CalaQuendiR Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Καλησπερα στο forum. Ηρθε στην κατοχη μου η εξης τηλεοραση: https://www.skroutz.gr/s/37487577/LG-Smart-Τηλεόραση-55-4K-UHD-LED-55UQ75003LF-HDR-2022.html και εχω παρατηρησει πως σε μαυρες σκηνες, σβηνει ολοκληρος ο οπισθιος φωτισμος και μοιαζει σαν να ειναι κλειστη μεχρι να ακολουθησει η επομενη "χρωματιστη" σκηνη οπου ξεκινα να δειχνει παλι κανονικα. Το μυαλο μου αρχικα (οπως και το μυαλο οσων εχω μιλησει απο την lg) θεωρησε πως προκειται για καποια ρυθμιση μιας και το κανει μονο στις μαυρες σκηνες, ενω κατα τα αλλα η τηλεοραση λειτουργει κανονικα. Αλλα μετα απο διαλογο με 3 διαφορετικα ατομα, αυτη η ρυθμιση δεν μπορεσε να βρεθει. Εχετε ξανακουσει κατι τετοιο, υπαρχει καποιος που να μπορει να με βοηθησει, γιατι ο τελευταιος κυριος οπου μιλησα απο την lg μου ειπε πως ισως προκειται για ελαττωματικο προιον. Ευχαριστω εκ των προτερων. Επεξ/σία 10 Φεβρουαρίου 2023 από CalaQuendiR Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SabotazNic Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2023 Τι θες να κανεις ακριβως? Θες να σταματησει να το κανει? Αν ναι, εχεις αλλαξει τις εργοστασιακες ρυθμισεις στην εικονα? (Εχεις χαμηλωσει το brightness/backlight?) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
CalaQuendiR Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2023 Ναι δεν το διευκρινισα, θελω να σταματησει να το κανει γιατι το βρισκω ενοχλητικο. Οι ρυθμισεις στο brightness ειναι οι εξης: Panel brightness το εχω 85/100 Adjust contrast στο 80/100 Black level 50 Auto dynamic contrast OFF Gamma (Adjust brighness) εχει 1.9 2.2 2.4 και bt.1886 το ειχε στο 2.2 δεν το εχω πειραξει Video range στο auto (εχει limited kai full) Motion care OFF Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SabotazNic Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2023 Μόλις τώρα, CalaQuendiR είπε Ναι δεν το διευκρινισα, θελω να σταματησει να το κανει γιατι το βρισκω ενοχλητικο. Οι ρυθμισεις στο brightness ειναι οι εξης: Panel brightness το εχω 85/100 Adjust contrast στο 80/100 Black level 50 Auto dynamic contrast OFF Gamma (Adjust brighness) εχει 1.9 2.2 2.4 και bt.1886 το ειχε στο 2.2 δεν το εχω πειραξει Video range στο auto (εχει limited kai full) Motion care OFF Φανταζομαι εχεις ευκολη προσβαση στο περιεχομενο που στο εκανε αυτο? Μιας και δεν γνωριζω τις default, δες εδω και τσεκαρε τις ρυθμισεις με το περιεχομενο που εβλεπες, για να δεις ποτε θα σταματησει Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
CalaQuendiR Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2023 1 λεπτό πριν, SabotazNic είπε Φανταζομαι εχεις ευκολη προσβαση στο περιεχομενο που στο εκανε αυτο? Μιας και δεν γνωριζω τις default, δες εδω και τσεκαρε τις ρυθμισεις με το περιεχομενο που εβλεπες, για να δεις ποτε θα σταματησει Σε ευχαριστω θα τις τσεκαρω αυριο μια μια να δω αν θα σταματησει να το κανει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kallair Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2023 Aυτο που σου κανει, ειναι φυσιολογικο, το κάνει και στην δικη μου. οι ρυθμισεις που μάλλον σου ειπαν και ψαχνεις, ειναι το local dimming, που αν διαβασα καλα, δεν εχει η τηλεοραση σου. και καλυτερα γιατι το local dimming της LG ειναι για τα σκουπιδια και σχεδον ολοι οσοι εχουν τηλεοραση με local dimming, το εχουμε κλειστό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
listener Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2023 Στις 10/2/2023 στις 11:55 ΜΜ, CalaQuendiR είπε Ναι δεν το διευκρινισα, θελω να σταματησει να το κανει γιατι το βρισκω ενοχλητικο. Οι ρυθμισεις στο brightness ειναι οι εξης: Panel brightness το εχω 85/100 Adjust contrast στο 80/100 Black level 50 Auto dynamic contrast OFF Gamma (Adjust brighness) εχει 1.9 2.2 2.4 και bt.1886 το ειχε στο 2.2 δεν το εχω πειραξει Video range στο auto (εχει limited kai full) Motion care OFF Δοκίμασε να ανεβάσεις το Black level πχ στο 51-52 μήπως φτιάξει αλλιώς μάλλον συμβαίνει το παρακάτω, σε πολύ σκοτεινές σκηνές η τηλεόραση χρησιμοποιεί πολύ επιθετικό αλγόριθμο στον οπίσθιο φωτισμό (global dimming) προκειμένου να έχει καλύτερο μαύρο σβήνει τα led,οπότε χάνεται η πληροφορία επί της οθόνης. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
CalaQuendiR Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Στις 11/2/2023 στις 7:55 ΜΜ, kallair είπε Aυτο που σου κανει, ειναι φυσιολογικο, το κάνει και στην δικη μου. οι ρυθμισεις που μάλλον σου ειπαν και ψαχνεις, ειναι το local dimming, που αν διαβασα καλα, δεν εχει η τηλεοραση σου. και καλυτερα γιατι το local dimming της LG ειναι για τα σκουπιδια και σχεδον ολοι οσοι εχουν τηλεοραση με local dimming, το εχουμε κλειστό. Οντως δεν εχει αυτη την ρυθμιση. Τωρα για το φυσιολογικο δεν ξερω, γιατι οχι μονο σε οποιον δικο μου το εχω δειξει εχει την ιδια αντιδραση με μενα, αλλα 1 εξουσιοδοτημενος συνεργατης καθως και 4 ατομα απο την ιδια την LG εκαναν λες και το ακουν πρωτη φορα, λεγοντας μου λιγο πολυ πως δεν πρεπει να το κανει. 20 ώρες πριν, listener είπε Δοκίμασε να ανεβάσεις το Black level πχ στο 51-52 μήπως φτιάξει αλλιώς μάλλον συμβαίνει το παρακάτω, σε πολύ σκοτεινές σκηνές η τηλεόραση χρησιμοποιεί πολύ επιθετικό αλγόριθμο στον οπίσθιο φωτισμό (global dimming) προκειμένου να έχει καλύτερο μαύρο σβήνει τα led,οπότε χάνεται η πληροφορία επί της οθόνης. Το δοκιμασα και πηγα αρκετα παραπανω απο το 52. Ενδιαφερον η σκεψη σου και μπορω να πω οτι ακουγεται λογικη. Δοκιμασα και μεσα στο σαββατοκυριακο αλλο καλωδιο, σε αλλη θυρα και αλλον υπολογιστη απλα για να ειμαι σιγουρος με τα ιδια αποτελεσματα. Στην ερευνα που εκανα τις 2 τελευταιες μερες βρηκα και αλλους που αντιμετοπιζαν το ιδιο θεμα και το ελυσαν μεσω καποιων αλλαγων που εκαναν σε ενα "κρυφο" menu γνωστο και ως service menu, στο οποιο ακομα δεν εχω βρει πως να αποκτησω προσβαση στην τηλεοραση μου, γιατι οι συνδιασμοι που εχω δοκιμασει στο τηλεκοντρολ δεν λειτουργουν. Οπως και να εχει περιμενω τηλεφωνο απο την παρασκευη το απογευμα που καλεσα την LG για να κλεισουμε ενα ραντεβου με τεχνικο αυτην την φορα στον χωρο μου. Επεξ/σία 13 Φεβρουαρίου 2023 από CalaQuendiR Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
CalaQuendiR Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Κατεβασα το youtube σαν εφαρμογη στην τηλεοραση και βαζοντας να τρεξει video με τελειως μαυρο background διαπιστωσα πως δεν μου το κανει. Με το ιδιο video απο λαπτοπ ειτε απο σταθερο υπολογιστη, σε 2 διαφορετικες θυρες hdmi, με 2 διαφορετικα καλωδια μου το κανει. Οποτε σαν αδαης εικαζω πως αυτο το φαινομενο παιρνει θεση μονο οταν εχεις συνδεδεμενη εξωτερικη συσκευη (τουλαχιστον στην δικη μου τηλεοραση). Οι μονες επιλογες στο μενου που τουλαχιστον εγω εχω βρει να αφορουν τις Hdmi θυρες ειναι οι εξης: HDMI Deep color με επιλογες 4Κ και OFF το εχω στο 4κ (οταν το παω στο OFF τα hz πεφτουν στα 30 αλλα παλι το κανει) Video range με επιλογες Full και Limited που παλι δεν το επηρεαζουν. Μαλλον προκειται για αυτοματη ρυθμιση και δεν εχει καποιο θεμα η τηλεοραση, ΑΝ και συνεχιζει να με παραξενευει το οτι δεν μπορει κανεις απο την LG καθως και συνεργαζομενα συνεργεια να μου το επιβεβαιωσει, ωθωντας με στο να την στειλω για ελεγχο που θα διαρκεσει οπως μου ειπαν καπου στις 10 εργασιμες. Επεξ/σία 14 Φεβρουαρίου 2023 από CalaQuendiR Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2023 7 ώρες πριν, CalaQuendiR είπε Κατεβασα το youtube σαν εφαρμογη στην τηλεοραση και βαζοντας να τρεξει video με τελειως μαυρο background διαπιστωσα πως δεν μου το κανει. Με το ιδιο video απο λαπτοπ ειτε απο σταθερο υπολογιστη, σε 2 διαφορετικες θυρες hdmi, με 2 διαφορετικα καλωδια μου το κανει. Οποτε σαν αδαης εικαζω πως αυτο το φαινομενο παιρνει θεση μονο οταν εχεις συνδεδεμενη εξωτερικη συσκευη (τουλαχιστον στην δικη μου τηλεοραση). Οι μονες επιλογες στο μενου που τουλαχιστον εγω εχω βρει να αφορουν τις Hdmi θυρες ειναι οι εξης: HDMI Deep color με επιλογες 4Κ και OFF το εχω στο 4κ (οταν το παω στο OFF τα hz πεφτουν στα 30 αλλα παλι το κανει) Video range με επιλογες Full και Limited που παλι δεν το επηρεαζουν. Μαλλον προκειται για αυτοματη ρυθμιση και δεν εχει καποιο θεμα η τηλεοραση, ΑΝ και συνεχιζει να με παραξενευει το οτι δεν μπορει κανεις απο την LG καθως και συνεργαζομενα συνεργεια να μου το επιβεβαιωσει, ωθωντας με στο να την στειλω για ελεγχο που θα διαρκεσει οπως μου ειπαν καπου στις 10 εργασιμες. Αφού το κάνει μόνο με σύνδεση, μήπως φταίει το καλώδιο; Τα καλώδια που δοκίμασες ήταν hdmi version 2.0 (και πάνω); Ακόμα καλύτερα αν είναι και certified. Ίσως χαζή σκέψη, αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Ο διάολος καμιά φορά κρύβεται στα μικρά και τα χαζά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
CalaQuendiR Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 Στις 14/2/2023 στις 7:55 ΜΜ, Mrs. Hyde είπε Αφού το κάνει μόνο με σύνδεση, μήπως φταίει το καλώδιο; Τα καλώδια που δοκίμασες ήταν hdmi version 2.0 (και πάνω); Ακόμα καλύτερα αν είναι και certified. Ίσως χαζή σκέψη, αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Ο διάολος καμιά φορά κρύβεται στα μικρά και τα χαζά. Το ενα ειναι HDMI 2.0 (δεν θυμαμαι μαρκα αλλα λειτουργουσε μια χαρα με την προηγουμενη τηλεοραση 4Κ 60ΗΖ) και το αλλο HDMI 2.1 αυτο εδω συγκεκριμενα https://www.skroutz.gr/s/26731191/Ugreen-HDMI-2-1-Braided-Cable-HDMI-male-HDMI-male-3m-Μαύρο-80404.html, δεν εχει κλεισει μηνα. Ηρθε τεχνικος προχθες της LG, ειχα και το λαπτοπ και τον σταθερο υπολογιστη συνδεδεμενα στην τηλεοραση, καταγραψαμε βιντεο διαρκειας 10 λεπτων οπου παρουσιαζε το φαινομενο και στις 2 συσκευες ( δοκιμαστηκε υλικο απο το Youtube αλλα και απο σκηνη σειρας στο VLC). Πριν απο λιγο επικοινωνησα εγω μαζι τους και δυστυχως μου ειπαν πως θα χρειαστει να ξαναερθουν (αυριο λογικα) και θα φερουν μια δικη τους συσκευη (boxaki - media player) αυτη την φορα, για να τραβηχτει νεο βιντεο. Ειμαι λιγο ανησυχος τωρα στην πιθανοτητα που δεν το κανει με την δικη τους συσκευη για καποιο περιεργο λογο και εχουμε αλλα τρεχαματα. Θα κανονισω σημερα το απογευμα να βρω απο φιλικο προσωπο και δευτερο λαπτοπ απλα να το εχω και αυτο ετοιμο. Κριμα γιατι ο τεχνικος με ειχε καθησυχασει λεγοντας μου πως το πρωτο βιντεο εφοσον δειχναμε 2 συσκευες θα ηταν αρκετο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 3 ώρες πριν, CalaQuendiR είπε Το ενα ειναι HDMI 2.0 (δεν θυμαμαι μαρκα αλλα λειτουργουσε μια χαρα με την προηγουμενη τηλεοραση 4Κ 60ΗΖ) και το αλλο HDMI 2.1 αυτο εδω συγκεκριμενα https://www.skroutz.gr/s/26731191/Ugreen-HDMI-2-1-Braided-Cable-HDMI-male-HDMI-male-3m-Μαύρο-80404.html, δεν εχει κλεισει μηνα. Ηρθε τεχνικος προχθες της LG, ειχα και το λαπτοπ και τον σταθερο υπολογιστη συνδεδεμενα στην τηλεοραση, καταγραψαμε βιντεο διαρκειας 10 λεπτων οπου παρουσιαζε το φαινομενο και στις 2 συσκευες ( δοκιμαστηκε υλικο απο το Youtube αλλα και απο σκηνη σειρας στο VLC). Πριν απο λιγο επικοινωνησα εγω μαζι τους και δυστυχως μου ειπαν πως θα χρειαστει να ξαναερθουν (αυριο λογικα) και θα φερουν μια δικη τους συσκευη (boxaki - media player) αυτη την φορα, για να τραβηχτει νεο βιντεο. Ειμαι λιγο ανησυχος τωρα στην πιθανοτητα που δεν το κανει με την δικη τους συσκευη για καποιο περιεργο λογο και εχουμε αλλα τρεχαματα. Θα κανονισω σημερα το απογευμα να βρω απο φιλικο προσωπο και δευτερο λαπτοπ απλα να το εχω και αυτο ετοιμο. Κριμα γιατι ο τεχνικος με ειχε καθησυχασει λεγοντας μου πως το πρωτο βιντεο εφοσον δειχναμε 2 συσκευες θα ηταν αρκετο. Τι να πω. Πολύ παράξενη περίπτωση. Για να δούμε τι θα σου πει και με την δεύτερη επίσκεψη. Λογικά, μια απ' τα ίδια, οπότε δεν πιστεύω να σου κάνει μαϊμουδιές. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα