Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα 

Η εξωτερική γκαραζόπορτα που έχω στην πολυκατοικία έχει αρχίσει να κάνει κόλπα εδώ και κανένα χρόνο περίπου και νομίζω ότι κάπου εδώ τα αποθέματα υπομονής που έχω κάνει τελείωσαν…ουσιαστικά αυτό που παθαίνει είναι ότι όταν πατάς το κουμπί για να ανοίξει και για να κλείσει αντίστοιχα, ποτέ δεν θα κάνει όλη την κίνηση μόνη της αλλά πρέπει να πας να την τραβήξεις πρώτα με το χέρι και μετά θα ξεκινήσει να ανοίξει ή να κλείσει από μόνη της. Κολλάει δηλαδή μετά από 1-2 δευτερόλεπτα αφού πατήσω το κουμπί. Το περίεργο της υπόθεσης είναι ότι ειδικά το χειμώνα τις μέρες που έχει πολύ κρύο, το πρόβλημα είναι πιο έντονο καθώς τότε πρέπει να την τραβήξει κανείς μέχρι το τέρμα της ράγας στην οποία πατάει πάνω όταν ανοίγει και κλείνει αλλιώς κολλάει και στα μισά της διαδρομής. Έχω δοκιμάσει κάποιες μεσοβέζικες λύσεις με σπρέι για σκουριά ή γράσο είτε στη ράγα είτε στους κυλίνδρους που εχει στο πάνω μέρος, οι οποίοι μάλιστα της έχουν αφήσει και κάποια έντονα σημάδια σαν γρατζουνιές, οι οποίες ναι μεν τη βοηθάνε να κυλήσει αλλά ποτέ δεν την έχουν φτάσει στο σημείο να κινείται τελείως μόνη της χωρίς να χρειαστεί να την τραβήξω για να ξεκινήσει. Θα φέρω μάστορα να τη δει γιατί βαρέθηκα να κάθομαι να τραβάω απλά είμαι περίεργος να δω αν έχει κανείς καμία ιδέα για το τι μπορεί να συμβαίνει  

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θέλει συντήρηση ο μηχανισμός φίλε. Το θέμα είναι να πληρώσουν όλοι οι ένοικοι το κόστος αυτό. Στην δική μου οικοδομή έτσι γίνεται, αλλά είναι ο ίδιος που πέρασε το μηχανισμό πριν 20 χρόνια που κάνει συντήρηση.

Επεξ/σία από Allan-Wake
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Allan-Wake είπε

Θέλει συντήρηση ο μηχανισμός φίλε. Το θέμα είναι να πληρώσουν όλοι οι ένοικοι το κόστος αυτό. Στην δική μου οικοδομή έτσι γίνεται, αλλά είναι ο ίδιος που πέρασε το μηχανισμό πριν 20 χρόνια που κάνει συντήρηση.

Η γκαραζόπορτες έχουν κάποια ελατήρια - ελάσματα τα οποία κάθε κάποιες χιλιάδες ανοίγματα/κλεισίματα θέλουν αντικατάσταση. Είναι φυσιολογική φθορά. Ανάλογα με το μέγεθος  και το βάρος του ρόλου, μπορεί να έχει δύο ή τέσσερα. Κακώς το έχεις αφήσει ένα χρόνο έτσι γιατί καταπονείται το μοτέρ.

Δες εδώ:

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&cd=&ved=2ahUKEwi-6M-spI_9AhXhiv0HHfzuB6EQFnoECA8QAQ&url=https%3A%2F%2Fwww.skroutz.gr%2Fc%2F4419%2Fgkarazoportes-exartimata%2Ff%2F1485523%2Felatirio.html&usg=AOvVaw38vb90bOdYZZ1PpJpppAqn

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...