Προς το περιεχόμενο

Πληροτητα σκληρου δισκου

drapanakis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

2 λεπτά πριν, lneam είπε

για μπορουν 2 ανθρωποι να κανουν σωστα μια συζητηση, πρεπει υποχρεωτικα να μιλουν για το ιδιο προβλημα. Κατι που δεν ισχυει με αρκετους που εχουν κανει αντιπαρθεση στις δικες μου απαντησεις. Αυτο λοιπον ειναι εκτος θεματος.

Ολοι γνωριζουν πως με ενα defrag, αυξανουν οι επιδοσεις σε καθε αποθηκευτικο μεσο - καθε υλοποιησης.

οταν θα αναφερθουμε στην μακροζωια, τοτε ισως (?) εγω να μην λαβω μερος .....

Μιας και είσαι τόσο απολύτος εκφράζοντας κάτι γενικευμένο (όλοι γνωριζουν?) θα ήθελα να σε ρωτήσω κάτι , το οποίο ήδη σου έχει αναφερθεί. Οι επιδόσεις δεν έχουν σχέση με την μακροζωία στους ssd? Μπορεί να μειωθεί δηλαδή η υγεία του σκληρού χωρίς να μειωθούν καθόλου οι επιδοσεις και μάλιστα να αυξηθούν όπως υποστηρίζεις? Ομολογώ ότι δεν ήξερα ότι μπορεί να γίνει αυτό , παρόλο που λες όλοι γνωριζουν….

• Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

26 λεπτά πριν, mphxths είπε

@lneam Συνεχιζεις και επιμενεις σε λαθος αποψεις. Εγωισμος ή αγνοια ?

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

spacer.png

Μιλαμε για 0.0xx ms . Τι αναγκη εχει να βελτιωσει κατι ?!?!

Απο κει και περα , ο καθε ενδιαφερομενος , ας παρει τις πληροφοριες αυτου του θεματος , να ψαξει και λιγο μονος του να δει τι ευσταθει και τι οχι και να πορευτει εν ειρηνη.

Τεκμηριωσες εσυ τις αποψεις σου ? Πενηντα ατομα σου λενε αυτα που σου λεω και εγω και συ μας ζητας επιστημονικες μελετες ενω εσυ δεν παραθετεις καμμια. Καπου το εχεις χασει.

1. συνεχιζω να απανταω με αποδειξεις .... εσυ (μονος σου) εχει βαλει μια φωτο που παρουσιαζει διαφορετικες ταχυτητες transfer rate - οχι access time. Αυτο λοιπον ειναι το θετικο του defrag. Προσπαθησε να αποφυγεις τις απαντησεις του "μακροζωια ssd"

2. σε καποιες περιπτωσεις παρουσιασα αποδειξεις για καλυτερη επικοινωνια

1 λεπτό πριν, atheatos είπε

Μιας και είσαι τόσο απολύτος εκφράζοντας κάτι γενικευμένο (όλοι γνωριζουν?) θα ήθελα να σε ρωτήσω κάτι , το οποίο ήδη σου έχει αναφερθεί. Οι επιδόσεις δεν έχουν σχέση με την μακροζωία στους ssd? Μπορεί να μειωθεί δηλαδή η υγεία του σκληρού χωρίς να μειωθούν καθόλου οι επιδοσεις και μάλιστα να αυξηθούν όπως υποστηρίζεις? Ομολογώ ότι δεν ήξερα ότι μπορεί να γίνει αυτό , παρόλο που λες όλοι γνωριζουν….

το μπαχαλο γινεται οταν 2 ή περισσοτερα θεματα μπουν στην ιδια συζητηση. Ας μεινουμε στο ενα ... αυξηση επιδοσεων

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, lneam είπε

1. συνεχιζω να απανταω με αποδειξεις .... εσυ (μονος σου) εχει βαλει μια φωτο που παρουσιαζει διαφορετικες ταχυτητες transfer rate - οχι access time. Αυτο λοιπον ειναι το θετικο του defrag. Προσπαθησε να αποφυγεις τις απαντησεις του "μακροζωια ssd"

2. σε καποιες περιπτωσεις παρουσιασα αποδειξεις για καλυτερη επικοινωνια

το μπαχαλο γινεται οταν 2 ή περισσοτερα θεματα μπουν στην ιδια συζητηση. Ας μεινουμε στο ενα ... αυξηση επιδοσεων

Έχεις δίκιο … θα τελειώσω το ψάρεμα και θα ασχοληθώ με ποιο ευχάριστα πράγματα  μέρα που είναι, ρίχνοντας το τελευταίο αγκίστρι: Γιατί οι μεγαλύτερης χωρητικότητας  ssd ίδιας εταιρείας και μοντέλου έχουν ελαφρώς καλυτερες επιδόσεις από τους αντίστοιχους μικρότερης χωρητικότητας ?

ΥΓ. Καλή ψαρια  να έχετε…

Επεξ/σία από atheatos

γενικα

οταν κανουμε σε καποιο αποθηκευτικο χωρο (ναι ακομα και ssd) defrag - αφου εχουμε μεγαλο αριθμο απο κατακερματισμενα αρχεια, τοτε τα αρχεια αυτα απο random access θα γινουν sequential . Αυτο λοιπον ειναι αυξηση ταχυτητας

3 λεπτά πριν, lneam είπε

1. συνεχιζω να απανταω με αποδειξεις

13 λεπτά πριν, lneam είπε

Ολοι γνωριζουν πως με ενα defrag, αυξανουν οι επιδοσεις σε καθε αποθηκευτικο μεσο - καθε υλοποιησης.

Δειξε μου αποδειξεις οτι αυτο που εγραψες ισχυει και για τους SSD. Ασε τα "καθε αποθηκευτικο μεσο" και "καθε υλοποιησης" ..δεν θα πιασουμε τα "καθε". Θα πιασουμε τους SSD. Ναι στους μηχανικους ισχυει. Περιμενω αποδειξεις οτι αυτο ισχυει και για τους SSD.
Καθολου δεν γνωριζουν "ολοι" αυτα που γραφεις. ΟΛΟΙ γνωριζουν την πραγματικοτητα , την οποια εσυ αγνοεις.

6 λεπτά πριν, lneam είπε

εσυ (μονος σου) εχει βαλει μια φωτο που παρουσιαζει διαφορετικες ταχυτητες transfer rate - οχι access time.

Δηλαδη πραγματικα μου λες οτι στην φωτο που λινκαρα δεν φαινονται τα access times ? Τωρα στα σοβαρα μιλαμε ? Ή κανεις οτι δεν τα βλεπεις ? Ο συγκεκριμενος δισκος και ολοι οι SSD που περασαν απο τα χερια μου δεν γινανε ποτε defrag , γιατι πολυ απλα οπως ειπωθηκε και οπως εγραψα και εγω , τα windows ανιχνευουν τους SSD και δεν σου δινουν την δυνατοτητα του defrag , αλλα του optimize (trimming). Τι να ξερουν και τα λειτουργικα συστηματα να μου πεις τωρα ε ?

Λεμε τα ιδια και τα ιδια , σε φαση που αρχιζω να πιστευω οτι μας τρολαρεις ...

• Thanks 1

1 λεπτό πριν, atheatos είπε

: Γιατί οι μεγαλύτερης χωρητικότητας  ssd ίδιας εταιρείας και μοντέλου έχουν ελαφρώς καλυτερες επιδόσεις από τους αντίστοιχους μικρότερης χωρητικότητας ?

αν δεν κανω λαθος, αυτο ισχυει σε ολα τα καταναλωτικα ειδη τεχνολογιας. Παντα με αυξηση τιμης

1 λεπτό πριν, mphxths είπε

Δειξε μου αποδειξεις οτι αυτο που εγραψες ισχυει και για τους SSD.

υπαρχει φωτο λιγο πιο πανω ...

• Confused 2

Μόλις τώρα, lneam είπε

αν δεν κανω λαθος, αυτο ισχυει σε ολα τα καταναλωτικα ειδη τεχνολογιας. Παντα με αυξηση τιμης

Εκτός τα φορτηγά και τα τζιπ που είναι ποιο αργά λόγο αυξημένης χωρητικότητας….

Ενταξει . Χάρηκα για την συζήτηση . Από ότι φαίνεται υπάρχουν ισοπεδωτικές τάσεις στον διάλογο. Θα σας αφήσω να τα πείτε με την ησυχία σας….

Μόλις τώρα, atheatos είπε

Εκτός τα φορτηγά και τα τζιπ που είναι ποιο αργά λόγο αυξημένης χωρητικότητας….

Ενταξει . Χάρηκα για την συζήτηση . Από ότι φαίνεται υπάρχουν ισοπεδωτικές τάσεις στον διάλογο. Θα σας αφήσω να τα πείτε με την ησυχία σας….

εισαι αδικος ... μιιλαμε για ειδη τεχνολογιας

5 λεπτά πριν, lneam είπε

υπαρχει φωτο λιγο πιο πανω ...

Που αφορα SSD ή τον αποθηκευτικο χωρο σε καποιο ταμπλετ ? Και οχι , δεν ειναι ιδιας τεχνολογιας αυτα τα δυο...

6 λεπτά πριν, lneam είπε

Κανεις λαθος , σε πολλα επιπεδα. Μονο αν εισαι ανηλικος σωζεσαι , αλλιως δεν εχεις καμμια δικαιολογια για αυτα που γραφεις.

• Like 1

3 λεπτά πριν, mphxths είπε

Κανεις λαθος , σε πολλα επιπεδα. Μονο αν εισαι ανηλικος σωζεσαι , αλλιως δεν εχεις καμμια δικαιολογια για αυτα που γραφεις.

ποσο δυσκολο σου ειναι να κανεις μια συζητηση χωρις να προσβαλεις εναν αλλο ανθρωπο που υπαρχει διαφωνια μεταξυ σας ???

7 λεπτά πριν, lneam είπε

At the most basic level, you can't defragment an SSD; it controls where all of the blocks get mapped, and the OS has no control. The only benefit you'd get is fewer directory reads, but the process of attempting the defrag would absolutely punish the SSD.

Whereas with a magnetic disk you have a certain amount of assurance that sequentially numbered blocks will actually be contiguous on disk, in an SSD you have no guarantees. The SSD controller decides where to put data on the actual NAND chips, and may deliberately spread "contiguous" data out for wear leveling and access concurrency. As a result, the traditional defrag where you try to put all fragments together to improve sequential access, doesn't really work on an SSD. The one advantage you'd get is for multiple fragments you might have to walk through multiple directory records to locate them, but that type of random access is a tiny fraction of time, and random access is already an SSD strong suit.

Meanwhile, since SSD cells have a limited lifespan in terms of number of writes, rewriting all of the data to try and defrag it will just wear down the drive prematurely.

Είναι προφανές γιατί δεν σε νοιάζει η μακροζωία στους SSD. Defrag και αγιος ο θεός.

1 λεπτό πριν, lneam είπε

ποσο δυσκολο σου ειναι να κανεις μια συζητηση χωρις να προσβαλεις εναν αλλο ανθρωπο που υπαρχει διαφωνια μεταξυ σας ???

Συζητηση και διαφωνια ειναι καλοδεχουμενη. Αναλυει ο καθενας τις αποψεις του , τις τεκμηριωνει , γοογλαρει , βλεπει που κανει λαθος , αναδιατυπωνει , μαθαινει κλπ. Σε ρωταει ο συμφορουμιτης κατι και η απαντηση σου ηταν ... 
"αν δεν κανω λαθος, αυτο ισχυει σε ολα τα καταναλωτικα ειδη τεχνολογιας. Παντα με αυξηση τιμης" , αντι να απαντησεις .. "δεν εχω ιδεα τι μου γινεται τοσες σελιδες που γραφω..."

Τι συζητηση να κανουμε ? Που σου λινκαρω φωτο που μεταξυ αλλων πληροφοριων εχει και τα "access times" και συ μου λες "ποια access times" ? Που μου λες οτι παραθετεις αποδειξεις , μια φωτο που αναφερεται σε αποθηκευτικο χωρο...ταμπλετ.

Δηλαδη πραγματικα , πες οτι μας τρολαρεις , να το παρουμε και εμεις αλλιως...

• Like 1

3 λεπτά πριν, mphxths είπε

Συζητηση και διαφωνια ειναι καλοδεχουμενη. Αναλυει ο καθενας τις αποψεις του , τις τεκμηριωνει , γοογλαρει , βλεπει που κανει λαθος , αναδιατυπωνει , μαθαινει κλπ. Σε ρωταει ο συμφορουμιτης κατι και η απαντηση σου ηταν ... 
"αν δεν κανω λαθος, αυτο ισχυει σε ολα τα καταναλωτικα ειδη τεχνολογιας. Παντα με αυξηση τιμης" , αντι να απαντησεις .. "δεν εχω ιδεα τι μου γινεται τοσες σελιδες που γραφω..."

Τι συζητηση να κανουμε ? Που σου λινκαρω φωτο που μεταξυ αλλων πληροφοριων εχει και τα "access times" και συ μου λες "ποια access times" ? Που μου λες οτι παραθετεις αποδειξεις , μια φωτο που αναφερεται σε αποθηκευτικο χωρο...ταμπλετ.

Δηλαδη πραγματικα , πες οτι μας τρολαρεις , να το παρουμε και εμεις αλλιως...

εμενα με ενδιαφερει το tranfer rate. Κατι που μια χαρα υπαρχει στις μετρησεις, αρα και τους αλλους ανθρωπους

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...