαθμιση γιατι μου φαινετε οτι μια μητρικη full atx με πολλα sata ειναι ακομα ακριβη Λεω να παρω 7600X με 32GB 6200mhz ram αλλα δε βλεπω μητρικη με καλη τιμη.. Πηγα να παρω ενα κοματι ινδιο 100x100x0.1mm και απο 13 ευρω που το ειχα παρει προ 1 μηνα εχει παει τωρα 20. ξεφευγουνε οι τιμες.. Επεξ/σία 17 Φεβρουαρίου 2023 από j2k
@topos Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2023 13 ώρες πριν, j2k είπε Ναι το ειδα αλλα δε θα κανω τωρα αναβαθμιση γιατι μου φαινετε οτι μια μητρικη full atx με πολλα sata ειναι ακομα ακριβη Λεω να παρω 7600X με 32GB 6200mhz ram αλλα δε βλεπω μητρικη με καλη τιμη.. Πηγα να παρω ενα κοματι ινδιο 100x100x0.1mm και απο 13 ευρω που το ειχα παρει προ 1 μηνα εχει παει τωρα 20. ξεφευγουνε οι τιμες.. Εάν δεν βάλεις dedicated κάρτα γραφικών δεν αξίζει η σειρά 7x00.Οι ενσωματωμένες κάρτες γραφικών τους είναι ~μιση απόδοση από αυτές στους 5600g/5700g. Φημολογείται πως ίσως βγάλουν αντίστοιχα cpu με "δυνατή" κάρτα(~επιπέδου 1050ti) γραφικων προς το τέλος του χρόνου. Υ.γ Έτσι για να μου φύγει και η απορια. Για πες τι θερμοκρασίες πιάνει με το ινδιο?Σε idle και σε stress test.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα