Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όπως το "πρώτη φορά αριστερά"...

Γεια σας,

Εξετάζω το ενδεχόμενο να αποκτήσω για πρώτη φορά iPhone. Ήταν ένα παιδικό μου όνειρο να μπορεί να με συνδράμει το κύρος μίας τέτοιας συσκευής και φτάνοντας στα 40 έτη έχω πλέον την οικονομική δυνατότητα να το πραγματοποιήσω.

Είμαι σχεδόν έτοιμος να αγοράσω το iPhone 14 Pro, αλλά με προβληματίζουν τα παρακάτω:

• Κάποιοι χρήστες μου είπαν οτι συναντούν διάφορα bugs, π.χ. δε χτυπάει κάποιες φορές όταν τους παίρνουν τηλ, χαμηλό σήμα, κολλήματα σε ερφαρμογές.
  • Μειωμένες δυνατότητες παραμετροποίησης.
  • Θέματα συνδεσιμότητας / συνεργασίας με non-apple οικοσύστημα: π.χ. σύνδεση με Huawei bluetooth ακουστικά, casting σε τηλεόραση Samsung, ακόμα και μεταφορά αρχείων σε υπολογιστή.
  • Κρυφά κόστη: ενδεχομένως κάποιες εφαρμογές που είναι απλά free στο Android, εδώ είναι επί πληρωμή;

Τι πιστεύετε για τα πιο πάνω;

Η εναλλακτική είναι κάποιο από τα S23 (μάλλον το plus λόγω όχι πολύ μεγάλου μεγέθους).

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, Sta είπε

Γεια σας,

Εξετάζω το ενδεχόμενο να αποκτήσω για πρώτη φορά iPhone. Ήταν ένα παιδικό μου όνειρο να μπορεί να με συνδράμει το κύρος μίας τέτοιας συσκευής και φτάνοντας στα 40 έτη έχω πλέον την οικονομική δυνατότητα να το πραγματοποιήσω.

Είμαι σχεδόν έτοιμος να αγοράσω το iPhone 14 Pro, αλλά με προβληματίζουν τα παρακάτω:

• Κάποιοι χρήστες μου είπαν οτι συναντούν διάφορα bugs, π.χ. δε χτυπάει κάποιες φορές όταν τους παίρνουν τηλ, χαμηλό σήμα, κολλήματα σε ερφαρμογές.
  • Θέματα συνδεσιμότητας / συνεργασίας με non-apple οικοσύστημα: π.χ. σύνδεση με Huawei bluetooth ακουστικά, casting σε τηλεόραση Samsung, ακόμα και μεταφορά αρχείων σε υπολογιστή.
  • Κρυφά κόστη: ενδεχομένως κάποιες εφαρμογές που είναι απλά free στο Android, εδώ είναι επί πληρωμή;

Η εναλλακτική είναι κάποιο από τα S23 (μάλλον το plus λόγω όχι πολύ μεγάλου μεγέθους).

1. Δεν ισχύει τίποτα.
2. Ισχύει, η παραμετροποιηση δεν είναι το δυνατό χαρτί της Apple.

3. Μια χαρά σύνδεση κάνεις με τα πάντα. Το να μεταφέρεις αρχεία από υπολογιστή είναι λίγο πιο περίπλοκο αφού θέλει i tunes.

4. Είχα 15 χρόνια android και τα τελευταία 5 έχω iphone και ότι ακριβώς πλήρωνα σε android τα ίδια πληρώνω κι εδώ. Δεν βλέπω καμία διαφορά εκτός βέβαια από το ότι σε iphone ξεχνάς τις σπασμένες και πειρατικες εφαρμογές!

Επεξ/σία από koutsis
  • Like 2
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Sta είπε

π.χ. σύνδεση με Huawei bluetooth ακουστικά,

Έχοντας και Huawei Bluetooth ακουστικά (για το γυμναστήριο) και ρολόι (Huawei gt 2 pro), μπορώ να διαψεύσω το ζήτημα της προβληματικής συνδεσιμότητας.

• Like 2
Δημοσ.

Πήγα σε iPhone 14 pro max εδώ και ένα μήνα μετά από μια δεκαετία. Το προηγούμενο μου ήταν το iPhone 4. Ήμουν με Samsung τόσα χρόνια.

Είμαι πολύ ευχαριστημένος. Δε θα το μετανιώσεις... 

3 ώρες πριν, MauroPaltoudias είπε

Έχοντας και Huawei Bluetooth ακουστικά (για το γυμναστήριο) και ρολόι (Huawei gt 2 pro), μπορώ να διαψεύσω το ζήτημα της προβληματικής συνδεσιμότητας.

Επιβεβαιώνω και εγώ από συνάδελφο στη δουλειά με 14 pro max , Huawei gt2 pro και oneplus buds pro. Παίζουν μια χαρά

• Like 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, Sta είπε

Γεια σας,

• Κάποιοι χρήστες μου είπαν οτι συναντούν διάφορα bugs, π.χ. δε χτυπάει κάποιες φορές όταν τους παίρνουν τηλ, χαμηλό σήμα, κολλήματα σε εφαρμογές.

Καθε επιλογη εχει τα συν κ πλην. Κατι χανεις-κερδιζεις σε καθε περιπτωση. Δεν υπαρχει σωστο κ λαθος ειναι τι βολευει τον καθενα σε βαθος χρονου.....

Ο περιορισμος ισχυει στο ακεραιο και η ελαχιστη παραμετροποιηση στο iOS. Για αυτο διαφερουν κυριως τα λειτουργικα. Κ αυτο ολοι το ξερουν.

Θεματα με κλησεις δεν ισχυουν. Ουτε βεβαια και κρυφα κοστη εφαρμογων αφου ολα φιλτραρονται. Συνδεσιμοτητα με ακουστικα non apple ενδεχεται να μην ειναι συμβατα ειναι αναλογα την περιπτωση. Για μεταφορα αρχειων περιοριζεσαι στο iTunes οπως και μουσικης αναλογα την περιπτωση. 

Υπαρχει και η επιλογη για οικονομικοτερη συσκευη (για 1η αγορα) να δοκιμασεις το iOS (πχ iPhone 12 6.1") κ μετα προβαινεις σε ακριβοτερη αγορα αφου το εχεις δοκιμασει κ εχεις ολοκληρωμενη εικονα.

• Like 2
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, john1987 είπε

πχ το Stremio κατεβαίνει στο iPhone?

Κατεβαίνει αλλά δεν μπορείς να το χρησιμοποιήσεις κανονικά γιατί δεν κατεβάζει add ons. Το έχεις σαν database μόνο. Γενικά οτιδήποτε παράνομο /πειρατικό το ξεχνάς.

• Like 2
Δημοσ.

Επίσης με τόσες cloud υπηρεσίες ποιος ο λόγος να χρησιμοποιείς iTunes στον υπολογιστή πια για μεταφορά αρχείων. Δεν το έχω κατεβάσει καν

• Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, filip123go είπε

Επίσης, ότι εφαρμογή έχεις αγοράσει για android, πρέπει να την αγοράσεις ξανά για iphone.

Αυτό εννοείται. Άλλη πλατφόρμα η μία άλλη η άλλη!

• Like 1
Δημοσ.
13 ώρες πριν, koutsis είπε

Αυτό εννοείται. Άλλη πλατφόρμα η μία άλλη η άλλη!

Καλά ναι, εννοείται, απλά εαν έχεις πχ μια εφαρμογή που την έχεις αγοράσει πριν 10 χρόνια, μπορει να μην θυμάσαι καν ότι την είχες αγοράσει....
Επίσης ts, τσέκαρε εαν υπάρχουν όλες οι εφαρμογες που χρησιμοποιείw και για ios. Για εμένα αυτός ήταν ο κύριος λόγος που παρέμεινα σε android.. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 ώρες πριν, aces είπε

Υπαρχει και η επιλογη για οικονομικοτερη συσκευη (για 1η αγορα) να δοκιμασεις το iOS (πχ iPhone 12 6.1") κ μετα πας σε ακριβοτερη αγορα αφου το εχεις δοκιμασει κ εχεις ολοκληρωμενη εικονα.

* δοκιμη στο iOS θα πρεπει να κανεις σε ευρος χρονου να δωσεις αρκετο χρονο και να δοκιμασεις πραγματα αρα μιλαμε 6μηνο οχι σε 1 βδομαδα πηρα το 12 κ μου κανει ή δεν μου κανει....... Για αυτο προτεινετε αποκλειστηκα η επιλογη για οικονομ.αγορά στην αρχη ωστε μετα αποφασιζεις πως θα κινηθεις/βολευει/αν θα πας σε pro ή σε βολευει και το standard iPhone κλπ.

Επεξ/σία από aces
  • Like 1
Δημοσ.

Να ρωτήσω και εγώ μιας και ενδιαφέρομαι τους επόμενους μήνες για αγορά iPhone. Όσοι κάνατε switch από android σε iOS, δημιουργήσατε apple id με το gmail σας; Ή φτιάξατε άλλο apple id? Με τα emails σας τι κάνετε; Παραμένετε σε gmail (με την αντίστοιχη εφαρμογή) ή χρησιμοποιείτε το apple mail σας; Οι εφαρμογές Google Drive και Google Keep παίζουν καλά με iOS?

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
41 λεπτά πριν, thanasis00 είπε

Να ρωτήσω και εγώ μιας και ενδιαφέρομαι τους επόμενους μήνες για αγορά iPhone. Όσοι κάνατε switch από android σε iOS, δημιουργήσατε apple id με το gmail σας; Ή φτιάξατε άλλο apple id? Με τα emails σας τι κάνετε; Παραμένετε σε gmail (με την αντίστοιχη εφαρμογή) ή χρησιμοποιείτε το apple mail σας; Οι εφαρμογές Google Drive και Google Keep παίζουν καλά με iOS?

μπορεις και με gmail ή οποιο παροχο τη δημιουργια λογαριασμου apple id . Τα εμαιλ καλο ειναι να τα σεταρεις με το default app Mail κ να διαβαζονται που ειναι ηδη εγκατεστημενο στις συσκευες για να εχεις μια εφαρμογη για ληψη μαιλ υποστηριζει pop3/imap. Δεν ειναι απαραιτητο να ειναι apple to mail για το id. 

Ναι το google drive ανοιγει κανονικα μπορεις να τα κανεις μεταφορα στο icloud drive ολα τα αρχεια (ακομη και μεσω windows απο google se icloud) αφου θα αλλαξεις περιβαλλον κ αναλογα επιλεγεις την συνδρομη που σε εξυπηρετει εκει.(οι τιμες icloud me googledrive ειναι παραπλησιες για εξτρα αποθ.χωρο στα 200gb ή 50gb)

Επεξ/σία από aces

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...