Προς το περιεχόμενο

Ταξι - Απελευθερωση επαγγέλματος

panatha1369

Προτεινόμενες αναρτήσεις

8 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε

πως βγηκε αυτο το νουμερο? 150χ22 ειναι 3300ευρω. που πηγαν τα 2600 και του εμεινε ενας βασικος. γιατι ξερω ελευθερους που βγαζουν 100 (το πολύ) και ζουνε με περισσοτερα απο βασικο. ή μου λενε ψεμματα ή κατι εκανες λαθος.

ο ΣΑΤΑ λεει σε ανακοινωση του οτι τα εξοδα ενος ταξι ημερησια ειναι 85 ευρω..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 246
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

20 λεπτά πριν, nermain είπε

Στην αθηνα π εχει 3-4κ παραπανω ταξι βγαζουν τοσα την μερα; 

Αυτα τα βγαζουν οι μπλεμπες..Απορω σε ποιο κοσμο ζειτε..Με 150 ευρω τη μερα πουλαγα το σπιτι μου και επαιρνα ταξι..Αθηνα τη μερα γυρω στα 85-110 μεικτα τη μερα βγαινουν..Do the math μετα..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε

Μια απορία. Η μεταβίβαση / πώληση άδειας ταξί πως γίνεται; Πχ η άδεια δεν γράφει το όνομα του αρχικού της κατόχου επάνω; Σε τυχόν έλεγχο θα πρέπει να δείξει ο οδηγός την άδεια μαζί με το αποδεικτικό μεταβίβασης της άδειας; 

https://gdme.crete.gov.gr/services/adeies-kykloforias/metavivasi-edx-autokinitou/

1 ώρα πριν, basilis_k6 είπε

πως βγηκε αυτο το νουμερο? 150χ22 ειναι 3300ευρω. που πηγαν τα 2600 και του εμεινε ενας βασικος. γιατι ξερω ελευθερους που βγαζουν 100 (το πολύ) και ζουνε με περισσοτερα απο βασικο. ή μου λενε ψεμματα ή κατι εκανες λαθος.

Απλά:

150 x 22 = 3300

Επειδή συγκρίνω πάντα με τον μισθό του μισθωτού, έβγαλα περίπου 22 μέρες εκτός, δηλαδή έναν μήνα. Κάνω πάντα σύγκριση μεταξύ δύο ανθρώπων που εργάζονται το ίδιο (5 8ωρα την εβδομάδα. Αν βγάλουμε τα ΣΚ τον μήνα μένουν περίπου 22 μέρες).  Ο ελεύθερος επαγγελματίας δεν πληρώνεται από κανέναν δώρο Χριστουγέννων, δώρο Πάσχα, 13ο μισθό, κλπ.

Εργάζεται 11 μήνες αλλά πρέπει να αφήνει στην άκρη και για τον 12ο (μοιρασμένο στο χρόνο).

Άρα τον χρόνο εισπράττει 3300€ x 11 = 36.300€.

Το ΦΠΑ ήταν μειωμένο 13% έως το τέλος του 2022. Λογικά φέτος είναι πάλι 24%. Το υποθέτω το συγκεκριμένο, αν βρείτε κάποιο άρθρο που να παρατείνει την μείωση και για το 2023 κάνετε την σχετική διόρθωση.

Μείον το ΦΠΑ μένουν 29.274€.

Δεν θα αναλύσω τα έξοδα. (πλυντήριο, καύσιμα, μικτή ασφάλεια, συντήρηση,λογιστής, τέλη κυκλοφορίας, κλπ). Αφαιρώ 85€/μέρα x 22 μέρες/μήνα x 11 μήνες = 20.570€, μένουν 8.704€.

Με αυτά τα χρήματα πρέπει να ζήσει 12 μήνες, άρα 8.704€/12 = 725€/μήνα.

Ο κατώτατος μισθός ανειδίκευτου εργάτη είναι 715€/μήνα

https://ypergasias.gov.gr/ergasiakes-scheseis/syllogikes-ergasiakes-sxeseis/katotatos-misthos/

Επιπλέον ο εργαζόμενος δικαιούται  ( https://www.sepe.gov.gr/ergasiakes-scheseis/ergazomenoi-ergasiakes-scheseis/dikaiomata-ergazomenoi-ergasiakes-scheseis/amoivi-2/)

- μισό μισθό δώρο Πάσχα

- ένα μισθό δώρο χριστουγέννων

- έως 22 μέρες τον χρόνο (ένα μήνα σύνολο) άδεια μετ'αποδοχών

Δηλαδή πάλι για 11 μήνες εργασίας ο ανειδίκευτος εργάτης παίρνει 11 + 0.5 + 1 + 1 = 13.5 μισθούς = 9.652€ ή αν το ανάγουμε ανά μήνα το χρόνο παίρνει 804.33€/μήνα.

Περισσότερα κερδίζει ένας ανειδίκευτος εργάτης παρά ένας ελεύθερος επαγγελματίας οδηγός ταξί που εισπράττει 150€/μέρα εργασίας.

Υ.Δ. Η σύγκριση είναι καθαρά θεωρητική.

Η διαφορά του ελεύθερου επαγγελματία από τον υπάλληλο είναι ότι ο ελεύθερος επαγγελματίας γνωρίζει εξ'αρχής ότι για να επιβιώσει δεν θα έχει ελεύθερο χρόνο και θα εργάζεται Σαββατοκύριακα, αργίες, σπάνια θα πηγαίνει διακοπές, κλπ. 

Αντίστοιχα και ο υπάλληλος μπορεί όποτε θέλει να κάνει και δεύτερη δουλειά αν θέλει περισσότερα, όπως κάνουν πάρα πολλοί αυτή την στιγμή.

Επεξ/σία από StavrosD
  • Like 4

4 λεπτά πριν, panatha1369 είπε

Αυτα τα βγαζουν οι μπλεμπες..Απορω σε ποιο κοσμο ζειτε..Με 150 ευρω τη μερα πουλαγα το σπιτι μου και επαιρνα ταξι..Αθηνα τη μερα γυρω στα 85-110 μεικτα τη μερα βγαινουν..Do the math μετα..

Τοσο ειναι κ θεσσαλονικη αλλα πολυ σπανια πανω απο 100 με 12ωρο+ βεβαια

4 λεπτά πριν, StavrosD είπε

https://gdme.crete.gov.gr/services/adeies-kykloforias/metavivasi-edx-autokinitou/

Απλά:

150 x 22 = 3300

Επειδή συγκρίνω πάντα με τον μισθό του μισθωτού, έβγαλα περίπου 22 μέρες εκτός, δηλαδή έναν μήνα. Κάνω πάντα σύγκριση μεταξύ δύο ανθρώπων που εργάζονται το ίδιο (5 8ωρα την εβδομάδα. Αν βγάλουμε τα ΣΚ τον μήνα μένουν περίπου 22 μέρες).  Ο ελεύθερος επαγγελματίας δεν πληρώνεται από κανέναν δώρο Χριστουγέννων, δώρο Πάσχα, 13ο μισθό, κλπ.

Εργάζεται 11 μήνες αλλά πρέπει να αφήνει στην άκρη και για τον 12ο (μοιρασμένο στο χρόνο).

Το ΦΠΑ ήταν μειωμένο 13% έως το τέλος του 2022. Λογικά φέτος είναι πάλι 24%. Το υποθέτω το συγκεκριμένο, αν βρείτε κάποιο άρθρο που να παρατείνει την μείωση και για το 2023 κάνετε την σχετική διόρθωση.

Δεν θα αναλύσω τα έξοδα. (πλυντήριο, καύσιμα, μικτή ασφάλεια, συντήρηση,λογιστής, τέλη κυκλοφορίας, κλπ). Αφαιρώ 85€/μέρα x 22 μέρες/μήνα x 11 μήνες = 20.570€, μένουν 8.704€.

https://ypergasias.gov.gr/ergasiakes-scheseis/syllogikes-ergasiakes-sxeseis/katotatos-misthos/

Επιπλέον ο εργαζόμενος δικαιούται  ( https://www.sepe.gov.gr/ergasiakes-scheseis/ergazomenoi-ergasiakes-scheseis/dikaiomata-ergazomenoi-ergasiakes-scheseis/amoivi-2/)

- μισό μισθό δώρο Πάσχα

Δηλαδή πάλι για 11 μήνες εργασίας ο ανειδίκευτος εργάτης παίρνει 11 + 0.5 + 1 + 1 = 13.5 μισθούς = 9.652€ ή αν το ανάγουμε ανά μήνα το χρόνο παίρνει 804.33€/μήνα.

Περισσότερα κερδίζει ένας ανειδίκευτος εργάτης παρά ένας ελεύθερος επαγγελματίας οδηγός ταξί που εισπράττει 150€/μέρα εργασίας.

Υ.Δ. Η σύγκριση είναι καθαρά θεωρητική. Η διαφορά του ελεύθερου επαγγελματία από τον υπάλληλο είναι ότι ο ελεύθερος επαγγελματίας μπορεί να επιλέξει να μην έχει ελεύθερο χρόνο και να εργάζεται Σαββατοκύριακα, αργίες, να μην πηγαίνει διακοπές, κλπ.  Αντίστοιχα και ο υπάλληλος μπορεί να κάνει και δεύτερη δουλειά αν θέλει περισσότερα, όπως κάνουν πάρα πολλοί αυτή την στιγμή.

Σε 8ωρη βαρδυα τοσο βγαινει..αλλα δουλευουν συνηθως 10-12 ωρες..

1 ώρα πριν, nermain είπε

και κανενας απο τους 2 δεν δινει αποδειξη :lol:

Δεν ηξερα οτι το ταξι ειναι οσο αναγκαιο ειναι το ΦΑΓΗΤΟ. 

Οπως ειπε κ το αλλο παιδι η ΑΙΤΗΣΗ για αυξηση της ελαχιστης ειναι στα 9θεσια ταξι μονο π το λεει και η ανακοινωση τους. Απο τα 15κ ταξι στην αθηνα π ειναι κ παραπανω απο τη NYC ποσα απο αυτα ειναι 9θεσια και ποσες φορες την μερα θα παρεις εσυ 9θεσιο;(Εγω παντως θεσσαλονικη παιζει να μην εχω δει ποτε 9θεσιο)

Ακομη κ αυξηση να ηταν σε ΟΛΑ τα ταξι οι νομοι της αγορας θα τους εκανε να τα ξαναμειωσουν στο μελλον, οπως κ ο αλλος μ απαντησε πριν οτι "Uwu ναι αλλα οταν ο πληθωρισμος γινει ΑΡΝΗΤΙΚΟΣ (???) θα τα μειωσουν; Οχι βεβαια" (δεν βρισκω το comment) 1ον δεν ξερω ποτε ηταν η τελευταια φορα π ειχαμε αποπληθωρισμο περα της καραντινας π τπτ δεν δουλευε 2ον καποτε το κομιστρο ηταν η 3.6 η 3.8 δεν θυμαμαι ημουν μικρος δν επερνα συχνα ταξι και την περιοδο τ συριζα η πιο πριν το πηγαν στα 3.16 γιατι ο κοσμος δεν τα προτιμουσε λογο ακριβειας. Αρα το ιδιο ακριβως μπορει να γινει αμα τα δεν τα προτιμαει ο κοσμος λογος αυξησης, πολυ απλο κ εχει κ προηγουμενο. 

Ναι εισαι ρατσιστης, φαντασου να ελεγα οτι ειπες εσυ στην τελευταια παραγραφο για καποια εθνικοτητα, κλαδο, επαγγελμα, πολιτες μιας συγκεκριμενης πολης, ομαδας κλπ. Η να ηθελα/επιδιωκα τον οικονομικο μαρασμο τους οπως ειπε ενας αλλος.

Κάνεις πολύ μεγάλο λάθος !!!!!!

Είπαμε, το ιατρό τον διαλέγεις και διαλέγεις αυτόν που κόβει απόδειξη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, nermain είπε

Τοσο ειναι κ θεσσαλονικη αλλα πολυ σπανια πανω απο 100 με 12ωρο+ βεβαια

αυτο εννοειτε το 10-12 ωρο τη μερα..

Επεξ/σία από panatha1369

Μόλις τώρα, GREGORYMO είπε

Εγω αποδειξη δεν εχω παρει ουτε καν απο ραντεβου με doctoranytime παντως, δεν εχω παρει ποτε στην ζωη μου αποδειξη ουτε ξερω κανεναν που εχει παρει. 

1 ώρα πριν, nermain είπε

Δεν ηξερα οτι το ταξι ειναι οσο αναγκαιο ειναι το ΦΑΓΗΤΟ. 

Το 'πρόβλημα' είναι ότι το ταξί είναι ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ.

3 λεπτά πριν, nermain είπε

Εγω αποδειξη δεν εχω παρει ουτε καν απο ραντεβου με doctoranytime παντως, δεν εχω παρει ποτε στην ζωη μου αποδειξη ουτε ξερω κανεναν που εχει παρει. 

Εγώ, με το κορονοιο ειδικά, του μοστραρω την κάρτα και όλα καλά.

• Like 1

8 λεπτά πριν, StavrosD είπε

Απλά:

150 x 22 = 3300

- μισό μισθό δώρο Πάσχα

Υ.Δ. Η σύγκριση είναι καθαρά θεωρητική.

Η διαφορά του ελεύθερου επαγγελματία από τον υπάλληλο είναι ότι ο ελεύθερος επαγγελματίας γνωρίζει εξ'αρχής ότι για να επιβιώσει δεν θα έχει ελεύθερο χρόνο και θα εργάζεται Σαββατοκύριακα, αργίες, σπάνια θα πηγαίνει διακοπές, κλπ. 

Αντίστοιχα και ο υπάλληλος μπορεί όποτε θέλει να κάνει και δεύτερη δουλειά αν θέλει περισσότερα, όπως κάνουν πάρα πολλοί αυτή την στιγμή.

Περιπου ετσι ειναι, ειχα υπολογισει τα εξοδα ταξι για τον θειο μου περιπου 75 ευρω την μερα, πριν τον διπλασιασμο καυσιμων ηταν 65 αλλα περιπου 50 την μερα ειναι τα καθημερινα εξοδα δουλεψει δεν δουλεψει πχ πριν ενα μηνα ηταν 1 εβδομαδα συνεργειο μαζι με το κοστος αλλαγης μηχανης μπηκε και σχεδον 350 μεσα + 175 π θα εβγαζε σαν κερδος Επισης τα καθημερινα εσοδα ειναι λιγοτερα απο 100, σαν στοχο εχει τα 100 που βγαινουν σε 12+ ωρες (θεσσαλονικη) καθε μερα, και πρωτοχρονια αργιες κλπ, για να βγαζει 25 την μερα ως κερδος. Το καλοκαιρι οταν παω στο χωριο βγαζω περισσοτερα βεβαια αλλα ειμαι νεος οχι 60 χρονων με προβληματα υγειας για να πεις αξιζει να αλλαξει επαγγελμα τωρα. 

6 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Το 'πρόβλημα' είναι ότι το ταξί είναι ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ.

Εγώ, με το κορονοιο ειδικά, του μοστραρω την κάρτα και όλα καλά.

Μου λενε UWU δε δουλευει το μαραφετι :lol:

29 λεπτά πριν, nermain είπε

Μόλις γνώρισες έναν. Μια χαρά παίρνεις απόδειξη από γιατρό. Και όχι μόνο από την παραπάνω πλατφόρμα.

• Like 1

1 ώρα πριν, GREGORYMO είπε

Να σε δω όταν δεν θα είσαι σε θέση να διαλέξεις που σημαίνει ότι θα πρέπει να πέσεις σε πολύ καλό για να γλυτώσεις ( δηλαδή δημόσιου νοσοκομείου)!

• Like 1

Δε σας καταλαβαινω μερικους....

Σας πανε εκει που θελετε, σας μαθαινουν και πεντε πραγματα στη διαδρομη να μην ειστε ντουγανια, και εσεις θελετε να χασουν την περιουσια και το ψωμακι τους.

Να μαστε καπου αθρωποι!!

noixto-1-710x401.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...