nermain Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2023 5 ώρες πριν, VonLoutsos είπε Μεγάλο σχετικά ποσό είχαν δώσει αλλά μην ξεχνάμε πως τότε που τα έδωσαν ήξεραν πως θα τα βγάλουν τα λεφτά πολύ σύντομα. Έβγαινε παρα πολύ καλό μεροκάματο στα ταξί και ούτε αποδείξεις, τους φορολογούσαν με 9k αν θυμάμαι καλά τον χρόνο και αν δεν πλήρωναν τίποτα πλήρωναν ψίχουλα. Και δεν θα θυμηθω τις ωραιες εποχές με 2-3 πελάτες (γιατί έλα καλέ στον δρόμο μας ειναι), τις φιξ τιμές που έπρεπε να πλακωθείς με μερικούς γιατί σε έγδερναν. Κανένας δεν σου εγγυάται όταν κάνεις μια επένδυση πως θα αποσβέσεις το αρχικό κεφάλαιο που επένδυσες και θα συμφωνήσω πως ο κλάδος δεν είναι τόσο καλά όσο παλιά (το μεροκάματο που έβγαινε παλιά σίγουρα δεν βγαίνει αλλά δεν ξέρω ποσα βγάζουν αυτές τις ημέρες) Ναι καποιος που αγορασε αδεια το 2006-2007 τα εβγαλε νομιζεις; 3 ώρες πριν, Fan είπε Όσο ξέρω από γνωστούς μου οδηγούς ταξί το να φτάσεις 3.000 καθαρά τον μήνα είναι άθλος. Πρέπει να δουλεύεις 10ωρο χωρίς τουαλέτα και φαγητό και να είσαι και τυχερός να μην μείνεις χωρίς δρομολόγιο. Πέρασαν οι εποχές της χρυσής κότας. Ο μέσος ταρίφας παίζει 1.500 με 2.000 τον μήνα καθαρά, εάν αφαιρέσεις όλα τα έξοδα της δουλειάς. Δύσκολα ανεβαίνει πιο πάνω. Φιλε τα καθαρα εσοδα του θειου μου στη θεσσαλονικη ειναι περιπου 25-30Ε την μερα ΣΗΜΕΡΑ με το κοστος του πετρελαιου(του τα ειχα υπολογισει προσφατα). Και δουλευει απο 8 το πρωι με 8 το βραδυ κ καμια φορα κ 16 ωρες την μερα. Κ αυτο γιατι πληρωνει κοντα 300Ε εφκα τον μηνα, φπα, πετρελαιο συντηρηση αυτοκινητου κλπ 3000 καθαρα απο συναδεφλους του δεν εχει ακουσει ποτε, ισως το 2004 να συνεβαινε αλλα ισως να συμβαινει κ στην ΑΘηνα σημερα, ποιος ξερει. Δλδ μονο το πετρελαιο ειναι κοντα 80ε+ καθε 2 μερες απο εκει π ηταν 30-40ε απο τα <=200 μεικτα που βγαινουν σε 2 μερες κ μην ξεχνας προκαταβολη φορου κλπ. Γενικα εγω αυτη την δουλεια δεν θα την εκανα ακομη κ εαν η αδεια ηταν δωρεαν κ οχι 100+ χιλιαρικα π εκανε οταν την αγορασε. 4
Titos301 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2023 17 λεπτά πριν, nermain είπε Ναι καποιος που αγορασε αδεια το 2006-2007 τα εβγαλε νομιζεις; Φιλε τα καθαρα εσοδα του θειου μου στη θεσσαλονικη ειναι περιπου 25-30Ε την μερα ΣΗΜΕΡΑ με το κοστος του πετρελαιου(του τα ειχα υπολογισει προσφατα). Και δουλευει απο 8 το πρωι με 8 το βραδυ κ καμια φορα κ 16 ωρες την μερα. Κ αυτο γιατι πληρωνει κοντα 300Ε εφκα τον μηνα, φπα, πετρελαιο συντηρηση αυτοκινητου κλπ 3000 καθαρα απο συναδεφλους του δεν εχει ακουσει ποτε, ισως το 2004 να συνεβαινε αλλα ισως να συμβαινει κ στην ΑΘηνα σημερα, ποιος ξερει. Δλδ μονο το πετρελαιο ειναι κοντα 80ε+ καθε 2 μερες απο εκει π ηταν 30-40ε απο τα <=200 μεικτα που βγαινουν σε 2 μερες κ μην ξεχνας προκαταβολη φορου κλπ. Γενικα εγω αυτη την δουλεια δεν θα την εκανα ακομη κ εαν η αδεια ηταν δωρεαν κ οχι 100+ χιλιαρικα π εκανε οταν την αγορασε. λογικο βορειο ελλαδα να ειναι τοσο ζορικα τα πραγματα για ρωτα τι γινεται απο ιονιο και χαλκιδικη μεχρι αιγαιο πελοποννησο και κρητη, τρελα αυτα
panatha1369 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Απο τη στιγμη που ειπε η Ε.Ε ανοιγμα επαγγελματος οτι και να κανει η ΣΑΤΑ θα περασει..δεν ειναι Μ.....ς οι πολιτικοι να χασουν τη κοτα με τα χρυσα αυγα για να κερδισουν 50-100 ψηφους.. Επεξ/σία 11 Φεβρουαρίου 2023 από panatha1369
nermain Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2023 2 λεπτά πριν, Titos301 είπε λογικο βορειο ελλαδα να ειναι τοσο ζορικα τα πραγματα για ρωτα τι γινεται απο ιονιο και χαλκιδικη μεχρι αιγαιο πελοποννησο και κρητη, τρελα αυτα Στα χανια εχω ακουσει οτι βγαζουν καλα λεφτα οι ταξιτζηδες ολο τον χρονο αλλα χαλκιδικη λογικα ειναι ζωρικα τον υπολοιπο χρονο.
Titos301 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2023 2 λεπτά πριν, nermain είπε Στα χανια εχω ακουσει οτι βγαζουν καλα λεφτα οι ταξιτζηδες ολο τον χρονο αλλα χαλκιδικη λογικα ειναι ζωρικα τον υπολοιπο χρονο. ισχυει, μεγαλη κινηση το καλοκαιρι μικρη το χειμωνα, θεσσαλονικη καπως πιο σταθερα ολο το χρονο (; φανταζομαι)
panatha1369 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2023 3 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε Το ξέρεις ότι οι άδειες μεταβιβάζονται μαυρα; Οτι σε ότι λύση προσπάθησαν να δώσουν απο την όποια κυβέρνηση ο Λυμπερόπουλος κλπ έλεγαν όχι ; Αλλά λένε ναι όταν είναι να πάρουν λεφτά να αλλάξουν τα σαπάκια τους. Δεν τους λυπάμαι καθόλου. Οι αδειες πουλιουνται γυρω στα 100k και παιρνεις αποδειξη μονο για 3-4k..αυτο τα λεει ολα.. 1
nermain Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2023 7 λεπτά πριν, Titos301 είπε ισχυει, μεγαλη κινηση το καλοκαιρι μικρη το χειμωνα, θεσσαλονικη καπως πιο σταθερα ολο το χρονο (; φανταζομαι) Σταθερα ολο τον χρονο, λιγο μεγαλυτερος τζιρος οταν εχει εκπτωσεις κ ολοι πανε στην αγορα, νεκρα το καλοκαιρι <= 80ε την μερα μικτα παραμονο στην περιοδο της ΔΕΘ. Αν εισαι τυχερος κ σε βρει κανενας τουριστας να τον κανεις tour σε διαφορα μερη της βορειου ελλαδας βγηκε ο μηνας αλλα σπανια εως ποτε. Ετσι μ εχει πει τουλαχιστον δεν πιστευω να εχει λογο να μου πει ψεμματα. Επισης καποιοι ορισμενοι στα καναλια που εχουν ηγετικες θεσεις ισως παιρνουν τα καλα δρομολογια allegedly!. 1
panatha1369 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2023 Αυτοι που εχουν ηγετικες θεσεις στα ταξι (Συνδικαλιστες) δεν εχουν δουλεψει ποτε ταξι..Ελευθερη αγορα και οποιος εχει τα κακκαλα να επιβιωση..Αλλα ξεχασα ελλαδα ειμαστε..Και ας φευγουν τα παιδια εξωτερικο..(Που το σκεφτομαι και εγω) 2
Alexde Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2023 6 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε Ωραίες οι κοροϊδίες και η κριτική του καναπέ όταν κάτι δεν μας αγγίζει. Αλλά μην ξεχνάμε πόσα λεφτά έδωσαν πριν χρόνια κάποιοι για αγορά αδειών ταξί. Λογικό το βρίσκω μέχρι ένα σημείο βέβαια να ενοχλούνται και να αντιδρούν. Δεν μπόρεσε ποτέ βέβαια να έρθει μια λογική επίλυση του ζητήματος μέσω συνεννόησης των σωματείων των ταξί και του κράτους. Πχ σταδιακή απελευθέρωση και χαλάρωση μέτρων ώστε σιγά σιγά να μπαίνουν και νέοι αλλά να προλάβουν και οι παλαιοί που έδωσαν 100 ως 250k στις καλές εποχές να κάνουν και μια απόσβεση. Φαινόταν πως τα πράγματα πάνε προς απελευθέρωση αργά ή γρήγορα και έπρεπε να λάβουν τα μέτρα τους και να συνεργαστούν με το κράτος. Η απελευθέρωση καλώς να έρθει, αυτό το κατεστημένο με άδειες προς πώληση και την απαγόρευση εισόδου νέων οδηγών ήταν ένα προβληματικό σύστημα που αμφιβάλλω αν είχε κάποιο όφελος για κράτος και κοινωνία εκτός από τους ίδιους. Ο κλάδος φυτοζωει γενικά και πλέον είτε με τον παλαιό τρόπο εισήλθες στο επάγγελμα είτε με τον επερχόμενο νέο τρόπο, τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Δεν αφορά κανέναν τι έδωσαν. Είναι μια μαύρη αγορά οι αγοραπωλησίες αδειών ταξί. Άνοιγμα όλων των κλειστών επαγγελμάτων και ελεύθερος ανταγωνισμός ή αλλαγή οικονομικού συστήματος. 5
Sungodra Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Ταμειακη στο ταξι, υποχρεωτικα POS, 2ης κατηγοριας βιβλια και υποχρεωτικα αλλαγη οχηματος καθε 10 χρονια. Αγγλικα και υποχρεωτικη 2η γλωσσα. για να μην πουμε για τα air condition που χρεωνουν εξτρα το καλοκαιρι.... Επεξ/σία 11 Φεβρουαρίου 2023 από Sungodra 4 1
nermain Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2023 14 λεπτά πριν, Sungodra είπε Ταμειακη στο ταξι, υποχρεωτικα POS, 2ης κατηγοριας βιβλια και υποχρεωτικα αλλαγη οχηματος καθε 10 χρονια. Αγγλικα και υποχρεωτικη 2η γλωσσα. για να μην πουμε για τα air condition που χρεωνουν εξτρα το καλοκαιρι.... Χρεωνουν extra τα air condition ?????????????????????? 1
Basilhs23___ Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2023 4 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε Το ξέρεις ότι οι άδειες μεταβιβάζονται μαυρα; Οτι σε ότι λύση προσπάθησαν να δώσουν απο την όποια κυβέρνηση ο Λυμπερόπουλος κλπ έλεγαν όχι ; Αλλά λένε ναι όταν είναι να πάρουν λεφτά να αλλάξουν τα σαπάκια τους. Δεν τους λυπάμαι καθόλου. Φυσικά και το ξέρω. Όπως γίνεται και με πολλά άλλα πράγματα, ακίνητα κτλ. Όταν έχουμε κράτος όμως και κυβέρνηση που υποκύπτει σε συντεχνίες, που με αυτόν τον τρόπο έχει καλομάθει / κακομάθει ο κάθε εργατοπατερας, σαν τον γονέα που επειδή γκρινιάζει το παιδί του κάνει τα χατίρια και μετά όταν το παιδί βλέπει ότι πιάνει αυτό το επαναλαμβανει για να κάνει ο γονέας αυτό που θέλει, ε το θεωρώ λογικό που αντιδρουν οι οδηγοί ταξί. Περισσότερο θα τα βάλω με το κράτος που δεν τα έβαλε μαζί τους και δεν επιβλήθηκε παρα με στους. Να θυμηθούμε και εδώ διάφορες παρατάξεις με κόμματα που όταν ήταν στην αντιπολίτευση έπαιρναν το μέρος των διαμαρτυρομενων για να κερδίσουν ψήφους. Έτσι σε κάθε αλλαγές θετικές η αρνητικές γενικώς στον εργασιακό τομέα η κάθε κυβέρνηση είχε απέναντι της τους πάντες συν την αντιπολίτευση. Δεν έγραψα την αποψη μου για να πω ότι τους λυπάμαι η ότι θα τους λυπηθούμε, αλλά ότι μου φαίνονται λογικές και αναμενόμενες οι αντιδράσεις τους υπό τα παραπάνω δεδομένα. Κοινωνικά πάντως δεν υπήρξε κανένα οφελος από τα ταξί και την όλη κατάσταση, απλά ευνοήθηκαν οι ίδιοι και οι οικογένειες τους έμμεσα ή άμεσα. 25 λεπτά πριν, Alexde είπε Δεν αφορά κανέναν τι έδωσαν. Είναι μια μαύρη αγορά οι αγοραπωλησίες αδειών ταξί. Άνοιγμα όλων των κλειστών επαγγελμάτων και ελεύθερος ανταγωνισμός ή αλλαγή οικονομικού συστήματος. Φυσικά και δεν αφορά κανεναν. Αφορά τους ίδιους. Διαβάζετε καλύτερα τι γράφω γιατί μου λέτε πράγματα για τα οποία δεν διαφωνώ. Κακώς επικρατούσε αυτο το καθεστώς εδώ και δεκαετίες και καλώς να απελευθερωθει το επάγγελμα. Η μοναδική προϋπόθεση που θα έπρεπε να υπήρχε για την αδεια είναι η κατοχή ειδικού διπλώματος οδήγησης μέσα από αυστηρό τρόπο εξέτασης. Ένα παράβολο προς το κράτος και τέλος. 22 λεπτά πριν, nermain είπε Χρεωνουν extra τα air condition ?????????????????????? Μεσα στην τιμή που πληρώνεις είναι συνυπολογισμενη και η λειτουργία του κλιματιστικου. Φυσικά μην περιμένεις να σου πουν πχ 5 ευρώ το δρομολόγιο συν 1 ευρώ για το κλιματιστικό, είναι από πριν. 41 λεπτά πριν, Sungodra είπε Ταμειακη στο ταξι, υποχρεωτικα POS, 2ης κατηγοριας βιβλια και υποχρεωτικα αλλαγη οχηματος καθε 10 χρονια. Αγγλικα και υποχρεωτικη 2η γλωσσα. για να μην πουμε για τα air condition που χρεωνουν εξτρα το καλοκαιρι.... Υπερβολες. Αυτα που λες πάλι κλειστό επάγγελμα το κρατάνε σχεδόν.
nermain Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2023 24 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε Μεσα στην τιμή που πληρώνεις είναι συνυπολογισμενη και η λειτουργία του κλιματιστικου. Φυσικά μην περιμένεις να σου πουν πχ 5 ευρώ το δρομολόγιο συν 1 ευρώ για το κλιματιστικό, είναι από πριν. Αυτο πρωτη φορα στην ζωη μου το ακουω, εγω παντως χειμωνα καλοκαιρι οταν τυχαινει να παιρνω ταξι απο κεντρο ευοσμο πληρωνω παντα 6-7ε
Maurikycli Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2023 Μόλις τώρα, nermain είπε Αυτο πρωτη φορα στην ζωη μου το ακουω, εγω παντως χειμωνα καλοκαιρι οταν τυχαινει να παιρνω ταξι απο κεντρο ευοσμο πληρωνω παντα 6-7ε Στις ειδήσεις είχα ακούσει ότι στη θεσσαλονίκη χρέωναν έξτρα το a/c 😕
duende Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2023 απο τοτε που ανεβηκαν τα κομιστρα διαλεγουν μεχρι και διαδρομες. για να μη πω, ποσοι δουλευουν "μαιμου" ταξιμετρα απο το κινητο. διαβαζοντας και τις απαιτησεις τους, ειναι ξεκαθαρο οτι εχουν καβαλησει καλαμι και νομιζουν οτι θα γυρισουν σε εποχες... πασοκ...μαλλον θα κατσουν στο καλαμι, ο κοσμος δε χαριζει λεφτα, ελληνες η ξενοι. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα