polaki Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Αρχικά να πω ότι είναι το M1, και του έχω πάρει ένα multiport adaptor για να συνδέω αρχικά την οθόνη με HDMI αλλά και εξωτερικά keyboard & mouse. Πρώτο πρόβλημα, η ανάλυση δεν είναι πλέον 2560 αλλά 1920 και δεν μου εμφανίζει την σωστή ανάλυση απτις επιλογές. Θέλω mirroring και ΜΟΝΟ την external να είναι ανοικτή, ώστε το macbook να το έχω κλειστό. Πώς καταφέρνω να εμφανιστεί η native? Προφανώς το monitor την υποστηρίζει. Δεύτερο πρόβλημα, μερικές φορές το keyboard είναι εντελώς sluggish και δεν ανταποκρίνεται στα πατήματα. Ειδικά αν συνδέσω και εξωτερικό δίσκο στο usb, τέλος. Ο μοναδικός συνδιασμός που λειτουργεί είναι να έχω 2 usb adaptors, ώστε έστω και με καθυστέρηση να γράφει. Στον ένα έχω το usb keyboard & HDMI, και στον άλλο το mouse. Ο δίσκος όπου και να μπει, ψοφάει το keyboard. Δεν παίζει να αγοράσω bluetooth mouse ή keyboard για τεστ οπότε δεν είναι λύση. Αν δε βρω λύση θα κρατήσω το macmini 2018 που παίζουν όλα οκ και το air θα είναι μόνο για καναπέ και ταξίδια. Επεξ/σία 11 Φεβρουαρίου 2023 από polaki
M A T R I X Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2023 Αρχικά να τα πάρουμε ένα ένα. Ο αντάπτορας ποιος είναι; Σχετικά με αυτά που αναφέρεις: 1. Έχεις δοκιμάσει να συνδέσεις την οθόνη απευθείας στο mac με ένα hdmi/dp to usb-c και τα υπόλοιπα στον αντάπτορα; Αν δεν έχεις καλώδιο, έχω ένα dp to usb-c από uni το οποίο κάθεται. Αν βρίσκεσαι Αθήνα, θα μπορούσα να στο δώσω να κάνεις ένα τσεκ πριν προχωρήσεις σε κάποια αγορά. Monitor κατευθείαν στο mac και peri στον αντάπτορα. 2. Από περιέργεια, έχεις δοκιμάσει να συνδέσεις kb/mouse στον αντάπτορα με ανοιχτό το mac (χωρίς external monitor); Αν ναι, πως συμπεριφέρονται;
polaki Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2023 2 ώρες πριν, M A T R I X είπε Αρχικά να τα πάρουμε ένα ένα. Ο αντάπτορας ποιος είναι; Σχετικά με αυτά που αναφέρεις: 1. Έχεις δοκιμάσει να συνδέσεις την οθόνη απευθείας στο mac με ένα hdmi/dp to usb-c και τα υπόλοιπα στον αντάπτορα; Αν δεν έχεις καλώδιο, έχω ένα dp to usb-c από uni το οποίο κάθεται. Αν βρίσκεσαι Αθήνα, θα μπορούσα να στο δώσω να κάνεις ένα τσεκ πριν προχωρήσεις σε κάποια αγορά. Monitor κατευθείαν στο mac και peri στον αντάπτορα. 2. Από περιέργεια, έχεις δοκιμάσει να συνδέσεις kb/mouse στον αντάπτορα με ανοιχτό το mac (χωρίς external monitor); Αν ναι, πως συμπεριφέρονται; Αρχικά ευχαριστώ για το ενδιαφέρον και την πρόθεση να με εξυπηρετήσεις, τα παίρνω ανάποδα: 2) δοκίμασα ένα άλλο usb keyboard και φαίνεται να είναι οκ μέχρι στιγμής, έκανα αυτό που μου είπες και είχε το ίδιο θέμα, οπότε μάλλον κάτι παίζει με το καλώδιο του keyboard που είχα. Αλλά θα το τεστάρω και λίγο ακόμα, μάλλον δεν ήταν θέμα ο αντάπτορας (δε θα ήταν βέβαια λογικό, αφού δοκίμασα και στους 2). Οπότε για τώρα, ας θεωρήσουμε λυμένο αυτό. Σχετικά με το 1) της οθόνης τώρα, το πρόβλημα δημιουργείται όταν κλείσω το καπάκι του mac, και το βάλω για sleep. Όταν ξυπνήσει, πρέπει να του ανοίξω το καπάκι και μετά θα δει τη σωστή ανάλυση. Όταν τη δει και την επιλέξω, και μετά κλείσω το καπάκι την κρατάει. Βέβαια επειδή το macbook το έχω πίσω χωμένο σε stand, δεν βολεύει να το ανοιγοκλείνω κάθε μέρα (το βάζω sleep το βράδυ, και ξυπνάει το πρωί). Το ιδανικό θα ήταν να κράταγε τη ρύθμιση της ανάλυσης. Μπορώ να ζήσω με αυτό αν δεν υπάρχει λύση αν και δεν είναι βολικό.
Λύση filip123go Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2023 Λύση Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2023 Spoiler Ακόμα δεν το έφτιαξαν αυτό το bug με τις εξωτερικές οθόνες . Από day one υπάρχει το πρόβλημα και στις 2k και στις 4k στον M1. 37 λεπτά πριν, polaki είπε Σχετικά με το 1) της οθόνης τώρα, το πρόβλημα δημιουργείται όταν κλείσω το καπάκι του mac, και το βάλω για sleep. Όταν ξυπνήσει, πρέπει να του ανοίξω το καπάκι και μετά θα δει τη σωστή ανάλυση. Όταν τη δει και την επιλέξω, και μετά κλείσω το καπάκι την κρατάει. Σχετικά με αυτό, δοκίμασε να βάλεις το mac να μην κάνει τίποτα όταν κλείνεις το καπακι και να το βάζεις sleep χειρικίνητα .
polaki Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2023 4 λεπτά πριν, filip123go είπε Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Ακόμα δεν το έφτιαξαν αυτό το bug με τις εξωτερικές οθόνες . Από day one υπάρχει το πρόβλημα και στις 2k και στις 4k στον M1. Σχετικά με αυτό, δοκίμασε να βάλεις το mac να μην κάνει τίποτα όταν κλείνεις το καπακι και να το βάζεις sleep χειρικίνητα . Ναι αυτό έχω, και επειδή ακριβώς το βάζω χειροκίνητα, μου χαλάει μετά την ανάλυση. Ιδανικά δηλαδή θα ήθελα να έχω το macbook σε βάση κάθετη για εξοικονόμηση χώρου, και να μη χρειάζομαι ποτέ να ανοίξω το καπάκι.
filip123go Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2023 7 λεπτά πριν, polaki είπε Ναι αυτό έχω, και επειδή ακριβώς το βάζω χειροκίνητα, μου χαλάει μετά την ανάλυση. Ιδανικά δηλαδή θα ήθελα να έχω το macbook σε βάση κάθετη για εξοικονόμηση χώρου, και να μη χρειάζομαι ποτέ να ανοίξω το καπάκι. εάν απενεργοποιήσεις τελείως την οθόνη του mac?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα