Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 246
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
Στις 11/2/2023 στις 8:41 ΜΜ, nermain είπε

Ναι καποιος που αγορασε αδεια το 2006-2007 τα εβγαλε νομιζεις; 

Φιλε τα καθαρα εσοδα του θειου μου στη θεσσαλονικη ειναι περιπου 25-30Ε την μερα ΣΗΜΕΡΑ με το κοστος του πετρελαιου(του τα ειχα υπολογισει προσφατα). Και δουλευει απο 8 το πρωι με 8 το βραδυ κ καμια φορα κ 16 ωρες την μερα. Κ αυτο γιατι πληρωνει κοντα 300Ε εφκα τον μηνα, φπα, πετρελαιο συντηρηση αυτοκινητου κλπ 3000 καθαρα απο συναδεφλους του δεν εχει ακουσει ποτε, ισως το 2004 να συνεβαινε αλλα ισως να συμβαινει κ στην ΑΘηνα σημερα, ποιος ξερει. Δλδ μονο το πετρελαιο ειναι κοντα 80ε+ καθε 2 μερες απο εκει π ηταν 30-40ε απο τα <=200 μεικτα που βγαινουν σε 2 μερες κ μην ξεχνας προκαταβολη φορου κλπ. Γενικα εγω αυτη την δουλεια δεν θα την εκανα ακομη κ εαν η αδεια ηταν δωρεαν κ οχι 100+ χιλιαρικα π εκανε οταν την αγορασε. 

Αν δεν βγαίνει μπορεί να αλλάξει επαγγελμα. Η να αλλάξει ψήφο.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 λεπτά πριν, panatha1369 είπε

Η οδηγια λεει για 7000-8000 ταξι για αθηνα..σκεψου βερολινο με 15 μυρια πληθυσμο εχει 10000 ταξι..και ελλαδα εχει 14000 για 5.5μυρια πληθυσμο..

λενε οτι οι αδειες απο οσους  βγουν στη συνταξη μετα θα βγουν για αγορα απο το κρατος γυρω στα 5-15k

Βερολινο ομως εχει λογικα καλυτερα ΜΜΜ, ισως εχουν καποιο αλγοριθμο που βρηκανε την ισορροπια ετσι η εχουν κ uber μαζι. Εγω θεωρουσα οτι στην θεσσαλονικη εχουμε παραπανω απο την οδηγια αλλα ειναι στο οριο, δεν μπορω να φανταστω να τρεχουν 14χιλ ταξι στην πολη μου. Αν βγουν στην συνταξη κ παρουν κ λεφτα τι αλλο θελουν;(ακομη κ 5κ) Εκτος αν ηταν ατυχοι κ αγορασαν αυτα τα χρονια ταξι. 

EDIT: Η αθηνα εχει παραπανω ταξι απο την Νεα Υορκη

Επεξ/σία από nermain
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Ταξιτζής, δεν υπάρχει στο forum να τα πει χύμα και τσουβαλατα ?

Νομίζω ότι δεν χρειάζεται. Όλοι, όταν κάποια στιγμή μας έτυχε να πάρουμε ταξί, σίγουρα μάθαμε είτε το θέλαμε είτε όχι τα προβλήματα του κλάδου. Αφού είναι αρκετά συνηθισμένη η σχετική εξομολόγηση, είτε είσαι σε mood είτε όχι.

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, Titos301 είπε

αχα, ε τοτε αφου και οι εκλογες ειναι πριν το καλοκαιρι φετος κατα το φθινοπωρο ειναι πολυ πιθανον αντε να δουμε

αυτο ομως θα το καθαρισει η αγορα ετσι δεν ειναι; σε καπιταλισμο ειμαστε, ουτως η αλλιως δεν μπορει να μπει το κρατος εσεις οι 3000 ξεχαστε τις αδειες σας

Δεν εχω ιδεα δεν μιλαω απο μεγαρο μαξιμου :P. Λογικα εναυσματα για μετατροπη της αδειας σε κατι αλλο, μεταφορα της αδειας σε αλλη περιοχη π χρειαζεται παραπανω ταξι, αγορα απο το κρατος, μη δυνατοτητα μεταβιβασης σε αλλους (ουτε συγγενεις) κ οταν βγει καποιος συνταξη η χαιρετησει η την παει μονος του τοτε να διαγραφεται μεχρι να πανε στο οριο. Αλλα αυτο μπορει να παρει κ δεκαετιες για Αθηνα. Εγω αυτα μπορω να σκεφτω, ισως αν γινουν ολα μαζι σε 10 χρονια να πανε τα ταξι στην αθηνα 11.000 αλλα επειδη ειμαστε ελλαδα βαλε μπορει να μην γινει κ ποτε. Απλα να λεμε οτι ειναι ελευθερο το επαγγελμα κ να μεταβιβαζουν τις αδειες οποτε θελουν. Η αγορα πως θα μειωσει της αδειες; Το μονο π μπορω να σκεφτω ειναι να μειωσουν ακομη περισσοτερο το κερδος των ταξι ωστε να τα παρατησουν κ να αλλαξουν επαγγελμα. 

• Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, nermain είπε

Το μονο π μπορω να σκεφτω ειναι να μειωσουν ακομη περισσοτερο το κερδος των ταξι ωστε να τα παρατησουν κ να αλλαξουν επαγγελμα. 

αυτο, ισως απο μονοι τους πολλοι αλλαξουν κλαδο

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, panatha1369 είπε

Ολη η Ε.Ε εχει αριθμο ταξι προς πλυθησμο γυρω στο 1-1.4..Στην ελλαδα εχουν 2.5..το υψηλοτερο  σε ολη τη Ε.Ε

Μπα, η Ιρλανδία έχει το υψηλότερο, ειδικά στο Δουβλίνο είναι γύρω στο 9.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Titos301 είπε

αυτο, ισως απο μονοι τους πολλοι αλλαξουν κλαδο

Καπου ειχε βγει ειδηση οτι ζητανε ελληνες ταξιτζηδες στην Αυστραλια ας τους στειλουμε στην αυστραλια τους υπολοιπους :lol:

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, haris_216 είπε

Νομίζω ότι δεν χρειάζεται. Όλοι, όταν κάποια στιγμή μας έτυχε να πάρουμε ταξί, σίγουρα μάθαμε είτε το θέλαμε είτε όχι τα προβλήματα του κλάδου. Αφού είναι αρκετά συνηθισμένη η σχετική εξομολόγηση, είτε είσαι σε mood είτε όχι.

Μιλάμε για ιδιοκτήτη, όχι για εργαζόμενο.

Δημοσ.
58 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Ταξιτζής, δεν υπάρχει στο forum να τα πει χύμα και τσουβαλατα ?

Πηγα να τους τα πω ενα χερακι αλλα αναψε το φαναρι και εχασα τον ειρμο της σκεψης...Εχω και τη θεια πισω "Κοιτα μπροστα, θα σκοτωθουμε" και αλλα τετοια χαζα....Λες και δε ξερουμε τη δουλεια μας 🚖

Δημοσ.
59 λεπτά πριν, Soulis_Maritsas είπε

Πηγα να τους τα πω ενα χερακι αλλα αναψε το φαναρι και εχασα τον ειρμο της σκεψης...Εχω και τη θεια πισω "Κοιτα μπροστα, θα σκοτωθουμε" και αλλα τετοια χαζα....Λες και δε ξερουμε τη δουλεια μας 🚖

Παντως περα απο τον χαβαλε, 

Ας πουμε οτι αυριο το πρωι ερχεται η απελευθερωση των ταξι.

Καποιοι συμπολιτες μας στην ουσια θα χασουν ενα περιουσιακο στοιχειο. Καποιοι το εχουν παρει για να δουλεψουν και μετα να το συνεχισουν τα παιδια τους ισως και καποιοι αλλοι ως επενδυση χωρις να δουλεουν οι ιδιοι.

Γενικοτερα ο μεσος Αθηναιος, περα απο την πολυποθητη εκδικηση απεναντι στην κιτρινη φυλη, τι οφελος εχει απο την απελευθερωση των ταξι?

13 λεπτά πριν, panatha1369 είπε

Το αρθρο αυτο ειναι πανω απο 10 χρονια πισω, πως φτασαμε στο συμπερασμα οτι θα γινει απελευθερωση μεσα στο 2023?

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, Soulis_Maritsas είπε

Παντως περα απο τον χαβαλε, 

Ας πουμε οτι αυριο το πρωι ερχεται η απελευθερωση των ταξι.

Καποιοι συμπολιτες μας στην ουσια θα χασουν ενα περιουσιακο στοιχειο. Καποιοι το εχουν παρει για να δουλεψουν και μετα να το συνεχισουν τα παιδια τους ισως και καποιοι αλλοι ως επενδυση χωρις να δουλεουν οι ιδιοι.

Γενικοτερα ο μεσος Αθηναιος, περα απο την πολυποθητη εκδικηση απεναντι στην κιτρινη φυλη, τι οφελος εχει απο την απελευθερωση των ταξι?

Το αρθρο αυτο ειναι πανω απο 10 χρονια πισω, πως φτασαμε στο συμπερασμα οτι θα γινει απελευθερωση μεσα στο 2023?

https://eur-lex.europa.eu/legal-content/EL/TXT/PDF/?uri=OJ:C:2022:062:FULL&from=EN

και το ιδιο αρθρο απο Ε.Ε στα ελληνικα με ημερομηνια 4-2-22..απο τοτε εχει ψηφιστει στην Ε.Ε και πρεπει να εχει μπει σε ισχυ μεχρι τελος 23

https://eur-lex.europa.eu/legal-content/EN/TXT/?uri=OJ%3AC%3A2022%3A062%3AFULL

https://satataxi.gr/index.php/latest-news/item/1131-apo-ellada-gallia-ispania-kai-portogalia

Οποιος εχει μυαλο για μενα πουλαει και φευγει χθες..Νομιζεις οτι οσοι πανε στης πορειες ξερουν για τη πανε?Δεν γινετε μια πολη σαν την αθηνα να εχει πιο πολλα ταξι απο Νεα Υορκη..Να ανοιξει το επαγγελμα και αν βαλουν 3 8ωρες βαρδιες να μειωσουν την ανεργια..τροποι υπαρχουν ..αλλα δεν σε αφηνουν τα κομματασκυλα του συνδικατου

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...