Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλημερα στην παρεα...επαιρνα τηλεφωνο σημερα στην ελπεντισον αλλα για καποιον λογο μετα απο πολλη ωρα αναμονη μου κλεινει..καθε μηνα στελνω την μετρηση του ρολογιου,,και βγαινει εκκαθαριστικος,,παρατηρησα ομως οτι στο 4μηνο παει και με χρεωνει απο την μετρηση που ειχε κανει η δεη παλι πριν 4 μηνες..και αντι να φαινεται οτι εχω καταναλωσει ας πουμε 500 κιλοβατωρες,δειχνει οτι εχω χρεωθει για 1000 ας πουμε...γιατι γινεται αυτο?αφου στελνω την μετρηση καθε μηνα δεν θα επρεπε η ελπεντισον οταν της στειλει στο 4 μηνο την μετρηση η δεη να πηγαινει και να με χρεωνει αναλογα με το τι της ειχα στειλει εγω τον προηγουμενο μηνα?

Επεξ/σία από noobogadgetakias
Δημοσ.
33 λεπτά πριν, noobogadgetakias είπε

καλημερα στην παρεα...επαιρνα τηλεφωνο σημερα στην ελπεντισον αλλα για καποιον λογο μετα απο πολλη ωρα αναμονη μου κλεινει..καθε μηνα στελνω την μετρηση του ρολογιου,,και βγαινει εκκαθαριστικος,,παρατηρησα ομως οτι στο 4μηνο παει και με χρεωνει απο την μετρηση που ειχε κανει η δεη παλι πριν 4 μηνες..και αντι να φαινεται οτι εχω καταναλωσει ας πουμε 500 κιλοβατωρες,δειχνει οτι εχω χρεωθει για 1000 ας πουμε...γιατι γινεται αυτο?αφου στελνω την μετρηση καθε μηνα δεν θα επρεπε η ελπεντισον οταν της στειλει στο 4 μηνο την μετρηση η δεη να πηγαινει και να με χρεωνει αναλογα με το τι της ειχα στειλει εγω τον προηγουμενο μηνα?

Καλημέρα.. Ποια ΔΕΗ;; Τι εννοείς; 

Δημοσ.

οταν εισαι σε αλλον παροχο εκτος δεη τουλαχιστον εγω που ειμαι στην ελπεντισον μια φορα στους 4 μηνες την μετρηση του ρολογιου μου την στελνει η δεη στην ελπεντισον..εγω ομως στελνω την μετρηση, τους 3 απο τους 4 μηνες καθε φορα..το αναγραφει και στον λογαριασμο καθε ποτε ειναι να περασει απο την δεη να μετρησει .νομιζω με ολες τις ιδιωτικες εταιριες ισχυει αυτο

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, noobogadgetakias είπε

οταν εισαι σε αλλον παροχο εκτος δεη τουλαχιστον εγω που ειμαι στην ελπεντισον μια φορα στους 4 μηνες την μετρηση του ρολογιου μου την στελνει η δεη στην ελπεντισον..εγω ομως στελνω την μετρηση, τους 3 απο τους 4 μηνες καθε φορα..το αναγραφει και στον λογαριασμο καθε ποτε ειναι να περασει απο την δεη να μετρησει .νομιζω με ολες τις ιδιωτικες εταιριες ισχυει αυτο

Δεν υπάρχει η ΔΕΗ να στέλνει μετρήσεις... Μήπως εννοείς ο Δεδδηε;;

Δημοσ.

ε ναι λογικα η δεδδηε θα ειναι.αλλα ειτε δεη ειτε δεδδηε δεν αλλαζει κατι σε αυτο που εγραψα οσον αφορα τον λογαριασμο μου.η απορια μου ειναι γτ η ελπεντισον στο λογαριασμο 4μηνου γραφει οτι εχω καταναλωσει ας πουμε 1000 κιλοβατωρες και δεν γραφει οτι εχω καταναλωσει 250 ??αφου σε σχεση με την μετρηση που ειχα στειλει εγω τον προηγουμενο μηνα τοσες ειναι...συμφωνω πως οταν μετρησε η δεδδηε προ 4μηνου μεχρι τωρα ειναι 1000 αλλα γτ με χρεωνει εμενα ετσι συνολικα σε αυτον τον λογαριασμο..?...και οχι καθαρα και ξαστερα οπως κανει καθε μηνα οταν στελνω εγω...μου φαινεται πως πληρωνω ξανα  ποσοστα απο αυτα που ειχα πληρωσει τους προηγουμενους μηνες με αυτον τον τροπο. και δεν μπορω να κανω και τιποτα γιαυτο???

Δημοσ.
Μόλις τώρα, noobogadgetakias είπε

ε ναι λογικα η δεδδηε θα ειναι.αλλα ειτε δεη ειτε δεδδηε δεν αλλαζει κατι σε αυτο που εγραψα οσον αφορα τον λογαριασμο μου.η απορια μου ειναι γτ η ελπεντισον στο λογαριασμο 4μηνου γραφει οτι εχω καταναλωσει ας πουμε 1000 κιλοβατωρες και δεν γραφει οτι εχω καταναλωσει 250 ??αφου σε σχεση με την μετρηση που ειχα στειλει εγω τον προηγουμενο μηνα τοσες ειναι...συμφωνω πως οταν μετρησε η δεδδηε προ 4μηνου μεχρι τωρα ειναι 1000 αλλα γτ με χρεωνει εμενα ετσι συνολικα σε αυτον τον λογαριασμο..?...και οχι καθαρα και ξαστερα οπως κανει καθε μηνα οταν στελνω εγω...μου φαινεται πως πληρωνω ξανα  ποσοστα απο αυτα που ειχα πληρωσει τους προηγουμενους μηνες με αυτον τον τροπο. και δεν μπορω να κανω και τιποτα γιαυτο???

Μπορείς να δίνεις μετρήσεις στον Δεδδηε κάθε δίμηνο.. Γίνεται και αυτό.. Πλέον ο Δεδδηε είναι.. Να βγάζει εκκαθαριστικό κάθε δίμηνο η εταιρεία σου.. Να μην έχεις θέμα.. 

Δημοσ.

και παρακαμπτω τελειως την ελπεντισον?μεχρι τωρα μεσω της εφαρμογης κατεγραφα τις μετρησεις μου.παιρνω καπου τηλεφωνο συγκεκριμενα και λεω καποια απο τα στοιχεια μου ας πουμε?

επισης υποτιθεται οτι η εταιρεια μου βγαζει εκκαθαριστικο καθε μηνα μεσω των μετρησεων μου

το προβλημα ειναι στα 4μηνα

Δημοσ.

Δε γίνεται αυτό που λες, είναι υποχρεωτικό να περνάει ΔΕΔΔΗΕ κάθε τετράμηνο να παίρνει ένδειξη, ανεξάρτητα αν δίνεις μετρήσεις κάθε μήνα. 

Διαφορετικά ποιος θα ελέγξει αν οι μετρήσεις που δίνεις είναι σωστές ή τις βγάζεις από το μυαλό σου? 

Δημοσ.

Σε χρεώνει για 1000 αλλά δεν αφαιρεί αυτά που έχεις πληρώσει;

Η ΔΕΔΗΕ μετράει κάθε 4 μηνες και βγαίνει επίσημη μέτρηση,γιατί "εσύ" μπορεί να δίνεις μειωμένη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Weiss είπε

Δε γίνεται αυτό που λες, είναι υποχρεωτικό να περνάει ΔΕΔΔΗΕ κάθε τετράμηνο να παίρνει ένδειξη, ανεξάρτητα αν δίνεις μετρήσεις κάθε μήνα. 

Διαφορετικά ποιος θα ελέγξει αν οι μετρήσεις που δίνεις είναι σωστές ή τις βγάζεις από το μυαλό σου? 

ναι συμφωνω.αλλα εγω δεν εχω προβλημα στο γεγονος οτι περναει η δεδδηε..ισα ισα..εμενα με πειραζει που ενω καθε μηνα δινω στανταρ μετρηση απο το ρολοι μου για να βγει ο εκκαθαριστικος και τον επομενο μηνα ειναι να περασει η δεδδηε τοτε παει η ελπεντισον και λεει οτι απο την προηγουμενη μετρηση της δεδδηε μεχρι την τωρινη εχεις καταναλωσει ας πουμε 1000 κιλοβατωρες..και βγαζει με προσθαφαιρεσεις ενα συνολο.το οποιο συνολο δεν αντιστοιχει πιστευω στο αληθες ποσο που ειναι να πληρωσω..εγω μου βγαζει να ππληρωσω καθε μηνα ας πουμε βαση της μετρησης μου 150 ευρω τον μηνα..αρα 450 το 3μηνο.τον τεταρτο μηνα ερχεται η δεδδηε και λεει οτι εκψα τις χ κιλοβατωρες..και λεει η ελπεντισον οτι πρεπει να πληρωσω 1000 ευρω..μειον τα 450 ευρω που εχω ηδη πληρωσει παμε στα 550 ευρω..και λεω εγω τωρα...πως γινεται να πληρωνω καθε μηνα εκκαθαριστικο λογαριασμο 150 ευρω με ακριβης μετρηση ρολογιου καθε μηνα.ουτε κλεβω στο ρολοι ουτε τιποτα. και οταν μετραει η δεδδηε η ελπεντισον μου βγαζει κοστουμι 550 ευρω...δεν ειναι παραλογο?αντε πες ηταν χριστουγεννα γιορτες και λαμπακια κτλ κτλ.σαν καταναλωση ομως και παλι δεν εχω ξεφυγει πολυ.ειμαι πανω κατω στα ιδια..χρεωσε με σου λεω εγω 220 ευρω..250 ευρω...πως γινεται να προκυπτει τοσο μεγαλο ποσο?ενω σαν κιλοβατωρες ειμαι σχετικα καλα?

Επεξ/σία από noobogadgetakias
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, noobogadgetakias είπε

η απορια μου ειναι γτ η ελπεντισον στο λογαριασμο 4μηνου γραφει οτι εχω καταναλωσει ας πουμε 1000 κιλοβατωρες και δεν γραφει οτι εχω καταναλωσει 250 ??

Γιατί σε χρεώνει 1000 βάσει εκκαθάρισης και σου αφαιρεί τις 750 που έχεις προπληρώσει στους έναντι.

Σε κάποιο σημείο του λογαριασμού γράφει πχ μείον τόσα ευρώ "αξία ρεύματος έναντι" ή κάτι τέτοιο τελοσπάντων και αφαιρείται το ποσό που έχεις προπληρώσει αποκλειστικά για ρεύμα (προμήθεια +ρυθμιζόμενες - τεμ).

Δεν αφαιρούνται τα ποσά που έχεις πληρώσει για Δήμο, αυτά τα ποσά χρεώνονται εφάπαξ.

Ενδιάμεσα στα 4μηνα που έρχεται ο ΔΕΔΔΗΕ για καταμέτρηση, μπορείς να δίνεις εσύ ένδειξη στη πλατφόρμα του ΔΕΔΔΗΕ. Ουσιαστικά δηλαδή θα λαμβάνεις δίμηνους εκκαθαριστικούς αντί για 4μηνους. Μεγάλη προσοχή όμως αν καις κλιματιστικά, διότι μπορεί να μη σε συμφέρει να δώσεις ένδειξη για το 2μηνο Φεβρουαρίου-Μαρτίου καθώς μπορεί να ξεπεράσεις τις κλίμακες επιδότησης, τις κλίμακες ΥΚΩ και τα όρια ΚΟΤ. Αν δε ξέρεις λοιπόν πώς να το χειριστείς το θέμα, μη δίνεις ενδείξεις στο ΔΕΔΔΗΕ..

2 λεπτά πριν, noobogadgetakias είπε

και βγαζει με προσθαφαιρεσεις ενα συνολο.το οποιο συνολο δεν αντιστοιχει πιστευω στο αληθες ποσο που ειναι να πληρωσω..

Στο εξήγησα αναλυτικά παραπάνω. Μια χαρά βγαίνουν τα ποσά.

Επεξ/σία από ekrepali
Δημοσ.

δεν καιω ουτε κλιματιστικα ουτε τιποτα απο συσκευες θερμανσης...εχω εγκατασταση υγραεριου στο σπιτι μου..ειμαι ωρωπο και δεν εχουμε ακομα φυσικο αεριο εδω..οποτε η βασικη μου θερμανση ειναι υγραεριο και τζακι..το αιρκοντισιον παιζει να μην εχει αναψει καθολου περαν τους καλοκαιρινους μηνες και αυτο για λιγο γιατι εχω πληρη θερμοπροσοψη στο σπιτι και σχετικα ειναι πολυ δροσερο..μηδενικες απωλειες.αρα με λιγα λογια τα 150 ευρω δεν ειναι καθαρα ρευμα που πληρωνω..απο αυτα θα ειναι τα 110 ας πουμε αν βγαλεις δημους κτλ κτλ..ισως γιαυτο να ψιλο εχασα την μπαλα..απο την εμπειρια σας (αν εχετε) θεωρειτε καλυτερη προοπτικη να επιστρεψω στην δεη ή να παω σε καποια αλλη εταιρεια?δεν ειμαι και πολυ ευχαριστημενος στην ελπεντισον..ειναι η πρωτη εταιρεια ιδιωτικη που εχω παει και δεν ξερω τι συμβαινει με αλλες

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, noobogadgetakias είπε

ναι συμφωνω.αλλα εγω δεν εχω προβλημα στο γεγονος οτι περναει η δεδδηε..ισα ισα..εμενα με πειραζει που ενω καθε μηνα δινω στανταρ μετρηση απο το ρολοι μου για να βγει ο εκκαθαριστικος και τον επομενο μηνα ειναι να περασει η δεδδηε τοτε παει η ελπεντισον και λεει οτι απο την προηγουμενη μετρηση της δεδδηε μεχρι την τωρινη εχεις καταναλωσει ας πουμε 1000 κιλοβατωρες..και βγαζει με προσθαφαιρεσεις ενα συνολο.το οποιο συνολο δεν αντιστοιχει πιστευω στο αληθες ποσο που ειναι να πληρωσω..εγω μου βγαζει να ππληρωσω καθε μηνα ας πουμε βαση της μετρησης μου 150 ευρω τον μηνα..αρα 450 το 3μηνο.τον τεταρτο μηνα ερχεται η δεδδηε και λεει οτι εκψα τις χ κιλοβατωρες..και λεει η ελπεντισον οτι πρεπει να πληρωσω 1000 ευρω..μειον τα 450 ευρω που εχω ηδη πληρωσει παμε στα 550 ευρω..και λεω εγω τωρα...πως γινεται να πληρωνω καθε μηνα εκκαθαριστικο λογαριασμο 150 ευρω και οταν μετραει η δεδδηε η ελπεντισον μου βγαζει κοστουμι 450 ευρω...δεν ειναι παραλογο?αντε πες ηταν χριστουγεννα γιορτες και λαμπακια κτλ κτλ.σαν καταναλωση ομως και παλι δεν εχω ξεφυγει πολυ.ειμαι πανω κατω στα ιδια..χρεωσε με σου λεω εγω 220 ευρω..250 ευρω...πως γινεται να προκυπτει τοσο μεγαλο ποσο?ενω σαν κιλοβατωρες ειμαι σχετικα καλα?

αυτα που λες δε στεκουν, οι χρεωσεις δεν ειναι τυχαιεες

Αν σε 4 μηνες εχεις καταναλωσει 2000 Kwh και εσυ εχεις δηλωσει 200kwh το μηνα (συνολο 600 kwh) οι υπολοιπες 1400Kwh θα χρεωθουν μαζεμενες

Αν σε 4 μηνες εχεις καταναλωσει 850kwh και εσυ εχεις δηλωσει 200kwh το μηνα (συνολο 600 kwh) θα χρεωθεις για 250

Ο εκκαθαριστικος γραφει ποση ηταν η ενδειξη πριν 4 μηνες, ποση ηταν οταν περασε ο ΔΕΔΔΗΕ και τη διαφορα (την καταναλωση σου δηλαδη σε 4 μηνες)

δες τι ειχες δηλωσει εσυ τους προηγουμενους 3 μηνες, Μπορεις ευκολα να βγαλεις τη διαφορα και να δεις ακριβως τι καταναλωσες τον τελευταιο μηνα. 

Αν λογαριασμος ειναι φουσκωμενος η καταναλωσες πολυ τον 4ο μηνα, η εδεινες χαμηλες ενδειξεις τους προηγουμενους 3

Δημοσ.
Μόλις τώρα, fredd0 είπε

αυτα που λες δε στεκουν, οι χρεωσεις δεν ειναι τυχαιεες

Αν σε 4 μηνες εχεις καταναλωσει 2000 Kwh και εσυ εχεις δηλωσει 200kwh το μηνα (συνολο 600 kwh) οι υπολοιπες 1400Kwh θα χρεωθουν μαζεμενες

Αν σε 4 μηνες εχεις καταναλωσει 850kwh και εσυ εχεις δηλωσει 200kwh το μηνα (συνολο 600 kwh) θα χρεωθεις για 250

Ο εκκαθαριστικος γραφει ποση ηταν η ενδειξη πριν 4 μηνες, ποση ηταν οταν περασε ο ΔΕΔΔΗΕ και τη διαφορα (την καταναλωση σου δηλαδη σε 4 μηνες)

δες τι ειχες δηλωσει εσυ τους προηγουμενους 3 μηνες, Μπορεις ευκολα να βγαλεις τη διαφορα και να δεις ακριβως τι καταναλωσες τον τελευταιο μηνα. 

Αν λογαριασμος ειναι φουσκωμενος η καταναλωσες πολυ τον 4ο μηνα, η εδεινες χαμηλες ενδειξεις τους προηγουμενους 3

δεν εχει εκδοθει ακομα λογαριασμος..λογω καποια αναβαθμισης που ειχαν λεει στα συστηματα τους εχει ψιλο αργησει..μεσω τηλεφωνου εμαθα για το ποσο του λογαριασμου..απο την αυτοματη συνομιλια που σου βγαζει οταν περνεις..οσο για τις μετρησεις δεν εχω λογο να στειλω ψευτικες..για ποιον λογο να το κανω αυτο ας πουμε.αφου σου λεω οτι πληρωνα κανονικα καθε μηνα απο 145-168 ευρω μαξιμουμ.γιαυτο μου φανηκε περιεργο το ποσο γενικα...σιγουρα υπαρχει μεγαλυτερη καταναλωση λογω γιορτων αλλα ειναι και παλι αρκετα ψηλη.στην ελπεντισον που πηρα πλαι δεν μπορουν να με β οηθησουν ακομα γιατι δεν εχει εκδοθει κανονικα ο λογαριασμος ακομα για να μπορεσουν να το δουν.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...