Προς το περιεχόμενο

Ταξι - Απελευθερωση επαγγέλματος

panatha1369

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Συγγνώμη αλλά κάποιοι εδώ μέσα λέτε ότι ζητάνε για αύξηση ελάχιστης στα 5! Το λέει κάπου αυτό μέσα στις ανακοινώσεις του σατα; Γιατί εγώ δεν βλέπω κάτι τέτοιο! Όποτε η καποιοι λέτε ανακρίβειες η εγώ είμαι στραβός…

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 246
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

18 λεπτά πριν, Georgram είπε

Συγγνώμη αλλά κάποιοι εδώ μέσα λέτε ότι ζητάνε για αύξηση ελάχιστης στα 5! Το λέει κάπου αυτό μέσα στις ανακοινώσεις του σατα; Γιατί εγώ δεν βλέπω κάτι τέτοιο! Όποτε η καποιοι λέτε ανακρίβειες η εγώ είμαι στραβός…

You said it, not me...

7. Για επταθέσια-εννιαθέσια ταξί : Eλεύθερη αντικατάσταση συμβατικού ΕΔΧ Ταξί σε 7θέσιο-9θέσιο χωρίς περιορισμούς και χωρίς ποσόστωση για όλους τους επαγγελματίες αυτοκινητιστές ταξί της Αττικής. Σε ότι αφορά το τιμολόγιο η πρότασή μας έχει ως εξής:

- Πτώση σημαίας : 5,00 ευρώ

- Ελάχιστη μίσθωση : 10,00 ευρώ

- Επιπλέον Χρέωση 5,00 ευρώ ανά επιβάτη (από το πέμπτο άτομο και μετά)

Το επταθέσια-εννιαθεσια ταξι ξέρετε τι σημαίνει η χρειάζεται να σας το εξηγήσω;

Επισης λέει για πτώση σημαίας στα 5 ευρώ! Πτώση σημαίας ξέρετε τι σημαίνει η να σας στο εξηγήσω και αυτο;

• Like 2

Αρχίζει και μας φαίνεται παράξενο όταν κάποιος ζητάει να ζει μια αξιοπρεπή ζωή και όχι στην ανέχεια ,

με παραδείγματα του τύπου επειδή οι Μανταρίνοι στα βάθη της Ασίας πεινάνε πρέπει να πεινάμε και εμείς.

• Like 3

8 ώρες πριν, nermain είπε

Δεν μπορω να καταλαβω σε καιει τοσο πολυ που 14 χρονια μετα προσαρμοστηκε μονο στο κοστος του πληθωρισμου(οχι στον διπλασιασμο του κοστους των καυσιμων) η αυξηση στην ελαχιστη και οχι οτι το αλευρι πλεον κανει 1 ευρω και τα μακαρονια 75 λεπτα απο τα 40 λεπτα π εκαναν. Επισης τα κοτοπουλα σε προσφορα 2.7-2.99 απο 1.99 η 1.65/κιλο. Υπαρχει κατι αλλο το οποιο δεν ανεβηκε 14 χρονια μετα και δεν το ξερω; Η το εξαμηνο π μας περασε ας πουμε; Αυτοι νιωθουν οτι με 5ε ελαχιστη καλυπτουν τον πληθωρισμο κ ενα μερος της αυξησης των καυσιμων κ κανουν αυτο το αιτημα. Αν εγκριθει κ ο κοσμος δεν τα προτιμα λογω της αυξησης με τους νομους της οικονομιας θα ζητησουν να μειωθουν κ παλι. 3 φορες εχουμε πει τα ιδια πραγματα. Δεν το συνεχιζω αλλο, καλο ξημερωμα φιλε. 

Το ταξί είναι μονοπώλιο.

Δεν υπάρχει διαπραγμάτευση όπως σε ΟΛΑ τα ελεύθερα επαγγέλματα.

Ακόμα και στον ιατρό: άλλος παίρνει 20€ και άλλος 50€. ΕΠΙΛΕΓΕΙΣ

• Like 1

26 λεπτά πριν, Georgram είπε

Το επταθέσια-εννιαθεσια ταξι ξέρετε τι σημαίνει η χρειάζεται να σας το εξηγήσω;

Επισης λέει για πτώση σημαίας στα 5 ευρώ! Πτώση σημαίας ξέρετε τι σημαίνει η να σας στο εξηγήσω και αυτο;

Πάσο, τελικά ο στραβός είμαι εγώ😅

4 λεπτά πριν, Kag1ante είπε

Πάσο, τελικά ο στραβός είμαι εγώ😅

Και άλλοι πολλοί πιο πάνω! Όποτε καλό θα ήταν πριν μπείτε και κράξετε ένα ολόκληρο κλάδο και βγάλετε το μίσος σας,να διαβάσετε και να κατανοήσετε σωστά πρώτα από όλα τι διεκδικεί αυτός ο κλάδος(άσχετα αν είναι ρεαλιστικά η όχι)

Επισης για την απελευθέρωση του επαγγέλματος δεν υπάρχει κάτι επίσημο! Όποτε αυτό το θρεντ είναι τελείως ανούσιο και ανοιχτηκε πιο πολυ για να βγάλουν κάποιοι τα κόμπλεξ τους! 

• Like 3

5 λεπτά πριν, Georgram είπε

Και άλλοι πολλοί πιο πάνω! Όποτε καλό θα ήταν πριν μπείτε και κράξετε ένα ολόκληρο κλάδο και βγάλετε το μίσος σας,να διαβάσετε και να κατανοήσετε σωστά πρώτα από όλα τι διεκδικεί αυτός ο κλάδος(άσχετα αν είναι ρεαλιστικά η όχι)

Επισης για την απελευθέρωση του επαγγέλματος δεν υπάρχει κάτι επίσημο! Όποτε αυτό το θρεντ είναι τελείως ανούσιο και ανοιχτηκε πιο πολυ για να βγάλουν κάποιοι τα κόμπλεξ τους! 

Δεν υπάρχει απελευθέρωση!!!

Είναι εικονική για να ξεγελάσουμε τούς βλάχους.

Έγραψα το πρόβλημα: είναι ΜΟΝΟΠΏΛΙΟ 

1 ώρα πριν, Georgram είπε

και τα 4 ευρω πριν γινουν κομιστρο τα ειχαν βαπτισει πτωση σημαιας

Στις 11/2/2023 στις 3:03 ΜΜ, Basilhs23___ είπε

Ωραίες οι κοροϊδίες και η κριτική του καναπέ όταν κάτι δεν μας αγγίζει. Αλλά μην ξεχνάμε πόσα λεφτά έδωσαν πριν χρόνια κάποιοι για αγορά αδειών ταξί. Λογικό το βρίσκω μέχρι ένα σημείο βέβαια να ενοχλούνται και να αντιδρούν. 

Δεν μπόρεσε ποτέ βέβαια να έρθει μια λογική επίλυση του ζητήματος μέσω συνεννόησης των σωματείων των ταξί και του κράτους. Πχ σταδιακή απελευθέρωση και χαλάρωση μέτρων ώστε σιγά σιγά να μπαίνουν και νέοι αλλά να προλάβουν και οι παλαιοί που έδωσαν 100 ως 250k στις καλές εποχές να κάνουν και μια απόσβεση. 

Φαινόταν πως τα πράγματα πάνε προς απελευθέρωση αργά ή γρήγορα και έπρεπε να λάβουν τα μέτρα τους και να συνεργαστούν με το κράτος. 

Η απελευθέρωση καλώς να έρθει, αυτό το κατεστημένο με άδειες προς πώληση και την απαγόρευση εισόδου νέων οδηγών ήταν ένα προβληματικό σύστημα που αμφιβάλλω αν είχε κάποιο όφελος για κράτος και κοινωνία εκτός από τους ίδιους. 

Ο κλάδος φυτοζωει γενικά και πλέον είτε με τον παλαιό τρόπο εισήλθες στο επάγγελμα είτε με τον επερχόμενο νέο τρόπο, τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. 

έχει πάνω από 20 χρόνια που ακούγεται αυτό
Βασικά αμφιβάλλω αν θα γίνει και τώρα, εδώ δεν έγινε ούτε όταν η τροϊκα έκανε κάθε βδομάδα επίσκεψη...

εγώ θα θέσω μια ερώτηση που την έχω ξαναγράψει στο φορουμ.

Πείτε μου ένα επάγγελμα για το οποίο να ανοιχτεί συζήτηση και δε θα γραφτούν ακριβώς τα ίδια για κλέφτες, απατεώνες και τα λοιπά...

Αφού ο έλληνας είναι μέσα στην κλάψα. Θεωρεί ότι αυτός είναι αδικημένος και όλοι οι άλλοι προνομιούχοι κωλόφαρδοι που τον κλέβουν. Τι το κουράζετε;

Χιλιάρικα βγάζει λοιπόν ο ταξιτζής, όπως μας γράφουν μερικοί, Χιλιάρικα επίσης και οι υδραυλικοί οι οποίοι δε κόβουν και αποδείξεις (αλλά αυτός που το λέει δε πάει να γίνει υδραυλικός). Μια από τα ίδια και οι δάσκαλοι οι οποίοι έχουν 3 μήνες το χρόνο διακοπές.

Καλά για τους αγρότες δε το συζητάμε, με porsche όλοι αφού παίρνουν χιλιάρικα από τις επιδοτήσεις.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι, αυτοί κι αν είναι κόκκινο πανί...

Δε ξέρουμε όμως τι επάγγελμα κάνουν αυτοί που τα γράφουν.

• Like 3

9 λεπτά πριν, Bitbit είπε

εγώ θα θέσω μια ερώτηση που την έχω ξαναγράψει στο φορουμ.

Πείτε μου ένα επάγγελμα για το οποίο να ανοιχτεί συζήτηση και δε θα γραφτούν ακριβώς τα ίδια για κλέφτες, απατεώνες και τα λοιπά...

Αφού ο έλληνας είναι μέσα στην κλάψα. Θεωρεί ότι αυτός είναι αδικημένος και όλοι οι άλλοι προνομιούχοι κωλόφαρδοι που τον κλέβουν. Τι το κουράζετε;

Χιλιάρικα βγάζει λοιπόν ο ταξιτζής, όπως μας γράφουν μερικοί, Χιλιάρικα επίσης και οι υδραυλικοί οι οποίοι δε κόβουν και αποδείξεις (αλλά αυτός που το λέει δε πάει να γίνει υδραυλικός). Μια από τα ίδια και οι δάσκαλοι οι οποίοι έχουν 3 μήνες το χρόνο διακοπές.

Καλά για τους αγρότες δε το συζητάμε, με porsche όλοι αφού παίρνουν χιλιάρικα από τις επιδοτήσεις.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι, αυτοί κι αν είναι κόκκινο πανί...

Δε ξέρουμε όμως τι επάγγελμα κάνουν αυτοί που τα γράφουν.

απλοι μισθωτοι, δεμενοι χειροποδαρα απο την εφορια, δεν μπορουν να κρυψουν τιποτα και πληρωνουν ΦΠΑ επειδη οι υπολοιποι δεν δηλωνουν μια και αρα απο που θα βρει το κρατος τα εσοδα;

• Like 7
  • Thanks 2

1 λεπτό πριν, Titos301 είπε

απλοι μισθωτοι, δεμενοι χειροποδαρα απο την εφορια, δεν μπορουν να κρυψουν τιποτα και πληρωνουν ΦΠΑ επειδη οι υπολοιποι δεν δηλωνουν μια και αρα απο που θα βρει το κρατος τα εσοδα;

οπότε δηλαδή η μάχη είναι ανάμεσα στους απλούς (?) μισθωτούς και σε όλο τον πλανήτη;

• Super Moderators
10 hours ago, nermain said:

Δεν μπορω να καταλαβω σε καιει τοσο πολυ που 14 χρονια μετα προσαρμοστηκε μονο στο κοστος του πληθωρισμου(οχι στον διπλασιασμο του κοστους των καυσιμων) η αυξηση στην ελαχιστη και οχι οτι το αλευρι πλεον κανει 1 ευρω και τα μακαρονια 75 λεπτα απο τα 40 λεπτα π εκαναν. Επισης τα κοτοπουλα σε προσφορα 2.7-2.99 απο 1.99 η 1.65/κιλο. Υπαρχει κατι αλλο το οποιο δεν ανεβηκε 14 χρονια μετα και δεν το ξερω; Η το εξαμηνο π μας περασε ας πουμε; Αυτοι νιωθουν οτι με 5ε ελαχιστη καλυπτουν τον πληθωρισμο κ ενα μερος της αυξησης των καυσιμων κ κανουν αυτο το αιτημα. Αν εγκριθει κ ο κοσμος δεν τα προτιμα λογω της αυξησης με τους νομους της οικονομιας θα ζητησουν να μειωθουν κ παλι. 3 φορες εχουμε πει τα ιδια πραγματα. Δεν το συνεχιζω αλλο, καλο ξημερωμα φιλε. 

Όταν πέσει ο πληθωρισμός και τα καύσιμα, θα δεχτούν την μείωση όμως? 😛 

1 λεπτό πριν, Thresh είπε

Όταν πέσει ο πληθωρισμός και τα καύσιμα, θα δεχτούν την μείωση όμως? 😛 

τοτε θα μας πουν, απορροφησαμε την αυξηση και ας μην εγινε ετσι, ποιος θα θυμαται αλλωστε; εκει πονταρουν

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...