thanosAIAS Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2023 https://www.public.gr/product/books/greek-books/anthropology-social-sciences/politics/anthropoi-kai-rompot/1499947 Πολύ ωραίο βιβλίο για το θέμα, σας το προτείνω 🙂 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
michael92 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2023 12 λεπτά πριν, anonymous999 είπε Με αφορμή το παραπάνω, νομίζω ότι όλοι κάνετε (κάνουμε) ένα κοινό λάθος... ψάχνουμε την εξειδικευμένη ερώτηση που θα "μπερδουκλωσει" το μοντέλο για να πούμε "αχά! Σε τσακωσα!". Τι ποσοστό του μέσου πληθυσμού πιστεύεις ότι θα μπορούσε να απαντήσει τις παραπάνω ερωτήσεις με αντίστοιχη ακρίβεια? Τι ποσοστό των δασκάλων δημοτικού της Ελλάδας? Δεν είναι καθόλου εξειδικευμένη ερώτηση αυτή που έκανα. Ένας άνθρωπος που δεν μπορεί να απαντήσει την ερώτηση θα σου πει «Πού να ξέρω;». Επίσης, ο μέσος άνθρωπος που έχει πρόσβαση στο internet και ξέρει αγγλικά μπορεί μέσα σε λίγα λεπτά να μάθει τι είναι "cognate". Το ChatGPT παρότι έγινε trained σε δεδομένα του διαδικτύου, δεν έχει ιδέα. 18 λεπτά πριν, anonymous999 είπε Η πιο ιδιοφυής ατάκα που ακούστηκε από (κινηματογραφικό) ρομπότ ήταν στν ταινία με το Γουίλ Σμιθ που τα εχωνε στη μηχανή γιατί δεν μπορούσε να γράψει μια συμφωνία ή να ζωγραφίζει ένα πίνακα, και του κάνει το ρομπότ "εσύ μπορείς?" Αντιστρέφοντας το παράδειγμα σου, θα έλεγα ότι οι προσδοκίες πολλών για το AI έχουν διαμορφωθεί από τις ταινίες επιστημονικής φαντασίας που έβλεπαν μικροί και αυτό τους κάνει να μην αξιολογούν αντικειμενικά αυτό που βλέπουν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Cre3p Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 26 λεπτά πριν, shidapu είπε Η τεχνολογία φίλε μου είναι καλό πράγμα και εξελίσεται, η τεχνολογία κάνει την ζωή των ανθρώπων πιο εύκολη σε όλους τους τομείς αρκεί να μην υπερβάλει κανείς...αυτό που δεν κάνει την ζωή των ανθρώπων πιο εύκολη είναι ότι ανήκει στα χέρια λίγων που την χρησιμοποιούν για "πραφιτ"....όπως λέει και μία ψυχή εργοστάσια χωρίς βιομηχάνους γίνεται, εργοστάσια χωρίς εργαζόμενους ΔΕΝ γίνεται. Αυτή είναι απάντηση για τον από πάνω απλά δεν απάντησα σ'αυτόν για να μην ρίξω κάνα καντήλι πρωί πρωί μεσημεριατικα. Συμφωνούμε απόλυτα! Εγώ δεν άντεξα.. συγχαρητήρια στην υπομονή σου δάσκαλε! 🙇♂️ (bowz) Απλά ζούμε στις ημέρες που αν δεν εμπιστεύεσαι ΕΝΑ πράγμα, σε κατηγορούν οτι δεν εμπιστεύεσαι όλη την τεχνολογία, όπως λέμε, ΑΝ πχ. δεν βάζω το μπόλι μέσα μου γιατί φοβάμαι την ξαφνικίτιδα και μου αρέσει η ζωή, είμαι ο ψεκ που είναι αντιδραστικός ακόμα και στην πεννικιλίνη. Μέση λύση δεν υπάρχει αλλά .. αναρωτιέμαι πως και έτσι... Mass paranoia και bandwagon fallacy λέγεται αυτό αδερφέ και, πέρνα μέσα, κάθισε μαζί μας, να σου βάλω κάτι να πιεις; 🤭 2 ώρες πριν, michael92 είπε Εξετάσεις ποιου πανεπιστημίου; Του tumblr university; Μορφώσου... δεν είναι κακό! https://www.thedailybeast.com/chatgpt-passed-the-us-medical-licensing-exam-will-it-be-your-future-doctor Επεξ/σία 11 Φεβρουαρίου 2023 από Cre3p 2 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
georgiosmag Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2023 16 ώρες πριν, koutsis είπε Τι πρέπει να γίνει; 🤔 και αυτός να μην σου απαντήσει θα σου απαντήσει κάποιος από τους 100 που του έκαναν λαικ... είμαι και εγώ περίεργος να δω γιατί τόσα λαικ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
michael92 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2023 8 λεπτά πριν, Cre3p είπε Μορφώσου... δεν είναι κακό! https://www.thedailybeast.com/chatgpt-passed-the-us-medical-licensing-exam-will-it-be-your-future-doctor Θα παραδεχτώ ότι το ChatGPT είναι εξυπνότερο από εσένα, καθώς δεν κατάλαβες καν το νόημα των post μου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
georgiosmag Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2023 16 ώρες πριν, toxoths73 είπε "Τα νέα προγράμματα, όπως το ChatGPT, θα κάνουν πολλές δουλειές γραφείου πιο αποτελεσματικές" ΜΜΜΜ Ωραία δηλαδή θα λέει ο διευθυντής στον υπολογιστή: JOHN στείλε ένα mail στο υπουργείο και τσακκκκ (πάει η γραμματέας καπούτ) μετά θα λέει JOHN νύσταξα κάνε ένα καφέ και τσακκκκ (πάει και ο καφετζής καπούτ) μετά θα πει JOHN έριξα το καφέ κάτω και τσακκκκ (πάει και η καθαρίστρια) ........ κατά τα άλλα καλά πάμε. παράλληλα όμως πόσοι άνεργοι με ειδικότητα την τεχνολογία και τον προγραμματισμό θα βρουν δουλειά... αυτό το σκέφτηκες? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Cre3p Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 22 λεπτά πριν, michael92 είπε Θα παραδεχτώ ότι το ChatGPT είναι εξυπνότερο από εσένα, καθώς δεν κατάλαβες καν το νόημα των post μου. Εγώ αντιθέτως πιστεύω οτι με το σχόλιο σου των 8 λέξεων (υπερβάλλω, 6 ήταν) τα πήγαμε τόσο καλά που το έβαλα κάτω και τώρα έχουμε τρίδυμα εκτός αν δεν διάβασες το link ή αν έχεις θέμα με τα γράμματα και χρειάζεσαι ΑΙ να σε βοηθήσει με αυτά. απόψεις! Υπάρχουν για να διίστανται! Επεξ/σία 11 Φεβρουαρίου 2023 από Cre3p Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
georgiosmag Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2023 16 ώρες πριν, farcry33 είπε Μήπως να ενημερωθείς λίγο καλύτερα τι ακριβός είναι και τι κάνει πρώτα εσύ και πολύ άλλοι, και μετά να αφήνεται comments γιατί τίποτα από αυτά που λες δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα φιλικά πάντα. 😅 Σαν fb αρχίζει και καταντάει το insomnia 😂 16 ώρες πριν, farcry33 είπε Μήπως να ενημερωθείς λίγο καλύτερα τι ακριβός είναι και τι κάνει πρώτα εσύ και πολύ άλλοι, και μετά να αφήνεται comments γιατί τίποτα από αυτά που λες δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα φιλικά πάντα. 😅 Σαν fb αρχίζει και καταντάει το insomnia 😂 16 ώρες πριν, toxoths73 είπε "Τα νέα προγράμματα, όπως το ChatGPT, θα κάνουν πολλές δουλειές γραφείου πιο αποτελεσματικές" ΜΜΜΜ Ωραία δηλαδή θα λέει ο διευθυντής στον υπολογιστή: JOHN στείλε ένα mail στο υπουργείο και τσακκκκ (πάει η γραμματέας καπούτ) μετά θα λέει JOHN νύσταξα κάνε ένα καφέ και τσακκκκ (πάει και ο καφετζής καπούτ) μετά θα πει JOHN έριξα το καφέ κάτω και τσακκκκ (πάει και η καθαρίστρια) ........ κατά τα άλλα καλά πάμε. 16 ώρες πριν, vasilisbasil είπε ελπιζω να αστειευεσαι ... πως πουλακι μου το GPT ΘΑ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΑΦΕ; μηπως του καθεται και στα γονατα ; οπαλακια Καταλαβαίνω τον συνειρμό σας ρε παιδιά... αλλά σκεφτείτε το λίγο ποιο ανοικτά. Μπορεί ο φίλος να εννοεί κάποιο ανδροειδές όπου θα τρέχει κάποιο παρόμοιο λογισμικό. Στο κομμάτι του καφέ εννοώ... λολ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Cre3p Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 21 λεπτά πριν, georgiosmag είπε παράλληλα όμως πόσοι άνεργοι με ειδικότητα την τεχνολογία και τον προγραμματισμό θα βρουν δουλειά... αυτό το σκέφτηκες? Να το πεις αυτό στα παιδιά τον 10.000 εργαζομένων της Amazon που απολύονται λόγω ρομποτικής (μετά την καραντίνα που χρειαζόμασταν τους μπαμπάδες τους, φυσικά) και να τους πεις οτι φταίει ο μπαμπάς τους που δεν σπούδασε ρομποτική που τώρα θα βγουν στην ζητιανιά ό,τι άλλο και να σπούδασε. ...... η πλάκα είναι οτι μας ρωτάνε οι πιωμένοι τι πίνουμε αλλά μια μέρα, απολυμένοι, θα μας καλούν σε συμπαράσταση! 🙃 Επεξ/σία 11 Φεβρουαρίου 2023 από Cre3p Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
michael92 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2023 Μόλις τώρα, Cre3p είπε Εγώ αντιθέτως πιστεύω οτι με το σχόλιο σου τα πήγαμε τόσο καλά που το έβαλα κάτω και τώρα έχουμε τρίδυμα εκτός αν δεν διάβασες το link ή αν έχεις θέμα με τα γράμματα και χρειάζεσαι ΑΙ να σε βοηθήσει με αυτά. απόψεις! Υπάρχουν για να διίστανται! Και ο Deep Blue νίκησε τον Kasparov το 1997. Με τη λογική σου έχουμε AGI εδώ και 26 χρόνια και δεν το έχουμε πάρει χαμπάρι... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Cre3p Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 23 λεπτά πριν, michael92 είπε Και ο Deep Blue νίκησε τον Kasparov το 1997. Με τη λογική σου έχουμε AGI εδώ και 26 χρόνια και δεν το έχουμε πάρει χαμπάρι... Ναι αλλά ένα πιο πρόσφατο chess-bot έσπασε το δάχτυλο ενός μικρού παιδιού τοποθετώντας την βασίλισσα επάνω του. Μπρος στα κάλλη τί είναι ο πόνος όμως! https://edition.cnn.com/2022/07/25/europe/chess-robot-russia-boy-finger-intl-scli/index.html Εσύ βλέπω πάντως διάλεξες πλευρά (φταίει το παιδί που δεν έπαιξε στην ώρα του) και όταν αρχίζω να σπάω ένα ένα τα ρομπότ της γης θα σε θυμηθώ! -John Connor 😅 AI lives already!! μέσα σας bots! Επεξ/σία 11 Φεβρουαρίου 2023 από Cre3p Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ikaruga24 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2023 40 λεπτά πριν, Cre3p είπε Έχει πολύ γέλιο η απάνττησή σου φίλε... ούτε σε ποιον μιλάς δεν ξέρεις! Το 8.000 ευρώ Αμερικάνικο τηλεσκόπιο μου (14" Meade LX-200ACF)δεν απέλυσε ποτέ κανέναν, τάισε πολλές οικογένειες για να φτιαχτεί, χρειάζεται ανθρώπινο μυαλό για να δουλέψει, δεν έχω τάμπλετ, δεν έχω κινητό σαν το δικό σου, δεν έχω FB, είμαι με win7 για να μην υπογράφω ρουφιανιές και είμαι 7 generations πίσω σε CPU για παρόμοιους λόγους. για αυτό και εγώ νήπιο, δεν θα σε πάρω σοβαρά και θα συνεχίσω την ημέρα μου αγνοώντας τέτοιες βλακείες! Σε πείραξε το "νήπιο"; Να σε πω πελατάκο και σκλάβο της τεχνολογίας καλύτερα που μιλάς με τέτοιο τρόπο σε συνάνθρωπό σου που θα με ρωτήσεις τι πίνω που ξέρω τον bill καλύτερα από εσένα, ή να συνεχίσουμε την ημέρα μας όμορφα ο καθένας; Αν δεν υπήρχε η τεχνολογία να κρυφτείς πίσω της και είμασταν face το face σε τραπέζι θα απαντούσες έτσι; Άει πρωί πρωί... Ασε μας ρε, βγήκες έγραψες δημόσια μια γελοιότητα σε τεχνολογικό φόρουμ για το πόσο κακή είναι η τεχνολογία και ότι καταστρέφει θέσεις εργασίας για να μας πεις στο τέλος ότι έχεις τηλεσκόπιο που και αυτό καταστρέφει θέσεις εργασίας. Θα έπρεπε να οργανώσεις ταξίδι για να πας στα αστέρια, θα ταΐζες πολύ περισσότερο κόσμο διότι θα χρειαζόσουν πολλές περισσότερες πηγές και συνεπώς ανθρώπους για να τα καταφέρεις άρα τώρα ταΐσες μόνο αυτούς που έφτιαξαν το τηλεσκόπιο. Οι υπόλοιποι που έκανες στην μπάντα στο πηγάδι κατουρησαν; Και ναι, έτσι θα σου μιλούσα και από κοντά. Θα παρατηρούσα τι κουβαλάς και πως είσαι ντυμένος και θα στο έδειχνα ότι λες βλακειες. Μου θυμίζεις τους γελοίους που νομίζουν ότι σώνουν τον πλανήτη αγοράζοντας tesla και γίνονται vegan και κουνάνε το δάχτυλο στους υπόλοιπους πληβειους. Μπορεί να σου φαίνεται ότι η απάντηση μου είναι επιθετική αλλά είναι η μόνη απάντηση που αρμόζει στο περιεχόμενο που μας ξεφουρνισες. Και μιας και το φέρνει η κουβέντα με το βίντεο που έβαλες, πάρε και το δικό μου. https://youtu.be/ZNz8Ee0wGQ4 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
michael92 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2023 Μόλις τώρα, Cre3p είπε Ναι αλλά ένα πιο πρόσφατο chess-bot έσπασε το δάχτυλο ενός μικρού παιδιού τοποθετώντας την βασίλισσα επάνω του. Μπρος στα κάλλη τί είναι ο πόνος όμως! https://edition.cnn.com/2022/07/25/europe/chess-robot-russia-boy-finger-intl-scli/index.html Το robot απέτυχε να αναγνωρίσει σωστά ότι ο χρήστης είχε το χέρι του στη μέση, άρα; Δεν καταλαβαίνω τι θες να πεις με αυτό; Ότι το robot το έκανε επίτηδες; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Cre3p Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 27 λεπτά πριν, ikaruga24 είπε Ασε μας ρε, βγήκες έγραψες δημόσια μια γελοιότητα σε τεχνολογικό φόρουμ για το πόσο κακή είναι η τεχνολογία και ότι καταστρέφει θέσεις εργασίας για να μας πεις στο τέλος ότι έχεις τηλεσκόπιο που και αυτό καταστρέφει θέσεις εργασίας. Θα έπρεπε να οργανώσεις ταξίδι για να πας στα αστέρια, θα ταΐζες πολύ περισσότερο κόσμο διότι θα χρειαζόσουν πολλές περισσότερες πηγές και συνεπώς ανθρώπους για να τα καταφέρεις άρα τώρα ταΐσες μόνο αυτούς που έφτιαξαν το τηλεσκόπιο. Οι υπόλοιποι που έκανες στην μπάντα στο πηγάδι κατουρησαν; Και ναι, έτσι θα σου μιλούσα και από κοντά. Θα παρατηρούσα τι κουβαλάς και πως είσαι ντυμένος και θα στο έδειχνα ότι λες βλακειες. Μου θυμίζεις τους γελοίους που νομίζουν ότι σώνουν τον πλανήτη αγοράζοντας tesla και γίνονται vegan και κουνάνε το δάχτυλο στους υπόλοιπους πληβειους. Μπορεί να σου φαίνεται ότι η απάντηση μου είναι επιθετική αλλά είναι η μόνη απάντηση που αρμόζει στο περιεχόμενο που μας ξεφουρνισες. Και μιας και το φέρνει η κουβέντα με το βίντεο που έβαλες, πάρε και το δικό μου. https://youtu.be/ZNz8Ee0wGQ4 Φίλε.. ό,τι νά'ναι... απλά! Σε αφήνω με τον τελευταίο λόγο, γιατί με έβαλες τόσο στην θέση μου που πάω να σκουπίσω κάνα φύλλο από την καταιγίδα να το ξεπεράσω καλύτερα, από το να κάτσω εδώ και να με νικάς έτσι! πάω στο link σου πάντως γιατί εγώ τα links τα βλέπω! (Διόρθωση... μας έβαλε George Carlin to 2023 το νήπιο και εγώ τώρα πρέπει να το ξαναδώ 20 χρόνια μετά;) ό,τι νά'ναι όπως προείπα.. 1+1=6 Η εταιρία του τηλεσκοπίου μου έκλεισε και όλοι της οι υπάλληλοι πήγαν σπίτι τους. Άσχετο με το AI αλλά κοίτα να δεις... Επεξ/σία 11 Φεβρουαρίου 2023 από Cre3p Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
georgiosmag Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2023 6 ώρες πριν, Xviper13 είπε Δεν νομίζω πως αστειεύεται… είναι 100% σίγουρο πως θα γίνουν αυτά. Γραμματέας θα γίνει μέσω ψηφιακού βοηθού… υπάρχει και σήμερα αλλά σε πιο απλή μορφή, καθαρίστρια θα γίνει… σκούπες ρομπότ δεν υπάρχουν και τώρα; Υπηρέτης δεν υπάρχει τώρα αλλά νομίζω κάποιες εταιρίες εργάζονται πυρετωδώς για κατασκευή εξελιγμένων ρομπότ. Δλδ τι νομίζεις; Για να φτιάξουν chat bot που θα παίζει ο κόσμος γίνονται ολα αυτά; Δεν θα αρχίσω με συνωμοσίες κλπ κλπ. Το θέμα είναι απλό, δεν χορταίνουν το χρήμα με τίποτα. Αν θα μπορούσαν όλες τους τις επιχειρήσεις να τις χειριζόταν ένα μόνο ρομπότ, νομίζεις δεν θα το έκαναν; Η τεχνολογία είναι φανταστική, απλά το μυαλό του ανθρώπου σε κάποιες περιπτώσεις είναι αδίστακτο. ξέρεις κανέναν που δεν χορταίνει το χρήμα? εκτός κάποιοι που απλά έχουν χάσει το νόημα της ζωής (η μάλλον το έχουν βρει) μετά από κάποιο σοβαρό συμβάν υγείας και την γλύτωσαν παρά τρίχα... Όλα για το χρήμα γίνονται. Ποτέ ο άνθρωπος δεν θα είναι ευχαριστημένος με αυτά που έχει όσα και αν έχει. Αυτό είναι απλά βέβαιο σε αυτή τη ζωή. Χρήμα και αιωνιότητα. Συμφωνώ και επαυξάνω για ότι έγραψες. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα