Προς το περιεχόμενο

Ταξι - Απελευθερωση επαγγέλματος

panatha1369

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 246
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

20 λεπτά πριν, PLACEBO_89 είπε

Παραθετω  σε διαφορετικα χρονικα διαστηματα τι μου εχουν πει ταριφες:

-Πριν 4 χρονια, μου κανει ενας ταξιτζης ''δεν εχει δουλεια.. αυτο μεταφραζεται στο 12ωρο 25-30ευρω τσεπη"

-Στις πιατσες συνεχεια κλαιγονται οτι δεν εχει δουλεια και καθονται εκει γιατι αν κανουν γυρες μπαινουν περισσοτερο μεσα.."

-Νεγρος ταριφας, μου κανει μια χαρα ειναι.. Οι Ελληνες ειναι ψευτες γιατι φοβουνται μην γινεις ταξιτζης και τους παρεις την δουλεια!!! Την ιδια στιγμη Ελληνας ταριφας, μου κανει δεν εχει δουλεια και μαλακιες σου λεει  γιατι ο αριθμος των ταξι ειναι συγκεκριμενος δηλαδη το αφηνει καποιος για να το παρεις εσυ!

-Προσφατα ταριφας, μου κανει μην τους πιστευεις οι Ελληνες ταξιτζηδες ειναι νεοπλουτοι και δινουν αυτοι την εικονα για να βγαζουν ακομα περισσοτερα με λιγοτερη δουλεια..!!! Ο τυπος εκεινη τη στιγμη βγαζει το κινητο και μου δειχνει ποσά απο διαδρομες που στο 4ωρο κοντευε τα 100ευρω!!!   Μου κανει μεσο ορο ειμαι στα 3000ευρω/μηνα αλλα δουλευω,κυνηγάω την δουλεια.. δεν σηκωνω κωλο απο το κάθισμα!

Τελος το μονο σιγουρο αν ρωτησεις ταριφες  (συντριπτικη πλειοψηφια) θα σου πουν τα πραγματα ειναι χαλια!!!

αυτο μου θυμισε τους εμπορους καθε Πασχα και Χριστουγεννα ειδικα στα τροφιμα/κρεας/ψαρια/γαλακτοκομικα πιο φθηνα απο περυσι εχουμε ριξει τις τιμες να ερθει ο κοσμος, απορροφησαμε τις αυξησεις και αλλα τετοια αλλα καθε χρονο μειωση χαχαχ ε ρε πλακα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

29 λεπτά πριν, PLACEBO_89 είπε

-Προσφατα ταριφας, μου κανει μην τους πιστευεις οι Ελληνες ταξιτζηδες ειναι νεοπλουτοι και δινουν αυτοι την εικονα για να βγαζουν ακομα περισσοτερα με λιγοτερη δουλεια..!!! Ο τυπος εκεινη τη στιγμη βγαζει το κινητο και μου δειχνει ποσά απο διαδρομες που στο 4ωρο κοντευε τα 100ευρω!!!   Μου κανει μεσο ορο ειμαι στα 3000ευρω/μηνα αλλα δουλευω,κυνηγάω την δουλεια.. δεν σηκωνω κωλο απο το κάθισμα!

Τελος το μονο σιγουρο αν ρωτησεις ταριφες  (συντριπτικη πλειοψηφια) θα σου πουν τα πραγματα ειναι χαλια!!!

Όσο ξέρω από  γνωστούς μου οδηγούς ταξί το να φτάσεις 3.000 καθαρά τον μήνα είναι άθλος. Πρέπει να δουλεύεις 10ωρο χωρίς τουαλέτα και φαγητό και να είσαι και τυχερός να μην μείνεις χωρίς δρομολόγιο. Πέρασαν οι εποχές της χρυσής κότας.

Ο μέσος ταρίφας παίζει 1.500 με 2.000 τον μήνα καθαρά, εάν αφαιρέσεις όλα τα έξοδα της δουλειάς. Δύσκολα ανεβαίνει πιο πάνω.

• Like 1

36 λεπτά πριν, PLACEBO_89 είπε

-Πριν 4 χρονια, μου κανει ενας ταξιτζης ''δεν εχει δουλεια.. αυτο μεταφραζεται στο 12ωρο 25-30ευρω τσεπη"

-Στις πιατσες συνεχεια κλαιγονται οτι δεν εχει δουλεια και καθονται εκει γιατι αν κανουν γυρες μπαινουν περισσοτερο μεσα.."

-Νεγρος ταριφας, μου κανει μια χαρα ειναι.. Οι Ελληνες ειναι ψευτες γιατι φοβουνται μην γινεις ταξιτζης και τους παρεις την δουλεια!!! Την ιδια στιγμη Ελληνας ταριφας, μου κανει δεν εχει δουλεια και μαλακιες σου λεει  γιατι ο αριθμος των ταξι ειναι συγκεκριμενος δηλαδη το αφηνει καποιος για να το παρεις εσυ!

ΠΑΝΤΑ κλαιγοντουσαν.

5 λεπτά πριν, Fan είπε

Όσο ξέρω από  γνωστούς μου οδηγούς ταξί το να φτάσεις 3.000 καθαρά τον μήνα είναι άθλος. Πρέπει να δουλεύεις 10ωρο χωρίς τουαλέτα και φαγητό και να είσαι και τυχερός να μην μείνεις χωρίς δρομολόγιο. Πέρασαν οι εποχές της χρυσής κότας.

Ο μέσος ταρίφας παίζει 1.500 με 2.000 τον μήνα καθαρά, εάν αφαιρέσεις όλα τα έξοδα της δουλειάς. Δύσκολα ανεβαίνει πιο πάνω.

Γιατί μιλάς για 10ωρο ?

Το ταξί μπορεί να δουλέψει 2 12ωρα η 3 8ωρα.

• Like 1

2 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε

Ωραίες οι κοροϊδίες και η κριτική του καναπέ όταν κάτι δεν μας αγγίζει. Αλλά μην ξεχνάμε πόσα λεφτά έδωσαν πριν χρόνια κάποιοι για αγορά αδειών ταξί. Λογικό το βρίσκω μέχρι ένα σημείο βέβαια να ενοχλούνται και να αντιδρούν. 

Δεν μπόρεσε ποτέ βέβαια να έρθει μια λογική επίλυση του ζητήματος μέσω συνεννόησης των σωματείων των ταξί και του κράτους. Πχ σταδιακή απελευθέρωση και χαλάρωση μέτρων ώστε σιγά σιγά να μπαίνουν και νέοι αλλά να προλάβουν και οι παλαιοί που έδωσαν 100 ως 250k στις καλές εποχές να κάνουν και μια απόσβεση. 

Φαινόταν πως τα πράγματα πάνε προς απελευθέρωση αργά ή γρήγορα και έπρεπε να λάβουν τα μέτρα τους και να συνεργαστούν με το κράτος. 

Η απελευθέρωση καλώς να έρθει, αυτό το κατεστημένο με άδειες προς πώληση και την απαγόρευση εισόδου νέων οδηγών ήταν ένα προβληματικό σύστημα που αμφιβάλλω αν είχε κάποιο όφελος για κράτος και κοινωνία εκτός από τους ίδιους. 

Ο κλάδος φυτοζωει γενικά και πλέον είτε με τον παλαιό τρόπο εισήλθες στο επάγγελμα είτε με τον επερχόμενο νέο τρόπο, τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. 

Το ξέρεις ότι οι άδειες μεταβιβάζονται μαυρα;

Οτι σε ότι λύση προσπάθησαν να δώσουν απο την όποια κυβέρνηση  ο Λυμπερόπουλος κλπ έλεγαν όχι ;

Αλλά λένε ναι όταν είναι να πάρουν λεφτά να αλλάξουν τα σαπάκια τους.

Δεν τους λυπάμαι καθόλου.

• Like 4

Μμ είδα τα αιτήματα της ΣΑΤΑ. Να το πω; Όχι δε θα το πω. Όχι, θα το πω, δε κρατιέμαι!

Μήπως θέλουν και καμιά ΠΙΠΑ μαζί για δώρο;

image.png.6ea481b319ee6ffffe8c5ff101653acb.png

(Μη παρεξηγηθώ κιόλας! :P)

• Like 1

27 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Το ξέρεις ότι οι άδειες μεταβιβάζονται μαυρα;

Οτι σε ότι λύση προσπάθησαν να δώσουν απο την όποια κυβέρνηση  ο Λυμπερόπουλος κλπ έλεγαν όχι ;

Αλλά λένε ναι όταν είναι να πάρουν λεφτά να αλλάξουν τα σαπάκια τους.

Δεν τους λυπάμαι καθόλου.

Κάποιοι πολιτικοί σιγονταριζαν τέτοιες νοοτροπίες την προηγούμενη δεκαετία για ψήφους 

• Like 5

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, Haldol είπε

Μμ είδα τα αιτήματα της ΣΑΤΑ. Να το πω; Όχι δε θα το πω. Όχι, θα το πω, δε κρατιέμαι!

Μήπως θέλουν και καμιά ΠΙΠΑ μαζί για δώρο;

image.png.6ea481b319ee6ffffe8c5ff101653acb.png

(Μη παρεξηγηθώ κιόλας! :P)

μη μη μη 😂😂😂

Επεξ/σία από Titos301

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Spoiler

Εγώ θα πω απλά πως γνωστός μου ταρίφας "πολυτελείας" (κανει διαδρομές κυρίως απο και προς αεροδρόμιο σε ματσό τουρίστες) έτοιμάζεται να χτίσει 2ροφη βίλα και δάνειο που ήθελε να πάρει από τράπεζα (όχι πολλά, 50k-100k), δεν του τα έδιναν γιατί εμφάνιζε ζημιές, και τελικά με αυτά και με εκείνα το πήρε στο όνομα του πατέρα του...
Τα συμπεράμσματα δικά σας....

Επεξ/σία από filip123go
  • Like 1
  • Thanks 1

1 λεπτό πριν, filip123go είπε
  Απόκρυψη περιεχομένων

Εγώ θα πω απλά πως γνωστός μου ταρίφας "πολυτελείας" (κανει διαδρομές κυρίως απο και προς αεροδρόμιο σε ματσό τουρίστες) έτοιμάζεται να χτίσει 2ροφη βίλα και δάνειο που ήθελε να πάρ από τράπεζα (όχι πολλά, 50k-100k), δεν του τα έδιναν γιατί εμφάνιζε ζημιές, και τελικά με αυτά και με εκείνα το πήρε στο όνομα του πατέρα του...
Τα συμπεράμσματα δικά σας....

η μιση ελλαδα σε μια παραγραφο

• Like 5
  • Sad 1

1 hour ago, PLACEBO_89 said:

οποιον και να ρωτησεις ακομα και ατομο με Ferrari θα σου πει οτι δεν εχει λεφτα και οτι μετα βιας τα βγαζει περα. ΟΠΟΙΟΝ ΚΑΙ ΑΝ ΡΩΤΗΣΕΙΣ. και 10 σπιτια να εχει και να παιρνει 20000 ευρω ενοικιο και να μην δουλευει θα σου πει οτι την βγαζω δεν την βγαζω.

40 minutes ago, Haldol said:

η ΣΑΤΑ μαλλον θελει κανα δισκο sata μπας και παει πιο γρηγορα

• Like 4
  • Thanks 1

Αυτή η κλάψα γενικά υπάρχει στην Ελλάδα... και συνήθως πρώτοι στο κλάμα είναι οι πιο προνομιούχοι και προστατευμένοι από το κράτος.

• Like 4

1 ώρα πριν, The_Judas είπε

Αυτή η κλάψα γενικά υπάρχει στην Ελλάδα... και συνήθως πρώτοι στο κλάμα είναι οι πιο προνομιούχοι και προστατευμένοι από το κράτος.

συντεχνίες λεγονται. πολλα ατομα=πολλες οικογένειες=πολλοι ψηφοι. ερχονται εκλογες, ζητανε 10, θα παρουν 2 και θα εχουν κερδισει. 

μπορεις να το πεις και διεκδίκηση, το αν ειναι δίκαια η οχι τα αιτήματα ειναι αλλη κουβέντα. η διεκδίκηση ομως ειναι κάτι που όλοι οι κλάδοι έπρεπε να κάνουν. αλλωστε σε ενα διεφθαρμένο ημιπτωχευμενο κρατος οι παροχες προς τους εργαζόμενους ερχονται πριν τις εκλογες και μονο. λογικο να κάνουν τωρα τις κινησεις τους. 

• Like 6

5 hours ago, Basilhs23___ said:

Αλλά μην ξεχνάμε πόσα λεφτά έδωσαν πριν χρόνια κάποιοι για αγορά αδειών ταξί.

Ας πάνε με την απόδειξή τους στο κράτος να τους δώσει τα λεφτά πίσω. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...