Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα . Ανοίγω αυτό το θέμα καθώς θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος  έχει κάνει πρακτική στο εξωτερικό και γενικά αν αξίζει κάτι τέτοιο και πως είναι .  Τί πρέπει να γνωρίζει κάποιος που επιθυμεί να κάνει πρακτική στο εξωτερικό ;

Δημοσ.

Βρίσκεις εσύ εταιρεία, συχνά καταλήγει σε πρόταση εργασίας. Θα το πρότεινα μόνο σε χώρα και εταιρεία που σε ενδιαφέρει να συνεχίσεις να μένεις, και στο τελείωμα της σχολής. 

Καθημερινότητα καμία σχέση με τους υπόλοιπους ερασμίτες αφού είσαι εργαζόμενους. 

• Thanks 1
Δημοσ.

Εγώ είχα κάνει παλια στη νοσηλευτική στην Ισπανια. Ελλάδα μπορούσαμε μονο στο ΕΣΥ και δίνανε κάπου 170 ευρώ το μήνα αν θυμάμαι καλά. Ισπανια με Ερασμους έπαιρνα 800 ευρώ και τζάμπα στέγη φαγητό. 
Συμβουλή μακριά από Ερασμίτες. Προσωπικά πήγαινα μονο σε κανα πάρτυ τους για κάνα γκομενακι αλλα καθημερινα παρεα μονο ντόπιους. Έτσι έμαθα και τη γλώσσα γιατί οι Ερασμιτες μονο Αγγλικα μιλουσαν μεταξυ τους (Πολωνοι-Ιταλοι-Γαλλοι κτλπ). Έμεινα μετά άλλα 4 χρόνια στη χώρα και την είχα βάση μου κάνοντας άλλες δουλειές εξωτερικό. 

Τέλος μια συμβουλή. Αν πας και γυρίσεις μετά μη γίνεις από αυτούς τους σπάζες που μιλάνε συνέχεια για το πως πέρασαν στο Εράσμους για πόσους μήνες αφού γύρισαν. 

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σιγουρα αξιζει. Σκοπος ειναι να πας σε καποια εταιρια ξεχωριστη που δεν βρισκεις στην Ελλαδα. Θα ελεγα μινιμουμ 6μηνο, ιδανικα 8-12 μηνες αν υπαρχει χρηματοδοτηση η εχεις καμια καβατζα εσυ. Μεγαλη εμπειρια, πολιτισμικη, εργασιακη και μεγαλο μπονουν στο βιογραφικο.

Ιδανικα συνδιαζεται με το να μαθεις και λιγο την τοπικη γλωσσα! Αν οι συνθηκες ζωης το επιτρεπουν παιζει να σε κρατησουν οποτε εχε το σαν σεναριο στο νου σου! Θα εβλεπα πολυ ζεστα ερασμους σε Σκανδιναβια, Ολλανδια, Ελβετια.

Πληροφοριακα μου εκαναν προταση στο ΗΒ για δουλεια επειδη καπως καπου καποτε ειχα περασει απο αλλη χωρα για ερασμους πρακτικη σε καποια θυγατρικη εταιρια...

Επεξ/σία από OxiGiannisGiannakis
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Ένα ερώτημα απλά είναι το εξής , αν πάω που θα μείνω δηλαδή πώς θα την παλέψω μιας καθώς  γνωρίζω ότι τα ενοίκια σε σχέση με την Ελλάδα είναι πολύ ακριβά , θα υπάρχει κάτι όπως οι φοιτητικές εστίες που θα αναγνωρίζει ότι είμαι φοιτητής για παροχή στέγασης όπως διάβασα και ποιό πάνω σε ένα πόστ;  Αυτό που σπουδάζω είναι μηχανικών πληροφορικής και είμαι και αρκετά μπερδεμένος σχετικά με το που θα κάνω πρακτική . Το γραφείο Εράσμους  με πρότεινε την Γερμανία και αν θυμάμαι καλά και την Κύπρο.

Δημοσ.

Σε σπίτι μένεις και νοικιάζεις δωμάτιο. Το σύνηθες είναι να μην υπάρχει δωρεάν στέγαση και φαΐ, και τα λεφτά είναι θέμα της εταιρείας. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στο ερασμους ειτε πρακτικη ειτε σπουδες παιρνεις ενα ποσο το οποιο παλιοτερα απο οσο θυμαμαι ηταν 500-700 ευρω τον μηνα, αναλογα τη χωρα και το κοστος ζωης. Για να φτασει η χρηματοδοτη για ολους το πανεπιστημιο συνηθως βαζει εναν κοφτη στους ποσους μηνες μπορει να χρηματοδοτησει στον καθε υποψηφιο. Ολα τα εξοδα προφανως τα αναλαμβανεις εσυ. Δεν ξερω αν καποιες εταιριες δινουν σαν μπονους επιπλεον χρηματα. Ξερω οτι τα πανεπιστημια σε βοηθουν να βρεις καποια εστια.

Πρακτικα μονο με την υποτροφια πολυ δυσκολα να τα βγαλεις περα, θελεις επιπλεον χρηματα.

Επεξ/σία από OxiGiannisGiannakis
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...