Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Titos301 είπε

δηλαδη απαξ και κανεις αμφισβητηση συναλλαγης εχεις τα λεφτα σου πισω οτι και να γινει; παραξενο

Έχεις προστασία απο την visa/mastercard. Αν έχεις δίκαιο, θα τα πάρεις. Αν παρέλαβες και κάνεις αμφισβήτηση, θα παρουσιάσει ο έμπορος το χαρτί της παραλαβής και δε θα πάρεις.

• Thanks 1
  • Απαντ. 182
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Ελπιζω οσοι εχετε χασει τα λεφτα σας να τα παρετε πισω.

Προσωπικα οτι ειχα αγορασει απο εκει ηταν ΟΚ και σημερα ο επεξεργαστης που εχω απο εκει ειναι.

Δεν ξερω αν αυτο ειναι σωστο η αδικο αλλα για τον καταναλωτη η αληθεια ειναι στη μεση καπου και αναλογα πως το βλεπει κανεις. Γιατι υπαρχουν ανθρωποι ολα τα βλεπουν λεφτα οποτε τι να πεις εκει...

Δεν μου αρεσει να πληρωρνω απειρα λεφτα για αυτο που θελω να παρω και να κερδιζει ο εμπορος..εκει αν μπορουσα θα μειωνα στο ελαχιστο το κερδος του..για αυτο υπαρχουν και τα σκρουτζομαγαζα. Απο την αλλη οταν πια αυτο γινεται παρανομο συμμετεχω και εγω σε μια κατασταση που μπορει να οδηγησει εδω που πηγε σε αυτη την περιπτωση. Εκει πρεπει να υπαρχει κρατος και να μην υπαρχουν παρανομοι πωλητες οποτε και το μονο σου ρισκο θα ειναι αν το μαγαζι με τις τιμες που εχει δεν θα καταφερει να επιβιωσει εκεινο...γιατι μεταξυ μας θα παρεις το δισκο πχ απο μεγαλη αλυσιδα ξερεις οτι θα ειναι εκει για να σε καλυψει (παραδειγμα λεμε...), θα παρεις απο σκρουτζα....το παιζεις αν θα υπαρχει σε 1 χρονο...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Hasta La Vista είπε

Άκυρο με το θρεντ.

Εκανα αγορα απο τον πιγκουίνο , πρέπει να προσέχω κάτι ;

Spoiler

Κατά τη γνώμη μου, όχι. Δύο φορές που έχω αγοράσει (μια με τιμολόγιο και μια με απλή απόδειξη λιανικής πώλησης), δεν είχα κανένα απολύτως πρόβλημα. Γρήγοροι και ακριβείς στους χρόνους τους, με τα παραστατικά και όλα τους.
Για τις παραεισαγωγές - αν και εφόσον γίνονται - και τις εγγυήσεις, δέντρο ξέρω να σας κατατοπίσω.

Επεξ/σία από MauroPaltoudias
Δημοσ.

Ακουστε περιπτωση. Παραγγελνω samsung σε τρομερη τιμη απο multicopter πριν κατι μηνες στα 66 ευρω ενω πηγαινε 100+ ευρω. Μετα απο 2 μερες ερχεται ολα κομπλε. Μιας και περνω το ΦΠΑ πισω υπηρξε θεμα με το συγκεκριμενο τιμολογιο και δεν το περασα καν οποτε δεν πηρα και το ΦΠΑ επιστροφη. Οποτε κατι παει πολυ στραβα με το συγκεκριμενο καταστημα για να μην μπορουσε να το περασει καν ο λογιστης στα εξοδα ωστε να γινει επιστροφη του ΦΠΑ κατα 100% δεν πληρωναν το ΦΠΑ στο κρατος ποτε τους. Και το ειχα σε εκτιμηση οπως και πολυς κοσμος αλλα οπου ακου πολλα κρατα μικρο καλαθι. 

• Like 3
Δημοσ.

Αν ο έλεγχος που του γίνεται αφορά μη απόδοση ΦΠΑ τοτε ισχύουν

1)οτι μιλάμε για βλαξ σε εγκληματικό βαθμό, μιας και η μη απόδοση ΦΠΑ από κάποιο ποσό και πάνω(το οποίο σίγουρα έχει ξεπεράσει γιατί πουλάει ακριβά προϊόντα και είναι καιρό στο σκρουτζ) θεωρείται κακούργημα. Είναι προτιμότερο να σκοτώσεις πάρα να πιστολιασεις ΦΠΑ στην Ελλάδα όπως και στα περισσότερα κράτη. 

2)γίνεται εξαιρετικά δύσκολο να επιστραφούν λεφτά σε ιδιώτες μιας και σε τέτοιες περιπτώσεις προηγείται πάντα το κράτος, και μιας και ο τύπος λειτουργούσε με προπληρωμες σχεδόν βέβαια τα όποια χρήματα του βρουν θα εξυπηρετούν τις τρέχουσες παραγγελίες και τίποτα παραπάνω. Η αμφισβήτηση έχει κάποιες ελπίδες φυσικά και δεν κοστίζει κάτι οπότε πρέπει να γίνει άμεσα. 

Δημοσ.
9 ώρες πριν, warewolf είπε

1000.

Να διορθώσω....

Στην πραγματικότητα το όριο ανάληψης μετρητών στις χρεωστικές κάρτες της Πειραιώς που μπορείς να ορίσεις μέσω  ebanking  είναι 600 ευρω (το πιο χαημηλό και με διαφορά από τις υπόλοιπες τράπεζες), αν τώρα όταν μείωσαν  το όριο (απο 2000 έγινε 600)  είχε οριστεί   μεγαλύτερο  ποσό από 600 ευρώ παραμένει .... το έχω επιβεβαιώσει σε τηλεφωνική επικοινωνία αλλά φαίνεται  και στην αλλαγή ορίων στο ebanking που ενώ μέχρι τα 600 πάει κλιμακωτά στην συνέχεια κάνει άλμα μερι το ποσό που είχε οριστεί......

Χωρyttyτλο.jpg

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, warewolf είπε

Εμένα πάντως η εφαρμογή winbank της Πειραιώς στο κινητό, μου δίνει τις εξής επιλογές ορίου ανάληψης μετρητών από ΑΤΜ:

50, 60, 100, 150, 300, 400, 420, 500, 600, 1000.

Εγώ έχω επιλεγμένο το 1000.

Στιγμιότυπο οθόνης 2023-02-17 015858.jpg

Προφανώς είχες επιλέξει τα 1000 ευρώ πριν αλλάξουν το όριο  και παρέμεινε....

και εγώ που είχα επιλέξει τα 900 παρέμεινε  ενώ στην γυναίκας μου την κάρτα  που είχε  τα 400  στις επιλογές βγάζει μέχρι 600 .   Οταν το είχα πρωτοδεί  είχα παρει τηλέφωνο την τράπεζα και  μου το επιβεβαίωσαν οτι το όριο επιλογής μέσω ebanking  έχει πάει στα 600 αλλά όσοι είχαμε μεγαλύτερο όριο παρέμεινε και ότι μπορούμε να το αλλάξουμε σε μεγαλύτερο με επίσκεψη σε κατάστημα.

Δεν ξερω τι θα γίνει αν εμείς που έχουμε μεγαλύτερο απο 600 το μειώσουμε.... θα παραμένει η δυνατότητα επιλογής στο ποσό που είχαμε η θα εξαφανιστεί.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, teot είπε

Προφανώς είχες επιλέξει τα 1000 ευρώ πριν αλλάξουν το όριο  και παρέμεινε....

Αρχικά αναφέρεις πως η Πειραιώς, δύναται να δώσει maximum 900 ανάληψη σε ATM.  Σου απαντώ πως το όριο στο winbank mobile είναι 1000 και μου ανταπαντάς πως σε εσένα είναι 900 και στη γυναίκα σου 600, γιατί εκεί "κλειδώθηκαν από παλαιότερα, ενώ στη συνέχεια αναφέρεις πως αν πας στην τράπεζα και ζητήσεις αύξηση, στο πάνε 1000.

Συμπερασματικά λοιπόν θα λέγαμε πως το μέγιστο επιτρεπόμενο ποσό είναι 1000.

Αν η εξ ορισμού τιμή είναι μικρότερη, δεν είναι κακό, είναι καλό και έχει στόχο να σε προφυλάξει από τυχόν αναλήψεις από τρίτο που σου πήρε την κάρτα με το Pin. Για να χάσεις λιγότερα χρήματα.  Εσύ στη συνέχεια αν θες, ανεβάζεις το όριο από την εφαρμογή σου εκεί που επιθυμείς. (ομοίως και για on line αγορές εσωτερικού-εξωτερικού)

Επεξ/σία από warewolf
Δημοσ.

Χαίρομαι που άτομα σαν εκείνους που κράζουν το μαγαζί τώρα, σε παλιότερο χρόνο θα το πρότειναν ως καλό μαγαζί για pc build. Ότι μας συμφέρει, καλύτερα ας φύγουν απτό θέμα. Την άλλη φορά πριν πάρετε καφέ από efood, μπείτε στο γεμη να δείτε αν έχει επικυρωμένο συμβόλαιο η καφετέρια και ασφαλώς πληρώστε μετρητά με την παράδοση.

• Confused 3
  • Sad 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, fastnq2 είπε

Αν ο έλεγχος που του γίνεται αφορά μη απόδοση ΦΠΑ τοτε ισχύουν

1)οτι μιλάμε για βλαξ σε εγκληματικό βαθμό, μιας και η μη απόδοση ΦΠΑ από κάποιο ποσό και πάνω(το οποίο σίγουρα έχει ξεπεράσει γιατί πουλάει ακριβά προϊόντα και είναι καιρό στο σκρουτζ) θεωρείται κακούργημα. Είναι προτιμότερο να σκοτώσεις πάρα να πιστολιασεις ΦΠΑ στην Ελλάδα όπως και στα περισσότερα κράτη. 

2)γίνεται εξαιρετικά δύσκολο να επιστραφούν λεφτά σε ιδιώτες μιας και σε τέτοιες περιπτώσεις προηγείται πάντα το κράτος, και μιας και ο τύπος λειτουργούσε με προπληρωμες σχεδόν βέβαια τα όποια χρήματα του βρουν θα εξυπηρετούν τις τρέχουσες παραγγελίες και τίποτα παραπάνω. Η αμφισβήτηση έχει κάποιες ελπίδες φυσικά και δεν κοστίζει κάτι οπότε πρέπει να γίνει άμεσα. 

1) Όσοι κάνουν καρουζελ δεν τους βρίσκουν ποτέ! Ή είναι μετανάστες Ή αχυράνθρωποι Ή είναι εκτος χώρας

2) Τα λεφτα θα τα πάρεις απο την προστασία της visa/mastercard. Αν έχεις κάνει κατάθεση δεν αξίζει να ασχοληθείς  (θα χάσεις έξτρα λεφτα σε δικηγόρους)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όσοι ενδιαφερόμενοι έας επικοινωνήσουν με https://triantafyllou-law.gr/index.php?l=el αναφέροντας στο τίτλο multicopter

Θα χρειαστεί να στείλετε το αποδεικτικό συναλλαγής πουλαβατε με email από alphaecommerce, συνομιλίες με τον εμπόρο και μια εξουδιοδοτηση για κατάθεση αγωγής που θα σας την βάλω εδώ μόλις την έχω έτοιμη.

Ας στείλουμε για αρχή να δούμε πόσοι θα μαζευτούμε και με τι συνολικό πόσο.
Το κόστος της διαδικασίας για όλους μαζί είναι 500 εάν το συνολικό πόσο για το οποίο θα γίνει αγωγή είναι έως 10.000, από εκεί και έπειτα ανεβαίνουν τα παράβολα οπότε ανεβαίνει και το κόστος.

Επεξ/σία από Koyfo
  • Like 4
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...