Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με Usb to Ethernet

stavrosleo94

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σας.

Εχω ίντερνετ 200mbps από Inalan και αγόρασα το TP-LINK UE300. Πήρα καλώδιο ethernet Cat6 και το συνέδεσα στην θύρα Lan 1 που δίνει τη μέγιστη ταχύτητα και μετά στη θύρα usb 3.2 του laptop. Ωστόσο, στο speedtest πιάνω 9mbps. Μίλησα με τον τεχνικό της Inalan και είδαμε στο λαπτοπ μου ότι το ανταπτοράκι αυτό δίνει ταχύτητες 10/10 mbps από τα settings των Windows. Μου πρότεινε να κάνω update τους drivers καθώς δεν εξηγείται να γράφει τόσο ενώ ο αντάπτορας είναι gigabit. Το δοκίμασα, αλλά δε βρήκα καμία λύση. Μπορείτε να με βοηθήσετε;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων,

Σταύρος.

Επεξ/σία από stavrosleo94
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όπως το περιγράφεις φαίνεται πιθανό να κλειδώνει σε USB 1.1 (12MBps), μήπως είναι όντως θέμα drivers της USB και δεν φταίει το TP-LINK? 
Στο device manager φαίνεται σαν USB 3.2?

1 ώρα πριν, NikosKallithea είπε

Το λαπτοπ δεν εχει θυρα εθερνετ;

Οχι, δεν εχει.

1 ώρα πριν, Mene είπε

Όπως το περιγράφεις φαίνεται πιθανό να κλειδώνει σε USB 1.1 (12MBps), μήπως είναι όντως θέμα drivers της USB και δεν φταίει το TP-LINK? 
Στο device manager φαίνεται σαν USB 3.2?

image.png.e5ac3c76687e730bf2ce2a6da164ae55.png

Και σε δεύτερο λαπτοπ που το δοκίμασα, το ίδιο μου κάνει.

Το δοκίμασα και σε δεύτερο υπολογιστή, το πρόβλημα παραμένει το ίδιο.

On 11/02/2023 at 14:40, stavrosleo94 said:

Καλησπέρα σας.

Εχω ίντερνετ 200mbps από Inalan και αγόρασα το TP-LINK UE300. Πήρα καλώδιο ethernet Cat6 και το συνέδεσα στην θύρα Lan 1 που δίνει τη μέγιστη ταχύτητα και μετά στη θύρα usb 3.2 του laptop. Ωστόσο, στο speedtest πιάνω 9mbps. Μίλησα με τον τεχνικό της Inalan και είδαμε στο λαπτοπ μου ότι το ανταπτοράκι αυτό δίνει ταχύτητες 10/10 mbps από τα settings των Windows. Μου πρότεινε να κάνω update τους drivers καθώς δεν εξηγείται να γράφει τόσο ενώ ο αντάπτορας είναι gigabit. Το δοκίμασα, αλλά δε βρήκα καμία λύση. Μπορείτε να με βοηθήσετε;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων,

Σταύρος.

αν δεν σου ειναι κοπος επειδη μαλλον εχω το ιδιο usb tp link αν θες κανε μου ενα reminder να το δοκιμασω αυριο και να σου πω. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...