Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα. Πριν από ένα χρονο έφυγα από μια μικρή επιχείριση που ειμασταν με άλλους δύο συνεταίρους. Ο λογαριασμός ΔΕΗ εκδίδονταν στο όνομα μου. Συνεννοηθηκαμε να ξεκινήσουμε διαδικασία αλλαγής ονόματος αλλά δεν προχώρησαν οι συνέταιροι μου σε αυτό .Έχει περάσει ένας χρόνος και ακόμα τίποτα. Εν τω μεταξύ οι συνεταιροι πληρώνουν λογαριασμούς αλλά όχι όλο το ποσό ( αφήνουν συνήθως ένα υπόλοιπο 200 ευρώ πάνω κάτω ). Τι μπορώ να κάνω ώστε να απαλλαγώ από την έκδοση λογαριασμου στο όνομα μου ? Αν προχωρήσω σε αναγκαστική διακοπή τότε το χρέος θα είναι πάλι δε εμένα και αυτοί θα προχωρήσουν σε νέα σύνδεση λογικά και τότε το χρέος θα είναι πάλι σε μένα . Έχετε κάποια λύση να προτείνετε  ?

Δημοσ.

Να αποτανθεις σε ενα δικηγορο αρχικα στειλε τους ενα εξωδικο και μετα κινησου νομικα μην παιζεις με αυτα στις μερες μας

• Moderators
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, makisman1973 είπε

Καλημέρα. Πριν από ένα χρονο έφυγα από μια μικρή επιχείριση που ειμασταν με άλλους δύο συνεταίρους. Ο λογαριασμός ΔΕΗ εκδίδονταν στο όνομα μου. Συνεννοηθηκαμε να ξεκινήσουμε διαδικασία αλλαγής ονόματος αλλά δεν προχώρησαν οι συνέταιροι μου σε αυτό .Έχει περάσει ένας χρόνος και ακόμα τίποτα. Εν τω μεταξύ οι συνεταιροι πληρώνουν λογαριασμούς αλλά όχι όλο το ποσό ( αφήνουν συνήθως ένα υπόλοιπο 200 ευρώ πάνω κάτω ). Τι μπορώ να κάνω ώστε να απαλλαγώ από την έκδοση λογαριασμου στο όνομα μου ? Αν προχωρήσω σε αναγκαστική διακοπή τότε το χρέος θα είναι πάλι δε εμένα και αυτοί θα προχωρήσουν σε νέα σύνδεση λογικά και τότε το χρέος θα είναι πάλι σε μένα . Έχετε κάποια λύση να προτείνετε  ?

Κακώς το άφησες τόσο καιρό, πας στο κατάστημα και τους λες 10 του μήνα πχ πάω για διακοπή και θα σας φέρω τον εκκαθαριστικό που θα εκδοθεί, αλλιώς πάμε τώρα να κάνουμε αλλαγή ονόματος αν δεν θέλετε να μείνετε χωρίς ρεύμα

Αν έχεις φύγει τελείως από την εταιρία που είχατε λογικά θα βγάλεις άκρη (κάποια στιγμή) αλλά θα χρειαστεί τρέξιμο και να αποδείξεις ότι  έφυγες από την εταιρία και πλέον δεν έχεις καμία σχέση με την επιχηρηση

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, makisman1973 είπε

Νομίζω  ότι το καλυτερο να συνεννοηθείτε μεταξύ σας.. Να πεις ότι δεν πληρώνεις ξανά.. Θα αναφέρεις ότι θα ζητήσεις την διακοπή του ρεύματος.. 

Δημοσ.

Κοίτα επειδή έχουμε μια καλή σχέση και είχαμε ως συνέταιροι δεν ήθελα να μπω σε διαδικασία διακοπής . Από την επιχείριση έφυγα εντελώς ακόμα και τα ΚΑΔ στην εφορία έχω κλείσει.

10 λεπτά πριν, takoulou είπε

Νομίζω  ότι το καλυτερο να συνεννοηθείτε μεταξύ σας.. Να πεις ότι δεν πληρώνεις ξανά.. Θα αναφέρεις ότι θα ζητήσεις την διακοπή του ρεύματος.. 

Τους το λέω κάθε μήνα και μου λένε θα το κάνουν αλλά ακόμα περιμένω. Αν κάνω τη διακοπή όμως το χρέος πάλι σε μένα θα είναι και αυτοί θα κάνουν νέα σύνδεση και θα χουν απαλλαγεί από τα χρέη έτσι δεν είναι ?

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, makisman1973 είπε

Κοίτα επειδή έχουμε μια καλή σχέση και είχαμε ως συνέταιροι δεν ήθελα να μπω σε διαδικασία διακοπής . Από την επιχείριση έφυγα εντελώς ακόμα και τα ΚΑΔ στην εφορία έχω κλείσει.

Τους το λέω κάθε μήνα και μου λένε θα το κάνουν αλλά ακόμα περιμένω. Αν κάνω τη διακοπή όμως το χρέος πάλι σε μένα θα είναι και αυτοί θα κάνουν νέα σύνδεση και θα χουν απαλλαγεί από τα χρέη έτσι δεν είναι ?

Έτσι είναι.. Απλά μόνο εσένα γράφει τον όνομα σου ο λογαριασμός;  Θα περιμένεις πολυ καιρό αφού δεν θέλουν να το κάνουν.. Σκέψου κάτι να κάνεις.. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, makisman1973 είπε

Είτε κάνεις διακοπή είτε πάρουν τη παροχή στο όνομα τους, η οφειλή θα είναι στο αφμ σου και θα πρέπει να συνεννοηθείς και να πληρώσουν τη οφειλή και να σου επιστρέψουν τη εγγύηση. Επίσης η ΔΕΗ έχει δώσει προκαταβολικά το έξτρα ΤΕΜ απ'τον Φεβρουάριο του 2022 έως και τώρα (ενώ κανονικά δεν έπρεπε). Κάποια στιγμή θα ζητήσει απ'τους καταναλωτές να στείλουν υπεύθυνες δηλώσεις όπως ορίζει το ΦΕΚ για να διαπιστωθεί αν είσαι όντως δικαιούχος. Αν δεν στείλεις υπεύθυνη δήλωση (που δεν θα μπορείς να στείλειως καθώς δεν είσαι δικαιούχος εφόσον έχεις κλείσει την επιχείρηση), λογικά τότε θα πρέπει να επιστρέψεις όλο το έξτρα ΤΕΜ... και μιλάμε για χοντρά λεφτά. Φίλε έμπλεξες.

Επεξ/σία από ekrepali
Δημοσ.

με ένα συμφωνητικό που να αναλαμβάνουν όλη την οφειλή και την επιστροφή του έξτρα ΤΕΜ? και άμεσα αλλαγή ονόματος;

Δημοσ.

Φίλε έχεις μπλέξει άσχημα.

Αφού δεν εξοφλούν τον λογαριασμό τώρα φαντάσου πόσες πιθανότητες υπάρχουν να τον εξοφλήσουν όταν θα έχει φτάσει στο τετραπλάσιο νούμερο απότι τώρα. Καμία πιθανότητα.

Άμα τους στριμώξεις κιάλλο θα αρχίσουν να λένε για το μαγαζί που πάει άσχημα, και να κάνεις υπομονή μπας και πουληθεί, και ότι όταν βρουν λεφτά εσένα θα σε εξοφλήσουν πρώτο και λοιπά παραμύθια της Χαλιμάς.

Αφήνω μικρή μόνο πιθανότητα να μην το κάνουν εκ προθέσεως και απλά να το έχουν αμελήσει αλλά απότι φαίνεται απλά γλυτώνουν λεφτά με αυτή την κατάσταση χωρίς να επηρεάζονται καθόλου.

Βρες δικηγόρο ΧΘΕΣ και πίεσέ τους μπας και κλείσει η υπόθεση μέσα σε έναν μήνα πχ

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, ekrepali είπε

Είτε κάνεις διακοπή είτε πάρουν τη παροχή στο όνομα τους, η οφειλή θα είναι στο αφμ σου και θα πρέπει να συνεννοηθείς και να πληρώσουν τη οφειλή και να σου επιστρέψουν τη εγγύηση. Επίσης η ΔΕΗ έχει δώσει προκαταβολικά το έξτρα ΤΕΜ απ'τον Φεβρουάριο του 2022 έως και τώρα (ενώ κανονικά δεν έπρεπε). Κάποια στιγμή θα ζητήσει απ'τους καταναλωτές να στείλουν υπεύθυνες δηλώσεις όπως ορίζει το ΦΕΚ για να διαπιστωθεί αν είσαι όντως δικαιούχος. Αν δεν στείλεις υπεύθυνη δήλωση (που δεν θα μπορείς να στείλειως καθώς δεν είσαι δικαιούχος εφόσον έχεις κλείσει την επιχείρηση), λογικά τότε θα πρέπει να επιστρέψεις όλο το έξτρα ΤΕΜ... και μιλάμε για χοντρά λεφτά. Φίλε έμπλεξες.

Πω ρε με αγχωσατε τώρα . Δηλαδή αν κάνουν αλλαγή και συμπληρώσουν στην αίτηση ότι αποδέχονται όλα τα χρέη πάλι εγώ θα οφείλω ?και τι είναι το ΤΕΜ και πόσο?

54 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε

Φίλε έχεις μπλέξει άσχημα.

Αφού δεν εξοφλούν τον λογαριασμό τώρα φαντάσου πόσες πιθανότητες υπάρχουν να τον εξοφλήσουν όταν θα έχει φτάσει στο τετραπλάσιο νούμερο απότι τώρα. Καμία πιθανότητα.

Άμα τους στριμώξεις κιάλλο θα αρχίσουν να λένε για το μαγαζί που πάει άσχημα, και να κάνεις υπομονή μπας και πουληθεί, και ότι όταν βρουν λεφτά εσένα θα σε εξοφλήσουν πρώτο και λοιπά παραμύθια της Χαλιμάς.

Αφήνω μικρή μόνο πιθανότητα να μην το κάνουν εκ προθέσεως και απλά να το έχουν αμελήσει αλλά απότι φαίνεται απλά γλυτώνουν λεφτά με αυτή την κατάσταση χωρίς να επηρεάζονται καθόλου.

Βρες δικηγόρο ΧΘΕΣ και πίεσέ τους μπας και κλείσει η υπόθεση μέσα σε έναν μήνα πχ

Μα δεν είναι ότι δεν πληρώνουν .έχουν αφήσει ένα μικρό υπόλοιπο μέσα γύρω στα 200 ευρώ και έχουν κάνει διακανονισμό και εξοφλούν λίγα λίγα . Το θέμα είναι ακόμα και αυτό το ποσό να μην το χρεωθώ και να μην έχω και άλλα χρέη που θα προκύψουν σιγά σιγά . Τώρα για δικηγόρο που λες αυτό λογικά δε θα μου βγει πολύ ακριβότερα ?

1 ώρα πριν, Ukforthemoment είπε

Oταν άλλαξε το καταστατικό με την αποχώρηση σου δεν συμφωνήσατε για τα χρέη κλπ;

Συμφωνήσαμε και είπαν ότι θα προχωρήσουν σε αλλαγή ονοματος . Αλλα με είχαν στο περίμενε τόσο καιρό 

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, makisman1973 είπε

Συμφωνήσαμε και είπαν ότι θα προχωρήσουν σε αλλαγή ονοματος . Αλλα με είχαν στο περίμενε τόσο καιρό 

Πες τους ότι θες να βάλεις άλλο ρολόι στο ονομα σου και δεν μπορείς γιατί υπάρχει αυτό το χρέος στο όνομα σου.Να τους πιέσεις λίγο.

• Like 1
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, makisman1973 είπε

Μα δεν είναι ότι δεν πληρώνουν .έχουν αφήσει ένα μικρό υπόλοιπο μέσα γύρω στα 200 ευρώ και έχουν κάνει διακανονισμό και εξοφλούν λίγα λίγα . Τ

Θα σου απαντήσω στο αντίστοιχο topic για το extra τεμ για να μη ξεφύγει εδώ η συζήτηση

Δημοσ.
2 ώρες πριν, makisman1973 είπε

επειδη ειχα μια περιπετεια με οφειλη προσφατα, νομιζω οτι ναι μεν το χρεος θα ακολουθει εσενα αλλα και ο αριθμος παροχης του ακινητου ΔΕΝ θα ασπρισει, δηλαδη θα βλεπουν οτι εχει χρεος, οποτε ουτε θα μπορουν οι πρωην συνεταιροι σου να πανε σε αλλη εταιρια.

Γενικα ειναι τοσο σημαντικο κομματι τα χρεη απο λογαριασμους και ΔΕΗ, νερου κτλ που θα πρεπει η κυβερνηση να το δει και να απλοποιησει τη διαδικασια ωστε να εχουν ολοι το κεφαλι τους ησυχο χωρις να περιπλεκεται τοσο πολυ η κατασταση....

τι να πω καλη δυναμη, παντως μην χανεις χρονο,

γι αυτα που σου λεω μπορεις να ρωτησεις και υπαλληλο σε ενα κοντινο καταστημα της ΔΕΗ

αλλα καλο ειναι να συμβουλευτεις και δικηγορο οπως σου ειπαν παραπανω για να εισαι ησυχος

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...