Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
33 λεπτά πριν, vagos789 είπε

Οι αντλιες συχνα δεν τα καταφερνουν στα μεγαλα κρυα 

Για μενα ειναι λαθος η τοποθετηση τους (με  τη μεχρι σημερα τεχνολογια) στη Βορεια Ελλαδα κτλ

Αν πιανει παντως 21,ειναι μια χαρα για μεσα στο σπιτι για να εισαι με ενα απαλο ρουχο

Στο θεμα των κλιματιστικων παντως υπαρχουν καποιοι που δε το δεχονται αυτο ακομα και σε -30 λενε πως μπορουν να δουλεψουν με σωστη διαστασιολογηση.

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, Dantε είπε

Ποσες ωρες εχεις ανοιχτη τη θερμανση;

Οι αντλιες για να λειτουργησουν σωστα λειτουργουν 24/7
εμενα πχ εχει αναψει στην ζεστη τον Νοεμβριο και θα κλεισει περιπου Απριλιο.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εδώ τις βάζουν ακόμα και Βόρεια Ευρώπη και εδώ μιλάμε για βόρεια Ελλάδα ότι δε κάνουν.

Η αντλία αν είναι μεσαίων θερμοκρασιών όπως οι περισσότερες  και έχεις τίποτα μικρά σώματα και σπίτι χωρίς μόνωση και στο 30 να το βάλεις τόσο θα σε πάει.

Η αντλία όσο ανεβάζεις θερμοκρασία νερού τόσο χάνει σε απόδοδη γι αυτό και η ενδοδαπέδια που λειτουργεί με χαμηλές θερμοκρασίες είναι το πιο οικονομικό.

Γενικά η αντλία για να σε ζεστάνει σοβαρά και οικονομικά θέλει μόνωση, νέα μεγάλα σώματα και πολλά ώστε στα λίγα κρύα με μόλις 40-45 βαθμούς το νερό να πιάνεις καλή θερμοκρασία. Στα πολλά κρύα την βάζεις μόνος σου ή αυτόματα στους 60-65 και γίνεται φούρνος το σπίτι αν έχεις τα παραπάνω ακόμα και με -5-10 έξω. 

Δεν είναι η αντλία καυστήρας πετραλαίου να τον έχει ρυθμισμένο ο μπαρμπαμάστορας στους 80 και να δίνει πόνο ! 😁

2 ώρες πριν, verylife78 είπε

Μη το γράφεις έτσι και νομίζουν ότι δουλεύει όλη την ώρα εκτός αν έχεις. Το απρίλιο απλά και εγώ θα πατήσω το κουμπι από πάνω στο OFF και  θα κλείσω εντελώς το ρεύμα απο τον υποπίνακα κατά το Μάιο. 

Εγώ πχ θέλω το βράδυ 19 βαθμούς πιο πάνω δε μου αρέσει και την ημέρα στο σπίτι μου 22. Η αντλία στην αυτόματη λειτουργία ανάλογα με τι θερμοκρασία έχει έξω ζεσταίνει και αφήνει να κρυώσουν τα νερά. Στα κρύα ανεβάζει θερμοκρασία νερού, όταν έχει υψηλότερη θερμοκρασία έξω για καλύτερη απόδοση το νερό το αφήνει στους 40 βαθμούς. Με πρόγραμμα που έχει το μέσω app το έχω βάλει μετά τις 9 να αφήνει τη θερμοκρασία πιο χαμηλά. 

Επεξ/σία από Gl0bAlZer0
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα απευθυνθείς σε έναν μηχανολόγο μηχανικό. Υποψιάζομαι οτι την αγόρασες από κατάστημα χωρίς πρώτα να συμβουλευτείς μηχανικό.

Εν ολίγοις και απο αυτά που σου είπαν :

1.Θεωρητικά. Αν είχες λέβητας με νερό, τότε και επειδή ο λέβητας στέλνει νερό στους 75 με 80 βαθμούς ενώ η Α/Θ μεσαίων θερμ. στους max 65 τότε πολύ πιθανόν τα σώματα να μην αποδίδουν σωστά και να μην καλύπτουν τις απώλειες του σπιτίου σου. Επίσης θα πρέπει να δείς στο διάγραμμα της Α/Θ εαν αποδίδει θερμαντική ισχύ η οποία καλύπτει τις δικές σου απώλειες (πχ Α/Θ ισχύς 14kw στους 0 βαθμού μπορεί να αποδίδει 7KW που εσένα μπορεί να μην σε καλύπτουν)

2. Κοιτάς την θερμοκρασία προσαγωγής του νερού. Αν έχεις αντιστάθμιση την βγάζεις για να δείς εαν ανεβάσει θερμοκρασία ο χώρος.

3.Τεχνικά:Κοιτάς για πίεση στο δίκτυο. Κοιτάς τον κυκλοφορητή σου αν είναι σωστά ρυθμισμένος . θα πρέπει το ΔΤ των σωμάτων σου να είναι περίπου στους 15 βαθμούς προσαγωγή με επιστροφή.

Τελευταίο και βασικότερο. Βρίσκεις έναν μηχανολόγο μηχανικό για να κοιτάξει τα παραπάνω.

Επεξ/σία από @pnea1973
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Gl0bAlZer0 είπε

Εδώ τις βάζουν ακόμα και Βόρεια Ευρώπη και εδώ μιλάμε για βόρεια Ελλάδα ότι δε κάνουν.

Η αντλία αν είναι μεσαίων θερμοκρασιών όπως οι περισσότερες  και έχεις τίποτα μικρά σώματα και σπίτι χωρίς μόνωση και στο 30 να το βάλεις τόσο θα σε πάει.

Η αντλία όσο ανεβάζεις θερμοκρασία νερού τόσο χάνει σε απόδοδη γι αυτό και η ενδοδαπέδια που λειτουργεί με χαμηλές θερμοκρασίες είναι το πιο οικονομικό.

Γενικά η αντλία για να σε ζεστάνει σοβαρά και οικονομικά θέλει μόνωση, νέα μεγάλα σώματα και πολλά ώστε στα λίγα κρύα με μόλις 40-45 βαθμούς το νερό να πιάνεις καλή θερμοκρασία. Στα πολλά κρύα την βάζεις μόνος σου ή αυτόματα στους 60-65 και γίνεται φούρνος το σπίτι αν έχεις τα παραπάνω ακόμα και με -5-10 έξω. 

Δεν είναι η αντλία καυστήρας πετραλαίου να τον έχει ρυθμισμένο ο μπαρμπαμάστορας στους 80 και να δίνει πόνο ! 😁

Μη το γράφεις έτσι και νομίζουν ότι δουλεύει όλη την ώρα εκτός αν έχεις. Το απρίλιο απλά και εγώ θα πατήσω το κουμπι από πάνω στο OFF και  θα κλείσω εντελώς το ρεύμα απο τον υποπίνακα κατά το Μάιο. 

Εγώ πχ θέλω το βράδυ 19 βαθμούς πιο πάνω δε μου αρέσει και την ημέρα στο σπίτι μου 22. Η αντλία στην αυτόματη λειτουργία ανάλογα με τι θερμοκρασία έχει έξω ζεσταίνει και αφήνει να κρυώσουν τα νερά. Στα κρύα ανεβάζει θερμοκρασία νερού, όταν έχει υψηλότερη θερμοκρασία έξω για καλύτερη απόδοση το νερό το αφήνει στους 40 βαθμούς. Με πρόγραμμα που έχει το μέσω app το έχω βάλει μετά τις 9 να αφήνει τη θερμοκρασία πιο χαμηλά. 

εχεις δικαιο ... δεν καταλανωνουν ρευμα 24/7, γιαυτο εγραψα την λεξη λειτουργουν, ειναι σε λειτουργια... η λειτουργια μπορει να εχει 100% καταναλωση που το πιανεις μια φορα οταν την αναβεις και μετα απλα θερμαινει το νερο ετσι ωστε να το διατηρει σε μια θερμοκρασια που εχεις ορισει εσυ πχ 55 ...σε ενα σπιτι μονωμενο σε πολυκατοικια ειναι υπεραρκετο, εχω μια μεση θερμοκρασια στο σπιτι πανω απο 22 και ασε τον μαλακα να λεει για 19 βαθμους

Δημοσ.
16 ώρες πριν, verylife78 είπε

Για αυτο τον ρωταω. Μην αναβει κανα 3ωρο και λεει γιατι δε ζεσταινει το σπιτι.

• Like 2
Δημοσ.

Εάν το 27 που βάζεις ειναι η θερμοκρασία νερού της αντλίας δεν πρόκειται να σου ζεστάνει το σπίτι ποτε τον χειμώνα. Μετά από δοκιμές, στην δική μου εγκατάσταση με fan coil η αντλία ζεσταίνει το σπίτι στους 32-33 ενώ στα μεγάλα κρύα που είχε πριν λίγες ημέρες έπρεπε να πάει στους 36. Και εννοείται πως βράδυ και ξημερώματα δούλευαν οι αντιστάσεις. Θερμοκρασία σπιτιού 22 βαθμούς γιατί έχουμε και μωρό, είμαι με κοντομάνικο σχεδόν όλη την ημέρα. 

Σχετικά με την ακατάλληλοτητα για την Ελλαδα, μια χαρά είδα αντλίες φέτος στην Πολωνία. Εάν γίνει σωστή εγκατάσταση, με πρόσθετες αντιστάσεις και συνδυασμό με φ/β μια χαρά δουλεύει. 

Στην δική σου εγκατάσταση δεν μας λες τι εγκατάσταση έχεις. Έχεις ενδοδαπεδια, fan coil; τι ακριβως; εάν έχεις ενδοδαπεδια απαγορεύεται να την κλείσεις, την αφήνεις μήνες ανοικτή... 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, james01gr είπε

Και εννοείται πως βράδυ και ξημερώματα δούλευαν οι αντιστάσεις.

Σε ποια περιοχή είναι η εγκατάσταση;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, Maurikycli είπε

Σε ποια περιοχή είναι η εγκατάσταση;

Ελευσίνα. Δεν μπορεί να πάει το νερό στους 35 βαθμούς τόσο απλά όταν έχει κρύο έξω. 

Έχω και ξάδερφο που έχει αντλία στην Αγ. Σωτήρα, μια χαρά του δουλεύει και αυτουνού παρόλο που εκεί έχει πολύ περισσότερο κρυο για περισσότερες ημέρες τον χρονο όμως αυτός έχει ενδοδαπεδια. 

Επεξ/σία από james01gr
  • Like 1
Δημοσ.

Αυτό συμβαίνει τώρα στα μεγάλα κρύα, υπό το μηδέν, παρότι καίει όλη μέρα και όλη νύχτα. Αλλιώς ανεβαίνει, μέχρι λίγο πιο κάτω από όσο το βάζω.

Δεν γνωρίζω ακριβώς τον εξοπλισμό γιατί δεν είναι για δικό μου σπίτι. 

Είναι η πρώτη χρονιά με αντλία.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, alset είπε

Αυτό συμβαίνει τώρα στα μεγάλα κρύα, υπό το μηδέν, παρότι καίει όλη μέρα και όλη νύχτα. Αλλιώς ανεβαίνει, μέχρι λίγο πιο κάτω από όσο το βάζω.

Δεν γνωρίζω ακριβώς τον εξοπλισμό γιατί δεν είναι για δικό μου σπίτι. 

Είναι η πρώτη χρονιά με αντλία.

Στις 12/2/2023 στις 12:35 ΠΜ, korakios είπε

Πήγαινε στο νήμα με τα κλιματιστικά και δες το εργαλείο υπολογισμό απωλειών να σου βγάλει στο πολύ περίπου τι παίζει με το χώρο σου

και

Στις 12/2/2023 στις 12:35 ΠΜ, korakios είπε

και ρώτα στο νήμα με τις αντλίες πράγματα που μπορείς να τσεκάρεις χωρίς να έρθει τεχνικός καθώς και την αντλία που έχεις για το αν καλύπτει το χώρο σου

και μετά βρες τεχνικό , δεν καταλαβαίνω τι παραπάνω μπορεί να σου πει κάποιος με τηλεδιάγνωση

ή έχει θέμα η αντλία ή δεν επαρκεί ή συνδυασμός , δεν έχει κάτι άλλο 

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...